Pytania i problemy techniczne 1146081 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1146081

Odpowiedzi 3676

SimonJKGF

SimonJKGF

Użytkownicy
posty38
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie da się nawet wpisać marvin i aktywować kodów. W sumie Cassia mi nie jest do niczego potrzebna ale bez niej nie nauczę się otwierać zamków od Ramireza. A jak tu przejść grę bez otwierania zamków. Próbowałem jeszcze od Torbena ale jemu trzeba chyba przynieść książkę rachunkową. Pobiłem Lehmara użyłem przycisku na kominku, a tu zonk, żeby zabrać książkę ze skrzyni i nauczyć się otwierania zamów.. trzeba umieć otwierać zamki...

Musisz nacisnąć na klawiaturze klawisz "pause" i wtedy wpisać marvin.

A ten klawisz "pause" to jaki? Wpisywalem marvin na N, po ktorym jest napis "pause", a takze na ESC no i czekalem kilka minut nie ruszajac sie - wtedy aktywuje sie "pause" i na zadnym nie dzialalo.

Avasis

Avasis

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie da się nawet wpisać marvin i aktywować kodów. W sumie Cassia mi nie jest do niczego potrzebna ale bez niej nie nauczę się otwierać zamków od Ramireza. A jak tu przejść grę bez otwierania zamków. Próbowałem jeszcze od Torbena ale jemu trzeba chyba przynieść książkę rachunkową. Pobiłem Lehmara użyłem przycisku na kominku, a tu zonk, żeby zabrać książkę ze skrzyni i nauczyć się otwierania zamów.. trzeba umieć otwierać zamki...

Musisz nacisnąć na klawiaturze klawisz "pause" i wtedy wpisać marvin.

A ten klawisz "pause" to jaki? Wpisywalem marvin na N, po ktorym jest napis "pause", a takze na ESC no i czekalem kilka minut nie ruszajac sie - wtedy aktywuje sie "pause" i na zadnym nie dzialalo.

Ten klawisz "pause" to klawisz pause break obok numlocka

Post połączony: 2017-02-05, 06:04
Witam, od wczoraj mam problem z Returning'iem 2.0 a dokładnie chodzi o znany błąd jaki jest "Out of Memory" zaczął wyskakiwać od momentu jak odpaliłem Marvin żeby przyzwać rzecz która jest zbugowana. Czy serio może to być wynikiem tego że kodów użyłem? Drugim problemem jest to że nie działa mi teleport między światami, chodzi mi o funkcje a nie że runa nie działa bo działa i mam jedynie opcje teleportacji na świecie którym jestem. Oraz ostatni problem jest to że jak wchodzę do folderu z savami do Gothic 2 Returning 2.0 to w tym pliku nie ma, słyszałem że te pliki mogą być po prostu niewidoczne, czy jest jakaś możliwość żeby te pliki się pojawiłu czy cuś?
Runa między światami odblokowała się w moim przypadku po pierwszej rozmowie z pierwszym poszukiwaczem po wyjściu z górniczej doliny na początku aktu 3. Co do out of memory to cały mod jest po prostu okropnie zrobiony już są planowane kolejne wersje pomimo tego że 0.65 miała być 'ostateczna'. Ja swoje zapisy gry miałem w folderze z grą nie pod "gothic 2 returnign saves" lecz po prostu "saves"

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
@Avasis No ale z tym Out of Memory jest tak że zaczeło wywalać co 15/10 min a przed wpisaniem marvina zawsze wywalało tak z 1/2h

SimonJKGF

SimonJKGF

Użytkownicy
posty38
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest jakis blad czy to cos celowego, ze nie mam mozliwosci wytworzenia zielonego nowicjusza mimo, ze mam menzurke, bagienne ziele, rdest polny, a takze skrety. Podobna sytuacje mialem z wytwarzaniem mikstur leczniczych - wytworzylem jedna i juz nie moge robic nastepnych, o co chodzi?

ExtremeD100

ExtremeD100

Użytkownicy
posty41
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skręty robisz w tej misce, która jest obok Fortuno.

Post połączony: 2017-02-05, 13:15
Gdzie znajdę orków u których mogę wykonywać zadania?

Cooba

Cooba

Użytkownicy
posty140
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W mieście orków, po wzięciu questa na zdobycie ichniego szacunku.

B0SSAN0VA

B0SSAN0VA

Użytkownicy
posty26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Roślinność pojawia się dopiero jak przy niej praktycznie stoję. O co chodzi? Tak powinno być, czy to bug? Beznadziejnie to wygląda. Gram bez dx11, 300%, ze "zbędną" roślinnością.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

SimonJKGF

SimonJKGF

Użytkownicy
posty38
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Roślinność pojawia się dopiero jak przy niej praktycznie stoję. O co chodzi? Tak powinno być, czy to bug? Beznadziejnie to wygląda. Gram bez dx11, 300%, ze "zbędną" roślinnością.

Wejdz w folder Gothica -> System -> Otwierasz plik Gothic.ini -> Wyszukujesz linijke " zVobFarClipZScale= " i ustawiasz na jaka chcesz wartosc - max to chyba 14, czyli 300%

Post połączony: 2017-02-08, 13:06
Dlaczego nie moge uzyc zwoju wygnania (Banish) na goblinie w Gorniczej Dolinie? Nacelowuje na Goblina po czym klikam na zwoj w ekwipunku, ale nic sie nie dzieje oprocz tego, ze zwoj znika. To jest blad czy musze cos zrobic inaczej?

Roxell

Roxell

Użytkownicy
posty67
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Błąd. Musisz kilka razy powczytywać grę, mi pomogło

Papopik

Papopik

Użytkownicy
posty72
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Posiadam Gothic 2 Złota Edycja. Instaluję wszystko według instrukcji w folderze gry. Gdy odpalam grę, włącza mi się zwykły gothic 2NK. Nie widzi modyfikacji. Jakieś sugestię ?

ExtremeD100

ExtremeD100

Użytkownicy
posty41
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałeś te narzędzia przed instalacją modyfikacji? Przez administratora spróbuj odpalić Gothic'a.

SimonJKGF

SimonJKGF

Użytkownicy
posty38
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie moge nauczyc sie akrobatyki? Czytalem, ze od Bustera, ale nie mam u niego opcji dialogowej, u Cassio moge wyuczyc sie czegos i moze to byc akrobatyka, ale mam 83 / 70 zrecznosci i nie moge sie tego uczyc. O co chodzi?

Cieja

Cieja

Użytkownicy
posty67
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
120 zręczności w wersji 065 u Cassii.

SimonJKGF

SimonJKGF

Użytkownicy
posty38
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da sie jakos pozbyc tych Niesmiertelnych straznikow(Immortal Guardian) w Jarkendarze? Przeszkadzaja mi w zabiciu Szamana. Probowalem ich bic tym Mlotem Adanosa, ale nie zadaje im zadnych obrazen.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie, musisz ukończyć wątek Kruka w Dolinie Adanosa.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

RevanRevan

RevanRevan

Użytkownicy
posty37
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem z Ramirezem, a wokół niego toczy się kilka zadań o ile znać rebalance 2.1. Nie chce ze mną rozmawiać bo zabiłem Attilę. Ale przeglądając dziennik pisze, że może jakoś go zmuszę do zmiany. Tylko nie wiem jak, a chciałbym jak najszybciej nauczyć otwierania skrzyń, ponieważ jest to kluczowe do wszystkiego.

Cieja

Cieja

Użytkownicy
posty67
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaklęcie niepamięci powinno pomóc

ExtremeD100

ExtremeD100

Użytkownicy
posty41
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nauczyłem się od Thorbena, bo nie przyjęli mnie do Gildii Złodziei

SimonJKGF

SimonJKGF

Użytkownicy
posty38
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę ukończyć zadania z pomocnikiem dla Lutero. Musze porozmawiac z 3 osobami -  Maxim,  tym z portu co u Kardifa suedzi i z Waleranem,  ale nie mam z nim opcji dialogowej,  bo nie zamknalem Fernanda w wiezieniu. W jaki sposób mam ukończyć to zadanie?

0 użytkowników
Do góry