[G2NK] Сёстры/Siostry PL 20544 35

O temacie

Autor Quasch

Zaczęty 31.01.2016 roku

Wyświetleń 20544

Odpowiedzi 35

Quasch

Quasch

Bractwo Spolszczenia
posty264
Propsy840
ProfesjaTłumacz
  • Bractwo Spolszczenia

Quasch
Bractwo Spolszczenia

[G2NK] Сёстры/Siostry PL
2016-01-31, 11:42(Ostatnia zmiana: 2018-07-22, 22:47)

Opis modyfikacji:

Siostry to nieduży mod survivalowy do G2NK zrealizowany w Rosji w 2010 roku.
Głównym bohaterem jest młoda dziewczyna poszukująca swojej zaginionej siostry w nieprzyjaznym środowisku nieznanej dla niej krainy. Gra składa się z czterech rozdziałów i uznawana jest w Rosji za bardzo trudną.
Bohaterka odczuwa głód i pragnienie wyrażone dodatkowymi paskami na ekranie i powodujące śmierć po pewnym czasie, musi nauczyć się już na początku podstawowych umiejętności, jak gotowanie, zdobyć najprostsze przedmioty i narzędzia, aby móc wykonywać każdą praktycznie czynność.
Ilość noszonych w inwentarzu przedmiotów zależy od ich wagi i siły bohaterki na danym etapie gry.
Wprowadzono zegar pokazujący mijający czas w grze, niezbędny do podtrzymania funkcji życiowych i wykonania pewnych zadań i czynności.

Bohaterka może używać szpady zadającej magiczne obrażenia, korzystać z run, które może ulepszać, a także nauczyć się alchemii, dużo bardziej zaawansowanej niż w klasycznym G2 NK, bo można tworzyć własne mikstury o specyficznym działaniu.

W grze napotykamy znane z G2NK potwory, w tym czarne trolle, a także pewną liczbę NPC, zlecających zadania.
Historia odkrywa swoje tajemnice wraz z kolejnymi rozdziałami.
Mod posiada intro i quotro filmowe oraz jest w pełni dubbingowany.
Autorem moda jest ZEN, a aktualna poprawiona wersja gry pochodzi z roku 2012 (wersja z patchem 3.1.3).

Screeny:

Spoiler

Intro PL:

https://www.youtube.com/watch?v=V6TemvtyFys

>>>  Download   <<<

Credits:
Tłumaczenie: AhnBael, Memorius, metek58, smox
Korekta: AhnBael
Skrypty: Nefario
Grafika: Blizna
Filmy: OwcaZagady
Testy: Freddy, Opos, smox, ynwa

KuX

KuX

Użytkownicy
posty42
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Props za tłumaczenie i zabieram się do pobierania :).

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Spoiler
Po wypiciu surowej wody mam ból brzucha, jak znaleźć lekarstwo?

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Dota

Dota

Użytkownicy
Pinkie Pie
posty68
Propsy84
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Pinkie Pie

Dota

G2NK Siostry PL
#3 2016-01-31, 18:31(Ostatnia zmiana: 2016-01-31, 19:18)
Jakieś pomysły dlaczego mi się nie chce uruchomić instalka?

@edit
Okej, już sobie poradziłem. Wyłączenie antywirusa pomogło.

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Zireael dostaniesz je w późniejszej fazie gry, podobnie jak większosć rzeczy w tym modzie.

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zdobyć NÓŻ

modyfikator123

modyfikator123

Użytkownicy
posty59
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A w późniejszym czasie gry zwiekszy sie szybkosc bohaterki, czy nie?

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Nie spodobal mi sie ten mod, ale i tak gratki za prace :ok:

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wiwi

G2NK Siostry PL
#9 2016-02-01, 19:18(Ostatnia zmiana: 2016-02-01, 19:24)
Freddy
@wiwi up   ????????????

Post połączony: 2016-02-01, 19:24
Wydawało mi się, że jak dostałem zadanie ; mięso dla Agafii. To logiczne, że dostanę gdzieś nóż.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

G2NK Siostry PL
#10 2016-02-01, 20:27(Ostatnia zmiana: 2016-02-01, 20:33)
@wiwi
Pewnie miał na myśli, że nóż zdobędziesz
w późniejszej fazie gry, podobnie jak większość rzeczy w tym modzie.

Edit: Zapomniałem zapytać - jak modyfikacja wygląda od strony "czasu gry" ?

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To zależy od umiejętności szukania. Niektórzy Rosjanie przeszli w 10 godzin, a przykładowo jeden z testerów wersji PL w 40 godzin.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Pograłem chwilę i cóż mogę napisać. Nie obrażając Drużyny Spolszczenia - następna chujnia laergjolopodobna. Brak jakkolwiek zarysowanej fabuły, pusto (i nie chodzi mi tutaj o npc, których liczba jest akurat uzasadniona fabularnie), latanie i szukanie chujwieczego bez większego sensu, bohaterka biega jak pokraka, co można podciągnąć pod specjalne wydłużanie rozgrywki czego szczerze w grach nienawidzę (bardziej chyba nienawidzę na siłę wrzucanych do gier "znajdziek" które też pełnią funkcję pseudo wypełniacza), na siłę i nieudolnie wrzucony system "udźwigu". Na szczególne wyróżnienie zasługuje ... potrzeba posiadania ZŁOTA xD. W grze "podobno survival" trzeba mieć ZŁOTO... no niepierdol xD. Ogólnie bez wywodów - mod miał być trudny - okazał się konkretnie pojebany. Na koniec dodam tyle : cieśla, rybak, kucharka, szwaczka - żadne z nich nie ma noża, a bohaterka, pomimo, że tego noża potrzebuje już właściwie od samego początku to nie umie o niego zapytać. Na dodatek, nie mam pojęcia jak, znikła mi ta npc'tka o którą pytamy npc'tkę przy jeziorze - dokładniej ta, która ma dom na wzgórzu, na którym rośnie len. Gdybym miał ocenić ? 4/10 - i to mocno naciągane.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podbijam. Na tego typu 'dzieła' szkoda Waszej ciężkiej pracy.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No cóż, zbytnio się nie napracowaliśmy, bo tekstu było mało, a do spolszczenia zachęciły opinie na rosyjskim forum.
To mod dla osób o anielskiej cierpliwości nam też zbytnio nie przypadł do gustu.

chujnia laergjolopodobna.

Akurat ten mod jak się ktoś w niego wgłębi jest świetny :D

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Napisaliście tutaj samą prawdę, ten mod jest bardzo przeciętny, mało już zostało ciekawych modów wartych spolszczenia, ale niektóre na prawdę warto :D

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Spoiler
Gdzie jest receptura Melani?

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wiwi

G2NK Siostry PL
#17 2016-02-02, 21:22(Ostatnia zmiana: 2016-02-03, 00:45)
Zireael
Dokładnie Ci nie powiem ale wysoko na półce skalnej nad jej domem. { Penetrowałem góry  i gdzieś tam znalazłem }

Post połączony: 2016-02-02, 21:24
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    Nurkuje już z 15 minut -gdzie ten francowaty konopolis ?

Post połączony: 2016-02-03, 00:45
Zireael - http://worldofplayers.ru/threads/34616/

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niedaleko brzegu, w takim małym zagłębieniu. I nie chodzi o to jezioro, w którym wykonywaliśmy misję ,,Strażnik jeziora", tylko to drugie, na środku wyspy.

wiwi

wiwi

Użytkownicy
posty152
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy znalazł ktoś pierścień siły Jelizara  ?  Jeśli tak to gdzie ?       Opis -  za chatą kowala itd.  przeszukiwałem  z 20 minut i nic.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry