[Głosowanie] Machina oblężnicza 7768 13

Ankieta

Najlepsza machina oblężnicza

Głosów w sumie: 54

O temacie

Autor

Zaczęty 20.07.2008 roku

Wyświetleń 7768

Odpowiedzi 13

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Czas minął. Widziałem prace pięciu osób, przy czym jedna nie zgłosiła się w temacie, a druga zrezygnowała :P  Tak więc pozostają trzy modele do oceny:

Damianx - taran:
http://i34.tinypic.com/2a7ar0l.jpg
http://i33.tinypic.com/ws9yqp.jpg
Triscount: bliżej nie określony :D

Borys - balista:
http://img374.imageshack.us/img374/2579/balistare3.jpg
http://img166.imageshack.us/my.php?image=balistaew5.jpg
http://img300.imageshack.us/my.php?image=balistajb3.jpg - wcześniejsza wersja.
Triscount: 2876 podobno.

Kyroman - skorpion/kusza wałowa. Mam 11 renderów, ale żeby nie było że zajmuję pół tematu to daję tylko 3 zwykłe i 1 z siatką :D  Światła i cienie ze specjalną dedykacją dla oceniających :D
http://img155.imageshack.us/img155/4708/skorpion1yu0.png
http://img155.imageshack.us/img155/6893/skorpion2xx7.png
http://img513.imageshack.us/img513/7497/skorpion3sy9.png
http://img339.imageshack.us/img339/530/sko...e2siededas8.png
Triscount: 2733 - skoprion, 538 - skrzynka na oszczepy, która jest tu jako dodatek :P

Głosowanie będzie trwało do środy 23 lipca, do godziny 16:00. Jakbym się spóźniał proszę mnie nie poganiać trzy razy, jedno upomnienie naprawdę wystarczy :rofl:

Tym razem nie będzie takiego jury jak wcześniej. Oprócz głosowania w ankiecie proszę także o komentarze pisemne, oceńcie każdy model w skali 0-10 i napiszcie czemu tak, a nie inaczej. Mam nadzieję, że w ten sposób nie będzie gadania, że ktoś specjalnie źle ocenił. Bo, od razu mówię - komentarze zawierające prywatne wycieczki, argumentum ad persona itp. nie będą brane pod uwagę.

Pozdrawiam i dziękuję,

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Chciałem jeszcze dodac siatke :
http://img374.imageshack.us/img374/2579/balistare3.jpg

Co do renderu to jak widac wings na za dużo nie pozwala xD

A i od głosu sie wstrzymuje bo tak dziwnie na samego siebie głosowac xD (joke)

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Nie wiedziałem że biore udział  :rofl:  Tak czy tak, wstyd że wyskoczyłem tu z tym taranem :D  Kyro mogłeś się chociaż się mnie zapytać xDDD

Tak czy siak będe na podium  :D

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Pytałem :D
Proszę głosujących o wypowiedzi - 6 osób spoza konkursu zagłosowało, a jak widać - nikomu nie chciało się nawet słowa powiedzieć.

Borys: siatkę dodam do głównego posta jak nikogo nie będzie w temacie, jakby ktoś oddał głos w trakcie edycji to po prostu by go nie zaliczyło.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Hm... praca (o dziwo XD) Borysa podoba mi się najbardziej. Dlaczego? Sam nie wiem. Po prostu jak popatrzyłem chwilę na screenshoty, uderzyła mnie ich prostota. Ale co z tego? Skoro wszystkie są proste, mogę wszystkie porównać :D . Dokładniejszy argument? Nie wiem jak spisać myśli, ktoś kto potrafi spisać swoje myśli ma je bardzo płytkie xD (tak po ostrej przeróbce pewnego cytata). Głos oddaję na Borysiaka jak wyżej opisałem.

A tak w zasadzie... czemu nie mogę oddać głosu w głosowaniu? Pokazane mam tylko wyniki i tyle.

Edit. Już ok

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
A właśnie, uzasadnienie...
Otóż mój głos pada na Borysa.
Dlaczego?
Otóż zmieścił się  triscouncie (jak wszyscy trzej :D  ), pokazał rendery i zaskoczył mnie pozytywnie wyglądem swojej pracy.
Praca Kyra jest bardzo ładna, jednak nie podoba mi się jej budowa, może za bardzo patrzę na te modele jako na wrażenie estetyczne itp. niż na odwzorowanie machiny, ale na 3d się nie znam za  bardzo, także modeli pod względem wykonania dobrze nie ocenię. Z kolei Damianx nie dopracował swojego modelu, co nawet podkreślił w swoim poście. :rofl:

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Borys   9/10 jednym słowem genialnie, a dobra wygląda bajecznie jak obrazek z instrukcji pt. zrób balistę sam
Damianx śmieszny ten taran, ale z ławeczką przesadziłeś
Ky... ten trzeci w każdym razie. Całość przypomina mi coś o czym nie mogę powiedzieć, bo kultura zakazuje, mimo, że całkiem zgrabnie zrobione, może gdyby nie ten render.
Na korzyść Borysa działa też efekt psychologiczny. Widać, że to potężna machina, a nie obornik na kółkach czy patykowate balistocoś.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Mi się bardzo podobaja prace kyra i borysa. Widać że to machiny oblężnicze, i dobrze odwzorywują realia średniowiecza. O mojej pracy powiem tyle, kit. Ale z dwojga złego wykorzystam ją w moim modzie, już nawet oteksturowana jest i wstawiona jako vob :D  

Kyro: 9/10
Borys:9/10

nie będe podwał dokładnie za co te oceny bo mi się nieche zabardzo xD

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kyro - 9,8. Według mnie jest to najlepszy model :goodstuff: . Ładnie odwzorowuje wygląd średniowiecznych machin.
Borys - 9,5. Również ładna praca, ale... hmm... czegoś mi w niej brakowało i została oceniona niżej niż praca Kyra.
Damianx - 7,0. Tu mnie zupełnie rozbroiła ławka dla obsługi tarana. Praca jest ładna, ale mało odwzorowuje średniowieczne machiny.

Pozdrawiam, Dragon

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Swój głos na Borysa uzasadniam wg. mnie najważniejszym czynnikiem, którym trzeba się kierować w ocenianiu tego typu konkursów. Jeśli chciałbym w swojej grze lub modzie dodać balistę to wybrałbym model Borysa. Nie znam się na tych technicznych gównach, ale jak dla mnie jest to model prosty i treściwy, poświęcono mu trochę czasu. Szkoda, że poziom uczestników nie jest zbyt wyrównany i jest ich tak mało.

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Hmm...
alista Borysa jest wykonana bardzo dobrze chociażw Wingie, jakaś głupia iskra teżzrobiła ładną machinę jednak jakaś taka... błoga xDD.
Głosujęna borisa

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Praca Kyra jest ładna i raczej dobrze wykonana. Jednak jakoś ten kształt taki dziwny (?) :lol2:  
Przyzwyczaiłem się do zwykłej balisty a z tą machiną Kyra nie miałem za bardzo styczności.
Oby dwie ładnie zrobione.
Jeszcze o pracy Damianx'a. Deski za proste i nie mogę sobie wyobrazić jak oni używali tego tarana. Siedzieli na ławeczce i pchali?    

Podsumowując głos pada na Borysiaka.

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
A ja głosowałem na Żadną Głupią... to znaczy Blood Kyromana. Praca przejrzysta, ładna i jakoś tak... półprofesjonalna. Wahałem się, prawdę mówiąc, między Borysem a Kyrem... Kyro?... Kyro'em?... Kyromanem, no ostatecznie ten drugi przeważył. Miły AddoN w postaci tego czegoś ze strzałami nie był w zasadzie taki miły, przez co dostajesz tylko 8+/10. Hahaha.
Borys mimo wszystko fajnie :P  Ocena ogólna wyższa od Kyro - 9/10... ale tamto było za strzały, a trza oceniać machiny :lol2:  Pech...
Damianx, no cóż, bywało lepiej, ale widać włożony trud i wysiłek. Z całą pewnością gdyby zgłosiło się więcej uczestników, byłbyś w pierwszej... no może czwórce xD Oceny nie stawiam, bo i po co... ponadprzeciętna i tak.
Ale w zasadzie żadna z prac nie była zła. Trochę szkoda niskiej frekwencji uczestników... następnym razem pójdzie lepiej. Powodzenia! :lol2:

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Żadnia Głupia Iskra
  • Gość
No, koniec. Tym razem jednak nikt mi nie przypomniał o terminie i w związku z tym mam nadzieję, że w związku z przegraną też nikt nie będzie "zniesmaczony" ;p

W każdym razie wyniki ankiety wyglądają tak:

Damianx - 3 głosy
Borys - 24 głosy
Kyroman - 27 głosów

Ale! Żeby było jeszcze bardziej sprawiedliwie niż mogłoby być, odejmujemy głosy uczestników bitwy (czyli trzech powyższych), a po odjęciu oficjalne i ostateczne wyniki wyglądają tak:

Damianx - 2 głosy
Borys - 24 głosy
Kyroman - 25 głosów

Sytuacja się nie zmieniła, tak więc uroczyście ogłaszam się zwycięzcą i wręczam sam sobie nic :P

Mam jednak apel do Borysa, żeby nie pisał jak bardzo jest "wkurwiony i zniesmaczony". Tym razem jednak, ze względu na powyższe odjęcie głosów, nie można powiedzieć bym jakoś specjalnie próbował mu "dopierdolić" :rofl:

Dziękuję za udział i zapraszam do następnej bitwy, która już figuruje w temacie obok :D

Pozdrawiam,

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry