Pewien zły Mag 64160 209

O temacie

Autor

Zaczęty 19.07.2008 roku

Wyświetleń 64160

Odpowiedzi 209

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Pewien zły Mag
#80 2008-08-18, 16:58(Ostatnia zmiana: 2008-08-18, 17:10)
panie i panowie, lukas powraca i będzie pisać 2 część :P  Oficjalną ;]

4 użytkownik(ów) przegląda ten temat (0 gości i 0 anonimowych użytkowników)
4 Użytkownicy: Dark, Viner, Veqsir, XLukasGX
:P

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wróciłem z powrotem by pisać opowieść złym magu która nie cierpliwie czekacie :P

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Witaj, Mistrzu Lukasie. Sugeruję ci, abyś nie czytał uprzednio zawartości niniejszego tematu, a to z uwagi na zamieszczone w niej apokryfy, które mogłyby wpłynąć na twą wyobraźnię i umniejszyć genialną w swej prostocie wizję, którą już zapewne snujesz w swym godnym szacunku umyśle. Bądź pochwalon, mistrzu. Twój uniżony sługa,
                                   Rox.

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Wróciłem z powrotem
Oh tak, ten twój znakomity styl  :P  
Czekamy z niecierpliwością na kolejną część opowiadania  :P

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Gdy przybył nasz bohater do koloni po drodze na potkał dwóch strażników.I zaczęli go bić i  go kopać aż nagle błysnęła iskra  nagle zniknęli strażnicy.To był Rox który uratował nasz go bohatera.Rox nie wiedział ze nasz bohater to ten człowiek który miał po krzyżować plany złego maga .Bezimienny spytał :"Dlaczego mi pomogłeś przecież mnie nie znasz.Rox odpowiedział mu na to pytanie:Wiem pomogłem ci bo ty mi sie wydajesz inny niż wszyscy skazańcy razem wzięci. Rox w myślach: Nie wiem czy to ten człowiek ale zobaczymy.Bezimienny spytał Roxa :Kto to byli za strażnicy którzy mnie zaatakowali byli inni niż my wszyscy mieli jakiś pentagram na rękach. Rox powiedział mu: To byli nowicjusze złego  maga   nie wiem dlaczego ciebie zaatakowali sie dziwie trochę. Musiałeś być cenny dala nich.Bo rzadko wysyła nowicjuszy na taką wyprawę zły mag. Bezimienny spytał: A skąd o tym wiesz  czci godny magu przecież do nich nie należałeś??
Rox odpowiedział: Że kiedyś należałem  do pewnego  złego maga  w samotnej wieży byłem 6 magiem studiowałem u niego kiedyś byłem u niego dobrym uczniem ale opuściłem go dawno temu.Ale to długa historia później ci opowiem. Opowiem ci dalszy ciąg gdy przyjdzie odpowiedni pora. gdy bezimienny poszedł z magiem roxem. W puszczonej wieży złe go mag juz poinformowali zwiadowcy ze ich wybraniec już jest tu.Mag już wiedział ze jego były uczeń  zwany rox chce mu odebrać wybrańca i nakazał zabić roxa jak będzie sprawiał kłopoty pojmanie nasze go bohatera. Pewnej nocy przyśniło bezimiennemu mu sie : Gdy rox opowiadał zaatakowali i sen sie urywa.... C.D.N.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
ciąg dalszy za pół roku :P  Tak za 5 mięsiecy zrozumiemy że to arcydzieło, a za 5,5 będziemy się starać żeby znów lukas do nas wrócił, jeżeli odejdzie  :P

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
jutro następna cześć :P  W nocy będę myślał nad następnym  odcinkem

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

Pewien zły Mag
#87 2008-08-18, 21:35(Ostatnia zmiana: 2008-08-18, 21:36)
Rox odpowiedział: Że kiedyś należałem do pewnego złego maga w samotnej wieży
W puszczonej wieży złe go mag juz poinformowali zwiadowcy
Pewnej nocy przyśniło bezimiennemu mu sie : Gdy rox opowiadał zaatakowali i sen sie urywa....
Ooo tak! :D

W nocy będę myślał nad następnym odcinkem
Wymyślasz to we śnie! Wreszcie zdradziłeś nam swój sekret, mistrzu! :D

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wymiatasz :D

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Świetna robota - dokładnie się wczytałem i po za brakiem jednego przecinka, nie ma dosłownie do czego się przyczepić!

Basior
  • Gość
mistrz powrócił!!! Wymiatasz

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Napisz koniecznie następną częśc bo to opowiadanie bardzo nas zainteresowało.
Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na więcej.
Bo w końcu jestem ciekaw jak się skończy ta pełna zwrotów akcji historia.:D

Strickland

Strickland

Użytkownicy
posty34
Propsy1
  • Użytkownicy
Cytat: XLukasGX link=topic=2746.msg28515#msg28515 date=Aug 18 2008, 19:50\'
jutro następna cześć :)  W nocy będę myślał nad następnym  odcinkem

Świetne opowiadanie xD. Już nie mogę się doczekać

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Gdy bezimienny  natychmiast sie obudził sie poczuł jakieś dreszcze  nagle zemdlał. pewnego ranka przechodził tam strażnik(imieniem goth)  który sprawdzał domki .Nagle przechodził koło domku bezimiennego
ze ktoś leży na ziemi. Strażnik Goth szybko wezwał maga Roxa bo on znał sie na tych  sprawach. Strażnik Goth spytał maga Roxa :Co jest z nim??Rox odpowiedział: Nie wiem ale wydaje mi sie ze coś z nim sie dzieje. Rox spojrzał swoja dawno księgę którą ma pod rękom .ta księga miała nazwę " Dawne i zakazane moce" i wyszukał informacje takie: Pewnego dnia był kiedyś mag który był modrym alchemikiem stworzył miksturę którą była zrobiona z bagiennego ziela o na dawał moc odzysku pełni sił po pewnym koszmarze którym sie triwia tylko nie licznym  i co osłabia człowieka. Rox sie doczytał ile trzeba składników:20 sztuk bagiennego ziela i 5 fiolka krwi wilka oraz menzurka by wymieszać składniki.
By stworzyć miksturę:Pierw wrzucamy 20 sztuk bagiennego ziela mieszamy 5 minut oraz 5 fiolek trochu wlewamy fiolki krwi wilka.
Rox na szczęście miał pod rękom 5 fiolek krwi ale mu brakowało bagiennego ziela 5 sztuk .
Goth obrazu ruszył do zamku podwędzać 5 sztuk bagiennego ziela C.D.N

XLukasGX

XLukasGX

Użytkownicy
posty48
Propsy24
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
proszę o usuniecie 1 wers opowiadanie bo sie powtórzył

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
Błagam - pisz więcej i częściej - aż serce się kraja, kiedy człowiek dochodzi do końca kolejnej części :roll:

btw Naprawdę masz 20 lat? To niesłychane mieć takie zdolności w tym wieku.

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: Luke_Flamesword link=topic=2746.msg28885#msg28885 date=Aug 21 2008, 13:17\'
To niesłychane mieć takie zdolności w tym wieku.
Popieram. Nie chodzi tutaj zresztą jedynie o styl, ale i nowatorskie słownictwo.
Na przykład czasownik 3 os, l. poj, cz. teraźniejszy: "triwia". Rzeczownik "triwia" oznacza konkurs zagadek, co pozwala snuć przeróżne domysły na temat znaczenia czasownika. Tylko tak dalej, Lukas!

Jeszcze jedno - kim jest mag Rox? Zakamuflowanym nekromantą? :D  Z poprzednich części wiemy już, że był "znanym magiem wyższej rangi" i "należał kiedyś do pewnego złego maga". Ale nie wiem, czy to uzasadnia ciągłe posiadanie pięciu fiolek wilczej krwi... wampir?
Mam nadzieję, że dowiemy się tego w następnych częściach. W każdym razie Rox to moja ulubiona postać!  :roll:   Powodzenia w dalszym pisaniu!

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Druga część nie za bardzo, za mało stylu ale w tej nadrobiłeś nadto. Świetne, momentami wręcz genialne. Masz talent do tego typu dzieł.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Dzięki Złego Maga, potrafie już mieszać menzurką miksture, bravo for Lukas  :roll:

Комиссар RBT

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mniej-więcej udaje ci się trzymać klimat 1 częśći. Good work

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry