Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8849114 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8849114

Odpowiedzi 37317

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
E tam gadacie o poziomach trudnosci . normalny czy trudny na 0.66 duzej roznicy nie ma na normalnym tez nie mozna robic save podczas walki moze troche wiecej expa ale za to na trudnym masz questa na dobra kusze a na normalnym juz nie ma tego questa zreszta bosy maja miliard hp i gra na normalnym tez nie jest latwa np w irdorath na normalnym mam jaszczuroczleki po 10-12k hp z 550 defa i tak wole nie walczyc z dwoma naraz bo no prawie sie nie da ich pokonac (bez save podczas walki ) walka z krukiem tez 2 godziny z nim walczylem wiec jesli patrzec na poziom trudnosci to przeskok jest ogromny miedzy normalnym a legendarnym a nie trudnym

Nie wiem na jakiej wersji grasz, ale na 0066 r2 nie mozna zapisywac gry w trakcie walki :D Juz mi sie zdarzylo pare razy wczytac gre, jak chcialem zapisac zaraz po walce ^^

Kolejna porcja pytan :(
1. Gdzie sa orkowie od Percivala? Na tych pulkach niz nie ma, bylo tam paru kusznikow chyba.
2. Jak aktywowac quest z dolina cieni? Kiedy pytam tego wodza o swiatynie sniacego, mowi, ze to ich problem, nie moj. Zrobilem nastepujace questy:100% reputacji, miecz dla wodza, stary miecz Harta, gin dla tego orka na wejsciu, ksiazka dla szamana, 4 sanktuaria orkowe, sprawa z obozem na bagnie rowniez dla szamana, trofeum dla Farroka. Ur Karrasem(??, tym co go leczymy w Khorinis) pogadalem, ale zadnego questa mi nie dal. Mozna bylo go tylko wypytac o calosc.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Widzę, że sprawa z patchami w końcu trochę się ustabilizowała, także chciałbym znowu zacząć zabawę z Returnem 2.0 (ostatnia grałem na wersji 0055, dawno temu).
Będę pobirał najnowszego 0066 z hotfixem + eng patch.

Ale zanim zdecyduję się na pobieranko, chciałbym o coś Panów graczy zapytać:
1. Jak wygląda sprawa z poziomami trudności:
a) czy, podobnie jak na 0055, statystyki potworów są identyczne na każdym poziomie trudności?
b) czy nadal część zawartości moda jest tylko dostępna na poziomie hard i legendary? (min. sekretne trolle bossy w khorinis, pancerz szefa zabójców od Asmala, jakieś tam zadania)
2. Jak działa wytrzymałość na 0066? Słyszałem że jakieś zmiany były (wolniejsze ruchy bohatera jak jest zmęczony?)
3. Czy włócznie i bronie pod zręczność dostają bonus do obrażen od zręczności, zamiast jak w podstawce, od siły? Kiedyś słyszałem zapowiedź tego do któregoś patcha który był w trakcie "produkcji"...
4. Czy jest zangielszczenie do wersji 0066 R2 (R chyba znaczy release czy coś)?

To chyba tyle pytań jak na razie. Dzięki.

EDIT:
4. nieważne pytanie, znalazłem  :)

https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1492413-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-4/page14?p=25452734#post25452734

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
2. Ruchy w trakcie walki od początku 2.0 były wolniejsze przy zerowej wytrzymałości
3. Z tego co mi wiadomo broń pod zręczność ma bonusy do dmg od zręczności.
4. Z tego co mi wiadomo jest (widziałem streamy), ale nie dam bo nie mam (gram na orginale). "R" oznacza "rewizja"

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Squerol
1a) nie wiem do końca jak bossy, ale szkielety mają duże rozbieżności co do hp między normalnym a trudnym
1b) tak, ale nie jest tego dużo
3) Zręczność to teraz najłatwiejszy build do przejścia gry.
@reybeek Zrobiłeś zadania w kopalni orków, masz wystarczająco dużo retoryki ?

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Morty Juz ogarnalem, trzeba bylo ruszyc quest z kopalnia, ktory nie jest taki oczywisty ale mniejsza.

Ale mam nowe pytania ^^:
1. Skad wziac resin (zywice)??
2. Skad wziac moonstone(?)
Chodzi o przedmioty potrzebne do scraftowania broni. Przepis na nia byl w ciele zabojcy Lothara.

Udalo mi sie rowniez w koncu kupic tego cieniostwora. Widze, ze trzeba go expic bo narazie taki troche bezuzyteczny :D
Mozna na nim jezdzic?

Po wcisnieciu shift+num6(hotkey odpowiedzialny za "use vehicle") bezi mowi, ze nie ma potrzebnego przedmiotu, natomiast po przywolaniu tego peta juz nic nie mowi i nie wyskakuje zaden komunikat, ale na niego nie wsiada.

sfn

sfn

Użytkownicy
posty36
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam panowie

Mam pytanie - otoz szukam czarnej perly, wujek google doradzil by szukac w domku za trolami koło groma (kolo farmy onara)

tylko problem jest nastepujacy do tego dziwnego domku potrzebny jest klucz ktorego nie posiadam.. skad wiec wziac ten klucz (tylko nie mowcie ze trzeba zabic te trolle bo tego nie dam rady zrobic)

Dzieki za informacje

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

sfn

sfn

Użytkownicy
posty36
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No wlasnie kupilem od Ramireza 1 sztuke.. ale potrzebuje 2 do wykucia miecza

Athashin

Athashin

Użytkownicy
posty16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Potrzebuję pomocy z zadaniem GOMEZA. Zabrałem klucz z dachu, pobiłem Parcivala i na 100% brałem jakiś klucz z magazynu (tego za Tandorem). Wchodzę do pokoju (nazywa się chyba komnata Garonda) i nie mam klucza do tych drugich drzwi (tych na ten krótki korytarzyk pomiędzy pokojem a Gomezem).
Gdzie powinien być ten klucz? Ma ktoś tipy jak "przeniknąć" tę ścianę jakimś sposobikiem? W ostateczności kod na klucz?

pawi534

pawi534

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czesc czy jest moze jakis kod na starozytną księge volume 2 ?? ja wiem gdzie ona jest tylko nie ładuje mi się ta wieza a skrzynka jest u góry a tez nie moge jej otworzyc bo jest za daleko

Nieznany?

Nieznany?

Użytkownicy
posty58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam panowie. Zna ktoś może taktykę na upolowanie Slokersa ?( Poza bieganiem po całym Khorinis )
Dajcie też znać gdzie wy go znaleźliście bo z Rosjanami się nie mogę dogadać :D a na forum jednoznacznie też takie info podane nie jest . Pozdrawiam

Roman Reigns

Roman Reigns

Użytkownicy
posty138
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy w wersji 0066 coś się zmieniło odnośnie tego bossa ognistego golema w pustyni adanosa ? xd nie zabieram mu nic hp

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
@Athashin nie pamietam żadnego klucza w magazynie - ale jeden z potrzebnych był w pokoju na górze po przeciwnej stronie byłego zejścia do więzienia, leżał na półce czy czymś.

@Nieznany? nie jest? Jest wymienione te 7 lokacji w których może się pojawiać. To losowe, nikt bardziej pomóc nie może. Jeśli naprawdę Ci zależy pamiętam, że gdzieś ktoś kiedyś wymieniał konkretne nazwy lokacji do których można się teleportować konsolą, ale nikt za Ciebie wykopalisk archeologicznych po forum nie będzie organizował, wyjdzie szybciej jak po prostu będziesz jechał od góry.

@pawi534 jak do większości pytań "jaki jest kod na ..." odpowiedź znajduje się w PIERWSZYM POŚCIE TEMATU DEDYKOWANEGO KODOM NA WSZYSTKIE RZECZY NA OFICJALNYM FORUM MODA. ffs. http://rpgrussia.com/index.php?topic=8731.0 "Tale ancient volume"

marv0oo

marv0oo

Użytkownicy
posty133
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest zwój który otwiera przejście za posągiem Beliara w świątyni Masyafu?

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam panowie. Zna ktoś może taktykę na upolowanie Slokersa ?( Poza bieganiem po całym Khorinis )
Dajcie też znać gdzie wy go znaleźliście bo z Rosjanami się nie mogę dogadać :D a na forum jednoznacznie też takie info podane nie jest . Pozdrawiam

W temacie solucja i porady na start, na chyba drugiej stronie ktos wkleil skrypty dotyczace slokersa. Powinno Cie to troche nakierowac.

GresQu

GresQu

Użytkownicy
posty28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest zwój który otwiera przejście za posągiem Beliara w świątyni Masyafu?

Jest po prawej stronie od kapliczki beliara w swiatyni na takim stole czy tam ołtarzu

Athashin

Athashin

Użytkownicy
posty16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Delth Dziękuję bardzo, udało się :)

Mam jeszcze pytania do graczy, którzy już przeszli grę:
1. 3 rozdział, 45 lvl i 128 PN. Bardzo szybko wbiłem lvl odkąd udało mi się dobić 1800 HP, żeby założyć Lodową Zgubę. Jestem Nekromantą, więc ~50 PN pójdzie na 4. krąg i runy, ale co z resztą PN? Nie za bardzo mam je na co wydać. Będą potrzebne w dalszej części gry?
2. Mam -249 karmy u Innosa (kradzieże i rozboje :D). Poszukiwaczy zabijały moje Szkielety, więc nie podnosiła się wtedy karma. Jest jeszcze jakiś sposób na podbicie oprócz 500 złota za 1 pkt. karmy? jak płacę mniej to bóg pieniądza mnie "nie słyszy" :|
3. Jeżeli nie ma innych sposobów, orientuje się ktoś, jacy sprzedawcy mogą być fabularnie potrzebni (nawet do pobocznych zadań)? Nie mam czasu na kucie miliona mieczy. Żeby zarobić używam starego sposobu: sprzedaż ekwipunku + Bryła Lodu. Wychodzi koło 70k za jedną operację, ale nasz sprzedawca musi zginąć. Zabiłem już Lucię, Huna, Scatty'ego, tego zielarza bandytów i Sengratha (Fiska nie ruszam bo słyszałem że przeżyje atak orków). Jest ktoś jeszcze, kto  w przyszłych rozdziałach zginie lub nie będzie miał nic przydatnego na sprzedaż, ani questów ze sobą związanych?

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie odnosnie misji "Orkowie w dolinie"
Zabilem juz 5ciu orkowych przywodcow ktorzy byli w swiatyniach pradawnych i w swaityni adanosa, jednak to nie koniec questa. Gdzie jest 6ty herszt?

Jamanta

Jamanta

Użytkownicy
posty63
Propsy14
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Pytanie odnosnie misji "Orkowie w dolinie"
Zabilem juz 5ciu orkowych przywodcow ktorzy byli w swiatyniach pradawnych i w swaityni adanosa, jednak to nie koniec questa. Gdzie jest 6ty herszt?

5 to szamani w świątyniach, ostatni jest tam, gdzie walczyłeś z Krukiem w Światyni Adanosa. To elitarny wojownik, wódz hordy.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedyś, jeszcze jak szukałem solucji zadań na wersje 0060 to natknąłem się tutaj na mapkę pustyni Adanosa, która była bardzo przydatna aby skończyć ten najgorszy wątek w grze. Teraz nie mogę jej znaleźć : / Nie ma czasem ktoś z was jej gdzieś zapisanej albo mógłby podlinkować?

0 użytkowników
Do góry