Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8882487 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8882487

Odpowiedzi 37317

Kayoi281

Kayoi281

Użytkownicy
posty49
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Istnieje jakaś broń przeciw nieumarłym 1h albo dual na zręczność?

You are gonna carry that weight

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Gram sobie , rzucam boom glom i nagle pojawia mnie się demon. Jest to związene z zadaniem z manuslryptami czy jest to związane z tym zaklęciem?

Edit. Rozwiązana zagadka. Jak trafiam boom gloom w zająca to się pojawia demon.

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Voto

Voto

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma tam żadnej opcji o wydobywaniu rud

Bezio47

Bezio47

Użytkownicy
posty51
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tomu1 no właśnie w tym problem ,że jej tam nie ma

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Returning 2.0
Mam problem otoz jestem w Leze masjasu robie questy i mam quest oplata za niewolnikow musze okrasc Hainsa czy jak on ma z jego amuletu. Lecz potrzeba mi 50 zrecznosci  a ja mam 22 i gdzie moge sie u nich nauczyc. Bo marvina gdy wpisuje w tej lokacji to wywala czy jest miejsce tam gdzie mozna wpisac marvina lub Czy mozna ominac tego questa??

Bezio47

Bezio47

Użytkownicy
posty51
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tomu1 no właśnie w tym problem ,że jej tam nie ma
Mam kłopot ,bo mam misję Dar szaleńca i on powinien być pod postacią jakieś kobiety na drodze do kamiennego kręgu w godzinach wieczornych i jestem tam o godzinie 17-18 ale nikogo nie ma. Co mam robić ?
Pomoże ktoś ?

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Bezio
Ja ja spotykałem obok tej kopalni w godzinach 15+
@Kuba marvin tam nie działa, bedziesz musial wczytac save z przed assasynów lub po prostu ich wyrżnąć

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Returning 2.0
Mam problem otoz jestem w Leze masjasu robie questy i mam quest oplata za niewolnikow musze okrasc Hainsa czy jak on ma z jego amuletu. Lecz potrzeba mi 50 zrecznosci  a ja mam 22 i gdzie moge sie u nich nauczyc. Bo marvina gdy wpisuje w tej lokacji to wywala czy jest miejsce tam gdzie mozna wpisac marvina lub Czy mozna ominac tego questa??
Dlatego nie wchodzi sie do Lasu nie mając odpowiednich statystyk. Pozostaje Ci
-zajebac ich (papa misje)
-wczytać save sprzed Lasu
Ewentualnie módl sie, ze masz jakies itemy, które dadzą ci zreke, ale wątpię czy na tym etapie takowe byś posiadał.

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Returning 2.0
Dlatego nie wchodzi sie do Lasu nie mając odpowiednich statystyk. Pozostaje Ci
-zajebac ich (papa misje)
-wczytać save sprzed Lasu
Ewentualnie módl sie, ze masz jakies itemy, które dadzą ci zreke, ale wątpię czy na tym etapie takowe byś posiadał.
[/quote

jak ich zabije to co wtedy ??

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@kuba25000 Nic. Po prostu stracisz dużo expa.
@Bezio47 O KTÓREJŚ godzinie będzie obok chaty zielarza Fregyala, bodaj 8 albo 12.
@Voto Ale jest o animowanych oknach.
@Kayoi281 Niszczyciel nieumarłych w zatopionej wieży, miecz szalonego krzyżowca w 5 rozdziale.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
JA PIER......  Ludzie nauczcie się że, grajac w Ret 2.0
I rozdział kończymy mając Level minimum 24-30, i dopiero potem przyłączamy się do gildii głównej
II rozdział  minimum 40-45 level

PS: Idąc do lasu assasynów wbijamy dopiero jak mamy 50 level i minimum 300 siły bądź zręczności i z 3000 Hp ( 2000 Hp które jest tam niby wymagane to absolutne minimum.Co niektórzy wbijają do lasu assasynów grając wojem co ma 176 siły 33 level ( w 3 rozdziale hahah śmiech:D) i zdziwko... czemu nie dają rady....

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nemrok19r

To nie ludzie powinni się uczyć co robić, żeby móc przejść tego moda. Tylko twórcy powinni włożyć chodźby minimalną ilość wysiłku, żeby całość gameplayu miała ręce i nogi. Nie wiem, może przez to, że siedzę w branży, bardziej kluje mnie to w oczy ale sorry, już poczatkujacy stażyści nie robią takiej kaszany jak ten mod. Co gorsza z kazdym kolejnym rozdziałem jest gorzej. Mówienie komus naucz się grać to jakby dać kierowcy zepsuty samochód bez koła i hamulców i mówić do niego naucz sie jeździć, a nie narzekaj.

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nemrok19r

To nie ludzie powinni się uczyć co robić, żeby móc przejść tego moda. Tylko twórcy powinni włożyć chodźby minimalną ilość wysiłku, żeby całość gameplayu miała ręce i nogi. Nie wiem, może przez to, że siedzę w branży, bardziej kluje mnie to w oczy ale sorry, już poczatkujacy stażyści nie robią takiej kaszany jak ten mod. Co gorsza z kazdym kolejnym rozdziałem jest gorzej. Mówienie komus naucz się grać to jakby dać kierowcy zepsuty samochód bez koła i hamulców i mówić do niego naucz sie jeździć, a nie narzekaj.

No popatrz a ja jak gram to w każdym rozdziale mam coraz łatwiej :D
Returnig 2.0 to mod dla wytrawnych graczy :P  ( poziom trudny lub legendarny) nie pasuje to nie graj proste, a żeby go ogarnąć wystarczy przeczytać trochę porad na początek aby nie popsuć kilu rzeczy, ale że ludzie są leniwi to później ich 40 godziny sejw pełen irytacji idzie się rypać hahaha :P bo okazuje się ze jakiś typ wbił do lasu Assasynów mając 20 zręki jpr... lub kończy 3 rozdział majac 30 poziom ..

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nemrok19r
A gdzie ja powiedziałem, ze z kazdym rozdziałem jest trudniej? Powiedziałem, ze jest coraz bardziej niedopracowane wszystko już pomijam, ze gra pozniej to nudny H&S. No widzisz sam potwierdzasz, ze trzeba wpierw szukać porad, zeby w ogole zacząć grę i jej nie popsuć. Dobrze dopracowana gra to taka, ze nawet jak coś zawalisz to w inny sposób mozna sobie poradzić, a nie: "o nie wiedziałeś, ze trzeba zrobić te dwie calkowicie nieintuicujne i nie wspomniane rzeczy? Przykro mi gra jest niedopracowana i nic juz nie zrobisz.

kuba25000

kuba25000

Użytkownicy
posty38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Returning 2.0
Bardzo prosze o pomoc! Jest jakis kod na amulet Hainsa (chyba tak mial) ten assasyn z leza mesjasu

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nemrok19r
A gdzie ja powiedziałem, ze z kazdym rozdziałem jest trudniej? Powiedziałem, ze jest coraz bardziej niedopracowane wszystko już pomijam, ze gra pozniej to nudny H&S. No widzisz sam potwierdzasz, ze trzeba wpierw szukać porad, zeby w ole zacząć grę i jej nie popsuć. Dobrze dopracowana gra to taka, ze nawet jak coś zawalisz to w inny sposób mozna sobie poradzić, a nie: "o nie wiedziałeś, ze trzeba zrobić te dwie calkowicie nieintuicujne i nie wspomniane rzeczy? Przykro mi gra jest niedopracowana i nic juz nie zrobisz.

Nie ogarniasz chłopcze kilku rzeczy...
Po 1 TO JEST GOTHIC, ta gra (mody) zawsze miała bugi, ma bugi, i będzie mieć bugi, i nigdy nie była super dopracowana ( stara gra-archaiczna technologia)  hahaha :P
Po 2 Nikt nie każe ci w tą niedopracowaną grę grać
Po 3 Returning 2.0 to nie jest mod dla osób typu pokolenie " Amerykańskich hamburgerów" co wszystko chcą mieć podane na tacy, samouczek itp, tu trzeba trochę czytać, planować, myśleć, jak nie nauczysz się jakiejś umiejętności, to później niestety cierpisz  ( rozwój postaci itp)
Po 4 popracuj nad pisownią bo jest tragiczna...

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nemrok19r
A gdzie ja powiedziałem, ze z kazdym rozdziałem jest trudniej? Powiedziałem, ze jest coraz bardziej niedopracowane wszystko już pomijam, ze gra pozniej to nudny H&S. No widzisz sam potwierdzasz, ze trzeba wpierw szukać porad, zeby w ogole zacząć grę i jej nie popsuć. Dobrze dopracowana gra to taka, ze nawet jak coś zawalisz to w inny sposób mozna sobie poradzić, a nie: "o nie wiedziałeś, ze trzeba zrobić te dwie calkowicie nieintuicujne i nie wspomniane rzeczy? Przykro mi gra jest niedopracowana i nic juz nie zrobisz.

Dobry mod to taki, w którym decyzje coś cie kosztują. Returning jest dla mnie czyms świeżym, bo 99% modow można ukończyć bez wiedzy o nim.
Nie trzeba byc bystrym by wiedzieć, ze trzeba coś o danej grze/modzie przeczytać. Ludzie ściągając samego moda, chcąc nie chcąc , przebywają na stronie, gdzie porady na start leżą otwarte z wielkim napisem "CZYTAJ MNIE"
Jeśli ludzi bulwersuje to, ze wchodząc so jakiejś lokacji, są na nia za slabi, to powinni zacząć gre od nowa. Nawet dialogi w grze mówią "dobrze sie przygotuj" , chyba jakos tak Gonzales mówił'
Gram w returninga 1 raz (AB w r 1.0 nie licze) i jakoś nie płacze, ze mi nie idzie, bo czytałem tylko i wyłącznie głupia solucje przed startem.

Post połączony: 2018-11-01, 17:42
Ba, można sie nawet zapytać:
"Koledzy dam rade tu i tu z takimi i takimi statystykami?"
Ale boicie sie odezwać, to tak później jest. Najbardziej mnie rozpierdalaja Rambo-Nakurwiatorzy wbijajac 10lv i leci taki na Jarkendar. Co oni, nigdy w czystego G2NK nie grali? Jeśli masz minimum wiedzy o Gothiku, to rozumiesz, że trzeba sie koksowac jak sie tylko da.
EDIT: Dobra. Znalazlem wiekszych rozrabiakow. Ludzie, którzy grając w moda 2 raz, lecą od razu poziom legendarny bo "gralem w gothika 2 lata i wiem jak sie gra". Unikają tacy walki.jak sie da przez 5 rozdziałów, a jak juz sie nie da niczego uniknąć, trzeba walczyc, to placz, bo nie daje "randomowy przykład" Rycerzowi Cienia rady, mimo, ze mam 25lewel i 110 sily.
Przed wieżą Xardupy powinna stać owca jako strażnik, jak nie dasz rady jej pokonać, to powinno wypierdolic napis "jesteś leszczem, zmień poziom na łatwiejstzy"
Może wtedy by sie nauczyli.

Dudeus

Dudeus

Użytkownicy
posty230
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nemrok19r Uważam, że nie masz racji. Do każdego questa z kradzieżą powinna być alternatywa, żadna statystyka nie powinna być faworyzowana.

tomu1

tomu1

Użytkownicy
posty351
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nemrok19r
Pisząc do mnie "chlopcze" pokazujesz tylko swoj niski poziom kultury
1-osobiście pomagam w pracach nad powstającym polskim modem i wierz mi to, że to jest gothic i specyficzny silnik nie znacz, ze bugi muszą być to, ze sa bugi to wina lenistwa twórców
2-czyli co idąc twoja logiką jakmi się coś nie podoba to mam po prostu tego nie robić? Jak mnie boli noga to mam nie narzekać tylko nie chodzic?
3- nie to nie jest mod dla "pro graczy" to zwykłe niedopracowanie. Rzeczy typu: jak uzyasz duali to nie przejdziesz gry, bo niektore postacie będą zle reagowaly na to ze je pokonasz i będą blokowac swoje dialogi. Niepogadales z ta postacią o wszystkim za pierwszym razem? Przykro mi jej dialogi juz sie zablokowaly i nie dostaniesz quesra, bo to normalne, zepostac daje quesra tylko za pierwszym razem. Wszedles juz do urtralla zanim oddales questy? No to mrocznych rytuałów juz nie wezmiesz, bo nagle to sprawia ze szaman niewiadomo dlaczego nie chce z toba gadać itd itd.

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nemrok19r Uważam, że nie masz racji. Do każdego questa z kradzieżą powinna być alternatywa, żadna statystyka nie powinna być faworyzowana.

Dlatego właśnie Returnig 2.0 jest modem, że trzeba się zdecydować czy grasz pod siłę czy pod zręczność.

Post połączony: 2018-11-01, 18:22

0 użytkowników
Do góry