Pytania i problemy techniczne 1146560 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1146560

Odpowiedzi 3676

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Po niemalże wielu godzinach męczarni w końcu rozwiązałem problem. Pomogło dopiero aktualizacja Sp1 do Win 7. Trochę to dziwne, bo wcześniej pomimo jego braku gra działała, ale najważniejsze że problem rozwiązany. Może to komuś pomoże w przyszłości

No to tak jak mówiłem, trzeba było Windowsa zaktualizować :D.

kubek1227

kubek1227

Użytkownicy
posty20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, jak się otwiera konsole? Nie mam już cierpliwości do pustyni adanosa i pięciu ołtarzy...

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
@kubek1227 szukasz przycisku pause na klawiaturze i jak ci zatrzyma grę to wpisujesz marvina, odpauzowujesz i możesz normalnie konsole otwierac

czerwiec30

czerwiec30

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem. Otoz gdy wlaczam gra wyskakuje mi blad: "this program can't start because api-ms-win-crt-utility-l1-1-0.dll is missing from your computer" oraz w okienku cmd: "AST.dll not loaded" Jednak gra mi sie wlacza lecz gdy probuje zagrac nowa gre to przy koncu ladowania wywala mnie do pulpitu z bledem: "access violation". Naprawde chcialbym zagrac... Moze ktos z was cos zdziala lub mi poradzi :)

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przejrzyj dosłownie kilka postów wstecz. Miałem identyczny problem i podawano mi różne rozwiązana. Może coś stamtąd ci pomoże, a jak nie to pisz

czerwiec30

czerwiec30

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wszystko probowalem. Mam wersje 1.60 a mowia, ze jest chujowa...

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Jaki windows? Oryginalny? Piracki? Z jakimiś dodatkami np service pack? To bardzo ważne
2.Zainstalowałeś wszystkie biblioteki od 2005 do 2015? (instalka returna)
3.Czy masz zainstalowaną tą bibliotekę?
https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=48145

Na początek proponuję wyjebać wszystko: returninga, folder gothica(ogółem mówiąc całkowiny unistall) usunąć wszystkie biblioteki i zainstalować je od nowa. Jak to nie pomoze, pomyślimy dalej co zrobić

PS. Jest już wersja 0062. Polecam od 0061 znacznie poprawiła się optymalizacja

czerwiec30

czerwiec30

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Pirat (cebula)
2.Komputer swiezo po formacie wiec zainstalowalem to co jest w instalce returna (obie wersje)
3.Yeap

Edit.
2.Chcialem wlasnie odinstalowac gothica i zauwazylem, ze mam zainstalowane biblioteki od 2005 do 2013 ale 2015 brak (co dziwne bo instalowalem)

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pirat (cebula)

To bardzo utrudnia sprawę i jest to na 90 procent przyczyna, ale co do tego to masz win 7,8 -32-64 bit? Jakieś dodatki service pack itp. Jeżeli nie podasz tych informacji, to nie będę ci mógł pomóc

czerwiec30

czerwiec30

Użytkownicy
posty16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Windows 8.1 64bit bez zadnych dodatkow (Zapomnialem sie)

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jedyne co możesz zrobić, to zainstalować najnowszy dodatek service pack do tego windowsa, a Jak to zrobisz to zrób tak:
1.Usuń returninga, wszystko kompetny unistall
2.Usuń wszystkie biblioteki jakie masz
3.Wyczyść wszystko accleanerem
4. Zainstaluj gothica noc kruka
5. Fix do gothica 2 (Instalka returninga)
6. Playerkit
7.Biblioteki (instalka returninga) + https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=48145
8.Upewnij się, że wszystkie aktualizacje do windowsa masz zainstalowane (Wiem, że masz piracki, ale to ma bardzo duże znaczenie)
9. Returning (Najnowszą wersję 0062)

Jeżeli nawet to nie pomoże to przykro mi, ale bez oryginalnego systemu returninga nie odpalisz.

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Czy to normalne że mam okolo 20-25 fpsów w returningu 2.0? Sprzęt :
Intel core i7-6700HQ
8gb ram
GeForce GTX 960M
Windows 7 64 bit.

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jaką wersję returninga posiadasz? (Dodam, że wersja od wersji 0061 wzwyż została znacznie poprawiona optymalizacja)

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
skoro używasz laptopa to nic dziwnego. Jest on po prostu za słaby, a modyfikacja Returnig dosyć mocno wymagania sprzętowe podwyższa, a to wszystko ze względu na bardzo wysokie rozdzielczości tekstur (i nie tylko) Jeżeli to ci przeszkadza to możesz zmienić tekstury gothica a oryginalne. Gra będzie brzydsza prawda, ale będziesz miał te przynajmniej 30 FPS'ów

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Proszę Cię, gram w wiedźmina płynnie na wysokich jak i w GTA V, więc nie sądzę, że to wina lapka :)

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie, że przez to. Ze względu na np. Wysokie tekstury i wiele WIELE nowych obiektów. Znacznie zwiększa wymagania pamięci ram, niestety ale nawet 8 GB to za mało. Nie oszukujmy się Z-engine to naprawdę stary i upierdliwy silnik. Zamiana tekstur na te z mniejszą rozdzielczością rozwiąże twój problem.

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Jednak poczekam na opinie innych :) Bo na moim starym kompie mialem 30 fpsow takze prosze Cie ;)

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będę się powtarzał głównie przez wysokie tekstury w returningu zwiększa się wymagania sprzętowe, a to że Z-engine jest wystawiony na ciężką próbę (nie mówiąc już o tym jak bardzo jest stary) to też inna sprawa. Zamiana tekstur tutaj będzie ci bardzo na rękę. Masz taką opcję w instalce returninga

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
To jak mi wytlumaczysz to, że na moim starym kompie : intel dual core 2x2.6ghz 4gb ramu , GeForce 9500GT miałem troszeczkę więcej fpsów? To jednak trochę dziwne, bardzo dziwne ;)

0 użytkowników
Do góry