Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8888646 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8888646

Odpowiedzi 37317

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@tomasz13 Jest taki głupi bug, przez który po zaproszeniu kogoś na statek jest opcja zaproszenia ponownie, wtedy taka osoba zajmuje 2 miejsca. Nie wiem, jak twórcom udało się to zepsuć, ale wystarczy nie korzystać z żadnych opcji po wstępnym zaproszeniu xD
@milygosc Rozmawiałeś z Darrionem? Złożyłeś Namibowi raport? Rozmawiałeś z Gor Na Tothem, żeby wysłał strażników?
@Namiot 1. Już odmówił, no nie? Trzeba do niego zagadać nie wcześniej, jak po zdobyciu tej retoryki.
2. Mając mniej niż 300 nawet bym nie próbował.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Dene

Dene

Użytkownicy
posty30
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Do czego służy skrót shift + y? W ustawieniach AST pisze, że jest to otwieranie zamków za pomocą zręczności, ale nie ważne czy mam zaznaczoną jakąś skrzynię czy nie zawsze pokazuje mi że potrzebuje tyle samo zręki. Czy to działa tak jak otwieranie siłą?

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Dene tak to fajne szybko otwieranie, zużywa tylko wytrych albo pare wytrychów, albo co dziwne i nie wiem skąd to mam kościane klucze. Warto z tego korzystać, nie musisz klikać L P. A siłą to wiadomo, trzask bach i otwarte bez wytrychu ;) Ja już dawno nie otwierałem skrzyni inaczej niż za pomocą siły.

@Jao tak zbugowali to na AMEN (@darek0100 mylisz się że nie) i wiem która postać buguje. Jest to VATRAS. Vatras jest zbugowany i przez niego inni członkowie jak już są w porcie to nagle odchodzą (mnie za Vatrasa odjęło Laresa).
Jakby ktoś miał podobny problem to wcześniej napisałem sposób na oszukanie tej bugniętej gry. Trzeba z Vatrasem sobie poradzić tak jak ja to zrobiłem i mam 11 osób ;)
Tylko szkoda że Vatras nie świeci na zielono tak jak inni (ikonka imienia). Jeszcze Jorgen i Mario są neutralni, reszta ma zielone nicki jakby moja drużyna.

Dene

Dene

Użytkownicy
posty30
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tomasz13 dzięki :) a to każda skrzynia wymaga tyle samo zręczności, żeby tak otworzyć czy ja przypadkowo trafiłem na takie skrzynki, które wymagają tyle samo?

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Dene Są różne skrzynie, które wymagają innej zręczności i zużywa się przy otwieraniu zręcznością inna ilość wytrychów, im bardziej skomplikowany zamek tym więcej wytrychów zużyjesz. Ja trafiłem na taką gdzie wystarczy 1 wytrych ale są i takie gdzie marnowałem nawet 6.

Jak się wyciąga tarcze? Mam tarcze na plecach i jednoręczny miecz ale wyciąga tylko miecz a tarcza dalej jest na plecach. Sprawdzałem w sterowaniu ale nie ma tam nic o tym

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To z tarczą to czysto wizualny bug. Czasem się zdarza, a czasem nie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę pancerz wenzela i miecz? pod jakimś wodospadem ale nie mam pojęcia gdzie.

Ponawiam i jedno pytanie, gdzie znajde liścik w ŚŚ z zadania Cienie przeszłości? Kamienną tablice znalazłem obok tych 4 filarów.

ciastko200

ciastko200

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to jest z tym jubilerstwem? Ile musze zrobic bizuterii ze zwyklych sztabek zelaza zeby potem robic ze zlota czy z rudy? okolo 5 przedmiotow robilem i dalej jestem zielony w jubilerstwie.

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@ciastko200 to nie tak. Uczysz się od któregoś rozdziału (chyba 3) robienia z żelaza, później w r4 ze złota, a następnie w r5 z rudy. I dopiero wtedy osiągasz status "Mistrz".
Robienie pierścionków nic nie zmienia. Liczy się nabyta umiejętność u Matteo

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
witam panstwa
1. gdzie są orkowie do misji wiadomość ur karrasa?
2.gdzie znajduje się stary przyjaciel lee?
3.gdzie znajduję się specjalna bron dla raffy?
z góry dziekuję xd

opłaca się najpierw pustynie adanosa zrobic?
czy najpierw świątynie sniącego?
co dalej z tą misją mroczna siec? dałem vatrasowi pierscien, znalazłem mroczny zwój i co dalej nie moge zwoju uzyc ani u vatrasa nie mam opcji dialogowej?
pomocy

Qasto

Qasto

Użytkownicy
posty23
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gibonex16 raffie możesz dać kusze dozownik z doliny cieni. Musisz dzień poczekać aż vatras zbada pierścień
Da rade znaleźć 6 skór czarnego trolla? Jak tak to gdzie

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jeden jest przy starej kopalni, jeden jest w jarkendarze, w legowisku raczej juz zabiłes, i narazie tyle zabiłem trolli ale mogłem przeoczyc

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skór czarnego trolla to chyba jest ponad 10. Ale to jest równoważne z rozdziałami. W kolejnych można zdobyć kolejne skóry. Naprzykład w r4 po zabiciu smoka kamiennego i innych smoków, przechodzimy do r5 i w miejscu smoka pojawia się czarny troll. Ja miałem chyba z 15 skrór czarnych trolli, nadal kilka mi zostało.
W dolinie cieni jest, 3 immienne trole nad słonecznym kręgiem (to 3 skory za jednym razem), w snieznych gorach orków... i pewnie jescze w innych lokacjach z moda, nie pamietam.

Śnieżne góry orków, ha, ten kto robił te lokacje musiałbyć totalnym nieogarem jak sama ta lokacja. Nordmar z Gothic III to poezja, logiczne, intuicyjne drogi, dźwięk chodzenia po śniegu, wspaniała aura, no i dostępna mapa.
W returningu dostajemy kupe zimowego gówna bez mapy (jest na rpgrussia, ale nie w grze, nie znam swojego położenia) jest po prostu fatalne. Aż żal, że włożyli muzykę z nordmaru, to hańba dla tej wspaniałej krainy.
No i jeszcze żałosna misja z przyjacielem Lee, który potrzebuje przewodnika.... lol, jakbyśmy my nie mogli być jego przewodnikiem i go odprowadzić. Na siłę coś utrudniać to takie aroganckie wobec graczy. Przejdę te grę ale raczej nie wrócę. Wole gothica 3 z contentem.
Skwituję to tak: ruscy myśleli że zrobią coś fajnego a zrobili gówno z tego.

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@quasto trochę skór czarnego trolla znajdziesz w 2 rozdziale w mieście orków, wystarczy zebrać, nie trzeba trolli bić

Post połączony: 2018-09-24, 17:34
@tomasz13 3 imienne trolle są w Khorinis pod słonecznym kręgiem, a nie w Dolinie Cieni

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@darek0100 no chyba to jest jasne, napisałem przecież, że nad słonecznym kręgiem? A w dolinie cieni też są trolle czarne, chyba 2.

A wiesz może jak dostać sie do chaty Maga wody w Śnieżnych górach orków? Od pół godziny szukam dojścia i nie ma hooya żebym znalazł. Może jakiś filmik? Nigdzie nic nie moge w necie znaleźć.

pawelwel

pawelwel

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W jakiej kolejnosci przechodzic gre? (Lokacje)

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tomasz13 do maga to ja trafiłem przypadkiem idąc cały czas w górę, zaczynając gdzieś od teleportu. Fakt brakuje ścieżek które by nieco ułatwiły nawigację. 3 trolle są pod a nie nad słonecznym kręgiem ;)

Post połączony: 2018-09-24, 18:23
@pawelwel woj - siła
1 rozdział - wszystko co jest dostępne i można w miarę łatwo ubić (z trollami czy szkieletami nie chciało mi się męczyć)
2 rozdział - jarkendar cały, fort azgan, kopalnia na przejściu do GD, górnicza dolina, po kolei kopalnie stara, nowa, opuszczona kopalnia złota, cmentarz orków, zatopiona wieża Xardasa (na miksturze niewidzialności - skrzynie), miasto orków, bagna bractwa, kopalnia orków, powrót do Jarka, Starożytny płaskowyż, Kruk po raz drugi. Ja jeszcze zrobiłem zaginionego brata, ale jego lepiej zostawić na 3 rozdział, jak będziesz miał sigila
3 rozdział to Khorinis, las assasynów itd.

Misiek12

Misiek12

Użytkownicy
posty12
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego po powrocie z wyspy na ktorej jest przekleta latarnia , ubywa mi caly czas zycie?

rynio681

rynio681

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie już padło wcześniej te pytanie ale nie mogę tego znaleźć. Ile siły bądź jakiej broni potrzeba do otwierania zamków siłą?

Misiek12

Misiek12

Użytkownicy
posty12
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wczesniejszy zapis mam z przed 4 godzin, a przeczytanie 1.5 tysiaca  stron zajmie dluzej niz ukonczenie gry, jezleli ktos wie to niech sie odezwie.

0 użytkowników
Do góry