Zbroja z G1 w modzie G2. 4085 10

O temacie

Autor Iskiel

Zaczęty 20.03.2017 roku

Wyświetleń 4085

Odpowiedzi 10

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.

Iskiel

Zbroja z G1 w modzie G2.
2017-03-20, 14:12(Ostatnia zmiana: 2017-03-21, 15:03)
(TEMAT MOŻNA ZAMKNĄĆ, PROBLEM ROZWIĄZANY)

Witam.

Problem, jak widać w temacie. Usiłuję wrzucić do G2 zbroję z G1 (z rudy). W samej podstawce działa, jest ok. Ale chodzi mi o coś innego. Usiłuję dodać ją w taki sposób, ażeby zadziałało to z modyfikacją Wasteland 2. Nie wiem, jak to zrobić, żeby nic złego się nie stało. Jeśli wcześniej instaluję skrypty z NK (po polsku), a potem wrzucam "na nie" swoje, ze zbroją etc. wtedy w modzie idzie przywołać ową zbroję, jednakże mapa w GD jest pusta tam, gdzie mod dodaje istoty. Ale level design jest ok, nietknięty, z Wastelanda. Próbowałem też inaczej kombinować - raz wrzuciłem polskie skrypty z rzeczonego moda, i inne jego składowe, do _Work, odpaliłem Gothic_mod, parsowanie zaznaczone, oczywiście, jak za każdym tazem, swoją zbroję też wrzuciłem, i wtedy niby wszystko w GD gra, są istoty, właściwa mapa, ale w miejscach, gdzie są te nowe bestie względem GD z NK, wyskakuje komunikat, że wiele ścieżek nie odnaleziono, czy coś takiego. Próbowałem też coś innego kombinować, ale nic nie chce zadziałać właściwie. A chcę tylko dodać jedną zbroję do gry, żeby zwiedzić GD z Wasteland w niej właśnie, niby coś prostego, a jednak nie wychodzi...

Pomoże ktoś? Napiszecie, co i jak zrobić, żeby było ok? Mam polskie skrypty zarówno NK, jak i moda, gotowe elementy potrzebne do wrzucenia zbroi (poradnik Torkeza z yt), tylko męczy to, że nie wychodzi coś do końca...

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
SPRÓBOWAŁBYM TAK:

1.wrzucić zbroję do g2 napisać jej skrypt
2. odpalić grę
3. wyłączyć grę
4.wrzucić gothic.DAT do paczki vdf
5.paczkę wrzucić do gothic II/data
6. odpalic moda. Twój VDF powinien być czytany mimo wszystko.

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Odpalić z Gothic.mod i parsować?

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Taa żeby zaktualizować gothic.Dat
gdy będziesz odpalał moda to nie parsuj

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, zrobiłem tak - wrzuciłem polskie skrypty NK, zbroję, zrobiłem, co pisałeś, i efekt taki sam - GD z moda pusta pod względem istot. Mam wrzucić polskie skrypty modyfikacji?

Revoke

Revoke

Użytkownicy
posty62
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zastąp plik startup.d tym z Wasteland moda.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludzie, zabijcie mnie, żebym nie musiał już się z tym męczyć!!!

Dobra, ale na poważnie, bo już trzeci dzień nie mogę tego zrobić - niech mi ktoś napisze po kolei, jak MAŁEMU DZIECKU (no bez przesady, ale wiecie...), jak to można zrobić, bo ręce opadają i nie mam już siły myśleć nad tym, co jest nie OK.
Dla jasności - chcę ZAGRAĆ w rzeczonego moda, ale z dodaną zbroją, tak dodaną, jak do NK, jak mówią w poradnikach o tym na YT. NIE CHCĘ od nowa złożyć paczkę z modem i tą zbroją w komplecie, ani nic takiego. Za słabo się na modowaniu Gothica znam, chcę tylko tą jedną zbroję w modzie, tak, żeby mod w 100% zagrał i żeby nic niewłaściwego się nie działo. I tyle...

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Aby mieć swoją zbroję w modzie musisz włożyć ją do paczki z modem, oczywiście do odpowiadnich folderów, skryptów oraz "odświeżyć" całą paczkę z modem od nowa. Nie pamiętam już jak to się robiło. Chip17 dokładniej opisał jak to się robi.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, dzięki Necro, sprawdzę to i jutro napiszę, czy zagrało, ewentualnie napiszę tu skrótowo, jak to się robi. Jeśli mi się uda, oczywiście.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Uspokój się po pierwsze. Po drugie, Gothic ma inny system modowania i ciekaw jestem, kiedy ludzie wreszcie to kurwa zrozumieją, że w mody do Gothica gra się tak, jak przygotował je autor, a nie wg. własnego widzimisię. Jeżeli tak strasznie chcesz mieć ten pancerz, to pobierz z Wastelanda narzędzia dla modderów, które Caesum udostępnił, wrzuć je do swoich folderów w Gothicu i dodaj tę zbroję tak, jak ją dodałeś wcześniej.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dotarło to do mnie już nieco wcześniej, ale błędnie założyłem, że zrobię tak, jak myślałem na początku.
To nieco wyżej pisałem, jak już miałem dość, byłem spokojny, a frustrację wyładowałem pisząc te kilka "niespokojnych" linijek.

I tak, faktycznie trzeba zrobić paczkę z modem od nowa, nawet próbowałem, ale w skryptach moda jest pełno błędów (z kilkadziesiąt na pewno), a poza tym uznałem, że KOSZTA PRZERASTAJĄ ZYSKI, niestety...

Dlatego zrezygnowałem już z tego pomysłu, niemniej dzięki temu doświadczeniu, i WAM, całkiem dużo się nauczyłem, o samej grze i jej, powiedzmy, stylu modowania. Więcej, niż myślałem, że się nauczę, jak mi się uda zrobić, co chciałem na początku.

Ale tak czy inaczej - KOSZTA PRZERASTAJĄ ZYSKI - więc proszę o zamknięcie tematu, mój problem jest już NIEAKTUALNY, ale jednocześnie ROZWIĄZANY. Teraz już wiem, jak to zrobić, ale tego nie zrobię. Przyda się na przyszłość.

Dziękuję również wszystkim, którzy mi pomogli (bo pomogliście, i to bardzo), za poświęcenie mi trochę Waszego cennego czasu, no i rzecz jasna, wiedzy, dużo się nauczyłem, jeszcze więcej jeszcze muszę się nauczyć, z mojej strony to już tutaj wszystko.

Propsy rozdane, dzięki wielkie za pomoc.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry