Pytania i problemy techniczne 1143723 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1143723

Odpowiedzi 3676

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Fayors

Ale tu chodzi o to, by jego laptop zaczął używać dedykowanej zamiast integry, to przez to są te kłopoty.

@s3bek
Może niech się podzieli co zrobił by tak było :D. Kurcze, no w internecie jest dużo sposobów by to ominąć, ale żadnego pewnego. Bawienie się w Biosie może być ryzykowne jeśli się na tym nie zna, są też jakieś programiki by sztucznie wymusić karte dedykowaną. Musisz poszukać w internecie, dużo jest podobnych tematów.

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli gothic G2 z klasycznymi teksturami normalnie ci chodzi, to rada Fayrosa może naprawdę pomóc. Zresztą sam planuje po wydaniu spolszczenia zainstalować zwykłe tekstury, ponieważ te nowe są dla mnie irytujące i szybko się gubię. Opcja z tymi teksturami jest naprawdę rozsądna.

Jeżeli też oto chodzi to w ustawieniach gothica też pisze że mój komputer używa zintegrowanej karty intel.

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
@Apprentice uwierz mi, że długo, długo szukałem i niestety bezsktutecznie...
@Domixson Nie, nie chodzi normalnie, dalej mam do wyboru tylko zintegrowaną kartę graficzną

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@s3bek
No to może spróbuj tego dx11 jeśli jeszcze tego nie robiłeś, zobaczysz chociaż czy lepiej działa :/.

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Nie bo nie ma sensu grać na DX11 na tym lapku, bez owszem, spełniam rekomendowane wymagania sprzętowe na lajcie... :)

A może to wina windowsa 7?

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie. To nie wina windowsa.

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
A Ty jak zwykle jesteś pewny tego co mówisz :) Czytałem na jakimś forum, że w niektorych lapkach na windowsie 7 nie czytało w starych grach dedykowanych kart graficznych.

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@s3bek a próbowałeś grać po zmianie domyślnej karty w panelu Nvidii? Czy tylko sprawdziłeś w opcjach gothica karte?

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
@SonGoku Próbowałem grać, nic to nie zmieniło, jak patrzę w programie na użycie karty dedykowanej podczas grania to mam 0%

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gothic ma to do siebie ze nawet jak wystartuje z dedykowanej i na niej chodzi to w opcjach bedzie sie wyswietlalo ze uzywa zintegrowanej. Więc karta w tym przypadku juz raczej nie jest problemem zaraz cos wykombinuje

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
@SonGoku jak byś coś wykombinował to by było świetnie bo ja już tracę nadzieję na pogranie w tego moda...

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@s3bek
pokaż mi takiego screena od siebie (dla pewności :D)
Spoiler
i jeszcze z panelu nvidii jakbyś mógł zrobić screeny tak żeby były widocznie wszystkie ustawienia dla gothiczka

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Czemu kolejny raz w Gothicu na rozdzielczości 1920x1080 narzucają mi się statystyki?
Jest jakiś patch który zmniejsza czcionkę na taką co mają inni? Jakby co instalowałem czcionkę na duże rozdzielczości w instalatorze.
I gdzie w grze jest pokazany aktualny poziom?

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy

Apprentice

Apprentice

Użytkownicy
posty383
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ko19m
Można zmienić to w opcjach.
Jak wciskasz 'B' to masz w prawym górnym rogu.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Gothic ma to do siebie ze nawet jak wystartuje z dedykowanej i na niej chodzi to w opcjach bedzie sie wyswietlalo ze uzywa zintegrowanej. Więc karta w tym przypadku juz raczej nie jest problemem zaraz cos wykombinuje
Ja sam mam laptopa, który ma integre + nvidie. W opcjach pokazuje, że gra korzysta z intela ale wydajność na dx11 rzędu 40-70 fps (tu akurat mówię o czystym g2nk + dx11), więc gra raczej korzysta z nvidii.

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@xardas33 no przeciez to wlasnie napisalem :D.

@s3bek na początek spróbuj zmienić:
Pre-rendered frames - na "Use the 3d application setting"
Power Management mode- na "maximum performance"

daj znac czy cokolwiek po tym sie zmienilo

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
@Apprentice
Wiesz może która opcja? Nie mogę tego znaleźć w grze :/

s3bek

s3bek

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
@SonGoku no jest troszkę lepiej, jednak dalej jest to 25-30 czasami ale rzadko 40 fps :/

SonGoku

SonGoku

Użytkownicy
posty123
Propsy46
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@s3bek Jeszcze jutro postaram się z tym zmierzyć dzisiaj już czasu nie mam :P.

0 użytkowników
Do góry