[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 494822 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 494822

Odpowiedzi 1735

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za prowadzenie "za rękę" zrobiłem jak w poście 793 i od strony mechniki wszystko gra, super. Dopytam tylko o napisy - dialogi są po angielsku ok, ale pod klawiszem "b" wszystko jest po polsku a po F2 same szlaczki też tak macie?

Edit. Ocho zapisywac mozna tylko w wybranych miejscach, nie jedna urwa przez to poleci :]

W ustawieniach można to zmienić że można saveować gre.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Wyszedł już ten "duży" patch? Jakie wrażenia?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciuś Miasto trzeba na nowo odkrywać co jest na plus. Na farmie Lombarda pojawia się nowa misja. Kilka ładnych drobnych udogodnień. Nie opuszczając miasta i nie będąc czeladnikiem mam już 8. poziom. Trochę lewele za szybko wpadają ale mam to zbalansowane bo dostaję tylko 10 PN.
Dużo nowych rzeczy u kupców od początku.
Co mnie wkurzyło na początku, to że zniknął teleport za miastem. Ile się go uszukałem, a on jest, no właśnie ...;)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś Miasto trzeba na nowo odkrywać co jest na plus. Na farmie Lombarda pojawia się nowa misja. Kilka ładnych drobnych udogodnień. Nie opuszczając miasta i nie będąc czeladnikiem mam już 8. poziom. Trochę lewele za szybko wpadają ale mam to zbalansowane bo dostaję tylko 10 PN.
Dużo nowych rzeczy u kupców od początku.
Co mnie wkurzyło na początku, to że zniknął teleport za miastem. Ile się go uszukałem, a on jest, no właśnie ...;)
A co z tym poruszaniem się podczas celowania z kuszy czy też łuku?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest bajecznie jeśli idzie o łuk. Możesz się ruszać podczas celowania, a poza tym masz celownik, który z czasem się zmniejsza i zadajesz większe obrażenia.

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear Ten poradnik jest do wersji z 5 listopada, jeżeli dobrze rozumiem? Razem z implementacją systemu ze Skyrima?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy nowe textury wpłyneły negatywnie na ilość fpsów w grze?

Psalm 19

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Link do AB_Scripts_en.7z nie działa. Ma ktoś inne miejsce, z którego można to ściągnąć?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie bardzo wiem na jakiej zasadzie i w ogole po co autorzy dodali brak blokowania targetu podczas castowania czarów? Nie kumam.

Na mega plus w chuj: dziala szybki loot z otwartych skrzyn oraz brak targetowania jebanych gówien typu chrzaszcze podczas walki. ALE TO DENERWOWALO i ile kurew poszlo przez to ;/

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr Co do czarów to testowałem rosyjską wersję AB trzy dni temu i tam to było i działało dobrze. Zaskoczony byłem jak odpaliłem czar na zębacza kolo Xardiego a tu stary system. Nie wiem czemu to zmienili. Popatrzę jeszcze w ustawieniach.

Post połączony: 2018-11-10, 21:20
Link do AB_Scripts_en.7z nie działa. Ma ktoś inne miejsce, z którego można to ściągnąć?
Poprawiłem i nie becz. Dwa posty wyżej był podany link. Ehhh

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tedddy_bear
Jak rozumiem skrypty są do AB z 11.05? Z dnia dzisiejszego 11.10 jeszcze nie ma?

Psalm 19

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciuś Z tego co mi wiadomo to wciąż wersja beta, która na życzenie forumowiczów niemieckiego portalu została z angielszczona. Rosyjska wersja jest codziennie aktualizowana - mam na myśli skrypty.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mogę poprosić listę zmian w tym "dużym" patchu? Ew. Jakieś screeny?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Beka że Havlor może przeliczać dla nas wartość mieszków i oddawać nam równowartość. W sumie spoko opcja.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@tldr oczywiscie ze tak,nie tracimy milion godzin na otwieranie tych mieszkow ;p
jakie jeszcze ciekawostki są w tym patchu? wlasnie zaczalem grac

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wojtek988

Alternatywny Balans
#815 2018-11-12, 15:16(Ostatnia zmiana: 2018-11-12, 18:00)
Takie pytanie techniczne, może ktoś dać linka do aktualnej wersji returninga, tej 66.2?  Chyba z 3 które ściagałem to 66.1. Tam coś kiedyś było pogmatwane, że niby 66.2 ale wpisane, że 66.1 czy coś, także wolałbym z pewnego źródła, dzięki.
edit: nieważne, wszystkiego gdzie indziej się dowiedziałem

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tldr oczywiscie ze tak,nie tracimy milion godzin na otwieranie tych mieszkow ;p
jakie jeszcze ciekawostki są w tym patchu? wlasnie zaczalem grac

To graj graj. Na razie są jakieś małe ficzery, ja mam na razie 11 lvl i opierdalam ludzi uzywajac kradziezy kieszonkowej zeby masterowac skill i nabic ze dwa lvl.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
są juz moze dla magow kostury jednoreczne?

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A mnie dzisiaj wystraszył cholernie i to mocno "obrońca królików" ;) Ładny żarcik twórców AB. Podobnego coś było z kaczkami w Risenie 3.

Post połączony: 2018-11-12, 18:51
PS

Na wybrzeżu jest ukryta jaskinia z niespodzianką. Nie mówię gdzie i z czym, żeby zbytnio nie spoilerować.

Enaxe

Enaxe

Użytkownicy
posty102
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie są wymagania na podstawową pasywną regenerację many u magów? Na streamie widziałem, że grając magiem mana regeneruje się sama z siebie już w pierwszym rozdziale ( przynajmniej grając magiem wody ).

0 użytkowników
Do góry