Panie Paradoxal obyłoby się bez tej prowokacji związanej z tabletkami.
Cytaty z WIKI
''Niektóre modyfikacje zyskują dużą popularność i czasem także wsparcie twórców oryginalnej gry, dzięki czemu zostają wydawane jako oficjalne dodatki''
''Jeżeli zmiany dodają jedynie nowe elementy do oryginalnej gry, mod nazywany jest z angielskiego partial conversion (częściowa przeróbka). Jeśli natomiast stworzona zostanie nowa gra, jest to total conversion (całkowita przeróbka).''
''Dodatek do gry komputerowej – uzupełnienie istniejącej gry. Dodatki najczęściej zawierają nowe poziomy, broń, obiekty i rozszerzenie fabuły istniejącej już gry. Producent oryginalnej gry może zatrudnić do pracy nad dodatkiem inną firmę lub samemu stworzyć rozszerzenie''
Myślę, że wywodzenie się na temat mod czy dodatek jest zależny od układów z autorami danej gry. Wola DK ogłosili mod jako non-profit aczkolwiek mieliby wielkie szanse na to by ich dzieło stało się oficjalnym dodatkiem. Po za tym uważam, że ''modyfikacje'' godne polecenia powinny być płatne dzięki czemu autorzy jak i sami twórcy oryginalnej części gry zarobiliby troszkę pieniędzy.
Owszem wiem, że jest opcja wsparcie finansowego DK, jak wyjdzie myślę,że mogą liczyć na moją hojność bo doceniam wkład profesjonalizm jaki wkładają w to co robią.