Pytania i problemy techniczne 1072804 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1072804

Odpowiedzi 3676

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam takie pytanko nie pokazuje mi się godzina ani dzień liczba strzał ilość karmy itp  w grze zaznaczyłem odpowiednią opcje w ustawieniach i nic

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Naciśnij na klawiaturze "i" i polecam zapoznać się z ustawieniami sterowania tam wszystko jest.

Krystek321

Krystek321

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Witam mam następujący błąd podczas włączania returninga C:zMusic_DM.cpp (zCMusicSys_DirectMusic::Init ())Failed to init com object! Dodam ze wczoraj gra chodziła bardzo dobrze proszę pomóżcie

Kapek

Kapek

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, niestety musiałem użyć marvin i dodać sobie złoto ponieważ jakimś cudem Lord Andre mówi że kogoś zabiłem i chce 2500 golda(!) a że jestem na etapie takim że mam mało pieniędzy z powodu że wydaje wszystko w naukę to musiałem to użyć bo inaczej nie mogłem wejść do górnego miasta. Nie wiem czy to mi zbuguje grę czy coś ale wiem że przy poziomie osiągnięć mam napisane (marvin). Jak to usunąc? Nie chce zaczynać nowej gry bo mam już 14h

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cześć mam pytanie mam problem ze wskakiwaniem bez D11 wskakuje normalnie a jak mam zainstalowano d11 to skacze jak by było za wysoko o co kaman bez d11 huj nie gra . A zwłaszcza w nowej kopalni tam gdzie był ranny ork w g1 nie mogę wskoczyć o co kaman ??

ira9600

ira9600

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, jestem w 3 rozdziale, oczyściłem dolną kopalnie orków. Muszę teraz przynieść podstawy retoryki, aby zdobyć dziennik Crowe'a, ale Fernanda wsadziłem do więzienia i w jego domu nie ma podstaw retoryki. Nie zrobiłem misji o podstawach retoryki związanej z Gallahadem. Macie jakiś pomysł? Ostatecznie czy macie kod na ową książkę :/
NIE TEN DZIAŁ PROSZĘ USUNĄĆ, PRZEPRASZAM ZA BŁĄD.

Nikelajer

Nikelajer

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, szukam na forum od dłuższego czasu problemu który mam u siebie i jakoś nic nie mogę wynaleźć. Mianowicie przy użyciu czaru grom lub berła adanosa znika mi cały hud i menu. tzn mogę normalnie "na ślepo" zapisać grę ale nie widzę kompletnie ani menu, ani pasków życia, nic pod B czy C itd. Dopiero jak zginę to po dobrych 10-15 sekundach menu się pojawia.
Spotkał się ktoś z tym?

RDK

RDK

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, mam problem. Chciałem zagrać z AB, więc zainstalowałem:
1.podstawke g2nk
2.returning 2.0
3.spolszczenie
4.dubbing
5.podmiane tekstur (podmiana plików)
6.AB z 10.08

Po właczeniu gry wszystko wygląda tak jak być powinno, lecz po wczytaniu nowej gry przy ~30% paska wyskakuje błąd access violation.

https://imgur.com/a/X9lMSDI  - zdjecie (sory, ze nie SS ale przy probie zrobienia SS bledu, jest robiony SS ladowania sie gry)

Może warto dodać, że bez AB gra działała płynnie bez błedów (pliki od AB dałem do /data (.vdf) i /system (.dll; .lbr)

Z góry dzięki za pomoc :)

Marcino254

Marcino254

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć mam pytanie ponieważ nauczyłem się u Xardasa tworzenie runy "Obsesja", a w księdze 1 kręgu magii kupionej od Xardasa nie ma takiego czaru tylko jest "Paranoja". Tak samo nauczyłem się tworzyć przywołanie szkieletu goblina , a przywołuje mi normalny szkielet z jednoręcznym mieczem. Czy jest to jakiś bug z tymi runami?  :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Post połączony: 2018-08-17, 11:58
Przepraszam post w złym temacie proszę o usunięcie

PablooooSSS

PablooooSSS

Użytkownicy
posty22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co muszę zrobić żeby ul-thral dał mi zadanie z dolinom cieni bo jak go pytam to mówi że orkowie sami sobie z tym poradzą?

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
musisz zabic demona na bagnie,demona w kopalni orkow,nekromante w swiatyni sniacego,wtedy dopusci Cie do doliny.
ps.nie ten dział.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

PablooooSSS

PablooooSSS

Użytkownicy
posty22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Zna ktoś rozwiązanie problemu z błędem " stack overflow " po zdobyciu Korony Eligora i wejściu do Świątyni Śniącego?
Czy wyczyściłem ją dokładnie wcześniej (Nie, nie chodzi o koronę)? Tak, zrobiłem to. Zebrałem wszystko co się dało, a i tak niczego to nie zmieniło.
Z góry dziękuję za pomoc.

Radekon

Radekon

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czy jest możliwe sprawić, by przeciwnicy wyciągali tarczę gdy posiadają ją w ekwipunku? mimo że walczą z tarczą i posiadają animacje z tym związane mają ją dalej na plecach i "bronią" się ręką. Mam zainstalowany returning 2.0 poprzez Spine.

Rulezio

Rulezio

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazłem post kogoś kto ma podobny problem do mojego, ale niestety nikt na to nie odpowiedział. Głównie chodzi o to, że w momencie kiedy chcę wejść na pustynię Adanosa Gothic crashuje i wyświetla ten komunikat:
d: zmodel(zcmodeltextanistate::buildtextlistfrommesh) too many textures in meshlib.. 5

Ktoś wie może jak to naprawić? Przejście na inne lokacje nie sprawiają problemu. Tak jest wyłącznie przy tej

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
tez mialem z tym problem,sprobuj sciagnac zbroje przed wejsciem

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wersja 66 2.

Wg solucji w wielkiej piramidzie na wykopaliskach magów wody powinien być legendarny miecz "Krzyż Przeznaczenia". W skrzyni go nie ma, czy to jest jakiś bug czy źle szukam?

Nikelajer

Nikelajer

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazłem post kogoś kto ma podobny problem do mojego, ale niestety nikt na to nie odpowiedział. Głównie chodzi o to, że w momencie kiedy chcę wejść na pustynię Adanosa Gothic crashuje i wyświetla ten komunikat:
d: zmodel(zcmodeltextanistate::buildtextlistfrommesh) too many textures in meshlib.. 5

Ktoś wie może jak to naprawić? Przejście na inne lokacje nie sprawiają problemu. Tak jest wyłącznie przy tej

miałem z tym problem- rozwiazaniem było wywalenie texturepacka by ExCluD3D i bez problemu mogłem po tej lokacji biegać, zapisywać itd.

Ja natomiast ciągle szukam rozwiazania tego problemu:
Mianowicie przy użyciu czaru grom lub berła adanosa znika mi cały hud i menu. tzn mogę normalnie "na ślepo" zapisać grę ale nie widzę kompletnie ani menu, ani pasków życia, nic pod B czy C itd. Dopiero jak zginę to po dobrych 10-15 sekundach menu się pojawia.

Mam jedynie dodatkowe menu zainstalowane ale po jego wyrzuceniu bez zmian. Próbuje coś na rosyjskich stronach znalezc ale to juz w oglole katorga posługując się translatorem ;P

Rulezio

Rulezio

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

miałem z tym problem- rozwiazaniem było wywalenie texturepacka by ExCluD3D i bez problemu mogłem po tej lokacji biegać, zapisywać itd.

Ja natomiast ciągle szukam rozwiazania tego problemu:
Mianowicie przy użyciu czaru grom lub berła adanosa znika mi cały hud i menu. tzn mogę normalnie "na ślepo" zapisać grę ale nie widzę kompletnie ani menu, ani pasków życia, nic pod B czy C itd. Dopiero jak zginę to po dobrych 10-15 sekundach menu się pojawia.

Mam jedynie dodatkowe menu zainstalowane ale po jego wyrzuceniu bez zmian. Próbuje coś na rosyjskich stronach znalezc ale to juz w oglole katorga posługując się translatorem ;P

Dzięki wielkie. Pomogło od razu :)

Nikelajer

Nikelajer

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, chyba wiem o co chodzi z tym czarem gromu i brakiem wyświetlania interfejsu / menu po esc. Po wyrzuceniu dx11 działa to normalnie więc ostatecznie na czas pustyni dx wywale.
Ale zauważyłem, że nie mam pliku ddraw.pdb, o którym piszą niektórzy, że przy wyrzucaniu dx11 trzeba go usunąć. Być może jego brak powoduje takie problemy? Zamiast dx z instalki returninga mam wersję DX11_17.5_Liker

0 użytkowników
Do góry