Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8255078 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8255078

Odpowiedzi 37317

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dudeus drugi kostur każdym magiem dostajesz w R4.
Za tę paczkę jest chyba standardowo zloto i exp, nie czaje tylko czemu ma ci się nie chcieć iść tam do końca R3? A exp, sfera itp.?

@mryantar naciśnij "c" na klawiaturze, wyskoczy ci spis wszystkich wyuczonych rzeczy, ale na oko powiem, że runa, zwój i woda święcona.

@Dudeus pierścienie z jubilerstwa wydają się być najlepsze, bo dodają jeszcze inteligencje. Kojarze jeszcze amulet szamana ale to chyba późniejszy etap, chyba wypada z szamana na cmentarzysku orków ale mogę się mylić.

Paulpolska Namiot i inni, coś w tym jest, że te potwory są monotonne, w RET 1 miałem dość orków, tutaj trupów, ale czy z drugiej strony to nie jest logiczne, że to głównie z nimi się musimy tłuc? Co może w aktach 4-5 być innego, ścierwojad wojownik? Ale też was rozumiem, trzeba się z ty pogodzić.

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

gelenczei

gelenczei

Użytkownicy
posty81
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy szpon beliara może być pod zręczność? :D wer 66.2

Kapek

Kapek

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
siema, mam 19 lvl, pierwszy rozdział i zaledwie 300 hp. Czym wbić sobie HP? Wszystkie tabliczki wykorzystałem. Dodam że gram na trudnym poziomie trudności

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kapek przede wszystkim mikstury życia z korzeni leczniczych, leć się uczyć u Constantina, jedna daje 20hp a wymaga 3 korzeni leczniczych. Powinieneś już ich mieć sporo, żeby uwarzyć nawet z 10 takich mikstur. W R2 w zamku GD nauczysz się kompotów z leśnych i polnych jagód, to będzie drugie główne źródło HP.
Może uda ci się jeszcze upiec ze dwie szarlotki (15hp każda) uczy tego Thekla, musisz wejść do bocznego pomieszczenia w jej kuchni i później zagadać.

@gelenczei dobre pytanie, na pewno możesz go używać bo nie ma żadnych wymagań, ale czy może skalować się ze zręcznością, to już nie wiem, obawiam się, że nie

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2 rozdzial
Skąd zdobyć lepszy miecz dwureczny?
Gram najemnikiem, obecnie mam 305 sily i Ciężki Magiczny Miecz Dwureczny.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Dudeus drugi kostur każdym magiem dostajesz w R4.
Za tę paczkę jest chyba standardowo zloto i exp, nie czaje tylko czemu ma ci się nie chcieć iść tam do końca R3? A exp, sfera itp.?

@mryantar naciśnij "c" na klawiaturze, wyskoczy ci spis wszystkich wyuczonych rzeczy, ale na oko powiem, że runa, zwój i woda święcona.

@Dudeus pierścienie z jubilerstwa wydają się być najlepsze, bo dodają jeszcze inteligencje. Kojarze jeszcze amulet szamana ale to chyba późniejszy etap, chyba wypada z szamana na cmentarzysku orków ale mogę się mylić.

Paulpolska Namiot i inni, coś w tym jest, że te potwory są monotonne, w RET 1 miałem dość orków, tutaj trupów, ale czy z drugiej strony to nie jest logiczne, że to głównie z nimi się musimy tłuc? Co może w aktach 4-5 być innego, ścierwojad wojownik? Ale też was rozumiem, trzeba się z ty pogodzić.

Jest mnóstwo innych pomysłów. Skoro dało się wymyśleć asasynów czy demonikonów to można też coś innego albo chociaż nowych nieumarłych dać a nie ciągle tych samych. Myślę, że na siłę dalsze zadania i mapy były robione bez większych pomysłów stąd ta powtarzalność jakby czas gonił twórców. Właśnie dlatego wole robić Pustynie czy Las w 4 rozdziale bo jakbym zrobił szybciej to od 3 do 7 bym samych umarlaków bił. Więcej powinni wykorzystać takich mobów jak Drake, Ghul, Demonikony (te małe nie chodzi mi o bossów) i więcej hybryd normalnych przeciwników jak np. Harpie. Nie tylko nieumarli mieszkają w świecie demonów i można by brać przykłady z innych gier jak Darkest Dungeon czy Painkiller albo z modów jak chociażby Mroczne Tajemnice ale oczywiście wymagało by to dodania nowych modeli jednak z tym twórcy R2.0 nie mają problemów bo modeli ujrzeliśmy w grze całe mnóstwo więc są w stanie to zrobić.

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Dudeus

Dudeus

Użytkownicy
posty230
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@R.Loos Nie chce mi się tam iść bo nie zabije żadnego bossa bez demonów.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dudeus ale nie musisz się bić z żadnym bossem, żeby zdobyć tę paczkę, ona powinna być przy piecu hutniczym, a bossy są dużo niżej

@paulpolska generalnie zgadzam się

@Komachi w tym rozdziale lepsze są tylko uriziel i młot mrozu w krainie górskich orków, oba trudno dostępne na tym etapie

mryantar

mryantar

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@R.Loos miałem na myśli tworzenie zwoju a nie runy, a tego na "c" nie mam ;/

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, jest możliwość przekucia pancerzu Orkowego łowcy? z góry dziękuję za odpowiedź :)

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
pytanie odnosnie zadania cienie przeszłości

1 kartke znalazłem obok wejscia z tymi demonami w świątyni sniącego
gdzie jest druga kartka?
pomocy

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Puma127 nie ma możliwości, on i tak jest całkiem niezły na swoim etapie

@mryantar to wybacz, tego rzeczywiście nie będzie. Masz atrament, papier i piórko?

@gibonex16 oba dokumenty są w świątyni, po opisie nie wiem gdzie znalazłeś, jeden jest przy 4 filarach, drugi bodajże tam gdzie był w G1 topór trolla i pewnie to miałeś na myśli :D

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@R.Loos własnie tam gdzie topór trolla
a tam gdzie te filary to nie ma bo szukałem

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
obok nich szukaj przy głazach, jest na pewno :D

Proceente

Proceente

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao oraz inni izytkownicy jestem na etapie gdy mam juz korone demona i ide zabic sniacego ale wyskakuje mi blad taki na tym screenie w linku: http://prntscr.com/l1pxna. Serio za kazdym razem to wywala do pulpitu

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@R.Loos szukam cały czas i nie ma nw czy to bug jakis ale obok tych głazów jest tylko szkielet i nic wiecej

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poda ktoś informacje o kuszy z zadania "Kusza wielkiego łowcy" Ile siły potrzeba jaki dmg ma i ile % strzelania jest potrzebne? Zrobiłem zadanie próba ognia i zadanie zakończyło mi się i nie wiem czy opłaca się wczytywać żeby robić tą kuszę.

mryantar

mryantar

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@R.Loos nie mam piórka i atramentu. Gdzie mogę je dostać?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@mryantar piora brahim, atrament zuris bodajze

20pn za 5 zreki to jeszcze tanio? Smialo moge dawac jeszcze w zreke?

Jak to jest z nieumarlymi przed krukiem? Mozna ich wybic pozniej? Czy ta lokacja po walce zostanie zamknieta?

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grając paladynem warto się uczyć pozyskiwania smoczej krwi i łusek?

0 użytkowników
Do góry