[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 491773 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 491773

Odpowiedzi 1735

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Enaxe ja właśnie z tym samym pytaniem. Zacząłem grać na AB wczoraj oczywiście na slashncraft i się zastanawiam czy regen many mamy od początku czy się go uczy?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam delikatny problem z Łojem kretoszczura, serio. Gram chyba na najnowszym AB i pozmieniało się no bardzo dużo. Żaden handlarz go nie ma. Pobiłem wino i też nic przy sobie nie miał... A druga sprawa to paladyn Logadir czy jak mu tam. Po zdobyciu pierścienia "unknown" Nie bardzo wiem co dalej robić bo obskoczyłem już chyba większość postaci z którymi mogłbym na ten temat porozmawiać...

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@Kyubie Łój powinien mieć Martin. No i jeden z tych braci co się biją, ale to w drugim rozdziale chyba. A co do paladyna, to tak jak i z innymi questami - pełny poradnik zawiera wszystko co potrzeba.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Łój ma Martin.

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@SolariS Rosyjski gracz i chyba beta tester Deep Cape jak grał magiem wody to od razu miał, ale dopiero w drugim rozdziale, więc się zastanawiam czy to zależy od rozdziału czy statystyk.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W domu Lutero jest jakieś pismo o zastawie i dekoracji krwawymi pucharami z zadania dla Gildii Złodziei. Ktoś rozkminił czy coś z tego większego jest, jakiś quest, lepsza nagroda, whateva?

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wczoraj na dysku pojawiły się nowe skrypty (14.11) ale za nic nie mogę znaleźć changeloga do tych niemal codziennych buildow beta ktoś wie czy takowy istnieje? Na rpgrussia znalazłem tylko wpisy dotyczące stabilnych buildow (ostatni z 09.08)

Gorion69

Gorion69

Użytkownicy
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam mam problem. Po wybraniu ustawień trudności niezależnie co wybiorę, po rozpoczęcie rozgrywki mam 2 punkty nauki za poziom. Wie ktoś o co chodzi?

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wojtek988

Alternatywny Balans
#828 2018-11-15, 10:53(Ostatnia zmiana: 2018-11-15, 13:38)
Ktoś może powie mi, gdzie teraz jest te zadłużenie Lutero u Lehmara teraz? Kiedyś był przycisk w jego domu, skrzynia i tyle. Teraz parter i piętro jego domu przeszukałem i coś nigdzie nie ma tego
edit: już mam, jakby ktoś szukał, też przy kominku, po lewej jego stronie przycisk, skrzynia odblokowuje się na dole

edit2: a ta chata do której mam iść o 1 w nocy z wątku gildii zabójców to ktoś się orientuje gdzie? tam gdzie była już jej nie ma, w okolicy żadnej innej chaty nie znalazłem
Ok, mam, na żadnym molo koło statku, tylko ostatni dom w porcie, koło którego siedzi Jack, koło wejścia do gildii złodziei, oczywiście w opisie zadania mowa o molo.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tedddy_bear

Alternatywny Balans
#829 2018-11-15, 13:54(Ostatnia zmiana: 2018-11-15, 14:26)
Mam problem z misją "Szantaż Kręgu Wody". Nie mogę namierzyć miejsca gdzie mam zostawić okup. Wcześniej był teleport, a teraz przeniesiono go do miasta. Ktoś coś podpowie? Gdzie dokładnie i o której?

OK, mam.
Spoiler
Na rynku koło kamienia druidów o równej północy.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wojtek988

Alternatywny Balans
#830 2018-11-15, 14:38(Ostatnia zmiana: 2018-11-15, 14:43)
Nie wiem czy ktoś gdzieś tutaj to dawał, ale polecam szukać tu:
https://rpgrussia.com/forums/alternativnyj-balans-voprosy-po-igre.411/
co prawda translator dość łopatologicznie tłumaczy, ale jak tutaj ktoś czegoś nie wie, to tam też ludzie się pytają o wiele rzeczy które zostały pozmieniane i nie wiadomo co gdzie jest- to tam czasem można znaleźć, sam to o co wyżej pytałem, znalazłem tam właśnie

tera4446

tera4446

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam, czy ktoś się może orientuje czy przewidziane będzie spolszczenie do alternatywnego balansu kiedy rosjanie wydadzą finalną wersję ?

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Myślę że to aż nadto oczywiste. AB wprowadza tyle zmian że aż szkoda byłoby nie tłumaczyć. Pytanie kiedy wydadzą stabilną wersję..

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@wojtek988 Akurat o to co pytałem, to na rosyjskiej stronie nie jest doprecyzowane. Stąd było moje pytanie.
@SolariS Ktoś się wypowiadał z tłumaczy, że jest małe prawdopodobieństwo tłumaczenia AB. Dla mnie jest to bez znaczenia, bo mogę grać w wersję angielską i mogą ją zmieniać aż w nieskończoność;)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@wojtek988 Akurat o to co pytałem, to na rosyjskiej stronie nie jest doprecyzowane. Stąd było moje pytanie.
@SolariS Ktoś się wypowiadał z tłumaczy, że jest małe prawdopodobieństwo tłumaczenia AB. Dla mnie jest to bez znaczenia, bo mogę grać w wersję angielską i mogą ją zmieniać aż w nieskończoność;)
Dzięki temu będzie można grać w nieskończoność :) Jednak co by nie mówić zmiany idą w dobrym kierunku.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W AB wprowadzili wiele nowych interesujących misji w 1. jak i w 2. rozdziale. Ciekawie połączyli nowe misje z zemstą Lee na sędzim.
Ciekawi mnie również czy lochy w Khorinis będą rozbudowane o jakieś misje z Mistrzem Tortur, którego można tam spotkać;)

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
ktoś wie czemu nie moge czytac starozytnych tablic? tak mam nauczone wszystkie jezyki.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@templartitan Właśnie o to samo chciałem zapytać. Chyba pierwszy bug, na który się załapaliśmy.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
rip 13 pn ;/

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cóż, ja się cofnąłem z sejwem. Zastanawiam się czy trzeba się uczyć języka starożytnych?

0 użytkowników
Do góry