Mam problem z dx11 w returnie 2.0? Na tym forum czytałem ze ponoć gra świetnie chodzi z dx11 ale u mnie jest z tym duży problem? Normalnie mam 60 fps ale często potrafi spaść do 5 fps

O ile wcześniej się to zdarzało rzadziej to teraz praktycznie po każdym zapisaniu, wejściu do ekwipunku fpsy spadają mi z 60 do 5 fpsów

Pomaga jedynie zagadanie do jakiegoś npc albo wczytanie? W zakładce optymalizacji w returnie 2.0 mam ustawione wszystkie najwyższe ustawienia , w Dx 11 ustawiłem tylko lepsze promienie słońca i dynamiczne cienie na 3 poziom ? Te spadki zaczynają być uciążliwe bo teraz praktycznie co trochę mam 60 fps zapiszę grę fpsy lecą w dół do 5 ? Tak się nie da grać ? Czy to tylko w Khorinis jest tak zwalona optymalizacja czy we wszystkich lokacjach jest podobnie?
Z góry piszę ze próbowałem wyłączać cienie, ustawiłem uruchamianie jako Administrator i zgodność z win xp, wyłączałem antywirusa ale to nic nie dało poza dużo dłuższym wczytywaniem się gry? Co ciekawe po crashu out of memory nagle gra zaczęła chodzić płynnie ale po ponownym uruchomieniu gothica znowu zaczęły się spadki