Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 7893623 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 7893623

Odpowiedzi 37317

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Losowo w jednej z 5 o ile o samym młocie wspomni ashatr.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

xKondziox

xKondziox

Użytkownicy
posty358
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Tizgar nie wiesz może gdzie znajdę Język Ognistego jaszczura w Khorinis ? Potrzebuje dla Baala Tyona

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A więc zdecydowałem zrobić nową postać, bo tamta wydawała mi się trochę niedorobiona mam do was kilka pytań, właściwie to doradźcie bo na returningu się nie znam:
-Planuję grać magiem, Gothica 2: Noc Kruka ukończyłem właśnie magiem ognia. Mam dylemat mag wody, ognia czy nekromanta ( nie lubię przywołańców)
- Jakiego polecacie czeladnika? Harad dalej w formie czy wiele się zmieniło?
- Jeśli zdradzę rengaru u lorda andre, to odrazu kiedy wbiję do karczmy w porcie kardif każe mi iść porozmawiać z Atillą? Zawsze pomagałem gildii złodziei więc nwm
- Siła, czy poradzę sobie grając na zręczności do momentu w którym zostanę magiem? ( jeden z złodziei robić jakieś wykokszone rapiery)
- Zauważyłem, że zręczność wpływa znacząco na kradzież kieszonkową, a więc jeśli patrz punkt up i mi podpowiedz mistrzu :)
- Do 49 many uczy Vatras, kto może mnie nauczyć więcej?
- Gdzie znajdę wilka? ( tego co ponoć uczy zbierania płytek z pełzaczy ) bo chciałbym jak najszybciej zdobyć śpiwór.

Moraan Mastersow

Moraan Mastersow

Użytkownicy
zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
posty64
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
Co zrobić/dokąd pójść w zadaniu od Charlotte po zabiciu Asmala? Każe nam znaleźć jakieś "bezpieczne miejsce" i w sumie tyle. Na początku myślałem, że chodzi o obóz Dextera, ale po wybiciu tam wszystkich nadal nie mam z nią dialogu.

@xKondziox

Ognisty Jaszczur jest na wykopaliskach MW w Khorinis, chodzi obok tej piramidy gdzie jest Orkowa Zguba pilnowana przez dwa szkielety. Wycinania języka nauczysz się u Groma.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@dawidwiedzmin
1. Nekromanta, granie magiem ognia to mordęga.
2. Harad bo dostajesz +10 do siły, + jeżeli będziesz bugować pręty i wykujesz 100 mieczy to dostaniesz kolejne 10 siły. Daje to 30 pkt siły na start.
3. Tak.
4. Jeżeli zrobisz tak jak napisałem w punkcie 2, to inwestujesz 20 PN w siłę tak aby mieć w sumie 50 pkt. To pozwoli ci na używanie jakiegoś sensownego 2ręczniaka (kostury magów są tylko i wyłącznie dwuręczne ) i będziesz mógł korzystać z łuku najemnika (wymaga 50 siły)
5. Ja pominąłem kradzież kieszonkową, i wszędzie dostawałem się za pomocą run przemiany. ( uczy Netbek w akcie 2)
6. Galahad jeżeli wybierzesz naukę magii, ponadto Galahad uczy kilku przydatnych run które usprawniają rozgrywkę.
7.Farma Onara

Tyle z mojej strony.
@Moraan Mastersow Gorzelnia Vina, aby się tam dostać potrzebujesz łoju kretoszczura .
http://pl.gothic.wikia.com/wiki/Gorzelnia_Vino

xKondziox

xKondziox

Użytkownicy
posty358
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Jakbym miał wybierać to zagrałbym Nekro bo wydaje się najfajniejszy
2.Harad jest najbardziej opłacalny a Nekro jak i inni magowie potrzebują dużo pieniędzy
3.Najlepiej nie zdradzaj żadnego ze złodziei bo exp jest najważniejszy :D
4.Pod zreke nie gram więc nie pomogę , a bronie pod zreke uczy robić Ramirez
5.Troche w zreke warto oczywiście pójść :D
6.Vatras nie uczy do 49 , jest to po prostu blokada która nie pozwala dostać dodatkowych 4 punktów za 5 PN, od 49 po prostu daj sobie za 1 PN i będziesz mógł dalej farmić manę
7.Jezeli grałeś kiedykolwiek w G2 to powinieneś wiedzieć że jest on na farmie Onara :D

damosan69

damosan69

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, gdzie można znaleźć tłuczek/chochle żeby zrobić zielonego nowicjusza dla Fortuna? Oprócz bicia nowicjuszy w obozie bractwa oczywiście xd.

xKondziox

xKondziox

Użytkownicy
posty358
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co zrobić/dokąd pójść w zadaniu od Charlotte po zabiciu Asmala? Każe nam znaleźć jakieś "bezpieczne miejsce" i w sumie tyle. Na początku myślałem, że chodzi o obóz Dextera, ale po wybiciu tam wszystkich nadal nie mam z nią dialogu.

@xKondziox

Ognisty Jaszczur jest na wykopaliskach MW w Khorinis, chodzi obok tej piramidy gdzie jest Orkowa Zguba pilnowana przez dwa szkielety. Wycinania języka nauczysz się u Groma.
Tak wiem , jednak jak już pisałem , nie mam punktów nauki żeby nauczyć się zdobywania Języków :D

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, na szybko 1. Pablo nie daje mi misji " czeladnicy " czy jakoś tak, że mam zdobyć to poparcie ludzi w porcie wie ktoś dlaczego?
( nie kupowałem zbroi farmera )

xKondziox

xKondziox

Użytkownicy
posty358
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pogadaj z Regisem albo Rupertem

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wchodząc do GD od jakich miejsc warto zacząć? Chciałbym rozejrzeć się za jakimś lepszym 2h(podobno w starej kopalni jest niezły toporek)
Iść za palisadę i tam poczyścić obszar najpierw? Gdzie dorwać jakiś srebrny 2h na widma i silniejsze szkielety? Googlowałem spisy 2h i szukałem na rosyjskim forum ale ciężko mi się tam porusza.
Wziąłbym się za farmienie orków pod zamkiem ale na pewno trochę szybciej by poszło z lepszym sprzętem.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do czego przyda się wytapianie złota ? Jublierstwo ?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No, też. Ale przede wszystkim uzyskujesz z tego multum kasy.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@komandos59  Zacznij od uruchomienia kamienia druidów w zamku.
A co do broni to trzymaj to:
https://themodders.org/index.php?topic=26207.msg1312391#msg1312391

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty allelujah, tego szukałem, kamień już uruchomiony dlatego czas wyruszyć na zwiady :D To jeszcze szybkie pytanko ode mnie, jak rozwinąć się w jubilerstwie, mateo uczy więcej w następnych rozdziałach?

@edit: jeszcze mi powiedz jak z 2h srebrnym bo w spisie nie widzę żadnego konkreta

Leoxiq1993

Leoxiq1993

Użytkownicy
Mistrz
posty178
Propsy75
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Mistrz
Ludziska, dopiero zaczynam grę. Jeżeli chcę iść w walkę dwiema broniami to uczyć się jednoręcznej i to nie będą zmarnowane punkty? I jakie osobiście preferujecie bronie w tym modzie? Pod zręczność czy pod siłę?
Mam wielki dylemat, bo chyba nigdy pod zręczność gothica nie przeszedłem (oprócz Velayi, która jest dość długim modem), ale build postaci walczącej na dwa miecze i łuk mi się podoba.

Pozdrawiam mame i tate

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dobra, znalazłem

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

xKondziox

xKondziox

Użytkownicy
posty358
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja polecam nauczyć się w pierwszym rozdziale 1H na Mistrza 60% , i jak zdobędziesz sporo siły to robić 2H na Eksperta , ja tak robię i idzie mi całkiem niezle

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jakich mieczy potrzebuje Wenzel do buntu?
tych zwyklych z tego co pamietam(miecz)

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Tak, wykułem już wcześniej :D

Gdzie znajdę róg czarnego trolla do kuszy? Zabiłem już pare czarnych trolli i żaden róg nie wypadł :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry