Pytania i problemy techniczne 1007286 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1007286

Odpowiedzi 3676

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Kurde mam dziwna sytację z tym modem. Otóż na podstawowej wersji gdy wyjdę z wieży xardasa fpsy spadaja mi do 10-15 a po zainstalowaniu dx11 mam tam 40-60  fpsów. Tylko na dx11 w miescie mam spadki duze. Wiecie jak na to zaradzić? bo chce sobie pograć płynnie

rzal

rzal

Użytkownicy
posty73
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam następujący problem: gra mimo tego że się włącza, nic nie widać na ekranie (czarno). Jedynie intra odpalają się normalnie. Jak naciskam strzałki to jest odgłos czyli wychodzi, że tylko z obrazem jest problem.Zainstalowałem wersję 0066 po uprzedniej instalacji obu patchy jak należy, podmieniłem AST.dll i scripts, wkleiłem scripts_en (część plików była osobno do pobrania, część wziąłem z hotfixa 5.1). Dodam że wcześniejsze wersje modyfikacji działały nawet ok ale chyba wtedy nie instalowałem hotfixa. Jakieś sugestie?

EDIT Aha do mojego gtx660 mam podpięte 2 monitory - czy to w czymś przeszkadza?
EDIT2 Sprawdziłem i na podstawowej wersji bez modyfikacji również jest czarny ekran. Jak sobie z tym poradzić?

VeeeroN

VeeeroN

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podczas gry zepsułem wiele wątków, więc postanowiłem zagrać od nowa. Po rozpoczęciu nowej gry nie mam pokazanych statystyk głodu, brak informacji o obrażeniach, oraz brak pokazanych ilości hp/wytrzymałości i many. Reinstall nie pomógł, wersja r2. Ktoś miał podobnie i udało mu się to naprawić?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@VeeeroN Włączyć pokazywanie głodu i pragnienia w ustawieniach, będąc już w grze nacisnąć ' i '.

Mralbo

Mralbo

Użytkownicy
posty24
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Podczas dual wield,kiedy atakuję powietrze no to normalnie nic się nie dzieje, ale kiedy zacznę atakować jakiegoś wroga to zaraz dostaję Acces Violation, idzie jakoś zaradzić na to?

Edit: Nawet przy jednym mieczu do dual wielda dostaję accesa

Patrix

Patrix

Użytkownicy
posty28
Propsy2
  • Użytkownicy
7 rozdział. Wchodze do Świątyni Śniącego, zapisałem gre w lokacji, próbuje wczytać, dostaje błąd zCPar_DataStack :: Push() : stack overflow Jakieś pomysły?

Rogas

Rogas

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam serdecznie.
Piszę do was z problemem związanym ze złotym smokiem z Jarkendaru. Problem polega na tym iż nie ma możliwości porozmawiania z nim (pierwsza rozmowa przebiega bez zarzutów, jednak później nie mogę go oznaczyć aby z nim nawiązać konwersacji). Co może być przyczyną takiego problemu?

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po pewnym czasie na Pustyni Adanosa obiekty,jak na przykład krzewy,zaczęły się pokazywać dopiero jakieś 2 metry przede mną.Czy można to jakoś naprawić ?

AnimaNast

AnimaNast

Użytkownicy
posty35
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
@Morty Miałem wersję 0066.1, podmieniłem pliki, pobrałem te z twojego linka. Teraz w menu mam R2.0 (0066) AST/SP-1.7. Powinno tak być? Czy coś spieprzyłem?

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Znikł mi cały interfejs i nie moge gadac z postaciami.. co jest grane?;d

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Znikł mi cały interfejs i nie moge gadac z postaciami.. co jest grane?;d

Zapewne wczytałeś zapis w trakcie dialogu, ponowne uruchomienie gry powinno pomóc

:D

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ Pulaski Często mi się to zdarzało jak czekałem na kogoś w danym miejscu i się przespałem. Wówczas ratowałem się wylogowaniem z konta żeby nie robić restartu.

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nadal mam problem z strażnikami sfer, mimo że zainstalowałem poprawkę, która niby to naprawia, także próbowałem cofać wersje gry do 066.1 Nic z tego normalnie machnął bym na to ręką gdyby nie fakt że przez to nie ukończę kopalni orków.
Jakieś rady? Jak istnieje jakiś sposób na pokonanie ich byłbym wdzięczny za odpowiedź.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sehio Pytam z ciekawości o co chodzi z tym błędem?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Z tego, co pamiętam, strażnicy sfer po utracie 50% życia zaczęli z dupy przyzywać armie pomagierów tak liczne, że w najlepszym wypadku "tylko" spadały FPS-y do poniżej 10.
@Sehio Na pewno masz wszystko dobrze zainstalowane? Nie podmieniłeś skryptów tymi z hotfixa (w folderze Data musisz mieć zarówno RET2_Scripts.vdf, RET2_Scripts_en.vdf i RET2_Scripts_en_patch.vdf)? Jeśli tak, to niestety nie wiem, jak ci pomóc, mnie ten hotfix pomógł.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam problem z dx11 mianowicie kiedy zakładam jakiś hełm to z tyłu hełmu przenika głowa bezimiennego ? Jak to naprawić, pamiętam że grając poprzednio na dx11 nie miałem tego problemu i  głowa beziego nie wystawała z hełmu ? To jest jakaś opcja w dx11 czy pozostaje reinstall?

Tutaj wrzucam zdjęcie problemu:

https://imgur.com/a/GpGuh

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałem wszystko jak napisałeś. Zrobiłem całkowity reinstall, wgrałem hotfixa i zaskoczyło.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Miałem wszystko jak napisałeś. Zrobiłem całkowity reinstall, wgrałem hotfixa i zaskoczyło.

Jakiego hotfixa?

Vernon Roche

Vernon Roche

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam ktora wersja gry posiada najmniej bugow???

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
witam ktora wersja gry posiada najmniej bugow???

066.1

0 użytkowników
Do góry