Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8862360 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8862360

Odpowiedzi 37317

pawelwel

pawelwel

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w 1 rozdziale i gram nekromanta odpowiedzcie na pytania prosze:
1. Jak wykonac zadanie z przekleta latarnia? (Bylem tam, potem u Xardasa - powiedzial ze musze sie dowiedziec co tam sie stalo.. i tutaj sie zacialem)
2. Runa przywolanie demona - nauczylem sie demonologii, tworzenia runy przywolania demona, mam skladniki ale mimo to nie moge tej runy zrobic
3. Jak dostac sie do Inubisa? W podstawce byly to po prostu przelaczniki, tutaj to nie działa.
4. Necronomicon - czym pokonac tego golema? Zwoje od Martina nie zadaja obrazen
5. Fajka Jacka - gdzie znajde?
6. Receptury dla goraxa - mam tom 1 i 2, cos jeszcze trzeba?

Z gory dziekuje

Marcino254

Marcino254

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie: nauczyłem się u Xardasa tworzenie runy "Obsesja", a w księdze 1 kręgu magii kupionej od Xardasa nie ma takiego czaru tylko jest "Paranoja". Tak samo nauczyłem się tworzyć przywołanie szkieletu goblina , a przywołuje mi normalny szkielet z jednoręcznym mieczem. Czy jest to jakiś bug z tymi runami?  :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Post połączony: 2018-08-17, 14:55
Już rozwiązałem tą zagadkę sam.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
pawelwel
1. Trzeba wrocic do latarni, znalezc pierscien, wypytac ludzi ktorych imie zaczyna sie na H ( ostatnia Hanna) potem do Grega i Jacka. Tu mozna przy okazji zgarnac fajke dla Jacka. Jest to chyba wymagane bo nawet Greg mowi ze jak sie odda fajke Jackowi to dowiem sie kto jest piratem ktorego szukamy. On opowie co sie stalo w latarni. Trzeba isc do Xardasa potem znowu do Jacka i spotkac sie z nim w przekletej latarni. Wymagane wysoka retoryka inaczej Jack ginie.
4. Zaklecie ma paladym przy Hagenie. Wymagane kradziez kieszonkowa i 150 zrecznosci
5. Juz opisalem
6. Wystarczy. U mnie Gorax powiedzial ze to az za duzo czy jakos tak i zadanie sie zakonczylo, mozna mu dac jeszcze przepis na szybkiego sledzia chyba czy cos innego od pirata z obozu piratem. Gorax podziekuje ale powie cos w stylu ze to nie to czego szukal czy jakos tak
Resp potworow nadal wystepuje w IV rozdziale? Chce zaczac IV rozdziale a bylem i ogarnalem:
1. Doline Adanosa
2. Las Asasynow
3. Doline Cieni
4. Kopalnie Orkow
5. Wolna Kopalnie
6. Sniezne gory Orkow
7. Stara Kopalnie
8. Kopalnie zlota
9. Bagno ( ale tylko pobierznie, trupy mnie wkurwiaja)
10. Wieza Kreola
11. Cmentarz Orkow
12. Miejscowke z duchem ognia
13. Fort paladynow
14. Eltu, Etlu czy jakos tak (paladyni zyja)
15. Miasto umarlych ( chyba sie nie da nie konczac doliny cieni)
16. Jaskinia bolu
Wiem o studni dusz ale jeszcze za wczesnie chyba. Da sie jeszcze gdzies wejsc przed IV rozdzialem? Aktualny level 70

Edit
Uwolnienie niewolnikow z kopalni orkow na tym etapie gry ma jakies negatywne skutki czy na lajcie moge to zrobic?
I co z tym zadaniem SEKRET Magii Guru?

Komachi
Jak siedzi w pace ( bo nie chciales wrobic Sary) to zjebales watek Gildii Kupcow. Jak zginie to Halvor nie kupi od ciebie fantow. Tak bylo na poprzednim Returningu i mysle ze to sie raczej nie zmienilo

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w 1r. Mam za zadanie zabic Canthara. Będzie on mi do czegos jeszcze potrzebny? (Obecnie siedzi w więzieniu xD)

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Komachi zacznij sobie lepiej gre od nowa bo nie zrobisz dalszych questow w gildii kupcow,sara ma zawsze siedziec :P

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Komachi zacznij sobie lepiej gre od nowa bo nie zrobisz dalszych questow w gildii kupcow,sara ma zawsze siedziec :P

Oh jej, trudno. Zablokuje mi to cos oprócz gildii kupców?

Marcino254

Marcino254

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak odlewać samemu złoto? Nauczyłem się odlewania u Crimsona ale jak chcę użyć warsztatu to wyskakuje mi brak odpowiedniego przedmiotu. (bryłki mam)

pawelwel

pawelwel

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A co z Inubisem? Da sie tam dostac na 1 rozdziale? Jak tak to jak?

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Marcino254
Potrzebne sa sztaby zlota

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jak odlewać samemu złoto? Nauczyłem się odlewania u Crimsona ale jak chcę użyć warsztatu to wyskakuje mi brak odpowiedniego przedmiotu. (bryłki mam)

Mam to samo mimo iż gram już czwarty raz i nikt nie potrafi odgadnąć czemu nie działa :]. Oczywiście sztaby złota mam

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

pawelwel

pawelwel

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z tym zadaniem z przeklętą latarnią.. znalazłem ten pierscien, pogadalem z ludzmi na H, przyzwałem to widmo z tej latarni, ale po rozmowie z Jackiem nic dalej sie nie dzieje, w dzienniku mam napisane by spytac u piratow lecz ani u grega ani u skipa nie mam opcji dialogowej

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kopanie rudy i robienie mieczy jest jakos ograniczone? Bo z tego co widze to jest nieskonczone źródło kasy, expa i sily. W 10 min zrobilem 60 el bastardo, dostałem za to 6 siły i mase expa.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie ma żadnych ograniczeń, ale więcej niż 10 siły na rozdział z tego nie dostaniesz oraz tylko pierwsze 100 mieczy wykute w danym rozdziale dają expa, kasa jest infinity.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Gracekkam

Gracekkam

Użytkownicy
posty96
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Tizgar @Mateusz nie da się go zabić przed 7r, bo każdy atak na niego kończy się naszą śmiercią, poza tym nawet gdybyśmy go zabili jakimś cudem to blokujemy sobie gre, bo przecież bez niego nie zdobędziemy korony demonów i nie zabijemy śniącego
Tak z ciekawości Mateusz pisał, że szkielet miałby zabić Kreola, a w tedy nikt by nie padł, bo blokada fabularna działa tylko na nas i tylko w tedy kiedy osobiście kogoś bijemy  :D
Raz to przetestowałem jak przywołałem na konsoli Ur-Thralla w R3 (czyli kiedy jest jeszcze przez nas nietykalny) w zamku GD. Paladyni go swobodnie ubili, tyle że zeszło im z 5 minut

@Gracek dużo osób w tym i ja łapało się na tym, że trzeba mieć sztabki rudy a nie stalowe pręty, zobacz sobie.
Dzieki wielkie!! Udało mi sie go zrobić po tym jak przetopilem żelazo na sztaby.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
pawelwel
Znaczy ze wiesz juz kto go zabil ta zjawe? Trzeba isc do Xardasa, on mowi ze klatwa zniknie jezeli zjawa wybaczy Jackowi, dopiero potem idziemy do Jacka, Trzeba go przekonac zeby poplynal do latarni. Spotykasz go na mostku przy lodzi juz na wyspie z latarnia nastepnego dnia. I teraz potrzebna wysoka retoryka I musisz kazac zjawie ze Jackowi nic sie nie stanie. Idziesz zapalic ogien, wracasz do Jacka quest ukonczony
Komachi
Ograniczone jest tylko zloto, zelazo chyba nie. Co 10 mieczy czy jakos tak jest +1 do sily ale tak mozna tylko zdobyc +10 na rozdzial ( przynajmniej tak wyczytalem)
Zna ktos odpowiedzi na moje pytania?

pawelwel

pawelwel

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pawelwel
Znaczy ze wiesz juz kto go zabil ta zjawe? Trzeba isc do Xardasa, on mowi ze klatwa zniknie jezeli zjawa wybaczy Jackowi, dopiero potem idziemy do Jacka, Trzeba go przekonac zeby poplynal do latarni. Spotykasz go na mostku przy lodzi juz na wyspie z latarnia nastepnego dnia. I teraz potrzebna wysoka retoryka I musisz kazac zjawie ze Jackowi nic sie nie stanie. Idziesz zapalic ogien, wracasz do Jacka quest ukonczony

No wlasnie nie wiem kto. Po rozmowie z Jackiem w dzienniku mam napisane by zapytac u piratow bo Jack nie znal tej osoby o ksywie Kevlar czy jakos tak. Tyle ze nie mam opcji dialogowej z nikim :/

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
A fajke od Grega dostales? Trzeba ja zaniesc do Jacka. Greg musi dac Ci fajke. Gadales z nim o tym? Ma byc tekst u Grega ze on pali fajke, skad ja Ma i czy nie dal by Ci jej. Nie wiem czy ja czasem nie kropnalem tego pirata trupa z jaskini obok obozu piratow. W kazdym badz razie da Ci fajke za darmo pod warunkiem ze obiecasz ze jej nie zapalisz A oddasz ja Jackowi. I wtedy dowiadujesz.sie ze Jack to kevlar czy jak mu tam

pawelwel

pawelwel

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A fajke od Grega dostales? Trzeba ja zaniesc do Jacka. Greg musi dac Ci fajke. Gadales z nim o tym? Ma byc tekst u Grega ze on pali fajke, skad ja Ma i czy nie dal by Ci jej. Nie wiem czy ja czasem nie kropnalem tego pirata trupa z jaskini obok obozu piratow. W kazdym badz razie da Ci fajke za darmo pod warunkiem ze obiecasz ze jej nie zapalisz A oddasz ja Jackowi. I wtedy dowiadujesz.sie ze Jack to kevlar czy jak mu tam

Nie mialem zadnej opcji dialogowej z gregiem :/

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki panowie.
A co z tym Cantharem? To, ze go wsypalem wpłynie na fabułę albo znaczące nagrody z misji? Bo tam droge kupca to mam w dupie w sumie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Akurat tego nie możesz mieć w dupie zasadniczo masz po gildii kupców i po gildii zabójców

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników
Do góry