Risen 161205 640

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 24.07.2008 roku

Wyświetleń 161205

Odpowiedzi 640

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Thoro, możesz edytować posty 13.gif

Faktycznie, od kilku dni o tym zapominam. Mój błąd, przepraszam.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Ja tam modduje gothica....narazie a jak zrobie co mam do zrobienia przerzuce się na coś innego, według mnie modding ma sens, kiedy przynosi on satysfakcje twórcy, i potencjalnym fanom modyfikacji, ale kiedy czytam jak niektórzy bronią gothica to już się niedobrze robi. No dobra, gothic jedynka to ciekawa i wciągająca gra, ale równie wciagających gier są setki więc nie widze powodu robienia świętej wojny po to aby udowodnić komus że gothic to najlepsza gra a PB jest święta.

A to co kto modduje to już sprawa moddera, martwi mnie tylko czemu tak cicho narazie o moddingu Wiedźmina, bo jak dla mnie to ta gra jest najbardziej warta poświęcania na nią czasu.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ja tam modduje gothica....narazie a jak zrobie co mam do zrobienia przerzuce się na coś innego, według mnie modding ma sens, kiedy przynosi on satysfakcje twórcy, i potencjalnym fanom modyfikacji, ale kiedy czytam jak niektórzy bronią gothica to już się niedobrze robi. No dobra, gothic jedynka to ciekawa i wciągająca gra, ale równie wciagających gier są setki więc nie widze powodu robienia świętej wojny po to aby udowodnić komus że gothic to najlepsza gra a PB jest święta.

Ja nie bawie się w modding tyle, aby mi to przyniosło satysfakcje, a bardziej po to, żeby poprawiać swoje umiejętności :D  Po wydaniu moda Złote Wrota, też chyba z tym kończę.

Trochę z tematu zjeżdżamy :P

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam mieszane uczucia co do Risen, trailer dość dziwny (głos śmierci człowieka na początku jest taki sam jak w gothic  ^_^  ) narazie wiemy mało więc się nie będe odzywał, nie mam zdania ani na minus, ani na plus.

Cytat: Kereth link=topic=2844.msg28906#msg28906 date=Aug 21 2008, 11:59\'
Warto też dodać, ze każde proponowanie gry do moddingu, graniczy z olewactwem. Kazz zaproponował Thiefa, to nikt oprócz mnie, Valkira i Kazza się nie zainteresował. A sam Thief ma dobry potencjał( Młotodzierżcy, Poganie - tyle pomysłów na inne frakcje), ale nie " Gothic wciąż żyje " (bez obrazy dla niektórych grup)
Nie mam tej gry, kiedyś trochę grałem i nie przykuło ona mojej uwagi, teraz się nie rzucę na modowanie tej gry.

Cytat: Thoro link=topic=2844.msg28911#msg28906 date=Aug 21 2008, 12:04\'
Kereth, nie warto tu poruszać tego tematu. Już był temat o ambicjach modderów to wszyscy się na mnie rzucili z taką agresją jakbym przeleciał ich matki  :D .
:P  

Cytat: Thoro link=topic=2844.msg28914#msg28906 date=Aug 21 2008, 12:13\'
Może to nie wiele ale czym ty możesz się pochwalić, człowieku z Solufire?
:roll:  

Cytat: Valkir link=topic=2844.msg28927#msg28906 date=Aug 21 2008, 13:33\'
A to co kto modduje to już sprawa moddera, martwi mnie tylko czemu tak cicho narazie o moddingu Wiedźmina, bo jak dla mnie to ta gra jest najbardziej warta poświęcania na nią czasu.

Ja pamiętam jak zagraniczni graficy zaczęli wydawać pierwsze texturopacki (nie mody) a jedna z osób z cdp red pisała, że my powinniśmy się ruszyć z modowaniem, bo za granicą powstało już ich sporo i ostro ruszyli  :lol2:  :lol2:   Tia, nagra Triss, wiedźmin jako elf  :lol2:  :lol2:   Faktycznie, powalające

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Lord link=topic=2844.msg28907#msg28907 date=Aug 21 2008, 14:01\'
nie da się ukryć że moderzy gothic#msgote author=Lord link=topic=2844.msg28907#msg28907 date=Aug 21 2008, 14:01\']nie da się ukryć że moderzy gothica są jedną z największych społeczności (jak nie największą) moderskich na świecie
Przepraszam, że znowu o M&B, i mam nadzieję, że nikt mnie za heretyzm nie spali, ale spójrz na to:
http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/
New Submitted Today       Mods (391)
Gameplay Mechanics (32)
Large (118)
Misc. (103)
New Items/People (62)
Dziwne, nie? M&B ma ledwo dwa lata, nie 8 czy tam ile, jak Gothic. A modów powstało równie dużo jeśli nie więcej. Pomyśl tylko, co się stanie, gdy gra trafi do sklepów i sprzeda się setkami tysięcy egzemplarzy. Dolicz do tego też wszelakich piratów, których będzie co najmniej drugie tyle. Ile wtedy powstanie modów? Ile modów będzie po 8 latach istnienia gry? O starym, niemodowalnym Gothicu już dawno wszyscy zapomną.

Powiedziałem "niemodowalnym"? Tak, nie przejęzyczyłem się. Co można zrobić w Gothicu? Zmienić fabułę? I tak będzie o tym samym - orki, paladyni, nekromanci. Dodać duale? To tylko jedne głupie duale. A spójrz na M&B: setki nowych zbroi (w Gothicu zapewne można policzyć nowe zbroje na palcach), realistyczne strzelby, działa, machiny miotające. W Gothicu nic z tego byś nie zrobił. A realia? Całkowicie dowolne. Już to mówiłem, ale powstają mody w realiach od paleolitu do dalekiej przyszłości. Zahaczając o starożytność na terenie całej Europy i Bliskiego Wschodu, całe średniowiecze, nowożytność, czasy współczesne. Nie mówiąc już o modzie z klocków Lego, który moderom Gothica nawet nie przyszedłby do głowy. Znaczy się, nie przyszłoby im do głowy, że można na silniku Gothica zrobić całkiem odmienną grę.

Poza tym, to już odnośnie tego realizmu w grach, M&B jest jedną z niewielu gier, w których może wystąpić efekt motyla. Wystarczy zmienić np. podatki z wsi, aby zmienić całkowicie realia gry. Mniejsze podatki - musisz plądrować i kraść, żeby opłacić wojsko. Większe - masz pełny luz, nie musisz się o nic martwić i po prostu walczysz. A w Gothicu? Nawet dodanie respawnu zwierząt czy zwiększenie ich statystyk tak naprawdę niewiele zmieni.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Grałem w M&B 5 dni, i 6 dnia mi się znudził. Dziś go wyinstalowałem, i jakoś mnie nie zachęcił aby go moddować.

Życzę miłej gry

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Powiem tak, że niektórzy tylko pieprzą i nic nie robią. Albo inaczej: "Narzekać to każdy potrafi, a robić nie ma kto". Osoby które twierdzą, że Gothica nie należało bu moddować mają rację, ale powiedzcie, czy ktoś oprócz Żadnej Głupiej Iskry robi coś w tym kierunku. Kyroman (ten nick jest krótszy :D ) stworzył dział na TM dotyczący M&B, daje tutki, sprowadził chyba 2 modderów tej gry. Jeśli na tym forum nie będziemy SAMI zamieszczać narzędzi do innych gier, robić tutoriali, to jak myślicie, czy ktoś z tego forum będzie chciał moddować inne gry? Niektórzy wymieniają Wiedźmina, ok, ale nie mamy szans z oficjalnym forum, sami musieliśmy by zrobić jakiegoś dobrego moda. Tak więc należy zastanowić się też nad innymi grami. Oczywiście nie możemy zrezygnować ot tak sobie z moddingu Gothica, musimy skończyć swoje projekty.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Na tym forum jest nikła szansa, żeby rozkręcić coś poza Gothicem i może M&B. Jak już mówiłem - wszystkich zachęcam do robienia map do Tzara (Warcrafta czy innej gry RPG). Edytor w tej grze ma ogromne możliwości. Możemy zrobić bitwę w lesie, pod Grunwaldem czy coś na wzór RPG. Ja próbowałem moddować M&B i gówno z tego wyszło - toole się wieszają, a jak odpalę tę grę w okienku, to mam mikro-okno, jak rozszerzę mam może 10 fps (na minimum!). Gothic ma fabułę, której M&B brakuje. Gry modduje się dlatego, że podstawka się podoba.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Nie mam tej gry, kiedyś trochę grałem i nie przykuło ona mojej uwagi, teraz się nie rzucę na modowanie tej gry.

A czy ktoś tu mówił o nagłym rzucaniu się na Thiefa?? Ja bynajmniej uświadamiam jak to niektórzy userzy tak robią...

Комиссар RBT

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Cytat: Dekster XVII link=topic=2844.msg28946#msg28946 date=Aug 21 2008, 15:58\'
Na tym forum jest nikła szansa, żeby rozkręcić coś poza Gothicem i może M&B. Jak już mówiłem - wszystkich zachęcam do robienia map do Tzara (Warcrafta czy innej gry RPG).

Również zachęcam do modowania warcrafta, edytora można dosyć szybko się nauczyć, nie trzeba tu wielkiej filozofii, ponieważ jest pełno tutków po Polsku a opanowanie podstawowych funkcji edytora to pestka, obecnie sam proboje coś robić ale samemu to wiadomo :D  a tak w ogole to chyba nie na temat bo mieliśmy dyskutować o (s)risen xD a nie o grach które warto modować i o przyszłości forum.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Czemu ? Toczy się tu nieźle rozbudowana dyskusja :P  Wystarczy tylko nazwe teamtu zmienić, choć nie wiem czy byłoby wtedy takie zainteresowanie, ludzie poprostu lubią łamać przepisy (nie spamuj, pisz na temat)  :D

Życzę miłej gry

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Risen
#71 2008-08-21, 23:22(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 23:22)
Nie rozumiem Was. Po Co ta polemika? Czysta komercja, a jeśli ten schemat sprawdził się dotychczas będą stosować go i w Risen 10. Rzesza gówniarzy i tak się do niego zbiegnie widząc w nim nowego Gothica :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ciekawe jaka wymówka będzie tym razem. Jak nie wielki zły Joowood to może chociaż wielki zły Deep Silver  :D .

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A gdzie! wszystko pójdzie na sceptyczne podejście fanów i brak zainteresowania z ich strony :D

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Jeśli dobrze się orientuje z pierwszego posta to ta gra będzie na podobieństwie Gothica tylko że inne czasy tak ? hmmmm może ta gra zagości na moim kompie oby nie było dużych wymagań  :D

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Właśnie obejrzałem trailer, całkiem dobre wrażenie. Nie mogę jednak powiedzieć, że nie uniknąłem skojarzeń z poprzednim dziełem twórców.. Ta mieścina w środku dżungli swoją architektoniką i rozmieszczeniem budynków przypomina mi "miasta" z G3. Gdy kamera od tyłu pokazywała tego Inkwizytora miałem wrażenie, że zaraz ujrzę postać na podobieństwo maga ognia. Śmiem twierdzić, że Risen będzie klimatyczną, dopracowaną grą i oby tak było.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ja zauważyłem ,że PB profanuje tylko swą markę :P

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: DzikiBen link=topic=2844.msg29003#msg29003 date=Aug 21 2008, 23:18\'
A gdzie! wszystko pójdzie na sceptyczne podejście fanów i brak zainteresowania z ich strony :P

Jesteśmy wyjątkiem. Z resztą sądzę że gdyby nie moja i kazza prześmiewcza postawa to temat zaraz byłby wypełniony po brzegi zachwytami i wazeliną w stronę pb i nowego produktu. Jestem pewien że fanom serii się spodoba, o ile nie wydoresleli.

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Cytat: Thoro link=topic=2844.msg29071#msg29071 date=Aug 22 2008, 16:08\'
Jesteśmy wyjątkiem. Z resztą sądzę że gdyby nie moja i kazza prześmiewcza postawa to temat zaraz byłby wypełniony po brzegi zachwytami i wazeliną w stronę pb i nowego produktu. Jestem pewien że fanom serii się spodoba, o ile nie wydoresleli.
Tak dorosły jak ty Thoro to nikt nie jest, nawet stulatkowie :)  

A co do trailera to bardzo mi się podobał, myślę że będzie super gra xD

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Coś Ci ta riposta kulawa wyszła.

0 użytkowników
Do góry