O Biblii [wydzielone z "Oto Ziemia"] 50895 190

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 24.02.2017 roku

Wyświetleń 50895

Odpowiedzi 190

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
my żyjemy w trój wymiarowym świecie plus czas.

Może ten nasz świat to świat matrixowy, a my jesteśmy skomplikowanym programem? xD

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Mac Dun te 10 wymiarów to nie film z youtuba, tylko to z określonych funkcji modularnych wynika.(no chyba, że nie pisałeś na poważnie to sorry za brak zrozumienia)

Co to oczu to teoretycznie tak samo człowiek musiał się wystrzegać pająków. Zresztą arachnofobia rozprzestrzeniła się, bo przeżywali ludzie unikający pająków. Więc nasz wzrok ewoluował nie tylko by unikać węży, ale też i pająków i innych zagrożeń. W końcu człowiek nie był nigdy silnie fizyczny na tle zwierząt, wzrok potrzebny był chociażby do rzucania włócznią i trafienia w cel.

Zireael to kwestia pojmowania matematyki. Niektórzy zakładają, że matma jest na równi z wszechświatem, lub ponad nim, a niektórzy, że matma to prawa istniejące w wszechświecie, bądź tylko w naszym umyśle.

Ja uważam, że matematyka istnieje jednak poza naszym umysłem.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Jak ktos twierdzilby ze na naszej planecie zyja kucyki pony ze skrzydlami, to te zrodla sonie niech ktos wsadzi w dupe, a tpbie gratuluje ze lykasz takie manipulacje :facepalm:
Spierdalaj tępa dzido http://anthropology.ucdavis.edu/people/laisbell
Ona napisałą The Fruit, the Tree, and the Serpent: Why We See So Well.

my żyjemy w trój wymiarowym świecie plus czas.

Może ten nasz świat to świat matrixowy, a my jesteśmy skomplikowanym programem? xD

A Mac Dun to notoryczny bug który powraca po każdym jego załataniu.  :lol2:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jak ktos twierdzilby ze na naszej planecie zyja kucyki pony ze skrzydlami, to te zrodla sonie niech ktos wsadzi w dupe, a tpbie gratuluje ze lykasz takie manipulacje :facepalm:
No i co z tego?

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
No i co z tego?

Ktoś kto studiował dany temat przez więcej godzin niż ty żyjesz na tej planecie ma prawdopodobnie coś do powiedzenia co znaczy i jest prawdziwe.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tzn bajki ktore ktos opiera na przypuszczeniach a nie dowodach? :ok:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
żelazko kiedy w życiu widziałeś węża? żmije, zaskrońce i wąże w zoo nie liczą się xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Tzn bajki ktore ktos opiera na przypuszczeniach a nie dowodach? :ok:
Bajki? Jakie przypuszczenia? Zobacz sobie źródła. Myślisz że wydawnictwa scientific journal-ów mają takie same standardy publikacji jak Gazeta Wyborcza? Puknij się w łeb ignorancie, bo na takich źródłach oparta jest ta książka.

Możesz sobie mówić że to bajki, chociaż same bajki zwierają prawdy religijne ale to osobny wątek poruszany w tym temacie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nikły procent zagrożeń? To wyjaśnij dlaczego mamy tak ostry wzrok na tej planecie. I powiedź dlaczego niektóre kobiety mają 4 cone-y w oku? A faceci często to daltoniści?
To są te dowody potwierdzające zjadanie ? No weź  :|

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
wiesz co żelazko, nawet jeżeli jest w tym trochę prawdy to sam tytuł tej książki sugeruje tezę. to co działo się miliony lat temu z praprzodkami ludzi, wiązanie tego z wężami (czemu nie z innymi mięsożercami) jest niekompletne i tendencyjne.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Masz przykład podróżnika z "dzisiaj".
Zaczyna się 15:37

https://www.youtube.com/watch?v=dm24Du3hI2o

https://youtu.be/dm24Du3hI2o?t=937

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
atawizm który przetrwał miliony lat? węże nie jedzą ludzi. pytałem się, kiedy w życiu węża widziałeś? idąc w góry nawet tatry zakładam że zobaczę żmiję, ale nigdy je nie widziałem. przerażone lemury które od czasu do czasu mogły być atakowane przez zdesperowanego węża czy fosy które polują na lemury? dzikie koty i inne o wiele bardziej zagrażające życiu prehistorycznych ludzi, czemu nie wywołały takich reakcji? wszyscy kochamy małe tygrysy i lwy, ale kurwa nie lubi węży bo to ohydne skurwysyny i nawet małe mogą zabić.

ale żeby dzięki nim lepiej widzieć? bo są małe? czemu to nie poszło dalej? czemu nie widzimy jaj komarów? albo czemu nie widzimy śmiertelnych bakterii które zabiły więcej ludzi niż najbardziej zajadłe i skurwione węże.

zaskrońce się nie liczą. nie ty masz fobie, ale ktoś napisał książę o tym że ludzie mają fobie bo kiedyś wszędzie widzieli węże? żelazko weź nie pierdol xD

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
atawizm który przetrwał miliony lat? węże nie jedzą ludzi. pytałem się, kiedy w życiu węża widziałeś? idąc w góry nawet tatry zakładam że zobaczę żmiję, ale nigdy je nie widziałem. przerażone lemury które od czasu do czasu mogły być atakowane przez zdesperowanego węża czy fosy które polują na lemury? dzikie koty i inne o wiele bardziej zagrażające życiu prehistorycznych ludzi, czemu nie wywołały takich reakcji? wszyscy kochamy małe tygrysy i lwy, ale kurwa nie lubi węży bo to ohydne skurwysyny i nawet małe mogą zabić.
W Polsce gdzie mieszkałem bawiłem się ze zaskrońcami kiedy byłem dzieckiem. Już usiłujesz wyplotkować tezy że mam jakieś fobie.  :lol2:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
zastanawiam się kto nie ma problemów z wężami, ludy amazonki, mieszkańcy azji, nawet aborygeni mają tęczowego węża. najwyraźniej pewne kultury nie radzą sobie z nimi. tym bardziej bojaźliwe i przesądne bo łączące coś naturalnego i oczywistego i wcale nie groźnego z nadnaturalnymi mocami.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
https://www.youtube.com/watch?v=kK2F2BCWx7Y

Włączcie głośniki na maksa.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Co do węży: są to majestatyczne stworzenia. Ludzie sprzed wieków nie mieli takiej wiedzy jak my teraz na temat ewolucji czy biologii więc głowili się jak coś takiego bez nóg może się poruszać. Są to też zwierzęta niebezpieczne więc kwestią czasu było to aby ludzie zaczęli wyróżniać węże jako coś innego.
Wielu z nas oglądało matrixa. Postawcie się przed wyborem tabletki. Żyjecie dalej tak jak teraz czy zaczynacie dostrzegać te dziesięć wymiarów i co dalej? Spotkacie się z putinem, trumpem albo skoczycie od do NASA im o tym powiedzieć?
To co napisałem o wezach to tylko moje zdanie.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Wielu z nas oglądało matrixa. Postawcie się przed wyborem tabletki. Żyjecie dalej tak jak teraz czy zaczynacie dostrzegać te dziesięć wymiarów i co dalej? Spotkacie się z putinem, trumpem albo skoczycie od do NASA im o tym powiedzieć?

Ja wziąłbym tabletkę aby poznać prawdę. Wybrałbym ją wiedząc nawet, że jak ją wezmę to niedługo umrę. Moja ciekawość byłaby wtedy zaspokojona.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Co do węży: są to majestatyczne stworzenia.
żubr jest majestatyczny, żyrafa, słoń, koń, koza ale nie wąż xD

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Co do węży: są to majestatyczne stworzenia.
żubr jest majestatyczny, żyrafa, słoń, koń, koza ale nie wąż xD

zaskrońce się nie liczą. nie ty masz fobie, ale ktoś napisał książę o tym że ludzie mają fobie bo kiedyś wszędzie widzieli węże? żelazko weź nie pierdol xD
Poza zaskrońcami żadnego węża z bliska nie widziałem tylko jakieś w zoo w Zamościu w pierwszej klasie, ale to się nie liczby bo to był Zamość  :lol2:. A smród w tym zoo był nie do wytrzymania z klatek małp gorący maj temu jeszcze sprzyjał. Teraz do końca życia Zamość będzie mi się kojarzył z smrodem gówien bumowskich małp. Pozdrawiam @Aztek  pewnie tak śmierdzi na całym mieście jak wiatr zawieje :lol2: :lol2: :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry