Ale kombinujecie. A wystarczyłoby zrobić że dopóki nie ma się wymaganej siły, a potwory za duży armor to obrażeń się nie zadaje, jak w g1. Wtedy nie dałoby radę zabijać mocnych potworów na niskich lvl, a to już ograniczyłoby exp. Dalej już wystarczy zbalansować potwory, ew zmniejszyć lekko exp za nie i wola.
Jest to możliwe

Wystarczy zmienić jedną liczbę D:
Z tym nie zadawaniem obrażeń, gdy nie mamy wystarczającego uderzenia to też jest dobra myśl, wręcz bardzo dobra (wiem było w G1
)
Można zrobić tak że jeżeli stamina < 10% Stamin_Max to minimalne obrażenia jakie zadajemy potworom to właśnie 0 lub 1.
Nie jednokrotnie kiedyś lagą wymęczyłem orka elitę, dziś uważam to za kretyńskie. I teraz można by do tego dodać wytrzymałość z Returninga(o ile można) i mamy dobre utrudnienie. Nie masz przypier...to nie powalczysz, a zmęczenie nie pozwalało by cwaniakować.
Można zmienić oraz dodać wytrzymałość

Gorzej z nauczycielami

Musiała by rosnąć wraz z poziomem np. o 5 i gdy mamy 10lvl i stamina mniejsza od 10% to minimalny dmg to nie jest równy 0 tylko powoli tracimy życie, bo nie mam pojęcia jak można zmienić prędkość ataku Ikarusem

Jednak zanim to ogarnę chcę zrobić to menu statystyk, spróbować napisać nowy system powiadomień(nawet nie zacząłem go pisać poza "podstawą skryptu" czyli klasą), dodać te zakichane obrażenia obszarowe (mimo iż w ich przypadku stoję w kropce i nie mam pojęcia co dalej

),czasowe eliksiry takie jak w Czasie Zapłaty(są gotowe tylko ikonki muszę kiedyś ogarnąć D: ) i może potem dodać jakieś inne duperele jak ta wytrzymałość, czy czarowanie kosturem

i faktycznie poprawić ten balans.
@Namiot działał u ciebie respawn bo nie testowałem go u siebie

Post Scriptum: Można zrobić też tak ja bodajże w Wiedźminie że potwory są dostosowane do naszego poziomu

ale to też sporo czasu, zwłaszcza iż jestem sam, a do tych rzeczy nie przyda się pierwszy lepszy Kaco

Połowę z tego potrafię zrobić, zaś do tego cięższego jak obrażenia obszarowe to pomaga mi Carelion który też nie ma czasu. Więc na Patch'a sobie trochę poczekacie.
Jak usunąć ankietę

?