Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 7851857 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 7851857

Odpowiedzi 37317

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sorry za takie głupie pytanie, ale bardzo rzadko gram magiem i jak wygląda podbijanie many grzybami? Po prostu się je je? Bo próbowałem i nic mi nie dało ;/

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Sorry za takie głupie pytanie, ale bardzo rzadko gram magiem i jak wygląda podbijanie many grzybami? Po prostu się je je? Bo próbowałem i nic mi nie dało ;/
Zjedz ich trzydzieści.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@NobleOne Robisz z nich ciasta i gulasz, ciast uczy Tekla, gulaszu Snaff.

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy wie ktoś jak zdobyć hełm łowcy smoków? Na rpgrussia znalazłem informacje, że można go kupić od Benetta po przeczytaniu książki "Power of ore" z jaskini Dakaty(?) i po rozmowie z nim. Wszystko fajnie tylko nie wiem gdzie to jest...
Edit: Ta jaskinia jest w dolinie cieni, czyli na razie sobie nie zdobędę tego hełmu.
Edit 2: Czy opłaca się ulepszać lekką zbroję łowcy smoków? Czy może lepiej poczekać do lasu asasynów? Tam jest niby w świątyni jakaś zbroja co wymaga siły a jest nie wiele gorsza od tej łowcy na x5 z tym, że nie jestem tego pewien bo to kolejne info z rpgrussia.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Ta księga to almanach Xardasa, hełm jest po prostu do kupienia razem z ciężką zbroją.
2. Ulepszaj, wiele cię to nie zakosztuje.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Do czego służy demonologia?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Do tworzenia i korzystania z czarów przywołania demonów.

You didn't grow.
You didn't improve.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Opłaca się w to pakować, oraz co jest najlepszym wyborem na runę pierwszego kręgu, szkielety są dobre i co robi to szaleństwo?

senho

senho

Użytkownicy
posty36
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, wykonałem w mieście orków wszystkie zadania jakie mogłem dla nich (w sumie oprócz jednego ale dla szamana wszystkie razem z Starym obozem bractwa) a Ur-Thrall nadal mi mówi że moja sprawa go nie obchodzi i mam dosłownie wypier##lać. Co mam robić?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ja pierdolę, to było już tyle razy tak dokładnie objaśniane:
Zadanie dla Garonda z zaginionymi. Rozmawiasz z Talbinem, Jerganem i znowu z Garondem. Wtedy idziesz do Ur-Thralla i pytasz go, gdzie trzymają więźniów.

You didn't grow.
You didn't improve.

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, wykonałem w mieście orków wszystkie zadania jakie mogłem dla nich (w sumie oprócz jednego ale dla szamana wszystkie razem z Starym obozem bractwa) a Ur-Thrall nadal mi mówi że moja sprawa go nie obchodzi i mam dosłownie wypier##lać. Co mam robić?

Po pierwsze musisz ruszyć zadanie "Missing" do momentu aż będziesz miał wpis żeby pogadać z orkami. Po drugie 50 retoryki jeśli dobrze pamiętam. I po trzecie musisz zrobić to zadanie "Dark rituals" tzn. zabić demona z bagien i dopiero Cie wpuści do kopalni.

Edit: Czy miał ktoś problem z zadaniem "Dark web"? Ja nie mam żadnej opcji dialogowej z Vatrasem mimo, że gadałem z Hodgesem i mam od niego ten mroczny zwój. Zgodnie z tym co jest napisane na rpgrussia to po odebraniu zwoju należy gadać właśnie z nim.

Morales112

Morales112

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety mam ogromny problem... Młot potrzebny do zabicia kamiennego strażnika w świątyni adanosa nie pojawił mi się w żadnej świątyni. Spędziłem godzinę szukając go... Kilkukrotnie obszedłem każdą ze świątyń... Macie może kod na ten młot? Próbowałem coś znaleźć na rpgrussia, ale nic nie znalazłem :/.

Edit: Może nie spełniłem jakiegoś warunku? Jestem w 3 akcie, gadałem już ze smokiem o tej broni. Mój ostatni wpis w dzienniku mówi o tym, że powinienem poszukać młota w którejś ze świątyń...

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jaka wersja gry? Ja też miałem ten problem i pomogło tylko wpisanie kodu.
Edit: ITMW_adanosmolot

Morales112

Morales112

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wersja gry najnowsza, czyli 066

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To ja miałem ten błąd w 061.

TriHard

TriHard

Użytkownicy
posty42
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Kto jak najszybciej w pierwszym rozdziale uczy walki bronią dwuręczną?
I czy bronie do walki wręcz wymagające zręczności w końcu mają z nią skalujący się DMG (jak łuki) czy nadal nie?

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rod uczy dość szybko. Aby 2 questy z nim związane są a potem do 90% uczy.

Gueral

Gueral

Użytkownicy
posty46
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w 3. akcie i szukam dobrego łuku, aktualnie uzywam "Night Wanderer", tego z gildii mysliwych jeszcze nie jestem w stanie zdobyć (nie mogę ubić tego cieniostwora-bossa)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Już w 2 rozdziale można go oklepać.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak mogę się dostać do skarbca w klasztorze w 1. rozdziale?

0 użytkowników
Do góry