Hmm gdzieś tu było że ulepszenie szponu nie opłaca się duszą senyaka bo jest to jednorazowe.Jednak czy da sie to zrobić 400 duszami i potem senyakiem to nie wiem, i czy czasem nie da sie jeszcze raz ulepszyc 400 duszami np?
1Panowie jest ktoś w stanie naprowadzić mnie dokładniej na profity od zostania czeladnikiem?
Pamietam że Harad to kucie broni i naprawde dobra kasa,Bosper to robienie łuków a reszta???
2Dawno też nie grałem ale czy nie było tak że mikstury trwale podnoszące statystyki opłacało sie (nie pamietam czy robić albo wypijać) w późniejszym etapie gry bo był jakiś tip aby dostawać z nich większą ilość punktów?
Dzięki za odpowiedź, pozostaje wyruszyć w drogę i wymordować 400 mniej lub bardziej niewinnych istot aby się przekonać.
Co do twoich pytań:
1) Bycie czeladnikiem u Harada daje możliwość kucia broni co zapewnia znaczną ilość złota w I akcie jak i niezłe bronie na początek gry które wymagają niewielu punktów siły. Dodatkowo po przyjęciu się dostajesz bonus do siły i chyba HP. W mojej ocenie najlepsza opcja, a już szczególnie dla postaci pod siłę.
Bosper pozwala robić łuki i skupuje skóry. Dość prosto jest natomiast dołączyć do gildii myśliwych którzy te skóry też będą od nas kupować, więc pod względem gotówki Harad jest dużo lepszą opcją (można kuć miecze i sprzedawać skory u myśliwych). O ile dobrze pamiętam, bycie czeladnikiem u Bospera wiązało się z automatycznym przyjęciem do gildii myśliwych (nie trzeba było im zanosić 3 skór cieniostwora), i dawało bonus do zręczności. Jeśli grasz łucznikiem- może być opłacalne.
Constantino daje bonus do many i skupuje żądła krwiopijców, co jest nieopłacalne, bo można z nich robić silne mikstury lecznicze.
2) Mikstury działają mocniej w zależności od tego, jaka jest Twoja główna statystyka. Mikstura siły będzie dawać +2pkt siły zamiast +1, jeśli Twoją główna statystyką jest siła. Mikstura many doda +3 punkty magowi, którego główna statystyką jest energia magiczna, a tylko +2 punkty wojownikowi pod siłę czy łucznikowi pod zręczność itd.
Dodatkowo do mikstur możesz dodawać mutageny wzmacniające ich działanie. Mutageny wypadają z niektórych bossów.
Kto uczy robienia czystego alkoholu z dwóch butelek Jinu?
Trzeba było kupić receptę chyba u Constantino.