Pytania i problemy techniczne 1147339 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1147339

Odpowiedzi 3676

RolThe888

RolThe888

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@zeddicus94
Dzięki wielkie
A nie ma może ktoś w Jarkendarze na sprzedaż?

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@RolThe888

Pewnie ma, najprawdopodobniej jakiś kowal-handlarz. Stawiałbym na Huna. Ewentualnie Crimson po zabiciu. To chyba wszyscy kowale z Jarkendaru.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

Foxxenn

Foxxenn

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siema! Mam prawdopodobnie wybitnie głupi problem. Mianowicie nie wiem jak przełączać między zakładkami w oknie statystyk. Widzę tylko tę stronę z ilością zabitych stworzeń i osób, PN itp. Z góry dzięki za pomoc.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Hamerajt

Hamerajt

Użytkownicy
posty92
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem mam taki. Nie mogę wczytywać savów bezpośrednio z gry na pustyni adanosa, dostaje crasha. Ale po ponownym włączeniu gry już mogę. Wygląda to tak że po każdym zgonie musiałbym od nowa włączać grę. Teoretycznie dało by się tak grać ale co to za gra.
Dodam jeszcze że mogę się teleportować z pustyni do Korinis ale do Jarku już nie, dostaje tego samego crasha.
Komunikat jest taki:

D: zModel(zCModelTextAniStale::BuildTextListFromMesh)

:Too many textures in meshLib..5

Za bardzo tego nie rozumiem, że mam zbyt wiele textur...?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problem mam taki. Nie mogę wczytywać savów bezpośrednio z gry na pustyni adanosa, dostaje crasha. Ale po ponownym włączeniu gry już mogę. Wygląda to tak że po każdym zgonie musiałbym od nowa włączać grę. Teoretycznie dało by się tak grać ale co to za gra.
Dodam jeszcze że mogę się teleportować z pustyni do Korinis ale do Jarku już nie, dostaje tego samego crasha.
Komunikat jest taki:

D: zModel(zCModelTextAniStale::BuildTextListFromMesh)

:Too many textures in meshLib..5

Za bardzo tego nie rozumiem, że mam zbyt wiele textur...?

Jak masz wgrany texture pack to możesz go wywalić do testu a jeśli nie to wygląda to na out of memory.

Hamerajt

Hamerajt

Użytkownicy
posty92
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Textures_Replacer więc dobre, sprawdzone textury. Nie wydaje mi się żeby to była tego wina, ale nie zaszkodzi sprawdzić.

SzymcioZabijaka

SzymcioZabijaka

Użytkownicy
posty35
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pewnie wiele razy już tutaj ktoś o tym pisał, ale mam taki problem, że chce się pozbyć nadmiaru trawy, żeby cokolwiek w tym świecie widzieć, a nie bardzo wiem jak, bo nie znam się na podmienianiu modeli itp, opisałby mi ktoś jak w łatwy sposób to ogarnąć, bo gra z tym jest strasznie uciążliwa i męcząca, czy znalazłaby się dobra dusza, która w prosty sposób by mi to wszystko opisala?

Hamerajt

Hamerajt

Użytkownicy
posty92
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Możesz podmienić textury na np. Textures_Replacer które usuwają nadmiar trawy i oczywiście zmieniają niektóre textury. Poradnik do podmianki spokojnie znajdziesz na yt ale weź też pod uwagę że nie każdemu mogą się podobać te textury więc możesz zobaczyć u kogoś jak to wygląda lub zainstalować je u siebie, po testować i jeśli się nie spodobają, usunąć.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pewnie wiele razy już tutaj ktoś o tym pisał, ale mam taki problem, że chce się pozbyć nadmiaru trawy, żeby cokolwiek w tym świecie widzieć, a nie bardzo wiem jak, bo nie znam się na podmienianiu modeli itp, opisałby mi ktoś jak w łatwy sposób to ogarnąć, bo gra z tym jest strasznie uciążliwa i męcząca, czy znalazłaby się dobra dusza, która w prosty sposób by mi to wszystko opisala?

https://yadi.sk/d/Ijal6mbA3HW2eH

Masz tam 4 pliki, każdy w jakimś stopniu usuwa roślinność więc sam sprawdź która opcja będzie dla Ciebie najodpowiedniejsza.

SzymcioZabijaka

SzymcioZabijaka

Użytkownicy
posty35
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

a z tym cudem jak mam sobie poradzić? Ktoś coś? Nagle mi coś takiego wyskoczyło, przeinstalowałem wszystko na nowego czystego gothica i problemu nie rozwiązało.(Wszystkie pliki z instalki zainstalowane, Visual C++ również)

@edit Zaktualizowałem Windows Update, wgrałem brakujące pliki systemowe do systemu, reinstalowałem jeszcze kilka razy Visual C++ i nic nie pomaga, nie mam pojęcia co jest z tym nie tak

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

GroBar

GroBar

Użytkownicy
posty152
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Panowie da się zmienić preferowaną statystyke? (z siły na manę) Gram na Ab nowe Khorinis.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chyba tylko tak że masz więcej tego co chcesz mieć pref

czerwiec30

czerwiec30

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zjebalem watek gildii zabojocow. Gdy zrobilem dla Gerbrandta to nie zagadalem z nim od razu o gildie zabojcow tylko odczekalem kilka dni. Gdy ponownie porozmawialem z Gerbrandtem o czlowieku, z ktorym sie spotkalem to kazal mi czekac do polnocy, ale Asmal sie nie pojawil. Z Lordem Andree tez nie mam zadnego dialogu o gildie zabojcow. Jest jakis sposob, zeby ten watek ruszyc czy juz nie ma szans? Dodam, ze nie moge wczytac gry, bo ostatni save, w ktorym moglbym ten watek ruszyc jest sprzed 4 dni ;/

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj tego sposobu z GVE ale nie wiem czy to zadziała @czerwiec30 

If you missed the meeting of Vambo and Asmal. You can fix the current day by meeting them:
ASMALCANAPPEAR = 1
AsmalDayMeet - should correspond to your day in the calendar, minus one, if you miss a day - it means +1 to this value, if two - it means +2.
Once again, be careful:
The number in the AsmalDayMeet variable should be equal to the current gaming day, minus one, that is, if you have a 30th gaming day on your calendar, then you need to set the 29th.
If something does not work, check these variables, they should be equal:

ASMALCANAPPEAR = 1
KILLFLAG = 0
JOINKILLERS = 0
KILLCANJOIN = 0
CHIEFKILLERISDEAD = 0
KILLFLAG2 = 0
WamboTimer = 0
WamboTimerEx = 0
AsmalDayMeet = {current day, minus one}

czerwiec30

czerwiec30

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spróbuj tego sposobu z GVE ale nie wiem czy to zadziała @czerwiec30 

If you missed the meeting of Vambo and Asmal. You can fix the current day by meeting them:
ASMALCANAPPEAR = 1
AsmalDayMeet - should correspond to your day in the calendar, minus one, if you miss a day - it means +1 to this value, if two - it means +2.
Once again, be careful:
The number in the AsmalDayMeet variable should be equal to the current gaming day, minus one, that is, if you have a 30th gaming day on your calendar, then you need to set the 29th.
If something does not work, check these variables, they should be equal:

ASMALCANAPPEAR = 1
KILLFLAG = 0
JOINKILLERS = 0
KILLCANJOIN = 0
CHIEFKILLERISDEAD = 0
KILLFLAG2 = 0
WamboTimer = 0
WamboTimerEx = 0
AsmalDayMeet = {current day, minus one}

Troche nie wiem jak sie za to zabrac :/
Ale rozumiem, ze mam sie bawic w konsoli, tak?
Mozesz tez podratowac linkiem, moze tam jakos bardziej wyjasnia co robic krok po kroku ^^

Edit:
Troche poczytalem i tu potrzebny jest program GVE+
Pokombinuje cos i moze mi sie uda. Dzieki wielkie byku!

MrPietero

MrPietero

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam ostatnio sformatowąłem komputer i zainstalowałem na nowo returniga 2.0 problem w tym że gdy uruchamiam nową grę pasek ładuję się mniej więcej do połowy i ekran staje się czarny jakby zaraz miała się odegrać cutscenka problem w tym że utykam na tym ekranie a jak naciskam Esc to wyrzuca do pulpitu bez komunikatu.Próbowałem już wielu rzeczy przeinstalowywąłem z 10 razy gothic jak i returniga odpalałem jako admistrator itp. nic nie pomagało więc prosze o pomoc.               
Ps. Jak coś używam gothica 2 gold edition z goga                                                                                                           

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A zainstalowałes visual pack z instalki moda?

MrPietero

MrPietero

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ale wcześniej przed formatem też go nie instalowałem a działało

0 użytkowników
Do góry