Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8859258 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8859258

Odpowiedzi 37317

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Gdzie mogę znaleść sztabki złota (poza skrzynią w zatoce trolli w GD?)

Naucz się przetapiania u Crimsona w kopalni u bandytów w Jarku i kop tam
Tu właśnie chodzi oto bym NIE wydawał pn. Nie sztuka wydać 5 pn. Pozatym ja gram na takim poziomie (3 pn na lvl) że nie stać mnie na marnowanie pn.

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W opuszczonej kopalni złota nad przełęczą z GD do Khorinis jest księga, z której nauczysz się wytapiania złota za darmo.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Mówisz o tej co jest sfera? Jeśli tak to tam jej nie ma. Chyba że jak zwykle ślepy jestem

Edit: przepraszam jednak jest.

Ukończone modyfikacje:
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@MrTLord001PL przeciez napisalem Ci ze ksiazka jest w opuszczonej kopalni zlota..

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Urszizu

Urszizu

Użytkownicy
posty10
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panie i Panowie potrzebuję jednej odpowiedzi!

Gram w r2.0 pierwszy raz - już miałem płynąć na Irdorach i zacząc rozdział 6 ale przypomniało mi się, że nie robiłem tej krainy z zaginionym bratem. I tu wielki problem.
Wracam na pustynie Adanosa a w ekwipunku nie mam berła adanosa nie wiem gdzie one było zostawiane/używane, że znikneło i nie mam szponu beliara (akurat oddałem złotemu smokowi to wiem) i co teraz?
Czy nie zrobie już tej krainy ? Nie mam jak przejść przez "kanion" bez berła a w solucji wyczytałem, że do zaginionego brata jest potrzeby też szpon tak?
Mega mi szkoda bo to długie tygodnie grania, a chciałbym tak przejść gre "od deski do deski". Da się to jakoś obejść czy od nowa trzeba lecieć (to może z AB spróbuję bo ponoć ciężko tam coś zepsuć żeby zastopować gre)

gekon7

gekon7

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może mi ktoś poradzić jak walczyć z trollami ? Grając postacią pod zręczność po prostu kosiłem ich z łuku.
Teraz jednak gram DEX NECRO*

Jak więc radzić sobie z trollami postaciami walczącymi tylko w zwarciu ? Nie da się ich obiegać, bo cały czas się obracają, "uderzenie - krok w tył" jest zbyt wolne - troll ma zbyt duży zasięg.  Kompletnie nie mam pomysłu jak z tymi chujcami sobie radzić. Mówie o etapie 1 rozdział / jarkendar. Później to bez problemu ze szkieletami ;).

Jeśli nikt nie wpadnie na żaden pomysł po prostu naucze się szkieletów-goblinów. W G2NK jako mag ognia kościste gobliny powalały nawet Czarnego Trolla :D. Nie wiem jak tutaj, nie chce marnować LP, więc najpierw pytam o taktyki w zwarciu.

*nekro, tylko pod zręke, gram z włócznią + na mocniejsze rzeczy mroczny pocisk(?) dla większej armor pene. później dodatkowo pomoc szkieletów. bardzo fajny styl, polecam. dla lepszego wytłumaczenia wyszukajcie na YT: "returning 2.0 dex necromancer"            postać do zrobienia na easy/normal/hard - na legendarnym nie starczy LP

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@kuba25000 Skoro jesteś już w kopalni, znaczy, że demon już nie żyje, jasne więc, że nie dostaniesz już questa. No i ukończyłeś "najemnika".
2. Nie rozmawiasz z NPC-tami, a to źle. Musisz pogadać z Rollanem, potem wypytać Hildura o niższy poziom, następnie dowiedzieć się o demonie od Groka i dopiero możesz iść do Ar-Dagara.

dzieki za pomoc ale za bardzo juz sie denerwowalem na ten watek orkow to zabilem cale miasto i poszedlem do swiatyni.

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej, ktoś napisał że w wieży mgieł znajdę lepszy 1h niż błogosławiony miecz od Harada (Paladyn). Gdzie jest ten miecz dokładnie? Nie mogę go znaleźć ...

Edit: Okej już znalazłem. Dla potomnych: koło kominka niedaleko kreola jest przycisk. Wciskamy i otwierają się ukryte drzwi. W środku jest szkielet i skrzynia. W skrzyni srebrny nordmarski miecz 215 dmg i inne użyteczne rzeczy

Dzięki

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

Uber Cyrus The Virus

Uber Cyrus The Virus

Użytkownicy
posty118
Propsy25
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Yo.

W returna gram po raz pierwszy.

Mam 2 rozdzial, jestem w gorniczej dolinie... I cos zjebalem... Po kilku dniach grania mam prawie wyczyszczona doline z orkow. Nie ubijalem zadnego sprzed wejscia do ich nowego miasta (drewniane kladki) oraz zostawilem cmentarzysko orkow jaki i oboz przed nim.

Poszedlem do strego miasta orkow... i moglem smialo wejsc do Swiatyni Sniacego... I tu wlasnie cos mnie zaniepokoilo.

Utknalem w trzecim pomieszczeniu przy jeziorze lawy (tam gdzie byl w G1 Uriziel)

Moze mi ktos powiedziec, co moge w 2 akcie, w gorniczej dolinie zrobic, a gdzie mam sie nie zblizac?

Chyba, ze najlepiej bedzie zrobic glowne zadanie z kopalniami, wziac dowod od Garonda... i spieprzac do Khorinis?
(Awaryjny zapis mam tuz przed pierwszym wejsciem do Gorniczej Doliny)

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@MrTLord001PL przeciez napisalem Ci ze ksiazka jest w opuszczonej kopalni zlota..
Wiesz trudno zauważyć książke kiedy goni ciebie mini śniący , arcydemon armia nieumarłych i pełzacz :).
Pytanie. Czy opłaca się od 400 int brać dary bogów na mane?

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
no i co z tego ze Cie gonią? przebiegasz,zabierasz i uciekasz,nic prostszego.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po otrzymaniu pancerzu rycerza w 3 rozdziale od Hagena i przekuciu go, gdzie najprędzej zdobędę lepszy pancerz? Nie licząc pancerzu od Ur-Thralla. Gdzię znajdę lepszą zbroję paladyna?

Dzięki z góry
Hatton

MatiSupcio

MatiSupcio

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka, robię zadanie "Bezgraniczna Potęga". Dotarłem do Górniczej doliny do krypty, ale jest zamknięta. Jak dalej ruszyć tego questa?

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
a po co masz dział solucja+porady?  :facepalm:

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

gekon7

gekon7

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak walczyć z trollem w zwarciu ?

Post połączony: 2018-11-10, 00:12

Czy w 1 rozdziale moge uzyć karmy ? Mam 61 u Innosa i 109 u Beliara. Jak to się wiąże z późniejszymi questami ? Mam też zamiar używac szponu beliara (włócznia).

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z trollami walczy sie normalnie. Bijesz ile dasz rade, on cie uderza, bugujesz tylde i dalej bijesz, i tak w kółko.

Możesz użyć karmy, zanim dojdziesz do szponu (tylko dwurwczny szpon, nie ma wersji "włóczni") to nabijesz jeszcze mnóstwo u Beliara.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
karme mozesz rozdawac co 10 poziomow.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Pamięć Ram - 16GB

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Słuchajcie, jest problem. Skąd wezmę zwój niepamięć? Można go gdzieś indziej zdobyć niż u Ignaza? Otruli mi go w 3 rozdziale, a urshak obraził się na mnie za zabicie hosh packa.... Z góry dziękuję, Hatton

gekon7

gekon7

Użytkownicy
posty22
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z trollami walczy sie normalnie. Bijesz ile dasz rade, on cie uderza, bugujesz tylde i dalej bijesz, i tak w kółko.

Możesz użyć karmy, zanim dojdziesz do szponu (tylko dwurwczny szpon, nie ma wersji "włóczni") to nabijesz jeszcze mnóstwo u Beliara.

Mi właśnie chodzi o to, żeby mnje nie uderzał. Nie bije trolli jeszcze wystarcxająco mocno żeby przeżyć kilka uderzeń i go zabić. Na dalszym etapie to i owszem, można tak robić.

Jak sie buguje tylde ?

waldess

waldess

Użytkownicy
posty29
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomóżcie proszę, rozmawiałem z Gerbrandtem o Asmalu, ale nie poszedłem wieczorem do górnego miasta, czy mogę wznowić ten watek? Ani Ramirez ani Andree nie maję ściezki dialogu.

0 użytkowników
Do góry