Witam, wytłumaczy mi ktoś o co chodzi? Postanowiłem sobie wrócić do Gothica tym razem z powyższą modyfikacją, zainstalowałem najnowszą wersję wraz z zangielszczeniem. Od razu dodam, że doinstalowałem wszystkie wymagane rzeczy zawarte w instalatorze Returna, fix'y, patche, DirectX'y etc. Z resztą, przesiaduję na Windows 10, więc odpalanie tej gry na tym systemie bez powyższych rzeczy byłoby niemożliwe. Modyfikacja chodzi mi w fps'ach 15-24, czasem dobija do 30 ale od razu spada. Zastanawiam się o co chodzi, bo nie wyobrażam sobie tego, że 970 i 8GB RAM'u nie jest w stanie uciągnąć modyfikacji do Gothic'a. Jak myślicie, jest to wina modyfikacji, systemu, czy może czegoś innego? Z góry dzięki za odpowiedź.

--------------------------
Cholera, zainstalowałem wersję 0060, teraz zobaczyłem powyżej, że jest dostępna 0061. Już pobieram, zdam relację z płynności gry gdy zainstaluję nowszą wersję.
-------------------------
Dobra, po zainstalowaniu wersji 0061, gra chodzi jak marzenie, naprawdę, stałe 60fps. Była to po prostu wina modyfikacji, lecz z ową aktualizacją przyszedł nowy problem, gdy zrobiłem sobie przerwę wyłączając grę by edytować posta, po ponownym uruchomieniu moim oczom ukazał się błąd "Gothic II - Access Violation", zgodność, reset komputera, edycja plików i tryb administratora nie pomagają. Dobra, reinstall gry pomógł.
PS: Ma ktoś z Was utwór lecący w instalatorze Returninga? Jest genialny!