Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 7851976 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 7851976

Odpowiedzi 37317

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Ari88 Początek 4 aktu, chyba że zrobisz cały wątek w mieście orków, to w dolinie cieni dostaniesz dobry kostur.

Siggat

Siggat

Użytkownicy
posty61
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Warto się uczyć wytwarzania strzał z rudy?

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da sie ulepszyc szpon beliara najpierw 400 duszami a potem dusza Senyaka? Czy musze wybrac jedno albo drugie?

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm gdzieś tu było że ulepszenie szponu nie opłaca się duszą senyaka bo jest to jednorazowe.Jednak czy da sie to zrobić 400 duszami i potem senyakiem to nie wiem, i czy czasem nie da sie jeszcze raz ulepszyc 400 duszami np?

1Panowie jest ktoś w stanie naprowadzić mnie dokładniej  na profity od zostania czeladnikiem?
 Pamietam że Harad to kucie broni i naprawde dobra kasa,Bosper to robienie łuków a reszta???

2Dawno też nie grałem ale czy nie było tak że mikstury trwale podnoszące statystyki opłacało sie (nie pamietam czy robić albo wypijać) w późniejszym etapie gry bo był jakiś tip aby dostawać z nich większą ilość punktów?

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Kto uczy robienia czystego alkoholu z dwóch butelek Jinu?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tolek2323 Szpon ulepszony Senyakiem uderza piorunami, szpon ulepszony duszami ma większe obrażenia ale nie bije piorunami - tak przynajmniej było w 066.1

@Gorys211034
1.Harad (daje +10 do siły dobre na każdej postaci) to pewniak jeżeli chodzi o kasę, jak jesteś zupełnie bez kasy istnieje sposób na klonowanie stalowych prętów, Bosper (daje +5 do zręczności i +5 do łuku) dobra kasa ale wymaga  skór zwierząt i nie wiem czy nie wydasz więcej w PN, Constantino daje ci +10 many (co jest nie opłacalne nawet grając magiem na legendzie) skupuje żądła krwiopijców.
2. Jak wydasz 50 PN w jedną statystykę to dostajesz pref , i dopiero od tego momentu pijesz eliksiry do głównej statystyki. Ponadto warto rozwijać alchemię bo eliksiry można ulepszać mutagenami wypadającymi z bossów co zwiększa otrzymywany bonus.

@TriHard Wydaje mi się że "alchemik" z obozu piratów.

tolek2323

tolek2323

Użytkownicy
posty32
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm gdzieś tu było że ulepszenie szponu nie opłaca się duszą senyaka bo jest to jednorazowe.Jednak czy da sie to zrobić 400 duszami i potem senyakiem to nie wiem, i czy czasem nie da sie jeszcze raz ulepszyc 400 duszami np?

1Panowie jest ktoś w stanie naprowadzić mnie dokładniej  na profity od zostania czeladnikiem?
 Pamietam że Harad to kucie broni i naprawde dobra kasa,Bosper to robienie łuków a reszta???

2Dawno też nie grałem ale czy nie było tak że mikstury trwale podnoszące statystyki opłacało sie (nie pamietam czy robić albo wypijać) w późniejszym etapie gry bo był jakiś tip aby dostawać z nich większą ilość punktów?

Dzięki za odpowiedź, pozostaje wyruszyć w drogę i wymordować 400 mniej lub bardziej niewinnych istot aby się przekonać. 

Co do twoich pytań:

1) Bycie czeladnikiem u Harada daje możliwość kucia broni co zapewnia znaczną ilość złota w I akcie jak i niezłe bronie na początek gry które wymagają niewielu punktów siły. Dodatkowo po przyjęciu się dostajesz bonus do siły i chyba HP. W mojej ocenie najlepsza opcja, a już szczególnie dla postaci pod siłę.

Bosper pozwala robić łuki i skupuje skóry. Dość prosto jest natomiast dołączyć do gildii myśliwych którzy te skóry też będą od nas kupować, więc pod względem gotówki Harad jest dużo lepszą opcją (można kuć miecze i sprzedawać skory u myśliwych). O ile dobrze pamiętam, bycie czeladnikiem u Bospera wiązało się z automatycznym przyjęciem do gildii myśliwych (nie trzeba było im zanosić 3 skór cieniostwora), i dawało bonus do zręczności. Jeśli grasz łucznikiem- może być opłacalne.

Constantino daje bonus do many i skupuje żądła krwiopijców, co jest nieopłacalne, bo można z nich robić silne mikstury lecznicze.

2) Mikstury działają mocniej w zależności od tego, jaka jest Twoja główna statystyka. Mikstura siły będzie dawać +2pkt siły zamiast +1, jeśli Twoją główna statystyką jest siła. Mikstura many doda +3 punkty magowi, którego główna statystyką jest energia magiczna, a tylko +2 punkty wojownikowi pod siłę czy łucznikowi pod zręczność itd.

Dodatkowo do mikstur możesz dodawać mutageny wzmacniające ich działanie. Mutageny wypadają z niektórych bossów.

Kto uczy robienia czystego alkoholu z dwóch butelek Jinu?

Trzeba było kupić receptę chyba u Constantino.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tolek2323 Zerknij jeszcze na post zenek24pl w temacie solucja i porady.. str 6

Dzieki wszystkim za wyczerpujące wiadomości (returning wymaga dość perfekcyjnego rozegrania na wysokich poziomach trudności i nie można pozwolić sobie na zbyt wiele błędów).

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Gorys211034 Tylko na legendarnym i to grając magiem. Mag ma największe koszty nauki w PN (głównie kręgi i runy), jak na razie gra pod zręczność to najłatwiejszy sposób na przejście returninga, granie pod siłę to pewniak bo za dużo filozofii przy tym nie ma, granie magiem to najszybszy sposób na przejście(jak dla mnie) jednak musisz bardzo dobrze znać grę.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
:) Własnie magiem mam zamiar grać ale na hard bo już wojownikami pod zreczność i siłe było ogrywane.

Łowienie to shift +num 6 prawda?Trzeba coś jeszcze czy wystarczy miejscie dobe znalesć?
@edit A nie to shift +num8

Siggat

Siggat

Użytkownicy
posty61
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Można wytwarzać pręty stalowe ? Bo wykupiłem chyba wszystkie u wszystkich handlarzy.
2. Co potrzeba do magicznych strzał?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siggat
1.Można tylko musisz zainwestować jakieś 35 PN(w pierwszym akcie), mieć trochę wytrzymałości, i nie grać na hardzie/legendzie.
2. Wydaje mi się że kryształ górski pod C (z tego co pamiętam) masz wszystkie informacje na temat wyuczonych umiejętności.

Siggat

Siggat

Użytkownicy
posty61
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Morty 

Czyli jestem w kropce. Jestem czeladnikiem u Bospera i mam akt 2. No chyba że jest ktoś kto uczy kowalstwa poza Haradem i Bennetem.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Siggat  W kopalni orków możesz nauczyć się przetapiania żelaza, no i w akcie drugim potrzebujesz 60PN. (kopanie do 100% i przetapianie)

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzieś widziałem posta o własnej kopalni.Czy ktoś z was może napisać coś wiecej na ten temat?

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
solucja kilka stron masz tylko do czytania , miłej lektury :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ

1. Wybór czeladnika nie ma wielkiego znaczenia. Nie rozumiem czemu wszyscy przywiązują do tego tak wielką kwestie. kasy w returningu jest pełno.
Nie powinno się grać tak aby rozgrywka w pierwszej kolejności sprawiała frajdę lub tez była wzwaniem? (zależy jak kto do tego podchodzi). Skoro zawsze brałeś harada może warto przeprowadzić jakieś urozmaicenie i wziąć bospera lub constantino?
Wreszcie ktoś napisał jak się łowi ryby...

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciuś Powiedz mi jak zdobyć ponad 40 tysięcy złota w akcie pierwszym nie inwestując w skradanie, kradzież kieszonkową, wykuwanie mieczy, jeżeli taki sposób istnieje to chętnie rozważę wybranie Constantina albo Bospera.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Morty Czemu akurat 40 tysięcy jest niezbedne w pierwszym rozdziale? Co osiągniemy mając taką ilość złota? Podaj mi przykład - chciałbym się ustosunkować do niego na podstawie swojej rozgrywki. Pozdrawiam.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

adum

adum

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
witam może mi powiedzieć ktoś kiedy jest misja na własny obóz .I opisać jak ją można dostać co i jak?

0 użytkowników
Do góry