[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1168285 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1168285

Odpowiedzi 5178

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
witam zostałem nekromantą w książce 1 kręgu mam 3 czary a xardas uczy mnie tylko 2 czemu nie moge się nauczyć tego 1 czaru ?

GazownikAndrzej

GazownikAndrzej

Użytkownicy
posty153
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kojarzy ktoś gdzie znajdę jakiegoś smoczego zębacza (przynajmniej tak wnioskuję z zapisków Riordiana) żeby ognik mógł zbierać trofea? I czy jak się tego nauczy będzie mógł zbierać mi przedmioty z pokonanych mobów czy to dalej będę musiał robić samemu?

i7 5820k 3.3ghz
16GB RAM
GTX 750Ti

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@GazownikAndrzej Ludzie weźcie czasami coś sami poszukajcie na forum.
https://themodders.org/index.php?topic=29640.20
post26
Podobno w nowym AB niektóre potwory z listy, mają inne trofea w sobie.
Co do koszmaru Kruka:
400 str/dex/600 MP and 2000 HP.

@domix Co nowa wersja AB to zmieniają listę dostępnych czarów, która się nie pokrywa z tymi z książek.

@tldr Na pewno naucz się pozyskiwania serc i krwi smoka - resztę można olać. Złodziejstwo sobie odpuść. Język starożytnych must have. Czeladnik u Constantino. Kowalstwo i wydobywanie żelaza i złota też sobie odpuść.
Ja przynajmniej tak skończyłem koszmar magiem na poprzedniej wersji AB. PN tylko w kręgi i w czary. Manę nabijesz podczas gry.

@alek525
1.Na początku w normalnym returnie, można było go ujeżdżać. Było super, ale jak zsiadałeś z niego to można było zostać supermenem i dlatego usunięto tą funkcję. Szkoda, bo dość szybko można było się przemieszczać.
2.Pojawia się linijka dialogowa u herszta orków, chyba jak zabijesz smoka, ale nie jestem pewien.

@Andy
1.Tak ale nigdy tego nie robiłem.
2.Jak grasz łucznikiem to "must have". Niektórych można szybciej zabić. Zawsze używałem je na bosów.
3.Dla mnie to jedyna opcja.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szukajka nie pomogła więc mam 2 pytania:
- Czy grając sługą Innosa (póki co strażnik miejski) mogę na luzie brać dary od beliara? + Jak wziąć dary od innosa, wiem że jest jakaś specjalna kapliczka u magów, pewnie ta pod ziemią, ale nie mogę tam wejść ani ogarnąć jaki q  jest z tym związany, palek stojący zawraca mnie automatycznie.
- Czy można brać na dany rozdział zarówno dary beliara jak i innosa, czy tylko 1 raz na rozdział u dowolnego boga? Jeśli nie ma dublowania to bym sobie odpalił u beliara i tyle.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@komandos59
1.Gdy skończysz zadanie z nekromantą w Khorinis i zabijesz z pomocą Xardasa Dariona, to Vatras wyśle cię do klasztoru i zdobędziesz klucz do tego pomieszczenia.
2.Jeden dar co 10 poziomów.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear  Jak zwykle dzięki wielkie, a wiesz czy te dary jakoś kolidują ze sobą, jak np. wezmę od beliara to będzie źle potem jeśli idę w paladyna?
Nekromante w khorinis zrobiłem, ale ten wątek jakoś potem się nie ciągnął dalej.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Dary można brać od jednego boga i jest to zależne od klasy postaci. Chyba, że zaszły jakieś zmiany.
2.Z tego co pamiętam ma on drugą część w 2. rozdziale. Zaczyna się od zagadania z grabarzem.

GazownikAndrzej

GazownikAndrzej

Użytkownicy
posty153
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ile muszę mieć skrętów z ziela dla tego Yu'nicorna z zadania bezgraniczna potęga? mam 185 dokladnie i brak opcji dialogowej

i7 5820k 3.3ghz
16GB RAM
GTX 750Ti

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@GazownikAndrzej Ja miałem 50 i wystarczyło. Trzeba coś jeszcze zrobić albo zagadać 2. raz lub o odpowiedniej porze. Nie pamiętam.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear  Constantino dawał ci wystarczajacy hajs?  Co z walka broniami?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr Bałem się go na początku, ale niepotrzebnie. Sprzedajesz mu rośliny lecznicze - ładna kasa, sprzedajesz mu mikstury siły, zręczności, smocze korzenie, goblinie i resztę czego nie potrzebujesz.
U Hanny masz kolejne łatwe źródło przy sprzedaży klejnotów, których jest pełno w grze. Potrzebujesz przecież tylko jeden rodzaj, reszta out.
Żelastwa jest też pełno do sprzedania. Po prostu nic nie chomikowałem.
Tu masz mojego sava:
https://themodders.org/index.php?topic=29991.0
powinien ci odpalić.

Co do broni to zapomnij. Za mało PN na to, żeby się nauczyć. Różdżka daje tylko inteligencję i nic więcej.
Taki po prostu jest koszmar;)

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę wziąć grimesa do obozu co sie dzieje? Nie mam żadnej kwestii

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear  To chyba nie to zadanko, właśnie trzasnąłem całe nekromanta w khorninis, zabiłem Darona ale żadnej opcji po drodze żeby zejść na dół do klasztoru nie miałem, any1 jakiś pomysł jak się tam dostać do kapliczki innosa z buffami?

edit. Nie doczytałem, że trzeba teraz do vatrasa polecieć, dzięki!

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Robharek A gadałeś z nim już na temat skrzyni i czy masz przy sobie dwa zaklęcia snu?
Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jeszcze jedno pytanie ode mnie, czy przed pójściem do GD znajdę jakiś lepszy mieczyk 1h niż to co jest u Hakona i wymaga 180 siły? Siedzę na 214 i fajnie by było to wykorzystać.

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak zrobiłem to, po prostu kurde bele miałem z nim kwestie, i mi powiedział zebym wrócił następnego dnia bo paladyni idą się modlić...następnego dnia do niego przychodze i nie ma żadnych kwestii dialogowych

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

GazownikAndrzej

GazownikAndrzej

Użytkownicy
posty153
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak się walczy z tym widmem smiesznym w swiatyni sniacego? staje sie niewrazliwy przy 10-15k hp i tyle, a tych 3 kolumn czy co to jest nie zdaze przebic bo mnie ubija w chwile xD

i7 5820k 3.3ghz
16GB RAM
GTX 750Ti

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnosnie zadania Blagania smierci dla opiekuna.
Gdzie jest ta jaskinia  do ktorej poszedl sergio ? "Jaskinia z runa dla nowicjuszy" czyli gdzie dokladnie ?

alek525

alek525

Użytkownicy
posty67
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zadanie buntownik wsrod niewolnikow w kryjowce masjafu..... mam znalesc buntownika ale zaden z niewolnikow nie ma nawet innego imienia czy cokolwiek.... przebieglem przez cala dolinke i zaden nie chce ze mna gadac..... o co chodzi?

0 użytkowników
Do góry