@stacho499
1. kolejność powinna być Caine -> Cadar (Caine daje ziele sam z siebie przy rozmowie, oddajesz Cadarowi ktory każe przynieść ziele od pozostałych zbieraczy).
2. Pewnie trzeba najpierw pomysł na uśpienie dostać od Harlocka (trzeba mu oddać codzienną porcję ziela). Usypiać któregoś z nie-imiennych gdy Namib daje lekcje
3. Tyon to alchemik, da zadanie na zgarnięcie przepisu z klasztoru - możliwe że odezwie się po zrobieniu paru innych zadań dla bractwa
4. Parvez to ten któremu dajesz do zapalenia Zew Snu od Oruna. Powinno po prostu działać.
@DelthNo robię dokładnie tak samo jak mówisz, tylko problem jest taki ze ja poprostu zadan do dziennika nie dostaje. I jest tak tylko w przypadku bractwa u mnie(do wszystkich innych gildii moge dołączyć)wiec podejrzewam ze to jakiś bug. Kierowałem się cały czas solucją z tego linka:
http://www.thereturning.pun.pl/viewprintable.php?id=21. Jak oddaje ziele Cadarowi od Caine'a on tylko wzdycha. Chce z nim pogadac to jest tylko "KONIEC"
2. Uśpiłem faktycznie nowicjusza jak Namib był na tym podeście co koło niego siedzą nowicjusze i pala z fajek wodnych, dalej nic.
3. tak samo wzdycha tylko
4. U mnie nie ma opcji dialogowej zeby mu to oddać, pomimo, że w ekwipunku mam ten "przedmiot"
Zaczynałem grę od nowa i straciłem znowu kilka godzin gry, żeby sprawdzić czy to faktycznie jednorazowy bug. Spróbuje zrobić reinstall całego gothica i returna może pomoże a jak nie to sobie chyba dam spokój jak to ma tak to wyglądać

. Troche szkoda bo znudziła mnie już gra Palem/Łowcą a gra Magiem nie jest dla mnie.