Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8772566 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8772566

Odpowiedzi 37317

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dodger zrobię to nawet za darmo XD. No i jeżeli odwiedzisz mój kanał Nie no, zobaczę co da się zrobić, daj save

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fayors ja twój kanał oglądałem z dziewczyną rano ostatnio :D

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dodger
Aha, czyli ty też to miałeś. Pytanie tylko, czy to nieczekanie laresa to bug, czy zaplanowane.

Ostatnie pytanie: da sie wbic 10 retoryki w samym khorinis? coś z kradzieżą?

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mini śniący i wgl... Zobacze jeszcze czy da się wyprowadzić ze świątyni moby (wyteleportuje sie i wróce ) jesli na nic to podesle save. 2 rozdział 42 lvl 110% walki 1h. Poradzisz sobie :)

Post połączony: 2017-07-10, 21:04
@lis420 na luzie :) Ja 30% retoryki wbiłem. Czytaj ksiązki wszedzie no i u kupców te stoiska z ksiązkami

Post połączony: 2017-07-10, 21:18
Dobra pierdole to. Fayors daj spokój nie po to w sumie grałem na hardzie robiąc w 2 akcie pustynie adanosa zebys mi przeszedl głównego bossa ;c tu chodzi o samą satysfakcje. Może jakoś na 10 fps dam rade cos wykminic.. ucieczka  zmiejsca powoduje ze nie ma juz do niej powrotu XD

Post połączony: 2017-07-10, 21:23
Dobra, musze jednak zrezygnowac z returninga. W walce mam 4 fps.. wiec jedynie co widze to postac umierającą. Nie wiem czemu tak to działa  i czym to jest spowodowane ale jest mi żal. Asasasin creed 2 z Ogromną mapą działa świetnie. Po prostu gothic jest bardzo ale to bardzo CHUJOWO zoptymalizowany.

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dodger

w całym khorinis jest może 12 pulpitów do czytania, z czego parę się powtarza, co daje 8 pktów retoryki.
nie wiem co robię nie tak, chcę dobić chociaż do tych 10 pktów.

a jesli chodzi o te stoiska, to co miałeś na mysli? 
u mnie przynajmniej 1 przeczytanie = 1 punkt retoryki

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
mini śniący i wgl... Zobacze jeszcze czy da się wyprowadzić ze świątyni moby (wyteleportuje sie i wróce ) jesli na nic to podesle save. 2 rozdział 42 lvl 110% walki 1h. Poradzisz sobie :)

Post połączony: 2017-07-10, 21:04
@lis420 na luzie :) Ja 30% retoryki wbiłem. Czytaj ksiązki wszedzie no i u kupców te stoiska z ksiązkami

Post połączony: 2017-07-10, 21:18
Dobra pierdole to. Fayors daj spokój nie po to w sumie grałem na hardzie robiąc w 2 akcie pustynie adanosa zebys mi przeszedl głównego bossa ;c tu chodzi o samą satysfakcje. Może jakoś na 10 fps dam rade cos wykminic.. ucieczka  zmiejsca powoduje ze nie ma juz do niej powrotu XD

Czemu robisz pustynie w 2 rozdziale ???? Na hardzie na pustynie powinno się iść minimum w 3 rozdziale, zapewne się tak spieszysz dla szponu ale brakuje jeszcze sfer, i tam również duża szansa że napotkasz buga z tymi strażnikami sfer na najnowszej wersji jak ja ?

:D

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pustynie robię w 2 rozdziale dla hardcoru.  Tak śpiesze się dla szponu.  Jakich sfer brakuje? Szponu nie będę mógł nosić?  Returninga 1 nie ukończyłem. Zatrzmyalem sie w miejscu zbugowania mora ulatru więc podziękowalem dalszej rozgrywce.

Post połączony: 2017-07-10, 21:29
a doszedłem już tak daleko.. do samego bossa...

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Dodger

w całym khorinis jest może 12 pulpitów do czytania, z czego parę się powtarza, co daje 8 pktów retoryki.
nie wiem co robię nie tak, chcę dobić chociaż do tych 10 pktów.

a jesli chodzi o te stoiska, to co miałeś na mysli? 
u mnie przynajmniej 1 przeczytanie = 1 punkt retoryki

Naucz się kradzieży kieszonkowej i próbuj okraść trudnych npców dzięki temu za pomocą retoryki będziesz mógł się wyłgać :) Za każde 10 wyłgań z kradzieży dostaniesz 1 do retoryki a w Khorinis jest masa npców :)

Post połączony: 2017-07-10, 21:34
Pustynie robię w 2 rozdziale dla hardcoru.  Tak śpiesze się dla szponu.  Jakich sfer brakuje? Szponu nie będę mógł nosić?  Returninga 1 nie ukończyłem. Zatrzmyalem sie w miejscu zbugowania mora ulatru więc podziękowalem dalszej rozgrywce.

Post połączony: 2017-07-10, 21:29
a doszedłem już tak daleko.. do samego bossa...

Żebyś mógł używać szponu musisz zdobyć 4 sfery w Górniczej Dolinie , znajdują się one w 4 kopalniach i bronią ich strażnicy sfery , miałem z nimi problem  mianowicie respili setki szkieletów po czym następował crash :/ Jak pokonasz Kruka to ten złoty smok powie ci o sferach , pomijając wyspę etlu bo tam też musisz się udać więc ze szponem jest masa zachodu. Nikła szansa że zdobędziesz spon w 2 rodziale :) Do tego sfer bronią oprócz bossa bardzo mocni przeciwnicy , chyba jedni z najsilniejszych w modzie

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hearthstone
no troche jestem w martwym punkcie, bo mam z 6 lvl, 100 hp, z ponad 50 PN, wszystko zabija mnie na hita, i nie mam absolutnie żadnych pieniędzy na skille i podejścia do żadnego questa z moimi statami :P
Potrzebuje 2 punkty retoryki do wzięcia 1000 golda od Lehmara. A że jeszcze nie mam podejścia do kupców, bo narazie robię questy dla tych bejów z dzielnicy portowej, no to lipa :P Kurde chyba przeliczyłem się z tym poziomiem trudności

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szpon w Returningu to długa historia która ciągnie się wiele godzin więc zanim będziesz wymachiwał szponem to minie wiele czasu

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

@Fayors możesz ocenić
@tldr tak samo :)

Po ilości FPS wiecie już dlaczego nie pokonam Kruka...

Post połączony: 2017-07-10, 21:43
@Hearthstone  raczej od mini śniących mających po 25k hp których biłem po 10 hp silniejszych monstrów już nie będzie ;x

Post połączony: 2017-07-10, 21:45
Niestety zatrzymały mnie FPS XDD nie spodziewałem się tego ze strony komputera ;)

Post połączony: 2017-07-10, 21:48
HAHAHAHA LUDZISKA!!! ZAINSTALOWAŁEM DX11 I DZIAŁA PŁYNNIE xddddDDD

JAPIERDOLE ... ŻEBY DX 11 BYŁO ROZWIĄZANIEM?  no nie wierze ;xxxxxx

Dzięki Fayors że tak znany youtuber zainteresowałes się moim problemem :D Jakbym mógł tylko jakoś Ci pomóc.

Post połączony: 2017-07-10, 21:49
hahahahahha @Simen  to ja Psimgoth, Możesz mnie banować. dz cz odchodzem.

Post połączony: 2017-07-10, 23:40
@lis420

na początku gry gadałeś z bandytą? 10 sztuk złota za imie tego gościa. Dostajesz 1 retoryki.

Post połączony: 2017-07-10, 23:40
ja sie teraz mecze z krukiem bo masakra z nim jest na hardzie ;/

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ile dodatkowego dmg zadaje ognista strzała a ile magiczna?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

@Dodger

Zapewniam cię że będą bossowie ze znacznie większą ilością HP niż 25k , poczekaj aż przyjdzie ci walczyć z Azgalorem na hardzie (istna rzeźnia)

Sam Kruk jest prosty do pokonania gorzej z jego świtą na początku tych trzeba już pokonać sposobem, samego kruka powalisz w walce wręcz wyżej napisałem sposób na niego co ciekawe gdzieś widziałem jak ktoś go zblokował i wykończył z kuszy tyle że to żmudna walka

Zdjęcie które wrzuciłeś nic nie mówi nie ma statystyk postaci

Post połączony: 2017-07-11, 02:06
@Hearthstone
no troche jestem w martwym punkcie, bo mam z 6 lvl, 100 hp, z ponad 50 PN, wszystko zabija mnie na hita, i nie mam absolutnie żadnych pieniędzy na skille i podejścia do żadnego questa z moimi statami :P
Potrzebuje 2 punkty retoryki do wzięcia 1000 golda od Lehmara. A że jeszcze nie mam podejścia do kupców, bo narazie robię questy dla tych bejów z dzielnicy portowej, no to lipa :P Kurde chyba przeliczyłem się z tym poziomiem trudności

Złoto w returnie jest dość łatwe do zdobycia ( Sprzedawanie trofeów myśliwym, srebra i złota Halvorowi, robienie zadań dla zabójców, zadanie z przynoszeniem głów przywódców bandytów do Andre za każdego od tysiaka wzwyż, sporo też mieszków można znaleść na dachach Khorinis, ) i wiele więcej

Co do retoryki na bank coś pominąłeś bo ja zebrałem znacznie więcej retoryki niż ilość wymagana do zdobycia 1k od lehmara , czytaj wszystkie książki jakie znajdziesz , w dialogach z niektórymi npc tez można nabić retoryki np: Jessy

Hard nie jest takim wymagającym poziomem na początku, schodki się zaczynają jak grasz wojem i przyjdzie ci walczyć z tymi szkieletami z GD(koksami) szponem tych słabszych po 4,5 K HP zabijałem na 6-7 hitów a są szkielety co mają po ponad 10 K , walka z nimi w obozie bractwa była dla mnie męczarnią

oskar378

oskar378

Użytkownicy
posty200
Propsy7
  • Użytkownicy
Tak tylko wtrace ze na szkielety dobrym wojem jest Palek :) jego blogoslawiony miecz rani nieumarlych nawet jak te zblokuja ataki :)

Post połączony: 2017-07-11, 10:56
Jeszcze jedno wie ktos jak Ela moze nauczyc mnie tych zup co podnosza statystyki ? bo uczy mnie zwyklych ale z tego co pamietam "simmer soup" to sa te co podnosza staty to spozyciu odpowiedniej ilosci

lis420

lis420

Użytkownicy
posty99
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeinstalowałem grę 2 razy, 0.066 Rev. 2, z różnymi opcjami, zgodnie z instrukcją na Gothic Russia, i Lares dalej na mnie nie czeka jak odbiegnie za daleko. Jedyną opcją którą jeszcze nie wybrałem, to Full Rusification, (bo gram na angielskiej/polskiej wersji z zainstalowanym Returning). Czyli tylko to mi jeszcze zostało do wypróbowania.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Hearthstone Tak niszcząc marzenia: Kruk był prosty przed wersją 0066. W niej ma 40k HP (wcześniej miał 20k) i wysysa życie z każdym ciosem tak, jak demon z kopalni orków. xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Placek698

Placek698

Użytkownicy
posty65
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mam walczyć z kamiennymi strażnikami i niektórymi zombi postacią pod zręczność? Odejmuje im po 5 hp a mam prawie 200zręczności/30siły

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kamiennych strażników atakuj obuchami, na zombi pewno pomoże jakaś dobra włócznia, albo naucz się przebijania pancerzy u Raffa.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Placek698

Placek698

Użytkownicy
posty65
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie to są bronie obuchowe gdy gram pod zręczność? I jak mam się nauczyć tego przebijania pancerza bo nie mam takiej opcji?

Dodger

Dodger

Użytkownicy
posty78
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam problem na poziomie trudnym z krukiem...

Zblokowac go nie idzie, a jak idzie to na krótką chwile 5-6 uderzeń. W walce ma 4 poziom mistrza czyli najwiekszy poziom walkio 2 recznej. Pomijajac fakt ze znalazlem na niego sposob ale 1 maly blad i dostaje od niego hita.. wszystko byłoby super gdyby to nie wysysanie zycia kiedy to ja go uderzę... momentami 40% życia wysysa mi .... jest jakiś sposób na niego? Kusze nie działają. Gram wojem więc magi nie mam...

Post połączony: 2017-07-11, 12:45
40k hp ma.

Post połączony: 2017-07-11, 12:46
dojechałem do 35k hp.. niestety co jakis czas musze uciekac by sie uleczyc.. na domiar zlego czasem sie sam odblokowuje i mnie dobija... idzie stad uciec i wrocic ? tzn jak sie przeteleportuje do khorinis i bede chcial pozniej wrocic do kruka to da rade?

0 użytkowników
Do góry