Pytania i problemy techniczne 1143937 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1143937

Odpowiedzi 3676

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tak czekałem. Skończyli gadać i na ekranie pojawił się mój pasek życia itd. Ale nadal nic nie mogę zrobić
Pamietam że miałem też problem w lesie assasynow z odpaleniem scenki walki tych 2 guru assasynow czy jak im tam.kamera ciągle krazyla jak teraz. Ale jakimś cudem się odpalio. A tu ciągle nic

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej, mam nadzieję, że to dobry dział. Otóż zainstalowałem gothica wg poniższego poradnika:

https://www.youtube.com/watch?v=evuxW_OpwwI

Najpierw instalka oryginału + nk, potem return, no i AB. 2 sprawy:

Gra mi sie nie chcę uruchomić - tj. po włączeniu nowej gry, widzę jak Xardas przyzywa Beziego, po czym mówi jedną kwestię i koniec. Kamera wisi na nim i nic się nie dzieje. Ktoś wie jak to mogę naprawić?

Druga sprawa - mam stare, brzydkie tekstury, gdzie mogę znaleźć te nowe i jak je zainstalować żeby znowu wszystkiego nie zjebać? :/ Te co były na R2.0. Już mam dość zabawy z tymi plikami...
Dzięki z góry

PS: Ewentualnie proszę o link jak zainstalować całość + AB krok po kroku, żeby było coś z tego ...

Ponawiam.

Potrzebuje informacji co zainstalować, czego nie, skąd, żeby śmiało...

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zainstaluj normalnego R2 ze wszystiim co chcesz tak jak w temacie z linkami napisali (ew. filmik od Majesa) potem zainstaluj na to AB

linki do AB (mod i skrpty (testowe)) --> https://drive.google.com/drive/folders/1aVll71KmjH4p-q5NX2NPPCFbQ7nw6sRe

Niestety nie mogę znaleźć linku do wersji 9.08.18 (ostatnia stabilna wersja AB bez nowego Khorinis)

potem angielskie menu do AB (do folderu system) --> https://drive.google.com/file/d/1OqSaPw5HSUgVJSzIPIKakEeZk4Qi_kVK/view

I powinno być git

Co do:
1. Nie wiem może zła instalacja dziwny bug. Może patch 4gb? (do folderu system) --> https://rpgrussia.com/resources/4gb-patch.485/download?version=551

2. Tekstury w AB są inne niż w R2 i nie ma texture packa który wraca do starych tekstur z R2

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zainstaluj normalnego R2 ze wszystiim co chcesz tak jak w temacie z linkami napisali (ew. filmik od Majesa) potem zainstaluj na to AB

linki do AB (mod i skrpty (testowe)) --> https://drive.google.com/drive/folders/1aVll71KmjH4p-q5NX2NPPCFbQ7nw6sRe

Niestety nie mogę znaleźć linku do wersji 9.08.18 (ostatnia stabilna wersja AB bez nowego Khorinis)

potem angielskie menu do AB (do folderu system) --> https://drive.google.com/file/d/1OqSaPw5HSUgVJSzIPIKakEeZk4Qi_kVK/view

I powinno być git

Co do:
1. Nie wiem może zła instalacja dziwny bug. Może patch 4gb? (do folderu system) --> https://rpgrussia.com/resources/4gb-patch.485/download?version=551

2. Tekstury w AB są inne niż w R2 i nie ma texture packa który wraca do starych tekstur z R2

Stare textury z r2? Ale ja mam gorsze niż nawet te co w r2, tj ten xardas jest w zwykłej szacie takiej jak w oryginale, a nie tej fioletowej z czacha na pasku co w r2. Dzięki za rady, dziś się za to wezmę i przeinstaluje od nowa i dam znać

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czyli zła instalacja źle zrozumiałem z tymi teksturami. Spróbuj daj znać czy pomogło

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@SolariS  Kurw*. Przeinstalowałem to wszystko, to jest chyba jakaś ruletka. Teraz gra działa i jest git, tylko NADAL MAM STARE TEKSTURY i ... uwaga ... WSZYSTKO JEST PO RUSKU, niezangielszczyło mi się ... masakra.

O to co zrobiłem krok po kroku:

1) Zainstalowałem Gothic 2 gold z GOGa (podstawa + nk) po angielsku.
2) Zainstalowam R 2.0 (zaznaczyłem wszystkie opcję). Przed set upem zainstalowałem te dwie dolne rzeczy z "necessary software" czy coś.
3) Skopiowałem wszystkie pliki z AB co wysłałeś tam gdzie trzeba.
4) Dołożyłem sobie No Grassa i DX11 do folderu.

Co robię źle?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Może daj screeny z folderów Data i System. W tym drugim musisz mieć zarówno AST.dll, jak i AB_Translation.lbr, w tym pierwszym AB_Data_01.vdf, AB_Data_02.vdf (ten dokładnie zawiera texturepack), AB_Scripts.vdf i AB_Scripts_en.vdf oraz rzecz jasna, szereg plików z nazwą zaczynającą się od "RET2_" (instalator lubi tego nie przenosić jak należy, choć podejrzewam, że nie w tym leży problem).

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
nvm

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Jao, @SolariS

Jedno mnie tylko zastanawia. Dlaczego paczka "AB Mod 2018_11_24" posiada pliki, które się nakrywają na siebie z AB_Scripts 2019_01_07?

Zainstalowałem grę poraz piąty i wróciłem do punktu wyjścia. Stare tekstury + gra nie chce ruszyć po pierwszej kwestii xardasa. Kamera wisi na nim w ten sposób:

https://imagizer.imageshack.com/v2/1191x659q90/924/jUTUc2.jpg

Czy Wasz Xardas też ma takie tekstury? Kamera tak wisi i nic się nie dzieje na samym początku. Podejrzewam, że coś jest nie tak z moim AB.

Poniżej wklejam zrzuty z moich folderów:

Data: https://imagizer.imageshack.com/v2/776x740q90/924/WhgvQr.jpg
System: https://imagizer.imageshack.com/v2/763x748q90/921/BylesH.jpg

Najpierw nałożyłem pliki z Moda AB 11_24 od Solarisa: > https://drive.google.com/drive/folders/1aVll71KmjH4p-q5NX2NPPCFbQ7nw6sRe

Potem nałożyłem pliki ze skryptu 2019_01_07

Potem wrzuciłem ten translation_AB do system.

Co jeszcze mam zrobić?

Jak grałem w normalnego returna 2.0 to instalowałem te spolszczenia i inne pierdoły i wszystko śmigało, tekstury były ładniejsze, szata Xardasa zupełnie inna. Teraz mi się zachciało tego AB i wszystko się zjebało ..

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

Jao

Pytania i problemy techniczne
#3329 2019-01-07, 23:01(Ostatnia zmiana: 2019-01-07, 23:08)
Masz stare angielskie skrypty. Właściwe będą miały prefix taki sam, jak te oryginalne.
Ach, zapomniałem o tych nowościach. Sargon nie tworzy zangielszczeń dla nowych wersji i zamiast tego napisał program, za pomocą którego można by je przetłumaczyć ręcznie. Link jest w temacie o Alternatywnym Balansie, gdzieś na ostatniej stronie.

You didn't grow.
You didn't improve.

Siwy2235

Siwy2235

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Problem z wiszaca kamerą też miałem. Pisałem o tym wcześniej, działo się to w słonecznym kręgu przy naprawie oka innosa i w lesie assasynow podczas walki 2 ich goru. Co się okazało, że tak powiem dopolszczenie usuwalo kilka plików z rosyjskim dubbingiem i wklejalo kilka z polskim. Tak żeby w grze całkiem zniknął rosyjski i żeby pojawiły się wszystkie "powiedzonka" beziego z podstawki. Ale to okazało się chuj...m rozwiązaniem. Tak samo może być u ciebie. Jest problem z załadowanie dalszej kwestii xardasa i gra się zatrzymuje po chwili. Kamera krąży i nic nie można zrobić. U mnie pomogła reinstalacja i zainstalowanie podstawowego spolszczenia. Reszta po staremu. I wszystko działa. Możliwe że u ciebie na AB pomoże też. A co do tekstur. Sproboj wrzucić je do folderu Data i do folderu Data/ModVDF (czy jakoś tak. Mi returning 2.0 czyta nowe tekstury tylko z Data. A wydaje mi się że powinien z ModVDF.

Aha, na jakim dysku instalujesz gothic?? Wiem że u mnie kiedyś na C alternatywny balans nie działał, ale na dysku D już tak. Dysk systemowy czysami blokuje kopiowanie plików i odczyt jeśli aplikacja jest z nieznanego źródła lub antywirus widzi jakiś plik jako wirus.
Pokombinuj z tym. Wyłącz zaporę itd. Może coś da. Ja trochę kombinował z AB pamiętam

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki, pokombinuję jeszcze raz dziś wieczorem. Na bank jest coś faktycznie z językiem nie tak, bo jak zainstalowałem poprzednio po rusku to wszystko śmigało.

@Jao, byłbyś w stanie mi wrzucić swój skrypt gdzieś żebym sobie pobrał?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Hatton Ten program nie jest taki trudny w obsłudze, tylko musisz pamiętać, żeby wypakować cały skompresowany folder. Wczoraj przetłumaczyłem nim sobie najnowsze skrypty, po południu mogę je gdzieś wysłać i podać link.

You didn't grow.
You didn't improve.

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Jao, Okej, spróbuję sobie dziś wieczorem to ogarnąć. Zauważ tylko że moda mam z 24/11/18 a skrypt z 07/01/19, (wczorajszy?), więc jest nowszy. Chyba że komuś się jebło i miało być 2018

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To normalne. Duża zawartość moda nie jest aktualizowana tak często jak skrypty, do których niewielkie poprawki wychodzą praktycznie codziennie.

You didn't grow.
You didn't improve.

Puszczyk

Puszczyk

Użytkownicy
posty102
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest możliwość zmiany rozdzielczości? za każdym uruchomieniem odpala 1920x1080, zmieniając na niższą nic to w zasadzie nie daje

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A jaka chcesz ta rozdzielczość?
Używasz dx11?

Puszczyk

Puszczyk

Użytkownicy
posty102
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@SolariS 1280x1024, jakąkolwiek niższą która poprawiłaby trochę płynność, tak używam dx11

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj z poziomu DX11 zmienić (F11)

Jak się nie uda można zmienić rozdzielczość w pliki Gothic.ini

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Jao, nie czaję jak korzystać z tego tłumacza, co mam do niego zaimportować? Które pliki?

0 użytkowników
Do góry