Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1187284 3364

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 29.07.2016 roku

Wyświetleń 1187284

Odpowiedzi 3364

Bielski26

Bielski26

Użytkownicy
posty47
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
ale po co mi kradzież kieszonkowa ?? skoro potrzebuje otwierania zamków ?  posiadam 50 zręcznosci...

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kradzież potrzebujesz do okradnięcia Lemara z księgi długów, potem dajesz ją Thorbenowi i możesz się u niego uczyć (nie zapomnij jej potem odkupić )

Bielski26

Bielski26

Użytkownicy
posty47
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
a nie powinien mieć tej książki przy sobie po pobiciu go ? /// bo nie miał...

Post połączony: 2018-05-14, 23:44
a jak rozwiązać ten spór z ramirezem ?

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może spróbuj na niego niepamięć rzucić, nie gwarantuję sukcesu ale sprawdzić nie zawadzi.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Ja pier... Mam problem. Chciałem się udać już do Jarkendaru, ale nagle Nefarius mi zniknął i Myxir. Próbowałem spać, chodziłem i ich szukałem i nic. Jakby zapadli się pod ziemię ..
Jakiś pomysł, co teraz zrobić z tym fantem ?

Ewentualnie może ktoś mi napisać od podstaw jak ich przyzwać dzięki konsoli. Co wklepać itp.  Może to głupie, ale ja nigdy nie używałem kodów w gothicu - Żadnych.

lolmen5

lolmen5

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co muszę dalej zrobić w zadaniu Siran i Loren.. Parlaf nie ma księgi ,którą pożyczył mu Bert. Muszę sam znaleźć podobny egzemplarz.

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Co muszę dalej zrobić w zadaniu Siran i Loren.. Parlaf nie ma księgi ,którą pożyczył mu Bert. Muszę sam znaleźć podobny egzemplarz.

To chyba była "Astronomia", o ile dobrze pamiętam była u Salandrila lub innego alchemika w Khorinis.
Co znaczy że tak, musisz sam znaleźć tą księgę,  w końcu Parlaf Cie o to poprosił.

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Bielski26

Bielski26

Użytkownicy
posty47
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Witam ! mam problem z teleportami tymi ,,słupami''   Uruchomiłem pierwszego przed wierzą xardasa... i tyko on mi działa inne nie chcą sie aktywować... o co chodzi ? trzeba coś mieć do ich aktywacji czy jak ?

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Ponawiam swoje pytanie. Pomoże ktoś ? Stoję przez to w miejscu z modem.

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Magical Inquisition Team
Spróbuj użyć kodów, wydaje mi się, że to nie powinno mieć miejsca.

Wczytaj zapis, gdzie Nefarius i Myxir jeszcze nie zniknęli. Włącz Marvina (klikasz b, wpisujesz "marvin" i ponownie b, w lewym górnym rogu powinien się pojawić napis), ustaw sobie NPC w polu widzenia a następnie kliknij F2 i w konsoli wpisz "edit focus", po czym pojawi się ramka, z której będziesz mógł spisać ID postaci.
Po spisaniu tych id znowu kliknij F2 i wpisz "insert "ID POSTACI". Sprawdź i napisz czy jest ok. :)
Nie zapomnij również wyłączyć Marvina (b, "42", b)

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Podziałało ! :)
Myxir oraz Nefarius są na swoich miejscach. Mam tylko nadzieję, że w przyszłości następne postacie nie będę znikały. Być może było to spowodowane tym, że nagminnie nadpisywałem te same sloty w grze.

Dzięki wielkie za pomoc. Teraz będę wiedział jak postępować w takiej sytuacji :)

-----
Dwa pytanka.
1. Urny Tur - Garret opowiedział mi historię urn. Podobno 3 z nich znajdują się na wyspie khorinis. Zna ktoś ich lokalizację ?
2. Szpon belaria lepiej oddać Saturasowi czy może zachować jako broń do walki ?

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Magical Inquisition Team
1. W Jarkendarze są pewne miejsca, gdzie zakopano różne skarby. ;) Znajdziesz i prawdziwe i fałszywe urny, niestety nie mam pojęcia, w których lokalizacjach były te prawdziwe, ale w końcu od czego mamy mapę do skarbów. ;)
2. Jeśli nie grasz po stronie Mrocznego Zakonu to możesz oddać miecz. Podobno w późniejszym etapie gry czeka nas dzięki temu jakaś "niespodzianka". <- powtarzam informacje zasłyszane. :D

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Podziękował ; )
No ja gram po stronie Mrocznych i dlatego się tak zastanawiam czy zostawić ten miecz czy nie ;)

---
Ten kto wpadł na pomysł " naprawienia " taranu, który umożliwiał bugowanie orków powinien dostać w tym momencie w zęby. Co za imbecyl stwierdził, że akurat w tym modzie orkowie będą mogli sobie wchodzić po taranie ?

To oczywiście nie jest problem dla gracza, bo z łatwością można tam wbiec korzystając z mikstur szybkości. Problemem jest jednak bugowanie się postaci przy taranie. Widząc orków od razu skaczą i się zabijają, co uniemożliwia jednocześnie zrobienia niektórych zadań.

Jak debil chciał żeby orkowie mogli wchodzić po taranie to debil mógł zrobić tak żeby nie wypali NPC - Krótka piłka.

lolmen5

lolmen5

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z kim trzeba porozmawiać z zadaniu Brat Pepe?

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz znaleźć jego brata 😁 a raczej jego ducha w winiarni vina.
Co do tarana, ja zawsze dla pewności wybijam wszystkich orków wokół zamku zanim do niego wejdę pierwszy raz, żeby nie bawić się w ożywianie npc-tów.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Wszystkich orków ( prócz wolnej kopalni ) wybiłem w GD. Trochę było to męczące, ale się udało. Cały czas siedzę w drugim rozdziale, a mam już nawalone 90h gry.

Mam problem z zadaniem " Rośliny Wiary "
Zebrałem 2 sztuki velais i brakuje mi tylko jednej.
- Jedną znalazłem w jaskini gdzie były smocze zębacze. Niedaleko niej jest lodowy jaszczur
- Drugą nie wiem gdzie znalazłem. Musiałem zebrać przez przypadek

Ktoś z was pamięta gdzie można natknąć się na to cholerne zielsko ?

Dvois

Dvois

Użytkownicy
posty6
Propsy1
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Elo. Mam misje powiązaną z sojuszem ze złodziejami. Gdy cassia daje mi misje bym wykradł cenny posążek innosa od sędziego lecz tego posążka nie ma nigdzie w jego domu nawet w tej jego skrzyni. Co robić?

Erwin

Erwin

Użytkownicy
posty128
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystkich orków ( prócz wolnej kopalni ) wybiłem w GD. Trochę było to męczące, ale się udało. Cały czas siedzę w drugim rozdziale, a mam już nawalone 90h gry.

Mam problem z zadaniem " Rośliny Wiary "
Zebrałem 2 sztuki velais i brakuje mi tylko jednej.
- Jedną znalazłem w jaskini gdzie były smocze zębacze. Niedaleko niej jest lodowy jaszczur
- Drugą nie wiem gdzie znalazłem. Musiałem zebrać przez przypadek

Ktoś z was pamięta gdzie można natknąć się na to cholerne zielsko ?

Było takie pytanie już wcześniej. Poszukaj sobie w moich postach, tam odpowiadałem. Jeden jest chyba koło przywódcy stada, ale pewny nie jestem - sporo zapomniałem.

PanSreberko

PanSreberko

Użytkownicy
posty394
Propsy63
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Koło przywódcy stada albo koło ścierwojadów pod zamkiem.Co do posążka gadałęś z ogrodnikiem/służką w domu sędziego

0 użytkowników
Do góry