Pytania i problemy techniczne 1142521 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1142521

Odpowiedzi 3676

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Siemka, zainstalowałem returninga 2.0, ale po odpaleniu gry wyskakuje mi błąd "Access Violation", próbowałem przeinstalowywać , nic nie pomogło. ( fix 2.6 i player kit jest wgrany). Męczę się od 3 h pomocy :P

Pewnie coś źle zainstalowałeś, tu masz link z filmikiem przedstawiającym instalację returninga 2.0:

https://www.youtube.com/watch?v=UNXhvUSYk5s

:D

ciepiel

ciepiel

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
robiłem wszystko jak na filmie, na dwóch różnych wersjach ( gold ze steama i zwykła pudełkowa ), problem z  "Access Violation" występuje dalej

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
robiłem wszystko jak na filmie, na dwóch różnych wersjach ( gold ze steama i zwykła pudełkowa ), problem z  "Access Violation" występuje dalej

A instalowałeś coś jeszcze dx11 albo jakieś pliki wrzucałeś? Jaką wersję masz returninga? Spróbuj ustawić zgodność z windows xp/7 i uruchamianie jako administrator

A i zaznaczyłeś w tych opcjach podczas instalacji Russian version instalation ?

ciepiel

ciepiel

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie, wszystko było robione kropka w kropkę z poradnikiem jaki mi podesłałeś , ustawiałem zgodność, wersja returninga to 066, zaznaczałem opcję "russian..."

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
nie, wszystko było robione kropka w kropkę z poradnikiem jaki mi podesłałeś , ustawiałem zgodność, wersja returninga to 066

Zrób to co napisałem w poprzednim poście

Post połączony: 2017-07-12, 20:30
Edit: Sprawdź też ścieżkę instalacji czy moda w dobre miejsce zainstalowałeś

ciepiel

ciepiel

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tryby zgodności i uprawnienia administratora nie pomagają, jeżeli chodzi o ścieżkę instalacji wygląda ona tak D:\Steam\steamapps\common\Gothic II\, przeinstalowałem potrzebne oprogramowanie, problem nie zniknął.

Post połączony: 2017-07-12, 20:46
Dobra, jestem zmieszany , setny raz przeinstalowałem moda , tym razem poza samą modyfikacją (około 5500 mb) zainstalowały się również mniejsze pliki (po 21 mb) i gra działa bez zarzutu :), nie mam pojęcia co się stało , ale nareszcie po 6 h walki mogę cieszyć się grą <3, dzięki za poświęcony czas !

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
tryby zgodności i uprawnienia administratora nie pomagają, jeżeli chodzi o ścieżkę instalacji wygląda ona tak D:\Steam\steamapps\common\Gothic II\, przeinstalowałem potrzebne oprogramowanie, problem nie zniknął.

Post połączony: 2017-07-12, 20:46
Dobra, jestem zmieszany , setny raz przeinstalowałem moda , tym razem poza samą modyfikacją (około 5500 mb) zainstalowały się również mniejsze pliki (po 21 mb) i gra działa bez zarzutu :), nie mam pojęcia co się stało , ale nareszcie po 6 h walki mogę cieszyć się grą <3, dzięki za poświęcony czas !

Pewnie jakiś plików brakowało  :lol2:

Post połączony: 2017-07-13, 17:29
Mam problem z modem mianowicie po wgraniu DX11 w mieście bardzo spadają fpsy nawet do 8 fps przez co nie da się grać, z tego co czytałem ponoć najnowsza wersja moda miała chodzić płynnie na dx11 a jakoś tego nie widać poza miastem 30-40 fps a w mieście spada poniżej 20? Czy ustawienie jakieś opcji powoduje spadki płynności ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Może wyłącz dynamiczne cienie, bo one pożerają multum pamięci. Ogólnie Khorinis jest mocno kartożerne, a na DX11 to w ogóle.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Może wyłącz dynamiczne cienie, bo one pożerają multum pamięci. Ogólnie Khorinis jest mocno kartożerne, a na DX11 to w ogóle.

Dobra zainstalowanie najnowszych sterowników do karty graficznej trochę pomogło, teraz przynajmniej mam około 30 fps w mieście więc znacznie lepiej i przynajmniej idzie grać :) 

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Aj kurde. Ktos sprawdzi czy dziala mu ten save?
https://mega.nz/#!iRYAiJzQ!bbWsJek9RAytnT-iRKmDjZgf7K9mDUpJK_40VzOxep4
Jak jest zjebany to jestem 18 godzin w plecy :/

Post połączony: 2017-07-15, 13:57
http://imgur.com/a/8FeD3 mi wyskakuje takie cos :/

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Aj kurde. Ktos sprawdzi czy dziala mu ten save?
https://mega.nz/#!iRYAiJzQ!bbWsJek9RAytnT-iRKmDjZgf7K9mDUpJK_40VzOxep4
Jak jest zjebany to jestem 18 godzin w plecy :/

Post połączony: 2017-07-15, 13:57
http://imgur.com/a/8FeD3 mi wyskakuje takie cos :/

Sprawdziłem ten zapis i niestety jest uszkodzony wywala przy próbie wczytania error message

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
 :facepalm: Ja pierdole

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
:facepalm: Ja pierdole

Tak właśnie się kończy kiedy robi się zapis na jednym slocie, zwłaszcza w gothicu gdzie jest spore ryzyko utraty zapisu

Mam zapis postaci z 1 rozdziału ale na etapie podróżowania z Laresem do lasu na północy no i jest to postać pod siłę 60 siły i 30 zręki

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Dobra jednak nie 18 godzin a "tylko" 6 do odrobienia. Mam jakis stary save

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Dobra jednak nie 18 godzin a "tylko" 6 do odrobienia. Mam jakis stary save

Najlepiej rób jak najwięcej zapisów i zapisuj jak najczęściej na różnych slotach ja wykorzystuje wszystkie sloty i zapisuje numerami od 1 wzwyż

HaDeSeK

HaDeSeK

Użytkownicy
posty12
Propsy2
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
No dobra mordeczki, chce se pograć w returninga 2.0. Mam już zainstalowany i działa pięknie. Poszukałem po necie i ogarnąłem ten auto translate... Samo tłumaczenie jest zryte i to ostro, ale wiadomo auto translate. I mam parę pytań.

Pierwsze pytanie - Co do translate zniósłbym to gdyby nie te krzaczki a nie polskie znaki, z pewnością wiecie co mam na myśli. I tu jest pytanie, czy istnieje łatka na te znaki ? może być nawet wersja gdzie "ł" to "l" ale byle nie te krzaki bo kijowo się czyta.

Kolejne pytanie - Czy język angielski jest bardziej dopracowany ? co prawda angielski coś tam umiem nie jakoś perfekcyjnie ale coś jest. Z mowy nie zrozumiem zbytnio ale czytać coś potrafię, możliwe że bardziej zrozumiem niż przez ten translator. I wiadomo, kiedyś się trzeba nauczyć angielskiego hihi. :D

Kolejne co, czy są jakieś prace nad społszczeniem do Returninga 2.0 ? czytałem po necie że nijaki Simen pracuje nad tym a inni piszą że nie pracuje jest jakieś officjalne info na ten temat ?

Następne pytanie - Czy da się odpalić marvina ? sam próbowałem ale się nie da ;/ Z góry napiszę Wam, że nie planuje givać sobie itd, ale w Dark sadze miałem taką akcję, że był magazyn orków, była tam kombinacja czytałem po necie w poradnikach i wszędzie ta sama kombinacja, ale pisali też że się buguje i trzeba wpisać w marvinie jakąś tam komendę ale za kija mi się marvin nie odpalał więc no nie chce kolejnej takiej akcji ;/ Jak się da odpalić to z chęcią bym się o tym dowiedział.

Następne pytanko - Jak zapewne zauważyliście w returningu jest straszna gęstość roślinności i mam pytanie - Da się to ograniczyć ?;/
Mój sprzęt:
Windows 7 Home Premium
Procek: 2x 2,5Ghz
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9500 GT 512 MB

Ograniczyłem wszystko chyba co mogę i... cóż słabo no nie będę kłamał nie da się tak zbytnio grać bo chuja widać że się tak wysłowię nawet roślinek zbyt nie widzę. ;/
Chce po prostu jakoś... ograniczyć tą grafikę, mogę powrócić nawet do podstawowych tekstur bo powiem szczerze liczy się dla mnie teraz fabuła i zabawa niż grafika. :D

Liczę na trafione odpowiedzi i otrzymanie pomocy od Was.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Tam gdzie nie ma polskich znaków chodzi raczej o to, że w skryptach kodowanie jest niepoprawne, trzeba by zapewne przejrzeć każdy ze skryptów i pozmieniać, tu nie chodzi nawet o to, że trzeba robić to pojedynczo, ale również o to, że po zmianie kodowania, wszystko byłoby do poprawienia :P

HaDeSeK

HaDeSeK

Użytkownicy
posty12
Propsy2
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Masz na myśli ANSI UTF itd ? jak tak to raczej nic nie trzeba zmieniać, notepad ma opcje konwertuj na format ANSI i po sprawie. To jest chwila, więc jeżeli o to by chodziło to sam bym mógł wszystko zmienić. Tylko niezbyt wiem jak bo modowanie u mnie to 0 doświadczenia.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie mogę pobrać tego moda?

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383