[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1335006 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1335006

Odpowiedzi 5178

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czy na koszmarze są inni przeciwnicy niż na poziomie gothic w AB?
I czy jest ich więcej rodzajów?
Kiedyś oglądałem jak wygląda oblężony zamek i rzuciło mi sie w oczy ze sa inni przeciwnicy.
Grajac na normalnym z tego co pamietam nie bylo tych wszystkich czarnych troli i roznorodnych orkow.Tylko to byl returning 2.0 bez ab, stad pytanie.

Sauron654

Sauron654

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie, w zadaniu klątwa gomeza mam ten głupi komunikat"pomódl sie za swoja dusze grzeszniku. I pomimo ze karme mam na plus(jakieś 20), to ni uja nie da się tego przejsc. Gdzies na forum widzialem ze trzeba miec co najmniej 0 karmy. Chyba ze w ostatnich patchach podniósł się próg.
Obstawiam 100 karmy.

Miałeś racje, 100 karmy wystarczylo zeby się pomodlić u innosa. Dzięki !

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@xendix Na pewno trolle w zbrojach (usunięte ze zwykłego Returna od wersji 0065) przywraca AB także na poziomie Gothic. Czy na koszmarze są inni przeciwnicy to nie wiem, podejrzewam że nie, ale mogę się mylić.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie ma, na koszmarze jest dokładnie 1:1 to samo co na gothic, różnica jest na koszmarze + tam mamy więcej przeciwników w sensie ich zagęszczenie ale nie ma tam jakiś nowych typów, co to to nie, po prostu dla przykładu tam gdzie na gothic i koszmar mam 1 jaszczura to w tym miejscu  na koszmarze + może być 3 jaszczurów

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Czyli więcej expa ;) to chyba dobrze?

Aha Tizgar chyba jednak potrzeba 100% w 2h do specjalnych darów innosa bo 90% i R4 i nie ma :P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tak bo zbóju więcej, jak masz 25% bazowego czy jakoś tak  to właśnie chyba po to jest ich więcej aby to jakoś  wyrównać albo ki uj

Jak pisałem nie mam pewności jak to jest z tymi darami specjalnymi bo raz ze i tak pożytek z tego dla woja niemal zaden a nie mogę sobie przypomnieć jakie staty dokładnie miałem jak to dostałem ofc to wymaga na bank z 200+ karmy ale opcja dialogowa powinna się wyświetlać nawet przy 0

W sumie jak tak coś zaczynam kojarzyć to tego dla woja 2h w ogule nie da się dostać to jest chyba tylko dla 1h bo grając 2h pamietam ze tego nawet nie miałem

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Kiedyś na starszej wersji 2.0 AB grałem i pamiętam że na bank miałem to na palku 2h, chyba jakaś tarcza ale nie pamiętam dokładnie

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
100% 2h jak ktoś cię trafi masz szansę na ignorowanie obrażeń przez kilka sekund z tego co pamiętam

Skigorv

Skigorv

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest możliwość odpalenia koszmar+ na własnych ustawieniach (czy koszmar+ może być odpalony tylko w jednej konfiguracji)?. Ponieważ przy wyborze poziomu "gothic" można pozmieniać sobie ustawienia na jakie się chce i jest też opcja "zwiększ poziom trudności" i można wybrać "koszmar+" lecz wygląda na to że to i tak nie działa. Np. chciałbym mieć poziom koszmar+ ale z brakiem limitowania na sen. Z góry dzięki za pomoc.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest możliwość odpalenia koszmar+ na własnych ustawieniach (czy koszmar+ może być odpalony tylko w jednej konfiguracji)?. Ponieważ przy wyborze poziomu "gothic" można pozmieniać sobie ustawienia na jakie się chce i jest też opcja "zwiększ poziom trudności" i można wybrać "koszmar+" lecz wygląda na to że to i tak nie działa. Np. chciałbym mieć poziom koszmar+ ale z brakiem limitowania na sen. Z góry dzięki za pomoc.
Mi się nie udało a próbowałem.

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy zwiększeniu poziomu trudności na koszmar jedyne co działa to możliwość dowolnego zapisu, reszta Jest z ustawień koszmaru i nie da się tego zmienić, podejrzewam że z nm+ jest tak samo.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Tylko że da się ustawić własny "koszmar" operując ustawieniami z opcji "GOTHIC" powinno wyjść na to samo.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Skigorv Koszmar+ to nie tylko większa trudność związana z walką, ale przede dodano nowych przeciwników w niektórych miejscach, przez co robi się trudniej, np. trudniej jest dostać się do miasta niż w zwykłym koszmarze, bo z każdej strony mamy na swojej drodze dość ciężkich przeciwników. A co ważne powyżej 30 lewelu mamy tylko 4PN na poziom, a później jeszcze mniej.

Skigorv

Skigorv

Użytkownicy
posty11
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tylko że da się ustawić własny "koszmar" operując ustawieniami z opcji "GOTHIC" powinno wyjść na to samo.

No właśnie tak jak napisał @tedddy_bear, koszmar+ dodaje dodatkowych przeciwników i o wiele trudniej jest z kasą (bo jest to 25% otrzymywania złota ale z tego co wiem dodatkowo jeszcze więcej NPC liczy za umiejętności). Więc nawet jak ustawi się te same opcje w poziomie "gothic" jak na "koszmarze+" typu 200% zdrowia, 150% pancerze, 200% obrażenia itp., to i tak nie będzie miało pewnych mechanik jakie są w koszmarze+, niestety.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

No właśnie tak jak napisał @tedddy_bear, koszmar+ dodaje dodatkowych przeciwników i o wiele trudniej jest z kasą (bo jest to 25% otrzymywania złota ale z tego co wiem dodatkowo jeszcze więcej NPC liczy za umiejętności). Więc nawet jak ustawi się te same opcje w poziomie "gothic" jak na "koszmarze+" typu 200% zdrowia, 150% pancerze, 200% obrażenia itp., to i tak nie będzie miało pewnych mechanik jakie są w koszmarze+, niestety.

Rozumiem, cóż... może kiedyś...

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Z ciekawości muszę zapytać czy w grze są też jakieś mocniejsze małe kusze jak na przykład kuszą myśliwska?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Witam.
Z ciekawości muszę zapytać czy w grze są też jakieś mocniejsze małe kusze jak na przykład kuszą myśliwska?
Eeee... 

Są.

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Eeee... 

Są.
eee... A podał byś jakieś lokalizację? :)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Kurde, nie mam wypalone w mózgu lokalizacji byle itemu w G2 ;)

Po prostu graj, podnoś wszystko a znajdziesz

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Ktoś zna lokalizacje takiej małej kuszy?

0 użytkowników
Do góry