Pytania i problemy techniczne 1070483 3676

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 1070483

Odpowiedzi 3676

Frivoloussav

Frivoloussav

Użytkownicy
posty23
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tego co napisałeś to masz "kilka plików returna w folderze data", więc w czym problem? Jedyny jaki jestem w stanie zauważyć to taki, że możesz nie mieć ikony returninga 2.0 na pulpicie. Otóż Returninga odpalasz przez ikonę, która powinna pojawić się na pulpicie, a nie przez jakiegoś GothicStartera czy coś. Mi ta ikona na pulpicie pojawiła się dopiero podczas drugiej instalacji.

Darant

Darant

Użytkownicy
posty77
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy ktoś wie czy następny patch będzie w formie hot fixów czy znowu będzie trzeba ściągać znów całą zawartość od nowa ??
Ewentualnie może ktoś zna też przybliżoną datę patcha ??

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Ktos cos wspominał o końcówce maja ale nie jestem pewny.

SixTailedFox

SixTailedFox

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie. Mam mianowicie problem z wczytanie gry. Gra odpala się normalnie i gram bez żadnych przeszkód ale kiedy zapiszę i chcę wczytać to wywala mi grę i wyskakuje okno z napisem "D:MDL:zModel(zCModelProto::Load3DSMaxAsc)
: ASC not found: PIRANHA_ADANOSROBE.ASC

Proszę o pomoc. Czy da się coś z tym zrobić ?

Frivoloussav

Frivoloussav

Użytkownicy
posty23
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witajcie. Mam mianowicie problem z wczytanie gry. Gra odpala się normalnie i gram bez żadnych przeszkód ale kiedy zapiszę i chcę wczytać to wywala mi grę i wyskakuje okno z napisem "D:MDL:zModel(zCModelProto::Load3DSMaxAsc)
: ASC not found: PIRANHA_ADANOSROBE.ASC

Proszę o pomoc. Czy da się coś z tym zrobić ?

Wystarczy poszukać po forum, bo problem był poruszany kilkakrotnie. Rozwiązaniem jest ściągnięcie paczki "Ret2_Anims" i wpakowanie do data. Linki gdzieś na forum są, poszukaj sobie ;)

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Mam problem. W kanałach chce sie przemienic w chrząszcza ale wtedy gra crashuje. Przemiana nie dziala w zadnym miejscu. Gram na najnowszej wersji.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wywala mnie do pulpitu jak chcę się przemienić w chrząszcza i pojawia się komunikat "Access Violation".

Da się to jakoś naprawić?

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Nie świeca sie rosliny, zwoje oraz kamienne tablice. Da rade cos z tym zrobic?

wiewiorre

wiewiorre

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam otóż taki problem, iż przy włączaniu gry otwiera się czarne okienko z napisem AST.dll not loaded, co powoduje że gry nie da się rozpocząć z powodu wyrzucenia do pulpitu w trakcie ładowania. Próbowałem wielu rzeczy, odinstalowywania gothica, modyfikacji, uruchamiania jako administrator , w trybach zgodności, instalowaniu directx 9, playerkit uruchamianiu ponownym komputera jednak ciągle nie działa. Proszę o pomoc

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Odpalasz ze złej ikony.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

wiewiorre

wiewiorre

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A z jakiej powinienem? Uruchamiam z tej co wyskoczyła na pulpit - R z dwójką

UberHype

UberHype

Użytkownicy
posty60
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z wykonywaniem misji z wątku głównego Jarkendaru, mianowicie - Gdy wchodzę do ostatniej sali w Świątyni Adanosa (tam, gdzie jest teleport i 3 piedestały) i powinny być: tabliczka, runa i kryształ, a jest tylko runa. Wie ktoś w czym może tkwić problem?
Z góry dzięki za pomoc.
Edit : Znalazłem rozwiązanie. Wystarczyło po wgraniu wszystkich patchy i hotfix'ów wystarczyło się cofnąć do momentu przed wejściem do Jarkendaru

Mihu9o

Mihu9o

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam ten sam problem Na piedestale była tylko runa a do tego mam osobne pytanie czy bez młota Adanosa da się przejść Pustynię ?  Jest on koniecznie potrzebny aby coś tam na niej zabić?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam ten sam problem Na piedestale była tylko runa a do tego mam osobne pytanie czy bez młota Adanosa da się przejść Pustynię ?  Jest on koniecznie potrzebny aby coś tam na niej zabić?
Bez młota to ch.j nie robota;)
Tak potrzebujesz by dojść do samego kruka.

Nhire

Nhire

Użytkownicy
posty12
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pewien problem, zainstalowalem ten najnowszy instalator returninga (kij wie ile razy go zmieniali)
Zmieniam script  na angielskie, dodaje textury z fixa i wywala gre.
Potem zainstalowalem pelna wersje returninga be, dodawania textur (ta 6.2gb) i poszlo, jednakze system chodzenia jest calkowicie zniszczony.
Nie moge ustawic dzialania na cokolwiek oprocz myszki, zmieniam i i tak w grze nie dziala, tylko w dalszym ciagu moge myszka dzialac.
Nigdy nie gralem myszka w g1 i g2 i nie mam zamiaru, jakas pomoc?

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
w razie co to kod na młot to
Spoiler
Itmw_addanosmolot

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

pablo7890

pablo7890

Użytkownicy
posty27
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Przeszukuję Internety od kilku dni i nic konkretnego nie mogę znaleźć.

Zainstalowałem wyczekiwanego Returninga 2.0, jednak gdy gdy tylko wyjdę z wieży Xardasa, FPSy z 50/60 spadają do 5-7, co czyni grę kompletnie niegrywalną.

Mam laptopa, ASUSa R556: Intel i5 (ze zintegrowanym gpu Intel HD 5500), GeForce GT 940 M, 8 GB RAM.

Myślę, że problemem jest to, że Gothic uruchamia się na zintegrowanej karcie graf., zamiast na dedykowanym GeForcie.

W jaki sposób wymusić używanie GeForce'a?

Co dotychczas zrobiłem:
- próbowałem przestawić w grze kartę - wykrywa tylko Intel HD 5500 - brak możliwości przełączenia;
- w Panelu nVidia Gothic ma ustawioną wysoką wydajność i dedykowany procesor graficzny, jednak to nie pomaga;
- próbowałem Wyłączyć i Odinstalować integrę w Menedżerze Urządzeń, wtedy Gothic widzi tylko kartę Microsoft Default Graphic Adapter => 2 FPSy....
- w Gothic.ini zmiana zVidDevice z 0 na wartości z zakresu [-10 ... 10]
- BIOS nie pozwala na wyłączenie Intelowskiej karty, jedyne co to mogę zmienić rozmiar alokowanej pamięci
- próbowałem edycję profili w nVidia Profile Inspector z tego tematu : http://themodders.org/index.php?topic=15079.0 : oczywiście, żaden efekt.

Wszelkie sugestie mile widziane :) Nie mam już pomysłów, co robić dalej, a naprawdę chciałbym pograć w nowego Returninga :)

Sehio

Sehio

Użytkownicy
posty52
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Przeszukuję Internety od kilku dni i nic konkretnego nie mogę znaleźć.

Zainstalowałem wyczekiwanego Returninga 2.0, jednak gdy gdy tylko wyjdę z wieży Xardasa, FPSy z 50/60 spadają do 5-7, co czyni grę kompletnie niegrywalną.

Mam laptopa, ASUSa R556: Intel i5 (ze zintegrowanym gpu Intel HD 5500), GeForce GT 940 M, 8 GB RAM.

Myślę, że problemem jest to, że Gothic uruchamia się na zintegrowanej karcie graf., zamiast na dedykowanym GeForcie.

W jaki sposób wymusić używanie GeForce'a?

Co dotychczas zrobiłem:
- próbowałem przestawić w grze kartę - wykrywa tylko Intel HD 5500 - brak możliwości przełączenia;
- w Panelu nVidia Gothic ma ustawioną wysoką wydajność i dedykowany procesor graficzny, jednak to nie pomaga;
- próbowałem Wyłączyć i Odinstalować integrę w Menedżerze Urządzeń, wtedy Gothic widzi tylko kartę Microsoft Default Graphic Adapter => 2 FPSy....
- w Gothic.ini zmiana zVidDevice z 0 na wartości z zakresu [-10 ... 10]
- BIOS nie pozwala na wyłączenie Intelowskiej karty, jedyne co to mogę zmienić rozmiar alokowanej pamięci
- próbowałem edycję profili w nVidia Profile Inspector z tego tematu : http://themodders.org/index.php?topic=15079.0 : oczywiście, żaden efekt.

Wszelkie sugestie mile widziane :) Nie mam już pomysłów, co robić dalej, a naprawdę chciałbym pograć w nowego Returninga :)
Tu masz temat z rosyjskiego forum :http://rpgrussia.com/index.php?topic=8702.0

ExCluzivee

ExCluzivee

Użytkownicy
posty66
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mój problem polega na tym, że Gothic włącza mi się na drugim monitorze i mam oto taki komunikat.

http://screenshot.sh/m7QDCXvzW4Ymv
Próbowałem instalować directx nic nie dało. Sterowniki do karty graficznej też nic nie dało.
Gothic oczywiście z Retruning 2.0.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A zainstalowałeś dodatkowe programy z instalatora?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry