[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 395519 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 395519

Odpowiedzi 790

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki, to zobaczę w V rozdziale

Post połączony: 2017-06-29, 10:35
Czy to normalne że Gorn nie chce mi towarzyszyć do Kamiennego Smoka?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Bo Gorn nigdy nie towarzyszył Ci do kamiennego smoka?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale pod podejście do Górskiej Fortecy, jak dobrze pamiętam, tak, źle sformułowałem zdanie, sorka

Kshaled

Kshaled

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
(rozwiązane)

Wilu666

Wilu666

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do ulepszania pancerzy - U Carla uczymy się Płatnerstwa, dzięki temu można ulepszać np skórzany pancerz albo pancerz mistrza (ten z gildii złodziei) podchodząc do Warsztatu Kowalskiego (?). Wtedy wyświetlą nam się opcje ulepszania. Nie wiem nadal do czego są potrzebne fragmenty kamieni szlachetnych, które wydobywa się ze złóż rudy/żelaza.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Do zaklinania opcja tylko dla magów

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

john50side
  • Gość
Gram właśnie w wersję 1.0 L'hiver Edition z D3D11. Gra ładnie śmiga, jestem w połowie 1 rozdziału, ale zdarzyły się pewne braki przez które nie jestem pewien czy wszystko z modem jest w porządku. Na plaży przy mieście nie ma nigdzie Skipa, brakuje bandytów w latarni morskiej Jacka mimo, że zadanie zostało uaktywnione na ich pozbycie, podobnie nie widziałem bandytów za farmą Sekoba i Akilka (misja z Hakonem). Czy to normalne, że nie ma tych postaci? A może taki Skip przesiaduje gdzie indziej?
Od razu mówię, że modyfikację zainstalowałem poprawnie, mam System Pack 1.7 i wgrany D3D11 mod.

Kruk666

Kruk666

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pisali wcześniej że Hiver nie współgra z D3D11, niestety

Wilu666

Wilu666

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@john50side Miałem ten sam problem. Przy zapisywaniu musiało Ci kiedyś wyjebać błąd "OutOfMemory" -> Ty wczytałeś potem tego save'a, który o dziwo wydaje się być w porządku, a tu dupa. Przez to Ci zniknęli NPC i na pewno też potwory. Albo wczytaj poprzedniego save'a i sprawdz od razu Marvinem czy masz te postacie, albo musisz zaczynać od początku.

Edit: OutOfMemory powoduje DX11.

john50side
  • Gość
Dzięki za te porządne wyjaśnienie Wilu. Dokładnie tak było w moim przypadku. Napisałem Ci właśnie wiadomość na PW :D Teraz rozumiem to, powinno być ostrzeżenie bardziej widoczne by nie grać z D3D11 teraz skoro błędy, które powoduje psują rozgrywkę niszcząc save'y. Ale nam jeszcze jeden sprzed paru godzin, na którym marvinem sprawdziłem czy postacie, które zniknęły, rzeczywiście są. W ogóle co za ciekawy błąd ten "Out of memory", że wywala randomowe postacie i zwierzęta z gry

theknackjump

theknackjump

Użytkownicy
posty11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie dotyczące''DREWNA''.
Podchodząc do stołu i próbując zrobić łuk wyskakuje że "niewystarczające składniki"
Kurde trochę się wkurzyć idzie no ale dobra, Ide do pala drewna aby użyć interakcji "przepiłuj specjalne drewno" czy jakoś tak.... hmmno ale oczywiście jest napisane że brak surowców więc ja już nie wiem o co chodzi.
Ktoś pomoże ? dwa razy zaczynałem tą grę na tym modzie bo za pierwszym razem będąc w jarkendarze nie mogłem z nikim gadać ani spać. a drugi raz jest teraz i nie wiem czy to jest nie dokończone czy ja znowu mam jakieś bugi.
Oczywiście żeby nie było pytań albo odpowiedzi w stylu '' a masz skóry i drewno na łuk ?'' oczywiście że mam
Sam bym oczywiście naprawił ten błąd jeśli ktoś napisze czy to jest niedokończone ale nie wiem czy to ma większy sens bez mojej wiedzy o tym czy to bug czy niedoróbka.

"Przyznaj się że przyszedłeś tu tylko po to aby pocałować Gomeza w dupę"

john50side
  • Gość
A masz D3D11 zainstalowany? Jak zauważysz wyżej, to ten dodatek graficzny koliguje z naszym modem. Być może to po prostu niedopracowanie twórców ze stworzeniem tego dokładnego łuku.

Nikelajer

Nikelajer

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jest opcja tworzenia tkanin czy jedyna opcja żeby je mieć to kupno? Skóry można tworzyć i spoko, ale niektóre przedmioty wymagają tkaniny do stworzenia a tych za dużo nie ma..

Lavok

Lavok

Użytkownicy
posty15
Propsy1
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Tylko kupno...

theknackjump

theknackjump

Użytkownicy
posty11
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Gram bez DX11 według zaleceń autora.
Problem rozwiązany a w szczególności to specjalne drewno.
W sumie fajny motyw bo już miałem wylane na te łuki itd i poszedłem za farme onara do lasu aby powybijać szkielety i tam napotkałem drzewo, Myślę hmm drzewo? Młody klon i kliknałem i była animacja ścinania drzewa i właśnie z tego leci te specjalne drewno, a na balu drewna tam gdzie sie piluje mozna z niego zrobic przerobione specjalne drewno czyli wychodzi na to ze sa 2 rodzaje drewna to sciete ito przerobione.
Apropo tkanin to można chyba je robić poodblokowaniu 2 stopnia płatnerstwa ale nie jestem pewien bo dopiero mam 1 lvl.

"Przyznaj się że przyszedłeś tu tylko po to aby pocałować Gomeza w dupę"

WujekInicjator

WujekInicjator

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Wiadomo tylko jedno, wszystko będzie w porządku.

Kiepek

Kiepek

Użytkownicy
posty20
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie widzę tarcz, może ktoś pomoże?

KaciPL

KaciPL

Użytkownicy
posty14
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie widzę tarcz, może ktoś pomoże?

Zainstaluj systempacka, jeżeli masz to:
Spróbuj GothicII/System > Systempack.ini otwierasz notatnikiem i edytujesz enableshields=0 na 1

Kiepek

Kiepek

Użytkownicy
posty20
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Problem w tym że mam system packa i w tym pliku jest enableshield=1 ;/

Post połączony: 2017-07-01, 22:55
Aczkolwiek przed odpaleniem moda pierwszy raz wyskakuje mi komunikat unapplied system pack coś tam.

KaciPL

KaciPL

Użytkownicy
posty14
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Hmmm.. zrób reinstall wszystkiego ale najpierw zabezpiecz swój folder z Save. Albo spróbuj mojej wersji  :D http://themodders.org/index.php?topic=28474.0

0 użytkowników
Do góry