Pytanie. Na dolinie z ash'tar-em znalazlem 3 skrzynie. Dlaczego po ich otwarciu umieram? Tylko przy jednej udalo mi sie przezyc. Da rade reszte otw?
Nie, możesz otworzyć tylko jedną i zależy to od Twojej preferowanej statystyki. Jedna ze skrzyń jest dedykowana tym co wybrali siłę, druga zręczność, trzecia mana.
Post połączony: 2018-12-26, 18:37
Takie pytanko zaczynam grać sobie returninga 2.0 i odrazu mówie: Nigdy nie miałem z czymś takim doczynienia czyli: Jestem strażnikiem, bo pomogłem Martinowi... Wykonałem będąc straznikiem zadania dla mistrzów w dolnym miescie i jestem czeladnikiem Harada. Gdy poznałem gildie złodziei dostałem questa o okradnięcie constantina z pierścienia. I taki problem mam teraz ze nikt w gildii zlodziei nie chce mnie nauczyć jak narazie otwierania zamków oraz w khorinis Torben mówi ze mam udowonic ze jestem uczciwy... Jak cos to zrobilem zadanie z Grittą i wziąłem od niej złoto aaa w kanałach tam gdzie złodzieje już teraz mam tylko w opcjach dialogowych u kazdego "koniec" bo pogadałem z kazdym i nikt nie chce mnie uczyć... Pomocy!
Thorben powinien Cię nauczyć w drugim rozdziale jak:
a) uratujesz Elvricha
b) wykonasz zadanie z Grittą - przyprowadzisz ją do miasta po tym jak uprowadzili ją bandyci
Ogólnie zostanie strażnikiem/magiem ognia blokuje gildię złodziei jeśli nie dołączysz do niej przed wybraniem głównej gildii.
Post połączony: 2018-12-26, 18:40
bo jak sie zabije lichwiarza to i tak nie ma spisu dłużników
Spis dłużników trzeba mu ukraść przez opcję dialogową (musisz mieć wyuczone okradanie i chyba około 70 zręki). Jednak oddanie Thorbenowi spisu i tak nie sprawi że Cię nauczy otwierania zamków, patrz wyżej. Lepiej oddać Hannie, dostanisz wtedy kamień szlachetny.