Płatność będąc nieletnim. 6518 19

O temacie

Autor Wicek

Zaczęty 18.04.2016 roku

Wyświetleń 6518

Odpowiedzi 19

Wicek

Wicek

Użytkownicy
posty27
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam!
Mam pytanie odnośnie płatności nie mając ukończonych 18 lat. Zajmuję się tworzeniem prostych grafik na YouTube, Twitch itd.
Zawsze robiłem to za darmo, mimo iż w ogóle nie znałem ludzi dla których wykonywałem prace. Ostatnio pomyślałem że mógłbym robić to za "symboliczną złotówkę", wiecie parę grafik i można sobie pójść na kebaba  ^^ Teraz nasuwa się pytanie: Jak mój "KLIENT" mógł by mi tą kwotę przesłać? Czy istnieją jakieś serwisy gdzie np. "klient" wysyła sms za 1zł to przychodzi na konto moich rodziców. Może macie jakieś inne pomysły?

Z góry dzięki za pomoc :)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Płatność będąc nieletnim.
#1 2016-04-18, 22:37(Ostatnia zmiana: 2016-04-18, 22:42)
Nie musisz mieć osiemnastu lat, żeby założyć konto w banku.

edit: a, problem to samo wysyłanie forsy. Paypal, albo prosto na konto przelewem.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Swoją droga, nie rób tego za "przysłowiową złotówkę", przygotuj sobie cennik, daj mi też pod siebie jakieś namiary jeśli możesz oczywiście. Ostatnio kilka osób prosiło mnie o kogoś od takich pierdółek (avatary, tła na YT, logotypy, sygnety, krótko - proste graficzki).

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Dopóki nie ukończysz 18 lat jesteś niewolnikiem swoich rodziców. Dogadaj się ze swoimi panami.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
I nie rób takich rzeczy za grosze ! Psujesz rynek.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
I nie rób takich rzeczy za grosze ! Psujesz rynek.

Nie psuje. To konkurencja sie wtedy musi do niego dostosować i zmienić swoje ceny, albo zginąć. Ewentualnie zesrać sie ze złości tak jak to robią taksówkarze, bo UBER w Warszawie oferuje wieksza jakosc za mniejsze ceny.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Nie masz o tym pojęcia orku.
Jeśli robi takie rzeczy za grosze to i tak jest w tyłek z prądem. Kolega za kilka lat pójdzie na studia będzie chciał dorobić a tu du*pa wszystkie zlecenia za grosze. Trzeba uczyć ludzi ,że dobra robota musi kosztować.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Nie psuje. To konkurencja sie wtedy musi do niego dostosować i zmienić swoje ceny, albo zginąć. Ewentualnie zesrać sie ze złości tak jak to robią taksówkarze, bo UBER w Warszawie oferuje wieksza jakosc za mniejsze ceny.
Gówno prawda. Nikt sobie uberem nie jeździ dla zabawy, żeby mu się zwróciło za benzynę i żeby miał na kebaba po całym dniu pracy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No jezdza, żeby zarobić. Jednak to nie zmienia nic w tym, że UBER nie oszukuje swoich klientów, nie nabija im wiecej kilometrów niz jest naprawde, oferuje lepsze jakości usług niz taksówkarze, za co taksówkarze sie wsciekają. Dziwie sie, ze nikt im w morde nie dał w tej Warszawie za ,,obywatelskie zatrzymania" czy wylewanie gówna na samochod.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie psuje. To konkurencja sie wtedy musi do niego dostosować i zmienić swoje ceny, albo zginąć.
Dokładnie to jest psuciem rynku.
Ceny usług muszą spaść, jednak koszta własne pozostają takie same, zarabiasz mniej i z czasem zauważasz że dokładasz do interesu.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Jako ktoś zajmujący się grafiką (Tylko rysunki na kartce/komputerze) polecałbym system optymalnej dotacji. Sam od dwóch lat z tego korzystam. Czemu dotacje? Na start moim zdaniem jest to najbardziej optymalne bo i dostaniesz pieniądze, a i klienci będą zadowoleni. Pozwoli Ci to też wyrobić sobie renomę, a dla grafika to bardzo ważne. No i sam fakt, że warto się bardzo podszkolić zanim zacznie się na tym stale zarabiać (No chyba, że naprawdę masz ogromny talent czego Ci życzę). Oraz nie ograniczaj się tylko do rynku polskiego - Język angielski i udzielanie się na zagranicznych forach/stronach.
Moja koleżanka zza granicy która naprawdę dobrze rysuje cały czas pociąga na dotacjach i naprawdę potrafi z tego sporo dorobić.

Z tego co wiem takie dotacje sms są opodatkowane i ktoś wysyłając sms za "złotówkę" wysyła Ci tak naprawdę kwotę mniejszą (Ale tutaj mogę się mylić więc proszę o poprawię w razie czego).
Tak jak ktoś wspominał najlepiej poproś rodziców żeby założyli Ci własne konto - To nie jest żaden kłopot ani tym bardziej problem. Ja swoje miałem od około 16 roku życia. Naprawdę bywa to pomocne. Okaże się również pomocne dla Twoich klientów.

Dobrze gdybyś pokazał też swoje prace to może graficy by się wypowiedzieli i na pewno Ci doradzili.

COLORBLIND

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dokładnie to jest psuciem rynku.
Ceny usług muszą spaść, jednak koszta własne pozostają takie same, zarabiasz mniej i z czasem zauważasz że dokładasz do interesu.

Co to kurwa za teoria, wtedy obnizasz koszta własne. To tak, jakby zwykły robol pracujacy za 1200 chcial jezdzic lamborghini czy innym bentleyem za 500tys zł i sie dziwił, że nie stać go na utrzymanie paliwa lub jakies naprawy które wyskoczą :P

EDIT:

Tym bardziej, że jak on powiedzial, chce tylko na kebaba. Wiec czemu ma takich cen nie ustawiac? Jasne, ja jestem taki, że gdy moge to pomoge i jak najbardziej, bede nawet dumny, że bedzie zarabial sporo kasy, ale jesli on nie chce to? To bedzie robil tanio grafiki a reszta domoroslych grafikow ktorzy robią za potezne sumy albo sie musi dostosowac albo zginąć.

Tak jak z 5 lat temu Zdunek sie do mnie na gg pruł przy temacie robienia stron, bo jego firma robi strony dobre i drogie a inna osoba, sama jedna robi strone tanio i dobrze. Mówił, że to niszczy webmasterów czy jak to tam.

EDIT DOWN:

@Simen nie wierze, że mozna byc takim bakajaro konojaro czy jak to sie tam pisze jak Ty.

KOMPUTER:
Spoiler

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Co to kurwa za teoria, wtedy obnizasz koszta własne.
Nie wierzę, że można być takim ignorantem jak Ty.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Nie da sie robić tanio i dobrze.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Płatność będąc nieletnim.
#14 2016-04-19, 19:11(Ostatnia zmiana: 2016-04-19, 22:17)
I werewolf chce zakładać firmę  :lol2:

I dzięki temu nie mam kompleksu napoleona jak niektórzy tutaj. Dzieki temu sie nie wywyzszam, dzieki temu cały czas sie rozwijam. A niektórzy takie rozumy pozjadali, że zapomnieli jak sie ich uzywa i je rozwija :> :> :>
Ach, ta hipokryzja. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
W sumie to jego sprawa, jak grafik chce to sobie może robić grafiki za 20 groszy i chuj, jego sprawa, to że produkt będzie pół-wyrobem, czy nawet gorzej to już nie nasz problem.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
to że produkt będzie pół-wyrobem, czy nawet gorzej to już nie nasz problem.

To juz ocenią chyba jego klienci, a nie Ty tym bardziej nie widzac nawet jego prac :P

O kurwa, rzeczywiscie smieszne, że rozumiem jak działa rynek i czemu wiekszosc firm plajtuje :lol2: :lol2: :lol2:

Zresztą, nawet jak jestem w kiblu to mi blizej do otwierania czegokolwiek i zarabiania hajsu niz Tobie duniek bedzie przez cale życie :lol2::lol2::lol2::lol2:

EDIT: Ok, zrobilem troche offtopu, udało sie. Wychodzę :F

KOMPUTER:
Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
to że produkt będzie pół-wyrobem, czy nawet gorzej to już nie nasz problem.

To juz ocenią chyba jego klienci, a nie Ty tym bardziej nie widzac nawet jego prac :P

O kurwa, rzeczywiscie smieszne, że rozumiem jak działa rynek i czemu wiekszosc firm plajtuje :lol2: :lol2: :lol2:

o kurwa! juz zaniedlgo werewolf bedzie coachem i bedzie dzielil sie swoja niesamowita wiedza!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Specjalnie udziele Ci lekcji, żebys nie musial żulić w moim temacie ode mnie pinionchów :D

EDIT DOWN: @Wowoz to po jakims czasie też :P

KOMPUTER:
Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
wole lekcje odnosnie zakladaniu firmy i odnoszeniu sukcesu w biznesie :F

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry