Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8886134 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8886134

Odpowiedzi 37317

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
dwa pytania jeszcze,1 - o ktorych paladynow z wybrzeza chodzi w ostatnim zadaniu od Ur Karasa z miasta orkow?,
2 - gdzie znajdę przepis o ktorym mowa w quescie "magic flame", ponoć ma być gdzies w GD

1) Nie polecam wykonywać tego zadania dla Ur- Karasa  :facepalm: Chodzi o grupę paladynów Alberta za palisadą orków, jeśli ich zabijesz możesz sobie zbugować 7 rozdział no i Vatras nie będzie już chciał z tobą wogóle gadać bo uzna cię za mordercę a jest on potrzeby w 7 rozdziale :) Nie wiem po co dali to zadanie skoro sprawia że moda nie da się ukończyć

2) Kto ci zlecił to zadanie bo nie kojarze? To nie jest jakieś nowe zadanie dodane w nowszych wersjach?

:D

jononion

jononion

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1) Nie polecam wykonywać tego zadania dla Ur- Karasa  :facepalm: Chodzi o grupę paladynów Alberta za palisadą orków, jeśli ich zabijesz możesz sobie zbugować 7 rozdział no i Vatras nie będzie już chciał z tobą wogóle gadać bo uzna cię za mordercę a jest on potrzeby w 7 rozdziale :)

2) Kto ci zlecił to zadanie bo nie kojarze? To nie jest jakieś nowe zadanie dodane?

Przede wszystkim gram na wersji 00066.1

1)tylko to zadanie mi zostalo z aktywnych zadan z solucji miasta orkow, myslalem ze wykonujac te zadanie będę mógł w końcu udać się do doliny cienia, przy okazji wiesz może co mam zrobić by dostać od Ur-Thralla zadanie o jego zemście? cały wątek z Urizielem stoi, bo nie wiem jak te zadanie dostać.
2)zadanie dostalem od Saturasa, miałem znaleźć Norolasa w GD, znalazłem, a on kazał mi znaleźć przepis na miksturę, która ma pomóc przejść przez Obóz na Bagnie (coś takiego).

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Co do Ur-Thralla, to musisz wykonywać zadanie od Garonda z zaginionymi paladynami (kolejność rozmów: Garond -> Jergan -> Talbin -> Garond -> Ur-Thrall).
A co do tego zadania, to ZDAJE MI SIĘ, że nawet jak Vatras się obrazi i nie popłynie z nami na Irdorath, to w 7 rozdziale rozmawia z nami już normalnie. Tak było na pewno w wersji 1.1, więc teraz pewnie też tak jest.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

jononion

jononion

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To chyba po grze :P bo jeśli chodzi o Jergana to mi go orki dopadły gdy zaatakowały kopalnie, której bronił Kajeth :D jest jakaś możliwość by to obejść?

Maststs

Maststs

Użytkownicy
posty164
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam 60 many i 38 siłki i gdy chcę wbić 50 w zręczność to potem zamiast kosztu 2 i 10 kosztuje mnie to 3 i 15 punktów nauki. Dlaczego tak jest?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To chyba po grze :P bo jeśli chodzi o Jergana to mi go orki dopadły gdy zaatakowały kopalnie, której bronił Kajeth :D jest jakaś możliwość by to obejść?
Jest jedna. Zrobić to przed 4 rozdziałem. :P

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Spokojnie, rozmowa z Jergenem nie jest wymagana by poruszyć to zadanie, ja wogóle nie miałem u Jergena żadnej opcji dialogowej o zaginionych paladynach :) Po rozmowie z Garondem, wystarczy że pogadasz z Talbinem, potem wracasz do Garonda i potem gadasz z Ur thrallem :) A i trzeba też zabić demona na bagnach bodajże w zadaniu od szamana orków by zaplusować u Urthralla :) Dodatkowo żeby wogóle Ur -trall chciał gadać to musisz mieć 60 punktów retoryki :)

Post połączony: 2017-08-06, 19:47
Mam 60 many i 38 siłki i gdy chcę wbić 50 w zręczność to potem zamiast kosztu 2 i 10 kosztuje mnie to 3 i 15 punktów nauki. Dlaczego tak jest?

Jest to bug w grze, mi też się trafił na wersji 066 R1, niestety nic z nim nie zrobisz :/ Normalnie progi są co 50 pkt dopiero za 101 punkt zręczności powinieneś płacić 3PN :)

Maststs

Maststs

Użytkownicy
posty164
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaką brać gildię pod zrękę?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Jaką brać gildię pod zrękę?

Pod zręczność najlepiej jest grać Najemnikiem ewentualnie strażnikiem świątynnym które ma genialne runy lecznicze :)

Maststs

Maststs

Użytkownicy
posty164
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zacząłem grać Guru ale zdecydowałem się na włócznie --> Dwa miecze i teraz gdy chciałem sobie wczytać sejw to właśnie mam ten bug.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Zacząłem grać Guru ale zdecydowałem się na włócznie --> Dwa miecze i teraz gdy chciałem sobie wczytać sejw to właśnie mam ten bug.

Mag to nie jest dobra klasa pod zręczność  :hmmm:

Maststs

Maststs

Użytkownicy
posty164
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wczytałem sejw na którym miałem gildię Nowicjusza.

jononion

jononion

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolego Heartstone, mam taki problem, że nie mam żadnego dialogu z Talbinem na temat tych paladynów, tylko mogę mu pomóc z ucieczką z GD, może wtedy odblokuję jakiś dialog? A pro po szamana orkowego  Hush-Nar'a, jedynym zadaniem jakie od niego dostałem było zadanie z książką, zadanie wypełniłem. Podobnie z Farrokiem, nie dostałem od niego zadania z wojskowym trofeum. Może ta retoryka u mnie leży, a może to o co innego chodzi, jakiś bug. Jak mogę nabić retoryki poza stojakami z książkami?

Nubuku

Nubuku

Użytkownicy
posty99
Propsy4
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Kolego Heartstone, mam taki problem, że nie mam żadnego dialogu z Talbinem na temat tych paladynów, tylko mogę mu pomóc z ucieczką z GD, może wtedy odblokuję jakiś dialog? A pro po szamana orkowego  Hush-Nar'a, jedynym zadaniem jakie od niego dostałem było zadanie z książką, zadanie wypełniłem. Podobnie z Farrokiem, nie dostałem od niego zadania z wojskowym trofeum. Może ta retoryka u mnie leży, a może to o co innego chodzi, jakiś bug. Jak mogę nabić retoryki poza stojakami z książkami?

Np poprzez wybieranie odpowiednich kwestii dialogowych ew wypełnienie jakichś "pobocznych celi" jak np podczas negocjacji z Goraxem ceny wina, nwm jaki jest próg ale za zejście >50 golda dostałem retorykę itp ;v

Tuzik

Tuzik

Użytkownicy
posty45
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę znaleźć zwój deszczu ognia oprócz szczytu budynku przy wykopaliskach magów wody ?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Coś mocno pobugowałeś sobie gre  :facepalm: A przyjąłeś zadanie od Garonda z zaginionymi paladynami ??  Właśnie po tym jak Garond ci mówi o zaginionych paladynach to u Talbina powinna pojawić się nowa opcja dialogowa właśnie o paladynach i pogadaj też z Albertem (paladyni za palisadą orków)  . Szaman orków Hush Nar po wykonaniu zadania z książką zleca jeszcze 2 , zadanie z kapliczkami orków i na zabicie demona na bagnie :) W najnowszej jest bug że jeśli wykonasz zadanie najemnik orków to zablokujesz sobie wątek miasta orków ? gadałeś z Ur karrasem, naucz się też języka orków (notatka w starej wieży Xardasa ) Farrok ci zleca misję z trofeum po rozpoczęciu zadania najemnik orków. Co do retoryki to mnie dziwi że nie masz co najmniej 60 na tym etapie ??
Nabijanie retoryki:
-Czytanie pulpitów, książek, niektórych receptur
- retoryka wpada też za odpowiednie rozmowy z npc np: Rozmowa z Jessy ( bandyta który obrabował Cavalorna)
- Wpada też za nieudaną kradzież kieszonkową jeśli udało ci się wyłgać w rozmowie z npc (za każde 10 wyłgań +1 do retoryki) . Jeśli masz mało retoryki to czeka cię sporo nadrabiania

Post połączony: 2017-08-07, 00:12
Gdzie mogę znaleźć zwój deszczu ognia oprócz szczytu budynku przy wykopaliskach magów wody ?

Khorinis
- nad namiotem bandytów za farmą Sekoba ( Namiot z listem Lucii)

Jarkendar
- W drodze do piratów przy zakrąglonej ścieżce wokół dziury są ruiny (obok nich powinien być deszcze ognia)
- Jaskinia z pająkmi łącząca kanion i bagna
- jeden chyba też był w którymś ze skarbów Grega w Jarkendarze chociaż głowy nie dam uciąć

Nieznany?

Nieznany?

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak zabić te 3 imienne trolle ?

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Wie ktoś jak zabić te 3 imienne trolle ?

Przecież pisałem parę stron wcześniej :) Musisz im wszystkim zjechać do ponad 2.000 HP. Żaden troll nie może mieć mniej hp niż 2k bo jeśli któregoś trafisz o jeden atak za dużo odnowi mu się HP :) Kiedy już wszystkie 3 trolle będą mieli 2 k HP to już możesz ich spokojnie zabić (nie odnowi się im HP)  :) Najlepiej to zrobić z kuszy , jest to czasochłonne i dość trudno bo ciężko trafiać te trolle pojedyńczo ale jak będziesz miał mocniejszą kuszę to nawet szybko pójdzie :) I polecam to zrobić w późniejszym etapie gry chyba że masz ze 2 tysiace bełtów.

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
@Tuzik
Khorinis :
Przy wschodniej bramie do miasta
Przy tawernie Orlana
Klasztor Magow Ognia
Farma Onara
Oboz mysliwych
Oboz bractwa
Jaskinia Sagity
Sloneczny krag
legowiska Czarnego Trole (niepewne)
Wieza Xardasa

W GD
jak wchodzisz do GD to za kladka (tam gdzie w g2 byla runa teleportacyjna)
obok wiezy xardasa
zamek paladynow
oboz bractwa Netbeka

Jarkendar
oboz piratow
chata Eremity

Moze sa jeszcze jakies ale to te co zapamietalem

Post połączony: 2017-08-07, 05:50
@Tuzik w Jarkendarze jeszcze jeden zwoj znajduje sie przed biblioteka uczonych na tych malych ruinach obok imiennego szamana, ogolnie goraco polecam nauczenie sie od gallachada zwoju deszczognia i robieniu samemu, koszt to 10pn i 2k golda

Idli

Idli

Użytkownicy
posty25
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie da sie juz robić zbroi heradrima? Mam 5 rozdział miecz dostałem a o zbrojce dialogu nie ma.

0 użytkowników
Do góry