Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8251583 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8251583

Odpowiedzi 37317

stacho499

stacho499

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Chciałem dołączyć do bractwa i zostać strażnikiem świątynnym ale mam problem z zadaniami u Guru:
1. Baal Cadar: nie daje mi zadania na zebranie ziela z obozów zbierackich ale jak wracam do Caine'a to w dialogu bezi mówi, że zadanie otrzymał(w dzienniku nic nie ma),
2. Baal Namib: tutaj nie mam pojęcia którego nowicjusza uśpić żeby w ogóle się do mnie odezwał,
3. Baal Tyou: również się nie odzywa nie mam pojęcia czemu(powiem szczerze jestem z bractwem zielony bo nawet w gothic 1 nigdy do tych narkomanów nie dołączałem xD).
4. Baal Parvez: Dostałem "Zew Snu" dla niego od Baal Oruna ale zadania w dzienniku nie dostałem. Kwestii dialogowej z Parvezem również nie mam odnośnie tego "skęta".
Gram na wersji 66.2 ale sprawdzałem również na wersji 66.1 i też to samo.
Gram bez kodów. Jedynie poziom trudności mam ustawiony na łatwy ze względu na fakt, że grę chciałem przejść na luzie bez częstego wczytywania gry + małego doświadczenia jeżeli chodzi o Gothica(co nie znaczy, że gram 1 raz i odrazu z Returningiem).
Pozdrawiam
P.S. Nie pogardzie ewentualnie Save'em po lub przed dołączeniem do straży byle by to było w 1 rozdziale i poziom trudności maks normal :(. Z góry dziekuję za pomoc!

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Chciałem dołączyć do bractwa i zostać strażnikiem świątynnym ale mam problem z zadaniami u Guru:
1. Baal Cadar: nie daje mi zadania na zebranie ziela z obozów zbierackich ale jak wracam do Caine'a to w dialogu bezi mówi, że zadanie otrzymał(w dzienniku nic nie ma),
2. Baal Namib: tutaj nie mam pojęcia którego nowicjusza uśpić żeby w ogóle się do mnie odezwał,
3. Baal Tyou: również się nie odzywa nie mam pojęcia czemu(powiem szczerze jestem z bractwem zielony bo nawet w gothic 1 nigdy do tych narkomanów nie dołączałem xD).
4. Baal Parvez: Dostałem "Zew Snu" dla niego od Baal Oruna ale zadania w dzienniku nie dostałem. Kwestii dialogowej z Parvezem również nie mam odnośnie tego "skęta".
Gram na wersji 66.2 ale sprawdzałem również na wersji 66.1 i też to samo.
Gram bez kodów. Jedynie poziom trudności mam ustawiony na łatwy ze względu na fakt, że grę chciałem przejść na luzie bez częstego wczytywania gry + małego doświadczenia jeżeli chodzi o Gothica(co nie znaczy, że gram 1 raz i odrazu z Returningiem).
Pozdrawiam
P.S. Nie pogardzie ewentualnie Save'em po lub przed dołączeniem do straży byle by to było w 1 rozdziale i poziom trudności maks normal :(. Z góry dziekuję za pomoc!

Ano właśnie, nie grales w G1 dla cpenow, a misje w g2 dla nich są prawie identyczne jak w g1'
1. A u zbieraczy masz opcje byś odebrał zioło? Załóż opaskę nowicjusza przede wszystkim.
2. Uspij jakiegokolwiek nowicjusza
3. Czy Tyonowi w 1 sie czasem nie dawalo jakiegoś skręta?
4. Pogadaj z Parvezem w opasce nowicjusza.

stacho499

stacho499

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ano właśnie, nie grales w G1 dla cpenow, a misje w g2 dla nich są prawie identyczne jak w g1'
1. A u zbieraczy masz opcje byś odebrał zioło? Załóż opaskę nowicjusza przede wszystkim.
2. Uspij jakiegokolwiek nowicjusza
3. Czy Tyonowi w 1 sie czasem nie dawalo jakiegoś skręta?
4. Pogadaj z Parvezem w opasce nowicjusza.

1. U zbieraczy mam kwestie dialogowe tak jakbym jeszcze nie miał zadania
2. Uśpiłem i nic. Namib dalej nie chce ze mna rozmawiać
3. Baal Tyon w R2.0 daje questa na 5 żuwaczek nie pamietam tylko czy polnych bestii czy pełzaczy co nie zmienia faktu ze on rowniez sie do mnie nie odzywa
4. Z Parvezem dalej nie mam kwestii dialogowej, a od Oruna otrzymuje tylko "Zew Snu" ale zadania juz nie. Otrzymuje tylko zadanie na znalezienie Angara.

Dla sprostowania wszystko sprawdzałem w opasce.

Dudeus

Dudeus

Użytkownicy
posty230
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@burzaa a który to? Ten że świątyni Adannosa?

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jeżeli to ten ze świątyni addanosa w jarku to wystarczy zbagować go przy drzwiach.
(Atakujesz demona , uciekasz do tych kamiennych drzwi , którymi weszłeś , nawalasz go dopóki drzwi się nie zamkną i powtarzasz tak aż zdechnie. Oczywiście unikając jego ciosów. Zaleca się tu używać kuszy/łuku/magi)

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Delth

Delth

Użytkownicy
posty194
Propsy48
  • Użytkownicy
@stacho499
1. kolejność powinna być Caine -> Cadar (Caine daje ziele sam z siebie przy rozmowie, oddajesz Cadarowi ktory każe przynieść ziele od pozostałych zbieraczy).
2. Pewnie trzeba najpierw pomysł na uśpienie dostać od Harlocka (trzeba mu oddać codzienną porcję ziela). Usypiać któregoś z nie-imiennych gdy Namib daje lekcje
3. Tyon to alchemik, da zadanie na zgarnięcie przepisu z klasztoru - możliwe że odezwie się po zrobieniu paru innych zadań dla bractwa
4. Parvez to ten któremu dajesz do zapalenia Zew Snu od Oruna. Powinno po prostu działać.

stacho499

stacho499

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@stacho499
1. kolejność powinna być Caine -> Cadar (Caine daje ziele sam z siebie przy rozmowie, oddajesz Cadarowi ktory każe przynieść ziele od pozostałych zbieraczy).
2. Pewnie trzeba najpierw pomysł na uśpienie dostać od Harlocka (trzeba mu oddać codzienną porcję ziela). Usypiać któregoś z nie-imiennych gdy Namib daje lekcje
3. Tyon to alchemik, da zadanie na zgarnięcie przepisu z klasztoru - możliwe że odezwie się po zrobieniu paru innych zadań dla bractwa
4. Parvez to ten któremu dajesz do zapalenia Zew Snu od Oruna. Powinno po prostu działać.

@Delth

No robię dokładnie tak samo jak mówisz, tylko problem jest taki ze ja poprostu zadan do dziennika nie dostaje. I jest tak tylko w przypadku bractwa u mnie(do wszystkich innych gildii moge dołączyć)wiec podejrzewam ze to jakiś bug. Kierowałem się cały czas solucją z tego linka: http://www.thereturning.pun.pl/viewprintable.php?id=2

1. Jak oddaje ziele Cadarowi od Caine'a on tylko wzdycha. Chce z nim pogadac to jest tylko "KONIEC"
2. Uśpiłem faktycznie nowicjusza jak Namib był na tym podeście co koło niego siedzą nowicjusze i pala z fajek wodnych, dalej nic.
3. tak samo wzdycha tylko
4. U mnie nie ma opcji dialogowej zeby mu to oddać, pomimo, że w ekwipunku mam ten "przedmiot"

Zaczynałem grę od nowa i straciłem znowu kilka godzin gry, żeby sprawdzić czy to faktycznie jednorazowy bug. Spróbuje zrobić reinstall całego gothica i returna może pomoże a jak nie to sobie chyba dam spokój jak to ma tak to wyglądać :/. Troche szkoda bo znudziła mnie już gra Palem/Łowcą a gra Magiem nie jest dla mnie.

Artos123

Artos123

Użytkownicy
Mistrz palenia
posty81
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz palenia
pytanie czy w jakiejś głównej gildii dostajemy rzeczy pod zręczność ?

Nawet jak upadne to wstane a wtedy masz PRZEJ*BANE

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, ale jeśli chcesz iść pod zręczność to musi być to koniecznie gildia wojownicza - paladyn, łowca smoków, strażnik świątynny, ponieważ magowie nie mogą nauczyć się kilku istotnych umiejętności

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Ezry

Ezry

Użytkownicy
posty95
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gildia złodziei daje bronie/pancerze pod zręke.

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam chciałbym się zapytać czy jest jakaś lepsza zbroja,mieczyk,łuk pod zręczność w 3 rozdziale od około 300 zręczności ???

Post połączony: 2018-11-05, 15:48
@Bartczenkooo Teraz powinieneś mieć już opcję oddania questa u Serpentesa.

no własnie nie wiem o co chodzi ale jak idę do niego to on mówi "odejdź, wiesz co masz robić " kurde chciałbym znowu przywrócic salandrila bo jednak miał sensowne rzeczy do kupna itp :(

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem. Po przespaniu sie w spiworze po raz pierwszy wylączyla mi sie akrobatyka. Po wczytaniu save sprzed przespania sie tez nie mam akrobatyki reset gry tez nie pomogl o co chodzi?

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem. Po przespaniu sie w spiworze po raz pierwszy wylączyla mi sie akrobatyka. Po wczytaniu save sprzed przespania sie tez nie mam akrobatyki reset gry tez nie pomogl o co chodzi?
nwm może nacisinij przycisk T on resetuje jakby akrobatyke

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Greg powinien cię zagadać jeszcze raz i powiedzieć, że właśnie Kalavrze zaniosłeś fajkę.
[/quote

zjebany jestes

Madaza

Madaza

Użytkownicy
posty15
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Cześć, mógłby mi ktoś powiedzieć jak się dostać na wyspę Etlu? Chodzi mi o returning 1.0 patch 1.3.1. Niestety forum od Warda jest martwe i szkoda mi tam marnować czasu na pytanie. Niestety Hagen nawet nie ma opcji kradzieży kieszonkowej, dlatego pytam skąd wziąć klucz
Xardas wspomniał jedynie, że mają go Paladyni i nie sądzi aby ktokolwiek mi powiedział gdzie ten amulet. Pozdrawiam.

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mógłby mi ktoś powiedzieć jak się dostać na wyspę Etlu? Chodzi mi o returning 1.0 patch 1.3.1. Niestety forum od Warda jest martwe i szkoda mi tam marnować czasu na pytanie. Niestety Hagen nawet nie ma opcji kradzieży kieszonkowej, dlatego pytam skąd wziąć klucz
Xardas wspomniał jedynie, że mają go Paladyni i nie sądzi aby ktokolwiek mi powiedział gdzie ten amulet. Pozdrawiam.
musisz iść w miejsce gdzie szedłeś z rengaru i tam bedzie paladyn musisz go pokonac i wybrać odpowiednie wersje dialogowe i on ci zdradzi co nieco  :ok:

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
GDZIE JEST DOKLADNIE TO SANKTUARIUM ORKOW W OBOZIE NEETBAKA I GDZIE JEST PIERDOLONY KLAN SKALY

Dudeus

Dudeus

Użytkownicy
posty230
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kuba25000 Sanktuarium jest nad obozem, musisz wejść po drabinie i zeskoczyć(z góry dobrze je widać). Klan skały jest ponad świątynią Śniącego, odbijasz na prawo od Wrzoda i wchodzisz po górach w lewo.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Greg powinien cię zagadać jeszcze raz i powiedzieć, że właśnie Kalavrze zaniosłeś fajkę.

zjebany jestes
Normalnie poprzestałbym na przyznaniu ci racji, ale jak się ma ta moja poprzednia porada, o prawdziwości której wciąż jestem dość przekonany, do twojego elokwentnego osądu mojej osoby?
@Bartczenkooo Szczerze mówiąc, nie wiem, co z tym Salandrilem. Coś ci się musiało zbugować, olej to. Z kolei co do ekwipunku... no, raczej zbroja to Er'Hazira, łuk też Er'Hazir, mieczyk z kolei ma Azgalor. To chyba są dość dobre elementy wyposażenia na twoim etapie rozwoju. Lepsze oczywiście z zaginionego brata (poza zbroją, lepsza zbroja jest dopiero na Irdorath).

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Artos123 widzialem twoje poprezdnie wiadomosci, co do tego wielkiego pelzacza. jak masz save sprobuj do niego podejsc tak zeby cie nie widzial w polu ataku i wpisac samego marvina - mi sie zmniejszyl do mikrusa pelzacza, fakt ze 1 jego atak i tak zabijal ale podpowadzilem go tam wlasnie gdzie go sie normlanie zabija itd i z luku obijalem, da sie tak zrobic, ja go tak zabilem ale pozniej solucje prezczytalem i wg solucji zrobilem xd

0 użytkowników
Do góry