Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8844543 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8844543

Odpowiedzi 37317

saltver

saltver

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Takie pytanko zaczynam grać sobie returninga 2.0 i odrazu mówie: Nigdy nie miałem z czymś takim doczynienia czyli: Jestem strażnikiem, bo pomogłem Martinowi... Wykonałem będąc straznikiem zadania dla mistrzów w dolnym miescie i jestem czeladnikiem Harada. Gdy poznałem gildie złodziei dostałem questa o okradnięcie constantina z pierścienia. I taki problem mam teraz ze nikt w gildii zlodziei nie chce mnie nauczyć jak narazie otwierania zamków oraz w khorinis Torben mówi ze mam udowonic ze jestem uczciwy... Jak cos to zrobilem zadanie z Grittą i wziąłem od niej złoto aaa w kanałach tam gdzie złodzieje już teraz mam tylko w opcjach dialogowych u kazdego "koniec" bo pogadałem z kazdym i nikt nie chce mnie uczyć... Pomocy!

Wafelek135

Wafelek135

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siema jak nauczyc sie otwierana zamkow u thorbena ? spłaciłem dług Gritty i nie moge sie u niego nauczyc

saltver

saltver

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wafelek135

Wafelek135

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bo jak sie zabije lichwiarza to i tak nie ma spisu dłużników

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
siema jak nauczyc sie otwierana zamkow u thorbena ? spłaciłem dług Gritty i nie moge sie u niego nauczyc

Musisz jeszcze zostać czeladnikiem u któregoś z mistrzów, jak to nie podziała, to musisz jeszcze uwolnić Elvricha z rąk bandytów, polecam nauczyć się otwierania zamków przez gildię złodziei

Pytanie, nie mogłem znaleźć oddzielnego tematu do tego, grał ktoś w tego submoda Slash 'n Craft i czy to jest warte uwagi?? bo niby fajny system ulepszania statystyk, ale 3 punkty nauki na lvl, to w sumie nawet szkoda zadań robić, tylko z mobkami się napierdzielać xdd

saltver

saltver

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Takie pytanko zaczynam grać sobie returninga 2.0 i odrazu mówie: Nigdy nie miałem z czymś takim doczynienia czyli: Jestem strażnikiem, bo pomogłem Martinowi... Wykonałem będąc straznikiem zadania dla mistrzów w dolnym miescie i jestem czeladnikiem Harada. Gdy poznałem gildie złodziei dostałem questa o okradnięcie constantina z pierścienia. I taki problem mam teraz ze nikt w gildii zlodziei nie chce mnie nauczyć jak narazie otwierania zamków oraz w khorinis Torben mówi ze mam udowonic ze jestem uczciwy... Jak cos to zrobilem zadanie z Grittą i wziąłem od niej złoto aaa w kanałach tam gdzie złodzieje już teraz mam tylko w opcjach dialogowych u kazdego "koniec" bo pogadałem z kazdym i nikt nie chce mnie uczyć... Pomocy!

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W pogoni za Krukiem za pierwszą zagadką natknąłem się na dość niemiłą niespodziankę w postaci demona Karymona. Mógłbym go pokonać na raty tzn chowając się w korytarzu prowadzącym do kolejnej sali jednak podchodzi mi to trochę pod cheaty. Walcząc z nim w uczciwy sposób padam zanim zabiore mu przynajmniej 50 % hp. Moja postać ma 223 siły 1013 hp 31 level i w ręku dzieży 2h magiczny miecz z rudy. Mógłbym te staty jeszcze trochę podkręcić ale to i tak dużo nie zmieni. Jak dla mnie ten demon jest na chwile obecną nie do pokonania walcząc ferplay. Mógłbym go po prostu zostawić za sobą i udać się do kolejnej komnaty jednak zastanawia mnie to czy będę mógł spokojnie później (to jest za jakieś 30 godzin i z 10 lvl) do niego wrócić aby pokonać go w uczciwy sposób? Nie przepadnie mi z tego powodu jakiś exp za niego? A może jest jakiś normalny sposób na jego pokonanie? Może przegapiłem jakąś lepszą broń czy coś? Nawet gdybym oszczędził z 50 pn nie ucząc się jakiś pierdół typu łowiectwo to 15 punków siły by pewnie nic nie zmieniły :/

Hamerajt

Hamerajt

Użytkownicy
posty92
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Latwopalny Walka z demonami nie jest trudna. Wystarczy 1 cios i odskok do tyłu. Możesz sobie też przyzwać lodowego golema, zwój kupisz u Cronosa. Pamiętając że przyzwańce zabierają manę.

Latwopalny

Latwopalny

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Latwopalny Walka z demonami nie jest trudna. Wystarczy 1 cios i odskok do tyłu. Możesz sobie też przyzwać lodowego golema, zwój kupisz u Cronosa. Pamiętając że przyzwańce zabierają manę.

No niby padł ale to trochę dziwne było. Wystarczyłoby żeby mnie podpalił i mnie nie ma. To balas jest do dupy czy moja postać?  o_0

Dziękuje. 

Dobra już znam odpowiedź :)

Demon zabił mnie ze 30 razy i jakoś fartem udało mi się wygrać. Kruk padł za 2 razem...

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pytanie. Na dolinie z ash'tar-em znalazlem 3 skrzynie. Dlaczego po ich otwarciu umieram? Tylko przy jednej udalo mi sie przezyc. Da rade reszte otw?

Nie, możesz otworzyć tylko jedną i zależy to od Twojej preferowanej statystyki. Jedna ze skrzyń jest dedykowana tym co wybrali siłę, druga zręczność, trzecia mana.

Post połączony: 2018-12-26, 18:37

Thorben powinien Cię nauczyć w drugim rozdziale jak:
a) uratujesz Elvricha
b) wykonasz zadanie z Grittą - przyprowadzisz ją do miasta po tym jak uprowadzili ją bandyci

Ogólnie zostanie strażnikiem/magiem ognia blokuje gildię złodziei jeśli nie dołączysz do niej przed wybraniem głównej gildii.

Post połączony: 2018-12-26, 18:40
bo jak sie zabije lichwiarza to i tak nie ma spisu dłużników

Spis dłużników trzeba mu ukraść przez opcję dialogową (musisz mieć wyuczone okradanie i chyba około 70 zręki). Jednak oddanie Thorbenowi spisu i tak nie sprawi że Cię nauczy otwierania zamków, patrz wyżej. Lepiej oddać Hannie, dostanisz wtedy kamień szlachetny.

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
wątek assasynów.
jak rozpocząc zadanie Intrygi bractwa Masjafu?
w solucji jest napisane ze haniar do nas musi zagadac zeby rozpoczeło się to zadanie.

o 9;00 kiedy idzie na szluga nic nie zagaduje czekałem kilka dni i nic
zrobiłem wszystkie zadania to tego momentu (w tym wątku) pomodliłem sie za dusze hasima i co dalej co zrobic zeby zagadał do mnie?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie. Na dolinie z ash'tar-em znalazlem 3 skrzynie. Dlaczego po ich otwarciu umieram? Tylko przy jednej udalo mi sie przezyc. Da rade reszte otw?

Bo można tylko jedną, jest to zależne od tego jaką postacią grasz, pod siłę, zręczność, czy manę

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cholera, chyba zbugował mi się quest ;/ Zadanie "Świątynie budowniczych", Saturas chce abym przeszukał Sale Pradawnych, Riordian ma mi powiedzieć gdzie znaleźć te budowle. U Riordana nie mam żadnych opcji dialogowych :/ Ktoś miał podobny problem? Obecnie już pokonałem kruka w światyni adanosa i zadanie się nie wykonało.... Ewentualnie, jest jakiś kod na zakończenie zadania, odblokowanie opcji dialogowej? A może to zadanie samo się wykona w którymś rozdziale?

Melothar

Melothar

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli jestem paladynem to jest sens wgl próbować ulepszyć szpon beliara czy nie da rady?  Jak to jest z tym szponem jak jestem paladynem.

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
zadanie śniący w którym rozdziale najlepiej zrobic?

Gościo1

Gościo1

Użytkownicy
posty182
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gibonex16 3 albo 4
Mam pytanie mam mora ulartu rozmawiałem z Ashtarem nie robiłem krzyża żywiolow z sfer i pokonałem senyaka ale nie leci mi z niego dusza czemu?

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gibonex16 zadanie Śniący robi się w ramach serii zadań z opiekunami w 7 rozdziale (to zadanie może wisieć od 2 rozdziału czyli od informacji, że nekromanta z którym walczyłeś w ŚŚ zdążył już wezwać Śniącego). Tu masz opis:
Spoiler
Po tym, jak poczekaliśmy jeden dzień i porozmawialiśmy o potężnych opiekunach orków, Netbek powie, że on i cały obóz cierpią na bóle głowy. Pamiętając Świątynię Śniącego, mówimy, że jakiś nekromanta zdołał wykonać rytuał wezwania Śniącego. I widocznie dopiero teraz się on pojawił. Idziemy do Świątyni Śniącego, torujemy sobie drogę przez szeregi nowo pojawionych nieumarłych i demonów, w końcowej sali spotykamy demona-prekursora. Bijemy go, po czym zaczynamy spać. Tak łatwo więc nie da się podejść do Śniącego, odchodzimy stamtąd i wracamy do Netbeka. On powie, że jak się wydaje sługi ciemności mają artefakty zdolne wytrzymać psychiczne ataki Śniącego. Idziemy do Kreola, rozmawiamy z nim o Śniącym, on nam pomoże, ale zażąda w zamian Serca Śniącego.
 Zgadzamy się, a on zrobi dla nas runę wezwania aż samego Eligora, ale do tego potrzebujemy odpowiedniej ofiary. Kreol przyjmie tylko 3 podmioty odpowiednie bogów Oko Innosa (jeśli nie magiem ognia lub paladynem), Koronę Lodu (jeśli nie jesteśmy magiem wody) i Maskę Śniącego. Dajemy i czekamy jeden dzień. Po tym Kreol da nam runę wezwania Eligora i powie, by wezwać go w starej wieży Xardasa w pokoju z pentagramem. Idziemy tam i wzywamy Eligora. Domagamy się od niego Korony Demonów. Oddaje ją, ale zabierze połowę naszych maksymalnych punktów życia. Z koroną na głowie wracamy do Śniącego, rozmawiamy z nim i walczymy. Podczas bitwy odpowiednio przy 75%, 50% i 25% HP, stanie się niewrażliwy i będzie się regenerować. W tym momencie przebijamy kolejno znajdujące się za nim kolumny od lewej do prawej. Nakłuwać należy po jednej kolumnie odpowiednio przy 75%, 50% i 25% HP. Po walce zabieramy z niego serce i wracamy do Netbeka. Powie, że bóle głowy minęły i zwróci nam HP, które Eligor niesłusznie zabrał. Później idziemy do Kreola. Jednak nie chcemy w ogóle dać mu serca Śniącego, więc będziemy musieli go zabić na polecenie Innosa

pawelwel

pawelwel

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W ktorym rozdziale isc na Pustynie Adanosa? Dam sobie rade na 2gim rozdziale?

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W ktorym rozdziale isc na Pustynie Adanosa? Dam sobie rade na 2gim rozdziale?

Najlepiej w 4.

0 użytkowników
Do góry