@Nemrok19r
A gdzie ja powiedziałem, ze z kazdym rozdziałem jest trudniej? Powiedziałem, ze jest coraz bardziej niedopracowane wszystko już pomijam, ze gra pozniej to nudny H&S. No widzisz sam potwierdzasz, ze trzeba wpierw szukać porad, zeby w ogole zacząć grę i jej nie popsuć. Dobrze dopracowana gra to taka, ze nawet jak coś zawalisz to w inny sposób mozna sobie poradzić, a nie: "o nie wiedziałeś, ze trzeba zrobić te dwie calkowicie nieintuicujne i nie wspomniane rzeczy? Przykro mi gra jest niedopracowana i nic juz nie zrobisz.
Dobry mod to taki, w którym decyzje coś cie kosztują. Returning jest dla mnie czyms świeżym, bo 99% modow można ukończyć bez wiedzy o nim.
Nie trzeba byc bystrym by wiedzieć, ze trzeba coś o danej grze/modzie przeczytać. Ludzie ściągając samego moda, chcąc nie chcąc , przebywają na stronie, gdzie porady na start leżą otwarte z wielkim napisem "CZYTAJ MNIE"
Jeśli ludzi bulwersuje to, ze wchodząc so jakiejś lokacji, są na nia za slabi, to powinni zacząć gre od nowa. Nawet dialogi w grze mówią "dobrze sie przygotuj" , chyba jakos tak Gonzales mówił'
Gram w returninga 1 raz (AB w r 1.0 nie licze) i jakoś nie płacze, ze mi nie idzie, bo czytałem tylko i wyłącznie głupia solucje przed startem.
Post połączony: 2018-11-01, 17:42
Ba, można sie nawet zapytać:
"Koledzy dam rade tu i tu z takimi i takimi statystykami?"
Ale boicie sie odezwać, to tak później jest. Najbardziej mnie rozpierdalaja Rambo-Nakurwiatorzy wbijajac 10lv i leci taki na Jarkendar. Co oni, nigdy w czystego G2NK nie grali? Jeśli masz minimum wiedzy o Gothiku, to rozumiesz, że trzeba sie koksowac jak sie tylko da.
EDIT: Dobra. Znalazlem wiekszych rozrabiakow. Ludzie, którzy grając w moda 2 raz, lecą od razu poziom legendarny bo "gralem w gothika 2 lata i wiem jak sie gra". Unikają tacy walki.jak sie da przez 5 rozdziałów, a jak juz sie nie da niczego uniknąć, trzeba walczyc, to placz, bo nie daje "randomowy przykład" Rycerzowi Cienia rady, mimo, ze mam 25lewel i 110 sily.
Przed wieżą Xardupy powinna stać owca jako strażnik, jak nie dasz rady jej pokonać, to powinno wypierdolic napis "jesteś leszczem, zmień poziom na łatwiejstzy"
Może wtedy by sie nauczyli.