[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 378667 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 378667

Odpowiedzi 790

MagiczneTrampki

MagiczneTrampki

Użytkownicy
posty6
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na Twoim miejscu @MagiczneTrampki odinstalował bym całkiem Gothica 2 NK i wszystko co z nim związane. Potem czyszczenie np. CCleanerem, by pozbyć się wszelkich śladów. Restart kompa i instalacja G2NK + SystemPack 1.7. Tyle, o gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe autor moda nie pisze. Potem wypakować gdzieś Gothic L'Hiver Edition v1.0 PL i skopiować do folderu z grą.
Jeżeli mod nadal nie będzie działał, to masz problem z kompem. Upewnij się czy masz zainstalowane niezbędne biblioteki w systemie: Visual C++ i DirectX, no i najnowsze sterowniki do karty graficznej.
Dzięki, udało się, ale gdzieś w połowie rozmowy z Xardasem ekran zaczął się tal jakby rozmazywać i na ekranie zaczęły się pojawić takie białe "pajęczyny", i ekran z dialogami zaczęły się mnożyć, po czym wywaliło mnie z gry. O co chodzi?  :facepalm:

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Panowie, ruszy???

Win 7 HP 32bit SP 1.
Intel Core i3 CPU M 330 @ 2.13GHz, 3.0gb ram, NVIDIA GeForce 310M (przepisane z CCleanera).

Oczywiście ustawienia raczej skromniejsze, zasięg widzenia/zanikania odpowiednio niski, a do tego część efektów dodatkowych wyłączona plus brak DX11, co chyba oczywiste... Plus komputer nieco podkręcony w mocy, w sumie coś tam dało...

Da radę, czy nie? Jak wyrokujecie?

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
O chłopie, wątpię w to czy nawet ci się gothic odpali z tym modem :/

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co ty gadasz??? To AŻ TAK się zmieniają te wymagania??? A miałem nadzieję, że się ledwo ledwo, ale zmieszczę...
 :lol2:

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Jak ja mam jakiegoś AMDeka starego to ma chociaż taktowanie 3.10 Ghz, mam również 8gb ramu i grafę za 300 złoty to jak odpaliłem G1 i dałem wszystko na minimum to miałem 50 fpsów, a czasami 30.

W samym L'Hiverze z rok temu było podobnie :(.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mnie G1 na texturach Artemiano plus dość dobre ustawienia (widoczność/zanikanie w obu cz.gry daję zwykle na 180%) chodziło baaardzo płynnie, w tym nawet z ER. G2 płynnie na dobrych, choć nigdy nie grałem z modami graficznymi, a ReBalande 1.4 razem z L'Hiverem nieco przycinał. Ale tam było sporo mechanizmów nowych, jak wolne celowanie, co mogło nieco obciążyć kompa...

Ale nie sądziłem, że AŻ TYLE wymaga sam L'Hiver!!! A nie mam tego jak teraz sprawdzić, dopiero za jakiś czas...

A ktoś inny coś powie??? Może ktoś wie lepiej...

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem

[G2NK] L'Hiver Edition 1.0 PL
#226 2017-05-16, 21:35(Ostatnia zmiana: 2017-05-16, 21:48)
Wiesz w rok mogli moda zoptymalizować, ale nadal wątpię, że coś zdziałasz. Spróbuj i się sam przekonasz, bo tak to ciężko stwierdzić jak to może być. Szczególnie, że ty chyba masz lapka, a nie stacjonarnego tak więc w ogóle dramat.

Oczywiście ktoś może wiedzieć lepiej - ja tego nie wykluczam, ale dziwię się, że ci odpalił wtedy ten rebalance z L'Hiverem.

Edit: Karta na allegro kosztuje 90 zł używana, a procek używany 50 zł, samo to coś mówi XD.

O ramie to nawet szkoda gadać.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, trudno. Najwyżej nie zagram, ale i tak kiedyś sam sprawdzę, jak to będzie..

Ale strasznie mnie się podoba to, co mod dodaje, widziałem część świata na video na YT, i powiedziałem sobie, że jak mam zagrać N-ty raz w to samo, to na pewno z takimi zmianami!!!
Szczególnie miasto dobre, ale też GD całkiem całkiem... No nic, odpalę, to napiszę...

A tak w sumie, to nie wiedziałem, że gram na takim tanim sprzęcie XD Dobre, warto wiedzieć - nie wiem, po co...

Ale z kolei taki G3 chodził mi dość dobrze! W sumie to na średnio-niskich i po użyciu Clean Up-a, ale zawsze...no nic. Sam się przekonam, jak spróbuję to odpalić. Jak mi lapka nie wysadzi, to jeszcze tu napiszę... :)

A ReBalance to znowu tak źle nie chodził... Ale to bym musiał pogrzebać sporo z ustawieniami, zmniejszyć i wyłączyć, co tam by się dało, a jakoś mi się nie chciało, i tyle...

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Szczególnie miasto dobre, ale też GD całkiem całkiem... No nic, odpalę, to napiszę...

GD dalej wygląda tak zielono czy wreszcie przywrócony jest surowy i stalowy wygląd, zwłaszcza przed zamkiem?

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
GD dalej wygląda tak zielono czy wreszcie przywrócony jest surowy i stalowy wygląd, zwłaszcza przed zamkiem?

Górnicza Dolina jest piękna. W niektórych miejscach trawa sięga prawie do pasa, ale są też miejsca praktycznie bez roślinności. Jak by jednak nie było, to i tak nigdy wszyscy nie będą zadowoleni.

Kilka screenów-
http://imgur.com/a/9M4dX
http://imgur.com/a/3UHvD
http://imgur.com/a/9GPsj
http://imgur.com/a/gF4v7
http://imgur.com/a/93VFy

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
God damn it, pierwszy screen.Miód wylewa się z monitora :D

EDIT: Szkoda że mi DX11 się gryzie z kartą xD

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Jest tu może jakaś osoba odpowiedzialna za dodawanie modów na Spine? Fajnie by było go mieć na tej platformie, a jest tam jedynie wersja 0.96.

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Halo dlaczego nie mogę pograć w stabilnych 60fps na GTX 980 + i5 4690k :/

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Bo silnik Gothica dławi się przy dużej liczbie wyświetlanych polygonów. Zmniejsz zasięg widzenia.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

mooooo44

mooooo44

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Młody ścierwojad

Mam malą sugestie do moda:

Wiele kupcow sprzedaje sztabki oraz drewno do wyrobu strzal, ale nikt nie sprzedaje drewna do wyrobu lukow. Czy moglbys prosze dodac mozliwosc zakupu tego drewna u niektorych kupcow?

Oczywiscie wiem, ze to drewno mozna zdobyc za darmo scinając specjalne drzewka, ale tych drzewk jest raczej malo (albo ja po prostu jestem slepy i nie moge ich znalesc).

dawidos

dawidos

Użytkownicy
posty97
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem magiem i po użyciu potki speeda postać wcale szybciej nie biega, tak samo było gdy wcale nie miałem przynależności. Mam jakiegoś buga? Czy tylko konkretne frakcje mogą szybko biegać? :P

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@mooooo44, tych specjalnych drzew jest całkiem sporo. W mojej rozgrywce z modem - [G½] Gothic DirectX 11 #2, były jaśniejsze od innych drzew i łatwo było je odróżnić od innych. Warto też nauczyć się ścinać te drzewa, bo zamiast 1 kawałka można pozyskać 4. Jak już zrobimy wszystkie łuki, to można to drewno pociąć i uzyskujemy drewno do wyrobu strzał.

@dawidos, też miałem problem z szybkim bieganiem jak grałem magiem.

dawidos

dawidos

Użytkownicy
posty97
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@smox sprawdziłem na starym savie, zostałem strażnikiem i również nie mogę szybko biegać :(

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@dawidos, pewnie grasz z patchem - Gothic L'Hiver Edition v1.0 PL - No weight, wyłączającym dodatkowe parametry: waga, głód, pragnienie, zmęczenie, wyczerpanie.
Ten patch + zmiany w skryptach w wersji PL pewnie spowodowały, że coś się "gryzie" ze sobą.
Jestem pewien, że tak doświadczony modder jak Unknown111 (autor moda) takiego błędu by nie zrobił.

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema wszystkim, od czego jest zależny udźwig? Siła czy co innego gra tu rolę?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry