[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 384119 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 384119

Odpowiedzi 790

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie mam pojęcia, ale jak korzystałeś z SP 1.7, a teraz grasz na tym samym zapisie gry korzystając z SP 1.1 to myślę, że mógł Ci się zepsuć zapis. Spróbuj zainstalować nowszego SP, albo rozpocząć nową grę.

Bryłki żelaza można zdobyć poprzez wykopanie kilofem żyły żelaza. Tej umiejętności może nas nauczyć:
Spoiler
Hodges
Grimes
Brian
Bryłkę żelaza można przetopić i otrzymać sztabkę żelaza.

Która lepsza wersja 1.1. czy 1.7?

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Czy moze ktos napisac jakie statystyki maja skorzany pancerz, skorzane ubranie, zbroja najemnika z Myrtany oraz Krolewski pancerz po 100% ulepszeniu na kowadle? Z gory thx za odpowiedz.

Oraz czy da sie ulepszac mistrzowski pancerz zabojcy?
Spoiler
Skórzany pancerz:
Ostrza: 50
Obuchy: 50
Pociski: 50
Ogień: 30
Magia: 30

Pancerz łowcy:
Ostrza: 55
Obuchy: 45
Pociski: 35
Ogień: 20
Magia: 35

Zbroja najemnika z Myrtany:
Ostrza: 95
Obuchy: 85
Pociski: 70
Ogień: 35
Magia: 15

Królewski pancerz - najlepsza zbroja w grze:
Ostrza: 120
Obuchy: 110
Pociski: 100
Ogień: 60
Magia: 30
Mistrzowski pancerz można ulepszyć na pancerz zabójcy lub alchemika. Dalej nie można nic robić.

Nie mam pojęcia, ale jak korzystałeś z SP 1.7, a teraz grasz na tym samym zapisie gry korzystając z SP 1.1 to myślę, że mógł Ci się zepsuć zapis. Spróbuj zainstalować nowszego SP, albo rozpocząć nową grę.
Która lepsza wersja 1.1. czy 1.7?
Wersja 1.7 jest lepsza.

▶Poprawiono położenie ikon wyczerpania.
▶Poprawiono kilka postaci.
▶Orkowie atakowali nas, gdy staliśmy obok okna w sali Garonda.
▶Gdy nosiliśmy szaty z kapturem, postacie nie chciały z nami rozmawiać.
▶Sprint nie jest już aktywowany, gdy jesteśmy przeciążeni.
▶Ulepszono Zbroję z pancerzy pełzaczy
Ostrza: 75 (+5)
Obuchy: 70
Pociski: 70
Ogień: 35 (+35)
Magia: 35 (+35)

Z założonym specjalnym pasem:
Ostrza: 85 (+5)
Obuchy: 80
Pociski: 80
Ogień: 40 (+35)
Magia: 40 (+35)
▶Po wybraniu opcji nowej gry, wyskoczy zapytanie, czy na pewno chcemy ją rozpocząć.
▶Kilka drobnych zmian.

Jest wymagana nowa gra

How can I see roses... and only feel thorns...

MagiczneTrampki

MagiczneTrampki

Użytkownicy
posty6
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ktoś podesłać inne linki bo jak próbuje coś pobrać z Mediafire, to mi antywirus krzyczy, że strona jest zawirusowana i nie pozwala mi pobrać.  :facepalm:

mooooo44

mooooo44

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Zbanowany
Może ktoś podesłać inne linki bo jak próbuje coś pobrać z Mediafire, to mi antywirus krzyczy, że strona jest zawirusowana i nie pozwala mi pobrać.  :facepalm:

Chyba jestem slepy, bo ja w ogole nie widze zadnych linkow by pobrac moda.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chyba jestem slepy, bo ja w ogole nie widze zadnych linkow by pobrac moda.

Tu masz (kliknij w napis "Gothic L'Hiver Edition v1.0 PL"):
Spoiler

Typ modyfikacji: Re-Texture, Re-Model, Re-Balance, Re-World
Platforma: Gothic 2 Noc Kruka
Aktualna wersja: 1.0
Język: Polski

[...]

Instalacja i download
(...)
Wypakować Gothic L'Hiver Edition v1.0 PL do folderu z grą.
D:\...\Gothic II Noc Kruka

[...]

MagiczneTrampki

MagiczneTrampki

Użytkownicy
posty6
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: mooooo44 link=topi'c=27984.msg1286806#msg1286806 date=1494253195
Dobra udało mi się jakoś ominąć te "zabezpieczenia".

Lavok

Lavok

Użytkownicy
posty15
Propsy1
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim,

Od kilku dni pogrywam sobie w L'hivera ( z nakładką ułatwiającą ) i mam pytanie:

Co trzeba zrobić, żeby nauczyć się robienia miksturki bodajże  "Moc nieumarłych" (to ta z mchem cmentarnym ) ? Bo jak czytam recepturę ( 2 rozdzial ) to pojawia się napis "brak odpowiedniej umiejętności" ( czy jakoś podobnie ) i nie ma możliwości zrobienia mikstury przy stole alchemicznym. Próbowałem też nauczyć się mocy nieumarłych po nauczeniu się przyrządzania innych mikstur, ale efekt ten sam...

I mam też podobnie z ksiażką o wykuwaniu od Benneta, też ten napis i nic nowego nie dochodzi do wykucia / ulepszenia..

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

smox

[G2NK] L'Hiver Edition 1.0 PL
#207 2017-05-09, 19:14(Ostatnia zmiana: 2017-05-09, 19:37)
"Moc nieumarłych" - (mech cmentarny+5 kości szkieletu) dodaje +1 do wszystkich parametrów ochronnych. Nie pamiętam już dokładnie, ale na pewno mogłem to zrobić po nauczeniu się którejś z kolei mikstury leczniczej, a nawet eliksiru życia. Popróbuj.

Tej księgi o wykuwaniu też nie mogę przeczytać. Być może trzeba być uczniem Harada.

Mod powalił mnie na kolana. Jest świetny. Na screenach drugie wejście do klasztoru i przerobiony klasztor.
http://imgur.com/a/h7i9R
http://imgur.com/a/o4xOY

Lavok

Lavok

Użytkownicy
posty15
Propsy1
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Tej księgi o wykuwaniu też nie mogę przeczytać. Być może trzeba być uczniem Harada.

No ja akurat jestem uczniem Harada i lipa.. Może chodzi o umiejętność wykuwania konkretnych mieczy...

Mod faktycznie fajny, ale te nowe animacje jakoś mi się nie podobają za bardzo...

Jeszcze mnie ciekawi czy Jarkendar jest teraz zmieniony? Są jakieś nowe tereny? Dużo ?

MagiczneTrampki

MagiczneTrampki

Użytkownicy
posty6
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Co trzeba zrobić z tym plikiem rar żeby zagrać w moda. Wszystkie mody w jakie grałem były w postaci gotowego instalatora, którego trzeba tylko włączyć, aby zainstalować modyfikację.

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Co trzeba zrobić z tym plikiem rar żeby zagrać w moda. Wszystkie mody w jakie grałem były w postaci gotowego instalatora, którego trzeba tylko włączyć, aby zainstalować modyfikację.

Najpierw wypakuj rar programem do tego przeznaczonym (7zip, WinRar itd...). Następnie pliki moda będą podzielone pomiędzy odpowiednie foldery; przekopiuj ich zawartość do odpowiedników w folderze Gothica.

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
No ja akurat jestem uczniem Harada i lipa.. Może chodzi o umiejętność wykuwania konkretnych mieczy...

Mod faktycznie fajny, ale te nowe animacje jakoś mi się nie podobają za bardzo...

Jeszcze mnie ciekawi czy Jarkendar jest teraz zmieniony? Są jakieś nowe tereny? Dużo ?

Chociaż nie przeczytałem żadnej księgi o kowalstwie, to potrafię zrobić wszystko co jest możliwe do wykucia dla ucznia Bospera, a potem najemnika i łowcy smoków.
Na screenie mam - 1. Królewski pancerz poz.8 (własnoręcznie wykuty i 8 razy ulepszany). 2. Ciężka tarcza z czystej rudy. 3. Ciężki łuk stalowy. 4. Druzgoczące ostrze z rudy (miecz jednoręczny). Wszystko to sam wykułem.

http://imgur.com/a/aIhRP

Co do animacji, to już kwestia gustu. Mnie się podoba.

http://imgur.com/a/G7wjC

W Jarkendarze jakichś dużych zmian nie ma. Najwięcej zmian jest w Khorinis i Górniczej Dolinie.

http://imgur.com/a/pCqAv
http://imgur.com/a/eLL0E
http://imgur.com/a/Zk4XB

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
@smox Grasz na Dx11 jednakże twórca nie tego nie zaleca. Jakie są Twoje wrażenia z rozgrywki, nie ma rażących bugów?

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Gram z modem - [G½] Gothic DirectX 11 #2 i większych problemów nie mam. Czasem trafi się, że nie widać jakiegoś zwierzaka, ale warto. Grafika jest piękna, a do tego nie trzeba mieć jakiegoś "wypasionego" kompa. Mój "staruszek" radzi sobie całkiem dobrze.
ASUS GTX 660 2GB
Intel Core i7 870
6 GB DDR3
Windows 10 64bit

Kilka screenów -
http://imgur.com/a/TxCGu
http://imgur.com/a/JnB2g
http://imgur.com/a/O4uIu

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Gram z modem - [G½] Gothic DirectX 11 #2 od blisko 2 lat, grałem w wiele modów na Dx11 i wiem, że zdarzają się takie sytuacje jak znikające postaci, zwierzęta etc. Nigdy jednak nie spotkałem się aby autor odradzał korzystanie z Dx11.

Jutro zaczynam rozgrywkę i zobaczę jak to będzie wyglądać.

Wspaniałe te screeny smoxie. To jak usprawniają graficznie Gothica to jest "przegięcie pały", jednak w tą dobrą stronę.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

MagiczneTrampki

MagiczneTrampki

Użytkownicy
posty6
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam kolejny problem może nie koniecznie dotyczący modyfikacji. Kiedy właczam Gothica II: Noc Kruka z tą modyfikacją to gra jest zminimalizownana i ne da się jej powiększyć. Miałem nie dawno problem z paskiem na górze ekranu, który zasłaniał mi ilość HP przeciwnika, postanowiłem więc pobrać fulscreen patcha, po zainstalowaniu zniknał pasek, ale gra się zminimalizowała. Wie ktos jak to naprawić?

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

smox

[G2NK] L'Hiver Edition 1.0 PL
#216 2017-05-11, 19:06(Ostatnia zmiana: 2017-05-12, 07:15)
Na Twoim miejscu @MagiczneTrampki odinstalował bym całkiem Gothica 2 NK i wszystko co z nim związane. Potem czyszczenie np. CCleanerem, by pozbyć się wszelkich śladów. Restart kompa i instalacja G2NK + SystemPack 1.7. Tyle, o gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe autor moda nie pisze. Potem wypakować gdzieś Gothic L'Hiver Edition v1.0 PL i skopiować do folderu z grą.
Jeżeli mod nadal nie będzie działał, to masz problem z kompem. Upewnij się czy masz zainstalowane niezbędne biblioteki w systemie: Visual C++ i DirectX, no i najnowsze sterowniki do karty graficznej.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może ktoś podrzucić zapis gdzieś z początku drugiego rozdziału?

Master722

Master722

Użytkownicy
posty49
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam mam pewien problem, mianowicie nie mam nauczyciela płatnerstwa jestem najemnikiem w 2 rozdziale mam właśnie wybrać się do kolonii chciałem sobie ulepszyć zbroje ewentualnie zrobić zbroje najemnika z Myrtany i nie mam umiejętności wyuczonej z góry dziękuje i czekam na odp

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Płatnerstwa uczy kowal Carl w Khorinis. Uczy ulepszania pancerzy i można u niego kupić przepisy na pancerze i ich ulepszanie. Warunkiem jest podstawowa umiejętność wyrobu mieczy. Carl uczy kolejnych ulepszeń co rozdział.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry