Risen 161065 640

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 24.07.2008 roku

Wyświetleń 161065

Odpowiedzi 640

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Dobry kod to kod nie generujący bugów. Kod Gothica nie był dobrym kodem. Na swoje czasy może i był rewolucyjny, ale jeśli teraz Srisen ma powielać dokładnie te same schematy, to niestety - będzie to już przestarzałe.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
No, gdy po raz kolejny patrzysz na gnomy i inne gady, szablonowe charaktery i oklepane schematy to zaczynasz wątpić w jakie kolwiek przejawy inteligencji i pomysłowości autorów.
Nie zapominaj, że gry jak każdy produkt - są robione pod odbiorcę - i gnioty powstają tylko dlatego, że takie wymagania ma większość (bezmózgich) graczy. No chyba widać, jak skończyły zespoły, które chciały zrobić coś ambitniejszego - bankructwo firm, które stworzyły gry uznawane przez znawców za kultowe jest czymś niepojętym, ale prawdziwym. Tworzy taki zespół Planescape'a - przez wielu uznawanego za jedynego, prawdziwego cRPGa, po czym bankrutuje jakiś czas później. I czyja to wina? Tylko i wyłącznie graczy i ich gustów. Nie dziwię się  takiej Bethesdzie, że spłyciła najpierw serie TES, teraz Fallout - czemu mieliby włożyć w to więcej pracy i  paradoksalnie mniej zarobić?

Dla przykładu: Morrowind powstał dwa, może nawet trzy razy dłużej niż Oblivion. A mimo to Oblivion sprzedaje się lepiej. Wiele osób odrzuciło Morrowinda, bo albo przerosła ich oryginalna wizja świata, albo za dużo tekstu czy inne rzeczy. Przy produkcji Obliviona wywalono więc na zbity pysk ojca serii, spłycono maksymalne rozgrywkę i co? Sukces większy niż przy poprzedniej części...

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Risen
#102 2008-10-01, 21:47(Ostatnia zmiana: 2008-10-01, 21:47)
http://www.risen.pl/news.php Zobaczcie ten wywiad :D  

"Opieramy się na starych, sprawdzonych schematach"

PS.
Ten koleś z kitkiem mnie rozwala xD

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Cytat: Veqsir link=topic=2844.msg33368#msg33368 date=Oct 1 2008, 22:47\'
http://www.risen.pl/news.php
Ten koleś z kitkiem mnie rozwala xD
Te kocie ruchy, nie uwierzę że to całkowity Niemiec. :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Risen
#104 2008-10-02, 14:12(Ostatnia zmiana: 2008-10-02, 14:18)
Nie zapominaj, że gry jak każdy produkt - są robione pod odbiorcę - i gnioty powstają tylko dlatego, że takie wymagania ma większość (bezmózgich) graczy.

Idzie połączyć koncepcję autorów z tym co oczekują gracze i tworzyć coś na wzór "przyjemnego z pożytecznym". Wystarczy przestać ciągle się kierować schematami oraz myśleniem typu "zamiast tego czegoś dajmy lepiej smoka bo się nie sprzeda". Skoro ktoś po raz kolejny zamierza serwować to samo tylko ze względu na to że ich rzekomo zajebiste pomysły nie znajdą odbiorców to ładnie z nimi. Co jak co ale akurat taka pirania ma już pewien staż, fejm i bandę do bólu subiektywnych fanów którzy łykną każde gówno choćby to były przygody sierotki marysi na wyspie z krowiego kału z wielkim gównianym wulkanem na środku. Nie no, ale lepiej przecież ciągle opierać się na "sprawdzonych rozwiązaniach z gier gothic". To może w ogóle skopiują całą grę, mechanikę albo zrobią remake g1?

Wychodzą gry wybitne, filmy wybitne i znajdują odbiorców pośród normalnych ludzi. To że jakieś niemieckie studio po tylu latach doświadczenia nie jest w stanie pogodzić zapotrzebowania z własną wizją to ich problem, z tym że nie widzę powodu aby być z tego problemu dumnym i się nim afiszować przy każdej większej okazji (vide GC  :D ).

Wiele osób odrzuciło Morrowinda, bo albo przerosła ich oryginalna wizja świata, albo za dużo tekstu czy inne rzeczy.

Wizja nudnego do wyrzygania świata z kotami i jaszczurkami (legwany?) chodzącymi na dwóch łapach  ^_^ . Co z tego że morek miał imponujący design i wielce rozbudowaną historię świata skoro to wszystko było przedstawione w tak beznadziejny, nudny i statyczny sposób że zniechęcało do gry zaraz po dotarciu do pierwszego miasta? No przepraszam ale gracz od gry oczekuje żwawego wątku fabularnego i w miarę dynamicznej akcji a nie czytania na każdym roku kazań i wywodów o tym jak król vivek rozpierdolił pałą meteoryt. Być może chcieli stworzyć książkę, nie wnikam jednak mogli zrobić to w tradycyjny sposób bez tej całej "interaktywnej" oprawy  :P .

Osobiście miałem cztery podejścia do morka przy kilkuletnich odstępach pomiędzy każdym i do dzisiaj nie mogę się przekonać do tej gry z tego powodu że jest po prostu strasznie nuda i czerstwa. Jedyne zakończenie jakie dane było mi uświadczyć to te z zielonym paskiem postępu w okienku "usuwanie gry".

Te kocie ruchy, nie uwierzę że to całkowity Niemiec. biggrin.gif

To pewnie jakiś zawodnik od motion capture. Taka kryptoreklama, przekaz dla najbardziej wczutych. Prezentują możliwości silnika oraz poziom animacji który uświadczymy w srisen, w tak niekonwencjonalny i genialny sposób. Geniusze marketingu  :P .

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

Risen
#105 2008-10-02, 15:10(Ostatnia zmiana: 2008-10-02, 15:12)
No przepraszam ale gracz od gry oczekuje żwawego wątku fabularnego i w miarę dynamicznej akcji a nie czytania na każdym roku kazań i wywodów o tym jak król vivek rozpierdolił pałą meteoryt. Być może chcieli stworzyć książkę, nie wnikam jednak mogli zrobić to w tradycyjny sposób bez tej całej "interaktywnej" oprawy
Ta gra ma niepowtarzalny klimat. Może mi cię być tylko żal, że nie zdołałeś się do niej przekonać (do mego brachola też mam nieduży, nie wiedział gdzie iść i zgubił się w ogromnym świecie)
Skoro nie potrafisz zrozumieć Morrowinda to jakim prawem tak szczekasz?
Czytajac twoje posty od dłuższego czasu dochodze do wniosku, że wogóle nie panimajesz o co tobie samemu chodzi. Zastanów się, potem pisz, bo obciach sobie robisz, człowieku.

Znag
  • Gość
Świat w Morrowndzie mial tak wyglądać , bo przecież tam panuje zaraza.Przynajmniej nie było zjebanej , cukierkowej grafiki jaką widuje się na prawie każdym kroku w grach komputerowych.

Lukan
  • Gość
Każdy ma własny gust. Arcanum też ma zajebiście rozwinięty świat (ogromy, z długą historią), sama gra jest również długa, ale nie są to takie nudy, jak w morku. W Arcanum jesteś rzucony w wir wydarzeń od samego początku i grasz w to, aby się dowiedzieć, kto za tym stoi itd. Również jest świetny rozwój postaci itd. Moim zdaniem morek ma po prostu za duży świat. Gdyby zrobili to mniejsze, bardziej zwarte itd. to by gra była ciekawa.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Gofer, widzę że nieźle żyłka w dupie skoczyła. Co za emocje, co za ton  :D  ^_^ .

Ta gra ma niepowtarzalny klimat.

Zgadzam się i uważam że jest to jeden z jej największych atutów, jednak w jakim stopniu odnosi się to do mojej wcześniejszej wypowiedzi? Jak pisałem, morrowind ma potencjał jednak twórcy najwyraźniej nie za bardzo wiedzieli jak go należycie rozwinąć stąd taka a nie inna grywalność oraz podział opinii wśród graczy.

Może mi cię być tylko żal, że nie zdołałeś się do niej przekonać

Na szczęście w życiu mam inne realne zmartwienia i problemy niż zadręczanie się z powodu że nie zdołałem się przekonać do jakiejś gry komputerowej  :P .

Jakim prawem nie miałbym przedstawić swojej opinii o grze widzianej z mojej perspektywy? Nie musisz się z tym zgadzać ale poszanowanie poglądów (przynajmniej pozorne) powinno być normą jeśli w ogóle mamy wchodzić w jaką kolwiek dyskusję, więc zmień ton Goferku i przestań zgrywać urażoną osóbkę, która nie jest w stanie zaakceptować krytycznej opinii innego człowieka z forum internetowego. Z takim nastawieniem powoli dobijemy do poziomu rynsztoku.

Czytajac twoje posty od dłuższego czasu dochodze do wniosku, że wogóle nie panimajesz o co tobie samemu chodzi.

Dochodzę do wniosku że twoje wnioski są błędne.

...obciach sobie...

Nie powiem kto...

Znag
  • Gość
A mi się ten trailer Risen podobał i czekam na pełną wersję gry.Na pewno zagram.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy

Zysk

Risen
#110 2008-10-02, 19:17(Ostatnia zmiana: 2008-10-02, 19:18)
Cytat: Gother link=topic=2844.msg33389#msg33389 date=Oct 2 2008, 16:10\'
Rozumiem, że uważasz się za należącego do jakiejś elity - tych, którym dane było zrozumieć Morrowinda. :roll:
Ta gra może fabularnie cośtam, ale technicznie jest mało przyjemna.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Risen
#112 2009-04-17, 12:56(Ostatnia zmiana: 2009-04-17, 12:56)
Filmik jakościowo na poziomie tych z Czas Zapłaty a nawet trochę gorzej, imo strasznie drętwe to. Na początku widać nawet jakieś lekkie przycinki, spadki fpsów :lol2: . Graficznie to nadal podobny poziom co g3. Jest bardziej bogato, tropikalnie, pokazano bardzo ładną roślinności i w zasadzie nic ponadto. Nadal wszystko wygląda jak w muminkowej krainie.

Ogólnie jak już pisałem na sb odczuwam, że to będzie gra poprawna i co najwyżej dobra, bez większych rewelacji. Z resztą to już bardziej xbox niż pc i niestety nadal ten sam target nastolatków-dzieci więc nie warto oczekiwać cudów bo takich już raz naobiecywali z czego wyszedł mocno średni i niekompletny g3.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Według mnie można się spodziewać przepięknych krajobrazów jak w G3 miejscami ale widać ze jada ostro z Gothica te ptaki - ścierwojady   te jeże no kretoszczury  te stwroki małe to gobliny jak ktos widzial screen glownego bohatera skapnal sie pewnie ze wyglada niczym bezi w G3 :lol2:

ChudyJohn

ChudyJohn

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
Ma wodę ładną :lol2:   i tyle, ale ta gra jest z 2002 lub 3 więc rozumiem

Dziś mam nastrój do robienia z siebie idioty!

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Ta gra przeznaczona jest po prostu dla pewnej grupy odbiorców, beze mnie.

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
Risen, kojarzy mi się bardzo z Gothic 3 ;)  szczególnie ten filmik
http://www.youtube.com/watch?v=9UkhruEEWmc

WiToJcIe!!! xDD

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
To wygląda jak przygodówka, do tego te irytujące xboxowe sterowanie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Bo to jest Gothic, tylko pod inną nazwą. Ale jak sami powiedzieli "uprościmy rozgrywkę" to nie zachęca mnie zbytnio...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Bo to jest Gothic, tylko pod inną nazwą. Ale jak sami powiedzieli "uprościmy rozgrywkę" to nie zachęca mnie zbytnio...
Już sobie wyobrażam Risen 5: Kółko i krzyżyk.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry