[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 424021 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 424021

Odpowiedzi 1735

Dene

Dene

Użytkownicy
posty30
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema, słyszałem że w Returningu 2.0 AB jest błąd(?) polegający na tym, że to czy zadamy crita z duali zależy od naszego skilla w 2h. Da się coś z tym zrobić?

To nie błąd, ale jak chcesz żeby zależały od 1h to w https://themodders.org/index.php?topic=29904.0 punkt 6 jest plik który to zmienia

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema, słyszałem że w Returningu 2.0 AB jest błąd(?) polegający na tym, że to czy zadamy crita z duali zależy od naszego skilla w 2h. Da się coś z tym zrobić?

To nie błąd, ale jak chcesz żeby zależały od 1h to w https://themodders.org/index.php?topic=29904.0 punkt 6 jest plik który to zmienia

"Duale" - czyli używanie dwóch jednoręcznych broń na raz, tj. jedną broń w ręce prawej, druga w lewej.
Do walki używasz dwóch rąk, czyli rozwijasz skilla odpowiadający za broń 2H - jak dla mnie logiczne, nigdy tego nie zmieniam.

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest gdzies jakis poradnik jak rozwijac postac? Gram jako nowicjusz nekromanta i nie mam kasy, nie moge nikogo zabic xd wszystkim bije po 5. nie moge nawet zadan porobic ^^
Oplaca sie cos dawac w sile czy full int ? Jakies podstawowe wskazowki do rozwoju nekro pls guys ;d

Susdam

Susdam

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest gdzies jakis poradnik jak rozwijac postac? Gram jako nowicjusz nekromanta i nie mam kasy, nie moge nikogo zabic xd wszystkim bije po 5. nie moge nawet zadan porobic ^^
Oplaca sie cos dawac w sile czy full int ? Jakies podstawowe wskazowki do rozwoju nekro pls guys ;d

Nekrofil najlepiej się sprawdza jako summoner, naucz się jak najszybciej skilla, dzięki któremu będziesz miał swojego demona (taki pet) i go exp (potem ten demon, będzie wstanie robić solo bossów). Pakuj wszystko w manę, kręgi, nowe czary, alchemię, siła to strata lp. Na pierwszym kręgu naucz się tworzenie szkieletu i niech szkielet robi wszystko za ciebie.
naucz się regeneracji many (2 rozdział uczy xardas, vatras)
Jak nie jesteś jeszcze magiem, a nowicjuszem, to szybko musisz nim zostać, bo nowicjusz to kupa, robisz kilka prostych zadań (w jednym jest demon w jaskini, najlepiej szybko wlecieć do jaskini, podnieś potrzebne rzeczy PPM z ciała i spieprzać)
Robisz zadanie na zabicie nowicjusza ognia, chodzi o Opolosa. Opolos wychodzi na fajkę przed klasztor w godzinach wieczornych, bodajże 17-20. Zabijasz go, wracasz do Xardasa, jesteś nekromantą.
No i jest jeszcze wymóg many i inta. Jak zdobyć manę to wiadomo (uczysz się, robisz potki na mane, oddajesz vatrasowi tablice starożytnych, daj vatrasowi jednorazowo 1000 złota, cistka ect.) Na inta, po prostu musisz czytać książki, uczyć się nowych receptur alchemicznych, popracować trochę przy stole alchemicznym (10 inta na rozdział), jak zrobiłeś zadanie u Galahada,a nie możesz jeszcze dostać się do ratusza, to możesz z nim pogadać w godzinach 14-16 lub 15-17 koło ratusza, będzie siedział na ławce, po wybraniu u niego nagrody, żeby cię uczył magii, możesz u niego kupić miecz, który daje bonus do inta. Kup też sobie z 50-100 kamieniu runicznych, podejdź do tego urządzenia, gdzie się robi runy i tam masz opcje, by tworzyć kamienie runiczne, dalej kilkasz pierwszą opcję po rozdrobnić wszystkie kamienie, i robisz najsłabsze kamienie runiczne, w ten sposób wbija ci się skill "Tworzenie run" za którego też dostajemy inta (10 inta na rozdział)

Co do kasy to dobrze było zostać czeladnikiem u harada i robić miecze - stal zdobywasz dzięki kopaniu rudy żelaza (najlepiej mieć śpiwór) wtedy podchodzisz do rudy żelaza i kopiesz, śpisz, kopiesz, śpisz.... potem przetapiasz rude w piecu na pręty (przetapiania uczy wąż, bo dialogu z Haradem "skąd bierze stal), kujesz, i sprzedajesz broń haradowi. Jeśli wybrałeś innego czeladnika, idź do Nikalasa, on nauczy cię robienia strzał/bełtów, sekwencja jest ta sama co przy mieczach, z tym że na kowadle robisz groty strzał/bełtów potem musisz wyciąć drewno z drzewa/pnia (nie wiem jak to nazwać, jest koło torbena), potem na warsztacie koło Torbena tworzysz promień strzały/bełtu i w końcu na stole u bospera lub w wieży dextera robisz strzały/bełty. Zarobek na strzałach/bełtach jest troche mniejszy, ale tak jak w przypadku mieczy jest nieskończony.

aranes010

aranes010

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Susdam A gdzie sie moge nauczyc tego przyzwania demona lub szkieletu ? U zadnego maga nie moge znalezc niczego do nauki kregow. Stolu runicznego nie moze uzyc tak samo stolu do tworzenia zaklec, bo nie mam odpowiedniego przedmiotu (nwm jakiego)
@edit Dobra juz ogarnalem wszystko :D Dzieki wielki za pomoc !

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie widziałem tu tego jeszcze, tutaj tutorial jak wspiąć się do górnego miasta po drzewie i zgarnąć luksusowy strój obywatela (znacznie lepszy niż zwykły od Hanny, dostajemy aczika i 500 expa, do tego nie musimy bulić 100 gp)

https://www.youtube.com/watch?v=ZAn4-Va3MRM

Tylko pamiętajcie żeby z gornego miasta wychodzić tak jak na filmiku, dość łatwo striggerować alarm a wtedy wiadomo reload. Nie sprawdzałem czy da się gadać z Lutero itp., akurat z tym nie ma raczej problemu bo czeladnikiem szybko zostajemy.

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę serce demona do runy? I rozdział.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Morduj zające, aż pojawi się demon. Tylko najpierw naucz się wyrywania serc rzecz jasna.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy
@Shael albo misje dla opiekunów, chyba pierwsza uwzględnia zabicie demona (i to bezobsługowe, bo npc zrobi to za ciebie).

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki mam już z królików :). Ale zanim uzbieram na legendarną runę, to z 2 rozdziały miną xD

Dobra jakoś się udało. Mam dwa przyzwania demona, pomniejszego i jakiegoś o jakimś imieniu, którego używać?

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam dwa pytania:
Co dokładnie robią te 3 opcje "Wyłącz focus (dla danej broni)"
I jak dokładnie działa ten nowy system strzelania z łuku (że sie zmniejsza ten celownik) w porównaniu do starego (gdzie normalnie samemu celujesz)? Chodzi mi o dokładne procenty jeżeli chodzi o DMG oraz szanse na trafienie.

Esubane

Esubane

Użytkownicy
posty52
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nowy system strzelania jest podobny do tego ze Skyrima czy jemu podobnych gier. Im dłużej trzymasz nacelowywanie tym celniejszy strzał i większe obrażenia. Zadawany dmg jest wyższy niż przy autocelowaniu - na autocelowaniu biłem goblina za 15 obrażeń (początek gry, 10 zręki i najsłabszy łuk), natomiast z tą opcją na maksymalnym naciągu aż 23 dmg.

Nie grałem nigdy łucznikiem z wysoką umiejętnością ogarniania łuku więc nie wiem jak to działa na tak prowadzonej postaci. Mam nadzieję, że czas do osiągnięcia 'zielonego' celownika się skraca bo na początku trwa to wieki, nie wyobrażam sobie tak walczyć z paroma przeciwnikami. Celność na niskim poziomie też jest daremna, strzały lecą wszędzie tylko nie w cel.

Ja bym zrobił tak. Początek ogrywał sobie na autocelowaniu, i tak jest to jeden wielki rak jak to zawsze w gothic. A jak już nabijesz sensowne statsy to przerzucić się na ten nowy system i sprawdzić jak to działa. Przy takiej różnicy w obrażeniach może być warto - potencjał na oneshoty. Autocelowanie zrobili bardzo dobrze, bo się zawsze trafia nawet z daleka, na podstawowym G2NK był z tym duży problem nawet na mistrzu w łuku...

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nawet na zwykłym Returnie 2.0 ta szansa na trafenie była o wiele wieksza niż w vanilii, i dlatego sie fajnie grało, próbowałem szukac jakiegos info tutaj u Rosjan, ale srednio. No to jest troche rak, bo sie ładuje to strasznie długo, ale chyba jak sie trafi wizualnie, to zawsze wchodzi DMG na tym nowym systemie z AB z tego co widze, a chodzi mi głównie o to jak to wygląda procentowo w kwestii DPS'u no bo to jednak ważne.
A ktoś wie co robią te opcje z "Focusem"? Bo zadnej roznicy nie widze w sumie.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy Mocarna Laga Majesa dalej istnieje i ktoś już odkrył jak ją zdobyć? :D

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
W skryptach istnieje wiele rzeczy  których nie da się zdobyć
Ale tej nie ma

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ventrue wspominał o tym przedmiocie, że istnieje, tylko, że go nikt jeszcze nie odkrył. Mówił o tym na innym forum jak coś

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Doradźcie mnie jeśli możecie, czy jeśli chodzi o wybór gildii dla wojownika pod siłe 2h, czy coś się wybitnie zmieniło od zwykłego Ret 2.0, czy gildie mają te same wady i zalety co kiedyś?
Ktoś kto przeszedł tą drogą czy poleca którąś z gildii szczególnie?
Gdzieś doszły mnie słuchy, że Paladyn może mieć odpowiednik szponu beliara, czy prawdą jest to?
Czy bronie najemników zostały coś podrasowane? Bo tylko te z R1 i R2 były warte uwagi, te z R3 i R4 to rozczarowanie.

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę młot Adanosa? przeszukałem wszystkie świątynie 2 razy i nic.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę młot Adanosa? przeszukałem wszystkie świątynie 2 razy i nic.
A sprawdzałeś ołtarz w świątyni Adanosa w obozie bandytów? Nie ten gdzie jest Kruk, tylko ten gdzie są strażnicy zombie Kruka

Shael

Shael

Użytkownicy
posty49
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra jest, zapomniałem o tym miejscu :P. Dzięki.

Na którym lvlu udać się na pustynię?
Jak otworzyć skrzynki te co są w lokacji z Ashtarem?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry