Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8852147 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8852147

Odpowiedzi 37317

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Na Ab się szybko przejdziesz, problem balansu na AB nie zostaje rozwiązany a pogłębiony duale tam dalej deklasują wszystko tylko przepaść jest jeszcze większa bo aoe dmg, także w wielu przypadkach AB ułatwia grę tylko to z czasem wychodzi,  na pierwszy rzut oka wydaje się ze jest trudniej z czasem okazuje się ze jest dużo łatwiej niemniej kilka rozwiązań jest trafnych i użytecznych a kilka to czysty strzał w stop który pozwala lepszym gracza czynić cuda bo są pozbawieni wszelkich ograniczeń. 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie wiem. Ja nie trawię jakoś AB. Jak widzę streamy, gdzie mag sobie czyści mapę przywołańcami i ma wywalone na to co się dzieje. A w razie czego z kostura nawala sobie 1000 obrażeń, bo "hehe skalowanie obrażeń z inta", to ja chyba podziękuję za taki balans :F

Post połączony: 2018-12-06, 00:29
pozwala lepszym gracza czynić cuda bo są pozbawieni wszelkich ograniczeń.

Jakich konkretnie ograniczeń? Można mieszać klasę wojownika z magiem czy coś w tym rodzaju?

Btw. w normalnym returnie można swobodnie wybrać klasę maga, a grać wojownikiem, bo znajdziemy nauczycieli, którzy nauczą nas wszystkiego, a oprócz tego mamy szereg wspomagania z run, bonusów do inta itp., ale w drugą stronę, żeby wybrać klasę wojownika i grać sobie magiem to nie da rady, bo jedynym nauczycielem jest Gallahad :F

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

MonCalamari

MonCalamari

Użytkownicy
posty180
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, kto aktualnie posiada rekord level'a w pierwszym rozdziale na normalu? Wbilem 28 wlasnie i sie zastanawiam czy da sie wiecej..

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
@Cruc rozdziałowe nic nie stoi na przeszkodzi aby robić tryhard i wbić 5-6 krag magi w 2 rozdziale gdzie normalnie jednak masz to ograniczone z początku wydawało mi się ze to dobra zamiana ale teraz wiem ze jest to poroniony pomysł i kompletnie pozbawiony sensu.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Cruc rozdziałowe nic nie stoi na przeszkodzi aby robić tryhard i wbić 5-6 krag magi w 2 rozdziale gdzie normalnie jednak masz to ograniczone z początku wydawało mi się ze to dobra zamiana ale teraz wiem ze jest to poroniony pomysł i kompletnie pozbawiony sensu.

Czy ja wiem... Obecnie w Returnie, łucznik i wojownik mogą osiągnąć wszystko w 2r. Magowie ...nie wyobrażam sobie Maga, który czyści zaginionego Brata ognista strzała i nie dostaje przy tym wkurwu jakies 1000 razy. Pomysł z kregami za mane jest dobry, ale pod warunkiem, że jest jakiekolwiek ograniczenie. Np 4 krąg w 2 rozdziale brzmi sensownie. Lub gogantyczne progi many na owy krąg.

Wydaje mi sie, ze ta bolączka ze zwyklego Gothika tj. Super hard gra magiem na początku, zostaje zniwelowana w returnie czy AB. Można czy Ogniem czy Nekro kosic od początku, magic power czy inteligencja to bdb rozwiązania, obrażenia zależne od czynnika to genialny pomysł, chyba najlepszy. Najbardziej mnie właśnie boli ta przepsc miedzy dwureczna, a reszta klas. Dwureka nie ma nic do zaproponowania oprócz "knockbacku" , który działa tylko na ludziach... serio? Ilu mamy bossów-ludzi w returnie? Na szkielety, demony, orków to nie działa. 1h maja chociaż tarcze czy fajne combo, duale.. no cóż, chyba nie musze komentować. Do tego zrecznosciowiec ma luki, które napieprzaja jak przerażone. Gdybym nie miał kuszy, to bym nie zrobił polowy lokacji jako najemnik 2h. Od razu upominam "miszczuw" gry. Da sie przejść 2h, oczywiście, ale ile trzeba sie przy tym napocic i kurw rzucać... a gra ma bawić, a nie denerwowac.
Tak jak mówię, ze ja na 80lv nie mogę 3 szkieletów demonow wytankowac, mając 400 obrony i 5k hp, bo zanim ich ubije, to mnie zameczą tym ich combo, to czysty śmiech. Niby 5 rozdzial, a ja sie czuje jakbym 2 nie zaczął...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Balans profesji, ja mogę powiedzieć to samo tylko w druga stronę tez mam 80+ lvl tyle ze ja wpadnę w biegu w 20 orków i ich zabije tracąc jakie parę set pkt życia z 6k who care, biegniemy dalej tak wygląda różnica, ty machasz 2h żeby jednego zabić ja w biegu ledwo się zmachane dualem i pobiegnę dalej zostawiając masę trupów.

Nie da się ukryć ze balans lezy na samym dnie ty wybrałeś te najchujowsza droga i najbardziej popularna, ja wybrałem te która jest calkowice op i najlepsza ale dopiero staje się popularna  i tak gówniane ma to znaczenie.

gelenczei

gelenczei

Użytkownicy
posty81
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej, a wiecie moze co zrobić z bronią orków i jaszurów?

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gelenczei jaszczurów nie sie nie da zrobic, orków mozesz nauczyc sie przetapiania ich

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Komachi
Tak jest to niedopracowane :-/. Ruscy nawet dobrze to skomentowali. "Jak nie idzie ci w returningu wez poziom easy, jak dalej jest trudno idź po duale. Jak za latwo na legendzie graj pod 2h albo maga wody" sami tworcy widzą i śmieją sie z braku balansu. No nic nie zrobisz, return ma wiele błędów balans jest jedym z nich.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
AB, potrzebuje marsh pelts do przerobienia zbroi, gdzie to dostane?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Komachi 
Ja pomimo tych wszystkich blediw doceniam prace ruskow i ze im sie chcialo wykonanie juz moze nie jest najlepsze no i niestety sporo rzeczy zostalo skopanych po calosci ale to juz tak jest jesli za modowanie wezma sie zwykli ludzie a co innego profesionalisci ale nawet oni potrafia zepsuc tak wiec niema co miec pretensje ryscy podjeli sie wyzwania niestety nie udalo sie..

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po kilku miesiącach przerwy od Returninga 2.0, znowu do niego wracam - tym razem na nowym zapisie. Niestety, po raz kolejny pojawia się znany wszystkim dylemat - "kogo wybrać w mieście na swojego mistrza?". Poprzednim razem pracowałem dla Bospera - było okej, można było sprzedawać skóry za lepszą kasę niż u myśliwych, robić własne łuki, jednakże cholernie brakowało złota. Tym razem, znowu rozwijam się w kierunku klasy łucznika i myślę nad zmianą na Harada - stały i praktycznie nieskończony dopływ gotówki brzmi bardzo kusząco, szczególnie w pierwszym rozdziałach, gdzie zarabia się marne grosze. To czego się obawiam, to odcięcie się od craftowanych łuków. Zanim dorwałem się do tych legendarnych w 3-4 rozdziale, to intensywnie korzystałem z tych właśnie craftowanych, które sprawdzały się całkiem przyzwoicie. Co istotne, wydaję mi się, że nie dało się ich nigdzie kupić - wyłącznie stworzyć samemu (albo dostać 1-2 rozdziały później u handlarzy, co traciło jakikolwiek sens). Boję się, że nie będę miał czym walczyć, jeśli zrezygnuję z Bospera. Macie jakiś pomysł co najlepiej zrobić? Za i przeciw?

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrocznyZły akurat przechodze łucznikiem jako uczen bospera i daje rade spokojnie, łuk od Falka za wygranie z nim jest mocny wystarczy do 3 rozdziału + łuk z jaskini cieniostrowa Night Wanderer i jedziesz

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Balans profesji, ja mogę powiedzieć to samo tylko w druga stronę tez mam 80+ lvl tyle ze ja wpadnę w biegu w 20 orków i ich zabije tracąc jakie parę set pkt życia z 6k who care, biegniemy dalej tak wygląda różnica, ty machasz 2h żeby jednego zabić ja w biegu ledwo się zmachane dualem i pobiegnę dalej zostawiając masę trupów.

Nie da się ukryć ze balans lezy na samym dnie ty wybrałeś te najchujowsza droga i najbardziej popularna, ja wybrałem te która jest calkowice op i najlepsza ale dopiero staje się popularna  i tak gówniane ma to znaczenie.
Aż się prosi o przycięcie damage'u duali

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!

Aż się prosi o przycięcie damage'u duali

Az sie prosi zrobic w koncu AB tak jak trzrba.. Ja poczekam na ostateczny balans o ile taki wyjdzie i wtedy zagram zeby nie psuc sobie wrazen na razie gram ret 2.0 bo obecnie AB to zaden balans a tylko dodatnie szeregu opcji i udogodnien..

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zawsze można pobawić się w stworzenie submoda :x

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po kilku miesiącach przerwy od Returninga 2.0, znowu do niego wracam - tym razem na nowym zapisie. Niestety, po raz kolejny pojawia się znany wszystkim dylemat - "kogo wybrać w mieście na swojego mistrza?". Poprzednim razem pracowałem dla Bospera - było okej, można było sprzedawać skóry za lepszą kasę niż u myśliwych, robić własne łuki, jednakże cholernie brakowało złota. Tym razem, znowu rozwijam się w kierunku klasy łucznika i myślę nad zmianą na Harada - stały i praktycznie nieskończony dopływ gotówki brzmi bardzo kusząco, szczególnie w pierwszym rozdziałach, gdzie zarabia się marne grosze. To czego się obawiam, to odcięcie się od craftowanych łuków. Zanim dorwałem się do tych legendarnych w 3-4 rozdziale, to intensywnie korzystałem z tych właśnie craftowanych, które sprawdzały się całkiem przyzwoicie. Co istotne, wydaję mi się, że nie dało się ich nigdzie kupić - wyłącznie stworzyć samemu (albo dostać 1-2 rozdziały później u handlarzy, co traciło jakikolwiek sens). Boję się, że nie będę miał czym walczyć, jeśli zrezygnuję z Bospera. Macie jakiś pomysł co najlepiej zrobić? Za i przeciw?

Wszystko rozbija się o poziom na jakim grasz. Nielimitowane złoto u harada, działa tylko na easy i normal na hardzie i legendzie lepiej jest wybierać bospera

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tomu1 ooo moglbys wyjasnic? bo rozmyslalem nastepnym razem zagrac znowu pod zreke u bospera na hardzie, ale tym razem nie nastawiajac sie na luki i 2h, tylko z poczaktu pod 1h i rapiery. Nie mozna kopac w nieskonczonosc? czy limity sprezdazy mieczy u harada?

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Tizgar wiesz czemu droga pod wojownika 2H jest najpopularniejsza? Odpowiedź leży w jednym słowie - Uriziel. Ludzie zaczynając grać myślą sobie, o jak fajnie będę miał znowu Uriziela, ale to będzie rozpierdol. Po czym okazuje się, że główną zaletą Uriziela jest to, że może być sprzedany u Reinara za 500 golda.

Nie wiem czy się zgodzisz czy nie ale ja wciąż nie widzę przeciwskazań, żeby twórcy zrobili duale również pod siłę (w znaczeniu nie to i to tylko jedne pod to drugie pod to), np topory Chel Draka jak nic powinny wymagać siły

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Głównym powodem dla którego ludzie grają 2h, np ja, to podejrzewanie, ze te bronie będą mialy duzy DMG i będą 1hitowaly większość moobow. A tu sie psikutas okazuje, bo najlepsza dwureka to tylko 475 dmg i którą można miec juz w 2rozdziale.
Ja już mam tak dosyć tej 2h, ze chyba usune zaraz save i zagram pod zręczność.
Podejrzewam, ze nie tylko ja sie rozczarowalem 2h, do tego jako najemnik brak takiek broni przeciwko nieumarłym.
Przecie tluc te demony po 8k hp to masochizm, najlepsza bronia po 700dmg. Śmiech.

0 użytkowników
Do góry