Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8862490 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8862490

Odpowiedzi 37317

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zasadniczo działa to tak samo. Rozmawiasz z Albertem, on cię wysyła do Garonda, po rozmowie z Garondem znowu do Alberta i pytasz o następne zadanie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
1.Słyszałem, że w Magicznej Kuźni można wykuć jakąś specjalną kuszę ? Coś więcej na ten temat ? Co jest wymagane do wzięcia questa i jaki DMG ma ta kusza ?

2. Z tym drakkarem też mam problem. Oddałem plany orków i dalej żadnego wątku ani wpisu w dzienniku

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Zadanie zaczyna się od uratowania Ur-Karrasa w 1 rozdziale. Potem w mieście orków naprowadzi cię on na ten wątek.
2. Nie oddałeś, tylko pokazałeś. Przeczytaj je znając język orków i pogadaj z Albertem.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
1. Zadanie zaczyna się od uratowania Ur-Karrasa w 1 rozdziale. Potem w mieście orków naprowadzi cię on na ten wątek.
2. Nie oddałeś, tylko pokazałeś. Przeczytaj je znając język orków i pogadaj z Albertem.

A jakie ma statystyki ta kusza ? Chcę wiedzieć czy przy następnej grze warto odkładać na później zadanie opiekuna

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@paulpolska zależy od wyborów które podejmiesz podczas kucia (patrz -> solucje) - ale najlepsza wersja to jedna z najlepszych jeśli nie najlepsza kusza w grze.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@paulpolska zależy od wyborów które podejmiesz podczas kucia (patrz -> solucje) - ale najlepsza wersja to jedna z najlepszych jeśli nie najlepsza kusza w grze.

A gdzie ta solucja ? szukałem na ruskim forum i tutaj i nic nie znalazłem

Proceente

Proceente

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
425 dmg jak dobrze ja zrobisz wg opisu ktory jest w solucji na tym forum

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Misja: Broń wielkiego łowcy
Spoiler
Drugie zadanie Tag-Nora. Dostępne tylko, jeśli nie zakończyliśmy jeszcze misji czwartego Strażnika w lokacji ogniowej. Jeśli weźmiemy "Broń wielkiego myśliwego", a następnie przejdziemy przez misję Strażnika, pierwsza misja zakończy się niepowodzeniem.

Po wykonaniu pierwszego zadania Tag-Nor będzie nas szkolił. Jeśli zapytasz go o broń ręczną, zaproponuje nam złożyć legendarną orkową kuszę. Aby ją utworzyć, musisz znaleźć kilka rzadkich rzeczy:
1.   100 sztuk rudy. Możesz wziąć z zadania "Ładunek rudy", wydobyć w kopalni lub zdobyć ze swojego obozu.
2.   Kawałek tropikalnego buka. Znajdź w Jarkendarze, w otchłani z pająkiem na drodze od magów wody do obozu piratów (trzeba wpaść w otchłań, a następnie teleportować się).
3.   Ścięgno pumy. Wyjmujemy z każdej pierwszej pumy w kanionie Jarkendaru.
4.   Talizman wielkiego myśliwego. Na cmentarzu orków w jednej ze skrzyń za kratami w grobowcu lub na Płaskowyżu Antycznym w skrzyni w jaskini Karakusta.
5.   Róg czarnego trolla jaskiniowego. Możesz znaleźć coś takiego w Dolinie Cieni w pobliżu mostu, na Starożytnym Płaskowyżu w pobliżu Drzewa Życia, a także w Jaskini Masiaph. Wymaga nauczenia się wyciągania rogów cieniostwora.
Przynosimy to wszystko do Tag-Nor. Powie, że teraz trzeba znaleźć kogoś, kto pomoże wykonać łoże kuszy. Jedziemy do miasta do Harada, a następnie do Torbena - on powie, jak to zrobić (potrzebujesz przyzwoitej ilości złota). Potem wracamy do Tag-Nora. Da wszystko, co mu daliśmy. Wracamy do miasta. Rozmawiamy z Wężem o wytapianiu prętów z czystej magicznej rudy (wymagana jest zdolność do topienia konwencjonalnych prętów). Następnie na stole alchemicznym przetwarzamy ścięgna pumy z tłuszczem kretoszczura (w sekcji "specjalne magiczne mikstury"). Następnie idziemy na ławkę stolarską niedaleko Torbena i przygotowujemy łuczysko do kuszy.
Wybierając się do lokacji Próby Ognia musimy mieć w ekwipunku także 4 kawałki czarnej rudy. Teraz mając wszystko, czego potrzeba do stworzenia kuszy, wystarczy znaleźć odpowiednią kuźnię. Taka jest tylko w lokacji Próby Ognia w queście czwartego opiekuna Keliosa. Oznacza to, że będziemy mieli tylko jedną szansę na zrobienie kuszy. Charakterystyka kuszy zależy od jakości pręta. Jak wytopić najlepszy pręt – wybór opcji:
•   Opcja 2: powoli przetop magiczną rudę
•   Opcja 1: bardzo powoli odparuj zanieczyszczenia
•   Opcja 2: dodaj cztery bryłki czarnej rudy do stopu
•   Opcja 2: powoli schłódź sztabkę
Po wytworzeniu idziemy i pokazujemy kuszę Tag-Norowi (+10 reputacji u orków jeśli jest aktywny quest „Najemnik orków”). Jeśli nie używamy kuszy, można oddać ją orkowi i zdobyć cenne nagrody do wyboru: mikstura „czarnej mgły”, zwiększenie siły, zręczności lub witalności (+5 więcej reputacji).

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@paulpolska Naprawdę szukałeś i nie znalazłeś?

Patrz ja jakoś po 5 sekundach znalazłem: https://themodders.org/index.php?topic=26207.0

Temat ten jest na GŁÓWNEJ stronie trochę niżej i do tego wyszczególniony DUŻYMI literami. Tam jest prawie wszystko jeśli chodzi o te najważniejsze misje.

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kiedy dostane klucz do krypty na farmie onara?

Placek698

Placek698

Użytkownicy
posty65
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@milygosc w 5 rozdzale kiedy będą misje z Zoombie.

Witam! Dałby ktoś rade zrobić poradnik do grania Magiem np. Nekromantą.
Przeglądałem solucje i w sumie czegoś takiego nie było a wiele ludzi by chciało pewnie takie coś zobaczyć.
W co rozdawać na początek, ile many, ile siły, ile zręczności i pod jaką broń lepiej iść.

Post połączony: 2018-09-26, 12:28
I o co chodzi z tym systemem inteligencji i jak je zdobywać.

Post połączony: 2018-09-26, 12:29
I kiedy przyłączyć się do Nekromantów by nie zablokować sobie questów.

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
zrobilem to zadanie od karrasa, a ignaz dalej zyje

Adam123

Adam123

Użytkownicy
posty55
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy zadania w 3 akcie dla opiekunów moge wykonac w 4 akcie?

edit/ Piratów moge wszystkich zabic w 3 akcie łacznie z gregiem i skipem bo w 4 akcie giną?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
XD o kurde pierwszy raz taki wpis widze, nieimiennych bandytow mozesz wybic, albo wbij na szybko do 4 rozdzialu i zobaczysz ktorzy przezyli bez spojlerowania ale tylko kilku bandytow przezyje

piratow nawet nie ruszaj w 7 rozdziale beda ci potrzebni

lukas900

lukas900

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gadales z hagenem?  Moze zaczekaj z 1 dzien..

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy mozna zastosowac takiego tricka na bagnach w obozie sekty, ze powybijac wszystkie te szkielety i przed zabiciem demona pujsc do tego szamana orkowego po wsparcie i na koncu zabic tez to wsparcie orkowe dla wiekszej ilosci expa?

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Gadales z hagenem?  Moze zaczekaj z 1 dzien..
a po co z hagenem? Jeśli już z jakimś lordem to z andre. Chociaż ta rozmowa nie jest chyba niezbędna do samej śmierci Ignaza, ale ruszy wątek dalej

Post połączony: 2018-09-26, 17:02
@milygosc pewnie, że można. Szkoda byłoby expa

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Adam123 Piratów chcesz zabijać ?! :O Oni będą Ci potrzebni do głównego wątki w 7 rozdziale.
Wybić to możesz co najwyżej bandytów, bo w r5 faktycznie ginie więkoszość.
Przeżywa tylko: Thorus, Khatrinzas, Scatty, Fisk, Snaf, Tom

Ja robię przerwę od tego zbugowanego gothica. Zaszedłem aż do zaginonej wyspy i musiałem się cofać przez głupi błąd, do ponownego przebijania się przez irdorath. Stwierdziłem, że przejdę jeszcze raz co to, ale w miedzy czasie tak mi już ta gra zbrzydła, i znudziła, że po prostu nie będę już grał. Zero motywacji. Słabe nagrody, sam 6 rozdział to kaszanka. Mam nadzieję że wrócę i dokończę rozgrywkę i zobaczę te super bitwę na końcu w ilości 0 fps.... hahah

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
słuchajcie dalej nie mogę tej misji mroczna sieć zrobić
znalazłem pierścien dałem vatrasowi poczekałem 1dzien dowiedziałem się ze nalezy do czarnego maga.
potem poszedłem do benneta a on odesłał mnie do hodgesa, mając 50 retoryki pogadałem z nim a on mi dał mrczny zwój.
w solucji jest napisane ze jak juz posiadamy zwój idziemy do vatrasa ale ja nie mam zadnej opcji dialogowej z vatrasem o tym zwoju pomocy

2. jak dostać się na najnizszy poziom kopalni orków w solucji  pisało ze muszę pogadac z orkiem koło dużego kopca rudy ale nie mam z nim zadnej opcji dialogowej

WY LEPIEJ ZNACIE TĄ GRE ODEMNIE WIĘC POMÓŻCIE

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
da sie zbugowac jakos tego demona na bagnach i czy jak poprosze o wsparcie orkow to potem po zabiciu demona zdobede mniejsza zaplate? chce ta misje jak najlepiej rozegrac

0 użytkowników
Do góry