Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8851334 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8851334

Odpowiedzi 37317

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@lis420
A) 2 akt Grimes GD.
B) Nwm , tłumacz nie rozczytuje
C) Obóz bandytów 2 akt Edgor (chyba)
Polecam ci też odać rudę wężowi opłaci ci się (szczególnie jeśli jesteś najemnikiem i masz wyuczone kucie magicznych mieczy :D). Nauczy cię wtedy jak przetapiać rudy żelaza i magiczną rudę
(Taka premia odemnie ;)).

@Wszyscy
1.W której tabeli jest alchemia? (Nie znalazłem jej przez to że mam cyrlice w statach :d) bulid 0065
2.Opłaca się robić wydobycie rudy do 100%?

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest jakiś kamień teleportacyjny do Khorinis żeby użyć na nim te ancient rune tiles?

Arakros

Arakros

Użytkownicy
posty31
Propsy13
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jest jakiś młot pod zręczność? Ew. inne sposoby na kamiennych strażników? Bo co do nieumarłych to podobno jest na nich specjalna włócznia / święte strzały.

I ponawiam.. do wyrobu monet potrzebne złote sztaby, szczypce i...?

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Umiejętność jest potrzebna do wytapiania zlota

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O co chodzi z mutagenami? W alchemii mam opcję żeby ulepszyć eliksir na bonus +20 hp, i wykorzystuję do tego jakiś mutagen i mam eliksir na 25 hp.
Wat?

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Czy jest jakiś kamień teleportacyjny do Khorinis żeby użyć na nim te ancient rune tiles?
Tak jest. Za wschodnią bramą.

Post połączony: 2017-07-16, 01:44
O co chodzi z mutagenami? W alchemii mam opcję żeby ulepszyć eliksir na bonus +20 hp, i wykorzystuję do tego jakiś mutagen i mam eliksir na 25 hp.
Wat?
Mutageny tak działają. Dzięki mutagenom wzmacniasz efekty mikstur. Oczywiście każdy jest przypisany do swojej mikstury ;).

Ukończone modyfikacje:
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@MrTLord001PL ale co do tego mutagenu, to jak ulepszam eliksir mutagenem, to ubywa coś z mojego ekwipunku? czy po prostu za darmo mam + 5 hp do eliksiru

@MrTLord001PL Nie ważne, sądziłem że nie mam żadnych mutagenów w ekwipunku, po prostu myślałem że ulepszam sobie eliksir ot tak. Nie zauważyłem że godzine temu wydropiłem mutagen z jakiegoś tam bossa. Dlatego myślałem że można ulepszać eliksiry ot tak, a "mutagen" to słowo klucz

CozziCossac

CozziCossac

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chodzilo mi o jaskienie gdzie w rebalance był kapelusz ta jaskinia co są 3 sarkofagi i zombie w niej

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jest jakiś młot pod zręczność? Ew. inne sposoby na kamiennych strażników? Bo co do nieumarłych to podobno jest na nich specjalna włócznia / święte strzały.

I ponawiam.. do wyrobu monet potrzebne złote sztaby, szczypce i...?
Młotów nie ma pod zręke. Co do strażników polecam młot adanosa (wykonując misje Sekret Świątyni Addanosa znajdziesz go ;)). Co do tych monet to nwm , ale złote sztabki można do biżuterii , a jak chcesz monety to oddaj temu gościowi w obozie bandytów złote samorodki za hajs , jednak ja polecam ci zostawić na biżuterię ;).

Post połączony: 2017-07-16, 01:49
@MrTLord001PL ale co do tego mutagenu, to jak ulepszam eliksir mutagenem, to ubywa coś z mojego ekwipunku? czy po prostu za darmo mam + 5 hp do eliksiru
Bez obrazy , ale pytanie bez sensu. Skoro używasz tego to pomyśl jak mikstura ma się zrobić z dodatkowym bonusem bez przedmiotu? Gothic nie jest aż tak zbugowany , aby składników np. do mikstur nie dawać.
Odpowiedz: Tracisz je ;).

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak włączyć marvina? Nie wytrzymam...

OSTRZEŻENIE DLA KAŻDEJ OSOBY!

Nie wchodźcie do lasu assasynów bez kurwa szponu beliara 5 k hp, początek może jest łatwy ale koniec, radzę wam, nie próbujcie, po prostu posłuchajcie...

A teraz pytanie... Czy to normalne kurwa że dowódce assasynów 10 hp zabiłem bez problemu, już myśle uff wracam na Khorinis, chuj muszę zabić coś więcej, demon który bije piorunami, leczy się za 500 przy każdym uderzeniu ma 2k hp gdy ty bijesz 150 z krytyka? Wszystkie prawie mikstury i bugowanie ale zdechł... Aż tu nagle co? <SPOILER NIE CZYTAJ DALEJ> COR KALOM 12 k hp z 5 demonami 12 k hp wszyscy strzelają piorunami i biją jak posrani, i co robić gdy cały las assasynów był na 1-2 strzały a tutaj coś takiego? I nie skończę tego do cholery jeśli go nie zabije, a nie chce wczytywać save sprzed 5 godzin ;-; Jakaś rada?

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Fayros nagrał film jak walczy z nim ;). Podeśle ci go może ci pomoże ;)
https://www.youtube.com/watch?v=3d1NCuoVj_w

Nie wpisuj marvina tylko sobie zepsujesz grę. Zalecam ci tylko jak ci się zbuguje quest (ja na początu też chciałem marvina bo mnie wszystko zabijało a gram na hard i jeszcze po 3 letniej przerwie od G2). Jak sobie nie radzisz no to lipa. A powiedz mi dokładnie o swojej postaci. Najlepiej w ostatecznym starciu przydaje się w c**j mikstur i akrobatyka. A i jeszcze spróbuj najpierw te demony , a potem Łysego znaczy Kaloma :d. Zapamiętaj jak masz mało HP to udaj się w "Spierd***m daleko" ulecz się i bij łysego :0. A tak w ogóle jaki masz miecz (czy co tam masz). Najlepiej w tym etapie mieć uriziel :d.

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O ile dobrze pamiętam to gra się psuje gdy wczytamy save na którym jest marvin, a marvina można wyłączyć inną komendą... Ale powiem tyle... Mam 220 siły, 1300 hp i 600 wytrzymałości, nie mam żadnej legendarnej broni ani fajnej zbroi, i jestem w 3 akcie, nie wiem co robić, nie wiem jak pójść do lodowej krainy, nie wiem nic, na pustyni adanosa jedyne co mnie powstrzymuje to ancient guardzi co mają 20k hp, a tutaj taka niespodzianka...

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
O ile dobrze pamiętam to gra się psuje gdy wczytamy save na którym jest marvin, a marvina można wyłączyć inną komendą... Ale powiem tyle... Mam 220 siły, 1300 hp i 600 wytrzymałości, nie mam żadnej legendarnej broni ani fajnej zbroi, i jestem w 3 akcie, nie wiem co robić, nie wiem jak pójść do lodowej krainy, nie wiem nic, na pustyni adanosa jedyne co mnie powstrzymuje to ancient guardzi co mają 20k hp, a tutaj taka niespodzianka...
Co.... I z takimi statami na las! Na las to przynajmniej 300 siły , 2-3k hp , 600 może być , Uriziel / Szpon Beliara , (Albo jak ja broń magiczna) , Armor na max wykuty ,  pierścienie do obrony i specjalne pasy do tego. Powiem ci tak jak nie dasz sobie rady z moimi radami to zostaje ci się wrócić i uzbierać te rzeczy co ci napisałem. Niestety ;/

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd miałem wiedzieć że takie rzeczy mnie spotkają? Ale skoro tak, teraz 3 pytania...
1 Jak dostać się do lodowej krainy
2 Jak włączyć marvina
3 Mam średni pancerz strażnika świątynnego, nie zbyt mogę nauczyć się u obydwu kowali z bagna przekuwania go, nie da się?

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
1.Niestety nie wiem ale obejrzyj fimik u Fayrosa "Lodowa kraina Stefanów".
2.Czekasz aż bezi usiądzie i w rogu pojawi się PAUZE. Potem Marvin i esc i masz już
!UWAGA!
Gdy masz marvina nie możesz się ruszać. Czekasz jak znowu pojawi się pauzę i wpisujesz 42.
3.Da się , ale nwm gdzie dokładnie , ale da się. (Musisz mieć chyba sztabki żelaza)

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Skąd miałem wiedzieć że takie rzeczy mnie spotkają? Ale skoro tak, teraz 3 pytania...
1 Jak dostać się do lodowej krainy
2 Jak włączyć marvina
3 Mam średni pancerz strażnika świątynnego, nie zbyt mogę nauczyć się u obydwu kowali z bagna przekuwania go, nie da się?

1. Przez wolną kopalnię tą którą odbijałeś z Gornem z rąk strażników Gomeza w Gothic 1. Wejście jest obok miejsca gdzie w G1 był ranny ork

2. Pause break - marvin - Esc 

3. Tego nie wiem ale chyba Darrion ten kowal w leśnym obozie ci go przekuje za opłatą oczywiście i musisz mieć składniki (sztabki żelaza) odradzam przekuwanie tego pancerza znajdziesz dużo lepsze

:D

Lojras

Lojras

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie, idę zemścić się na Cor Kalomie, a potem no cóż, poszukam lepszej broni <3

CozziCossac

CozziCossac

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Lojars
1.Przez wolną kopalnie w którejś odnodze jest przejście
2.Pausebreak-marvin-esc a jak chcesz wyłaczyc pausebreak-42-esc

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Bardzo mocny miecz dostajesz od Hagena za wykonanie zadania z zabójcą Lothara( 3 rozdział) , jest to miecz 2H nie pamiętam stat ale jest to jeden z najmocniejszych mieczy na 3 rozdział. Zbroja na 3 akt wykup ciężki pancerz SŚ i przekuj go na +5 , chociaż w 3 rozdziale już powinieneś mieć zbroję orków. Pustynie Adanosa powinno się zrobić w 3 rozdziale. Kamienni strażnicy 20k ????? Nie chodzi ci czasem o miniśniących bossów ( są dość łatwi do pokonania tak ja demony ).

:D

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@Lojras
Powodzenia w biciu łysego! ^^

@Wszyscy
Powiedzcie czy mam dobrą postać:
Informacje czonstkowe:
Poziom : Hard
Wersja : 2.0 (0065)
Poziom : (30/31)
Siła : 185 punktów
Zręczność : 39 punktów
Inteligencja : 10
Broń : 2h Z magicznej rudy (180 dmg + 18  z zaostrzenia)
Kusza : Bandycka (90 dmg)
Zbroja : Ciężka zbroja najemnika ulepszona na max. (z pasem w komplecie :D)
Pierścienie : 8/8/8/8 do obrony , 20 do hp 10 do mamy
Naszyjnik : (chyba) 10 do hp , 3 siły i zręki
Najlepsza broń biała : Wielki magiczny miecz z rudy (240 dmg)
HP: 750
Wytrzymałość : 650
Mana : 67
Stan beziego : Singiel xD. Ale to już niedługo się zmieni ;).
Może być postać?

Ukończone modyfikacje:
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

0 użytkowników
Do góry