Pytania i problemy techniczne 1142360 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1142360

Odpowiedzi 3676

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Masz na myśli ANSI UTF itd ? jak tak to raczej nic nie trzeba zmieniać, notepad ma opcje konwertuj na format ANSI i po sprawie. To jest chwila, więc jeżeli o to by chodziło to sam bym mógł wszystko zmienić. Tylko niezbyt wiem jak bo modowanie u mnie to 0 doświadczenia.

Nawet jak to zrobisz, to zostaną dziwne znaczki do poprawy :)

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam problem z dx11 w returnie 2.0? Na tym forum czytałem ze ponoć gra świetnie chodzi z dx11 ale u mnie jest z tym duży problem? Normalnie mam 60 fps ale często potrafi spaść do 5 fps :/ O ile wcześniej się to zdarzało rzadziej to teraz praktycznie po każdym zapisaniu, wejściu do ekwipunku fpsy spadają mi z 60 do 5 fpsów :/ Pomaga jedynie zagadanie do jakiegoś npc albo wczytanie? W zakładce optymalizacji w returnie 2.0 mam ustawione wszystkie najwyższe ustawienia , w Dx 11 ustawiłem tylko lepsze promienie słońca i dynamiczne cienie na 3 poziom ? Te spadki zaczynają być uciążliwe bo teraz praktycznie co trochę mam 60 fps zapiszę grę fpsy lecą w dół do 5 ? Tak się nie da grać ? Czy to tylko w Khorinis jest tak zwalona optymalizacja czy we wszystkich lokacjach jest podobnie?

Z góry piszę ze próbowałem wyłączać cienie, ustawiłem uruchamianie jako Administrator i zgodność z win xp, wyłączałem antywirusa ale to nic nie dało poza dużo dłuższym wczytywaniem się gry? Co ciekawe po crashu out of memory nagle gra zaczęła chodzić płynnie ale po ponownym uruchomieniu gothica znowu zaczęły się spadki :/

:D

HaDeSeK

HaDeSeK

Użytkownicy
posty12
Propsy2
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Okey, przyjaciel mi pomógł. Przywrócił mi podstawową czcionkę g2nk dzięki czemu znaczki zniknęły, co do roślin musiałbym je ponoć wywalać z mapy w spacerze, a na to niezbyt mam ochotę.. :D
Jakoś dam radę grać z tą jakością. :D

Nie wiem jak wyglądają książki bo dopiero będę zaczynał, jestem jednak dobrej myśli.
Teraz tylko męczyć się z auto translate. ;/ Ale dam rade, jestem zwarty i gotowy na przygodę z returningiem 2.0. :D

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@HaDeSeK
Kurde jakiego masz kompa że masz takie ustawienia, na moim prawie 10 letnim pececie d11 chodzi całkiem nieźle :D.

@Hearthstone
Trudno coś doradzić bez specyfikacji kompa, ale co do ekwipunku mogę doradzić by chować przedmioty do różnych "plecaków". Szybciej się wtedy ładuje ekwipunek i łatwiej coś znaleźć.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@HaDeSeK
Kurde jakiego masz kompa że masz takie ustawienia, na moim prawie 10 letnim pececie d11 chodzi całkiem nieźle :D.

@Hearthstone
Trudno coś doradzić bez specyfikacji kompa, ale co do ekwipunku mogę doradzić by chować przedmioty do różnych "plecaków". Szybciej się wtedy ładuje ekwipunek i łatwiej coś znaleźć.

Co do ekwipunku to chodzi dobrze tylko fpsy spadają do 5
Specyfikacja pc:
Procesor : Amd Phenom 2 x4 960T
Grafika: Geforce gtx750 Ti
12 GB Ram
system: win 7

Sterowniki do podzespołów zaktualizowane do najnowszych

Co ciekawe gra nawet przez 30 minut potrafi chodzić w 60 fps a potem zaczynają się mocne spadki fps pomaga tylko ponowne uruchomienie gothica

Post połączony: 2017-07-19, 19:02
Dodam jeszcze ze kiedy uruchamiam returninga 2.0 wywala takie okno:

http://imgur.com/a/CUt0q

Potem się normalna returning włącza , przy każdym próbie wyłączenia gothica , gra się zawiesza i przez menadźer urządzeń muszę ją zamykać

Bilunfull

Bilunfull

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ma ktos moze .iso najnowszego returninga na hostingu? Bo na tych torrentach to srednio widze to pobieranie :P

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hearthstone
To masz coś definitywnie źle zainstalowane. Masz zainstalowanego System Packa i zaktualizowanego Gothica?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone
To masz coś definitywnie źle zainstalowane. Masz zainstalowanego System Packa i zaktualizowanego Gothica?

Systempaka nie mam? Mam zainstalowanego gothica 2 złotą edycję , returning 2.0 z dodatkami( directx, playerkit, ver rap 2,6) no i na to dx 11? Mógłby ktoś napisać jak zainstalować po kolei returninga 2.0 z dx11? Systempack na czystego gothica czy na returninga? Do tego podczas instalacji returninga 2.0 po zaznaczeniu wszystkich opcji łącznie z tymi do dx 11 wyskoczył mi jakiś błąd że patch 4GB do returninga się nie zainstalował bodajże

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No dx11 jest tylko dla SystemPacka i 4gb patch xd.

Wejdź na rosyjską stronę, tam jest pewnie wszystko opisane, ja już nie pamiętam. Te dwa u góry to mus dla dx11.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Jakie sterowniki Nvidia będą dobre pod returninga 2.0 z dx11? MAm najnowsze ale fpsy w zaludnionych miejscach sprawiają że gra jest niegrywalna :/

Post połączony: 2017-07-20, 18:06
Nikt nie gra z dx11 czy jak?? Jestem pewny że sterowniki powodują te spadki fps bo i bez dx11 returning ma spadki fps u mnie a jeszzcze w kwietniu chodził płynnie

HaDeSeK

HaDeSeK

Użytkownicy
posty12
Propsy2
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Hearthstone Jak odpalam okno EQ mam tak samo. ;/

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone Jak odpalam okno EQ mam tak samo. ;/

U mnie na 100% sterowniki, bo czysty returning bez dx11 chodzi do 30 fps a jeszcze w kwietniu miałem ponad 60 :/ Niestety zaktualizowałem sterowniki do grafy i nie pamiętam jaki miałem przedtem :/ A sprawdzać teraz wszystkie wersje sterowników z ostatnich lat zajęło by mi masę czasu chociaż te stery zdaję się były z 2015 instalowane pod wiedźmina 3 :) No nic musze się przyzwyczaić do tych 20-30 fps , chociaż w 7 rozdziale jak przyjdzie bić się z hordami orków to będę miał pokaz slajdów

HaDeSeK

HaDeSeK

Użytkownicy
posty12
Propsy2
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Hearthstone Sprawdziłem teraz GeForce experience, nie mam do instalowania nowego sterownika więc lipa. Bawiłeś się może coś Gothic.ini ? albo ustawieniami system packu ? czy może zgodnością ?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone Sprawdziłem teraz GeForce experience, nie mam do instalowania nowego sterownika więc lipa. Bawiłeś się może coś Gothic.ini ? albo ustawieniami system packu ? czy może zgodnością ?

Już odnalazłem swój stary sterownik i od razu 20 fps więcej :D To wersja sterownika Nvidia ( 347.52 )  :lol: Systempaka wywaliłem bo zmniejszał mi fpsy i to sporo

Leagowacy

Leagowacy

Użytkownicy
posty37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
WIE KTOŚ W JAKIEJ KOPALNI CZY JAKOŚ TAK JEST ELIKSIR ELIGORA ?  DLA ZURISA ?

HaDeSeK

HaDeSeK

Użytkownicy
posty12
Propsy2
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
WIE KTOŚ W JAKIEJ KOPALNI CZY JAKOŚ TAK JEST ELIKSIR ELIGORA ?  DLA ZURISA ?

Bodajże tej zawalonej jak wchodzisz do Górniczej doliny wejściem ukrytym to na górze jest wejście gdzieś. wspnij się i poszukaj.

Ederwolf

Ederwolf

Użytkownicy
posty80
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, czy da sie tak zainstalować returna (albo pokombinowac), aby z podstawki leciał dubbing polski?

(Edit. Poradziłem sobie :V Myślałem, że będzie to trudniejsze)

pawejax1997

pawejax1997

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam taki problem, że na stronie sowietów jest rozpiska wszystkich nauczycieli. Jest tam również napisane, że Snipes może mnie nauczyć wydobywania rudy, a Wąż w karczmie Kardiffa jej przetapiania. Warunkiem jest zaczęcie misji "Torba pełna rudy". Misje zacząłem, ale niestety nie mam żadnej opcji dialogowej z obydwoma panami, oprócz "jak się masz". Dodam, że gram na wersji 0065, ale nie wiem czy to jest akurat wina wersji czy coś innego, jeżeli możecie to prosiłbym o pomoc :)

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Witam, mam taki problem, że na stronie sowietów jest rozpiska wszystkich nauczycieli. Jest tam również napisane, że Snipes może mnie nauczyć wydobywania rudy, a Wąż w karczmie Kardiffa jej przetapiania. Warunkiem jest zaczęcie misji "Torba pełna rudy". Misje zacząłem, ale niestety nie mam żadnej opcji dialogowej z obydwoma panami, oprócz "jak się masz". Dodam, że gram na wersji 0065, ale nie wiem czy to jest akurat wina wersji czy coś innego, jeżeli możecie to prosiłbym o pomoc :)

To nie jest dział na takie pytania  :antyprops:
Żeby Snipes nauczył cię kopania rudy to musisz nauczyć się kowalstwa np: U Harada pytasz go o stalowe pręty i wtedy u węża pojawia się nowa opcja, wąż ci powie że Snipes uczy kopania rudy . Nastepnym razem jak będziesz miał problemy pisz w tym dziale: http://themodders.org/index.php?topic=25791.0

pawejax1997

pawejax1997

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
przepraszam i dziekuje bardzo <3

0 użytkowników
Do góry