Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8888413 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8888413

Odpowiedzi 37317

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Spoiler
Ponownie - niepotrzebne, jako element cienia użyjesz serca Śniącego.
Golem cienia jest do zabicia światłem paladynów.

Atronachów nie da się z niczym pomylić ani przegapić, wierz mi.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponownie - niepotrzebne, jako element cienia użyjesz serca Śniącego. Golem cienia jest do zabicia światłem paladynów.

Wlasnie, mam 3 czary od paladynow i kazdy z nich sie odbil od tego golema, nie wiem, czy to dlatego, ze mam 7 rozdzial, czy po prostu bug. Jestem w lezu bagiennego smoka, nic tu nie ma, poza orkami i czarnym trollem.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Akurat POZA leżem bagiennego smoka. ;) I nie chodzi o czary bojowe, tylko zaklęcie światła, święty płomień to się chyba nazywa.

You didn't grow.
You didn't improve.

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akurat POZA leżem bagiennego smoka. ;) I nie chodzi o czary bojowe, tylko zaklęcie światła, święty płomień to się chyba nazywa.

No nic, rozejrze sie pozniej, jak mowisz, ze ni e da sie przegapic, to dam rade ^^

@Jao faktycznie, nie da sie tego przegapic ^^ Zaatem jak bagaiennego atronacha nie ma w lezu bagiennego smoka, to bedzie on w starym obozie bractwa, tak?

jhin

jhin

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty czy na 100% chodzi o wzgórze ze zniszczona wieżą, na którym znajduje się min. kamień aktywacyjny do systemu teleportacyjnego druidów oraz na nieco późniejszym etapie wątku Opiekunów, teleport do innego wymiaru? Przeszukałem owe wzgórze wzdłuż i wszerz, nie znalazłem poszukiwanego przeze mnie rannego orka, jedynym żywym obiektem na wzgórzy wykrywanym przez łuk a.k.a radar jest ognik. Czy może ów ork pojawia się na pózniejszym etapie gry? Obecnie jestem w drugim rozdziale, dopiero co Kruk uciekł mi z podkulonym ogonem i może problemem jest to,że szukam orka, który z uwagi na wczesną fazę gry nie miał okazji się w ogóle pojawić na ww. wzgórzu?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zaatem jak bagaiennego atronacha nie ma w lezu bagiennego smoka, to bedzie on w starym obozie bractwa, tak?
Zamiast bagiennego atronacha miałeś
Spoiler
Śniącego.

You didn't grow.
You didn't improve.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@jhin pojawia się na wcześniejszym etapie gry - umiera/znika jeśli nie pomożesz mu w pierwszym rozdziale. Tak samo zresztą jak skazaniec w jaskini przy spalonych domkach.

Athashin

Athashin

Użytkownicy
posty16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "Dar szaleńca". Po pokonaniu Fellangora przy chatce koło Martwej Harpii, nie mogę znaleźć jego drugiej postaci. Wyczytałem, że powinna to być Elena przy Słonecznym Kręgu, ale o żadnej porze dnia jej tam nie ma. Co robić?

jhin

jhin

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Delth Ok, dziękuje za szybką,lecz nieco rozczarowującą mnie odpowiedź :).

BloedeCervan

BloedeCervan

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponownie - niepotrzebne, jako element cienia użyjesz serca Śniącego. Golem cienia jest do zabicia światłem paladynów.

Wlasnie, mam 3 czary od paladynow i kazdy z nich sie odbil od tego golema, nie wiem, czy to dlatego, ze mam 7 rozdzial, czy po prostu bug. Jestem w lezu bagiennego smoka, nic tu nie ma, poza orkami i czarnym trollem.

Światlo paladynów działa jak zwykłe światło, musisz je po prostu odpalić w dobrym momencie jak do ciebie podbiega i zginie.

Silentius

Silentius

Użytkownicy
posty39
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prosze o pomoc mam problem za kazdym razem jak chce wejsc do miasta Khorinis to wywala mi gre do pulpitu i wuskakuje komunikat program gothic 2 przestal dzialac.CO MAM ROBIC PROSZE O POMOC.

Nieznany?

Nieznany?

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wejść do doliny cieni ? Co muszę zrobić ,żeby dostać kamień?
Czy schrzaniłem coś oddając Garondowi list od Ur Karras i nie zabijając jakiegoś tam zwiadowcy?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Silentius Reistal, po drugie zły dział, po trzecie za mało informacji aby doradzić coś więcej .
@Nieznany? Do doliny wejdziesz po wyczyszczeniu świątyni śniącego. Pewnie nie dostaniesz więcej zadań od Ur-Karrasa.

Nieznany?

Nieznany?

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm myślałem ,że żeby wejść do świątyni najpierw trzeba dolinę cienia zrobić ,ale ok XD

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Nieznany? Taka rada ode mnie, nie oddawaj misji Orc Mercenaries przed zrobieniem 3 misji u tego szamana Hush-Nara, bo bez niej nie zagadasz o tę świątynie, a bez tej misji nie zleci ci tego zadania.

Jakieś rady jak załatwić bossa golemów na hardzie grając pod zręczność w 1 rozdziale? Ten golem co broni tego młota do misji na strażnika świątynnego. Bronie od Ramireza i te lance nic mu nie robią, ze zwojami też ciężko a z łuku to już tym bardziej. Próbowałem uciekać na tę piramidę i jakoś go zbugować, ale nawet jak się udało to i tak mu nic nie robiłem

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Prokhorovoka Włócznią  2-ręczną spokojnie go ubijesz.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Prokhorovoka Tyle, że nie musisz ubijać tego golema - młot jest przy królowej pełzaczy w innej odnodze.

You didn't grow.
You didn't improve.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Te golemy ogólnie w tej jaskini, to jest taka katorga z bugami jak w Gothic Czas Zapłaty...
Jak bezio namierzy jakiegokolwiek golema (nie mają paska hp) i spróbuje zaatakować, to gra zwalnia chyba do -1 fps, i bezio zawiesza się w poziomie. Gra leci w takim pokazie slajdów przy każdej próbie zaatakowania golema w jaskini. Czasem jak 1 odluram na zewnątrz to się odbugowywuje i obijam go do 1 hp. Potem ni stąd ni zowąd staje się nieśmiertelny. Niczym nie mogę go dobić, ani lancą, ani mieczem, ani bronią obuchową, ani strzałą, ani lagą, ani pięścią.
Chyba nigdy nie przejdę tego moda bo nie mam nerwów...
Jakieś rady jak odbugować te golemy? Nie chce bawić się w marvina

PS. 1 golem ogólnie przydałby się martwy aby zdobyć jego serce dla tego guru

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ej, pytanie techniczne ;). Czy opłaca się uczyć kowalstwa u Harada? Tzn. umiem najprostszy miecz, ale mogę nauczyć się aż do piątego- el bastardo. Czy hajs jest jedyną korzyścią? Chyba też kowalstwo może wyżej wzrosnąć przy robieniu lepszych mieczy? Jakie z tego profity? Chcę zostać paladynem/łowcą smoków, czy wysokie kowalstwo będzie tutaj niezbędne (np. do przekuwania zbroi, czy innego wyrobnictwa ;))? Trochę mi szkoda tych kilkunastu PN, ale jak warto to wydam. Biję z 2h, więc może takich lepiej byłoby się u kogoś innego nauczyć? Generalnie: jak to się je?
 Dzięki za info i wyklarowanie mi tematu kowalstwa :).

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ej, pytanie techniczne ;). Czy opłaca się uczyć kowalstwa u Harada? Tzn. umiem najprostszy miecz, ale mogę nauczyć się aż do piątego- el bastardo. Czy hajs jest jedyną korzyścią? Chyba też kowalstwo może wyżej wzrosnąć przy robieniu lepszych mieczy? Jakie z tego profity? Chcę zostać paladynem/łowcą smoków, czy wysokie kowalstwo będzie tutaj niezbędne (np. do przekuwania zbroi, czy innego wyrobnictwa ;))? Trochę mi szkoda tych kilkunastu PN, ale jak warto to wydam. Biję z 2h, więc może takich lepiej byłoby się u kogoś innego nauczyć? Generalnie: jak to się je?
 Dzięki za info i wyklarowanie mi tematu kowalstwa :).

Jak najbardziej sie oplaca, przy lepszych broniach dostajesz wiecej expa i szybciej rosnie kowalstwo. Nie jest to jednank wymagane, mozesz kowalstwo na maxa wbic zwyklymi mieczami, aczkolwiek zawsze wiecej hajsu i dobre bronie na poczatek ;p

Teraz moje pytanie, wersja 0066.2 koncowka gry:
Spoiler
Wpadlem do opiekunow, przeszedlem przez portal, postawilem cos na tym piedestale i pojawil sie boss. Chuj, ze gram na latwym a ledwo co jestem w stanie go podrapac i przetrwac jego combo(hard=duzo mniej hp), ale mniejsza. Mecze sie z tym kurwiszonem jakies 5 minut zanim mu zbije hp do 25k. Potem mnie przewraca i wyciaga lance, ktora jak mi pierdolnie, to lece przez pol mapy. Chyba z 6 razy sie zdarzylo, ze wyjebal mnie tak daleko, ze sobie pil poteczke i 100% hp znowu. Ale ustawilem sie w miare blisko sciany, tak, zeby sie od niej odbic i nie tracic go z zasiegu wzroku. Kolo ma 10k hp z hakiem,
 dostaje hita(nie odrzucilo mnie), spada do 9 z hakiem i jeb, 100k hp znowu. Czy to bug jednorazowy, czy w tej zjebanej 0066r2? Albo nie wiem, mam cos innego mu zrobic? Ktos mial podobnie, przeszedl gre na tej wersji? Moja klawiatura przeplacila to zyciem i nie zamierzam znowu sie z nim szarpac 10 minut, zeby mu sie hp zrespilo. iks de.

0 użytkowników
Do góry