Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8850906 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8850906

Odpowiedzi 37317

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Dobra twórcy moda przeszli samych siebie O_O Jak pokonać strażnika sfery w zatopionej wieży Xardasa kiedy zjadę mu połowę HP respi sobie całą armię szkieletów :/

Jest jakaś broń 2h do zdobycia ponad 300 dmg? 4 rozdział? Szpon Beliara i Uriziel jest dla mnie nie osiągalny właśnie przez szkielety. Zaczynam żałować że wybrałem wojownika, walka z tymi mocniejszymi szkieletami to katorga, na jednego takiego schodzi cały pasek wytrzymałości ? Już mi zaczyna serafisów brakować na mikstury wytrzymałości a tu jeszcze świątynia śniącego, obóz na bagnie , kopalnie ze sferami , Dolina cieni gdzie aż się roi od nieumarłych :/ Przydał by się miecz Nordmarski z rebalance bo jak tak dalej pójdzie to moja przygoda z tym modem skończy się na 4 rozdziale

:D

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaką frakcję polecacie, kim się fajnie gierczy w tę modyfikację? :)

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciekxxx Polecam grać pod zręczność, dzięki nowej umiejętności związaną z łukiem, mogę łukiem można zabić wszystko: szkielety, trolle, demony. Jako łucznik wybrałem obóz na bagnie, bo strażnicy świątynni otrzymują runy które pozwalają się leczyć, co pozwala zmniejszyć zapotrzebowanie na poty.
Jeśli chcesz grać wojownikiem pod siłę to najemnicy są najlepszą opcją, mają najlepsze zbroje i Bennet uczy wytwarzania magicznych mieczy 2-ręcznych.

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajny pomysł, dzięki. Jeszcze jedno- jak to jest z bonusami? W podstawce maxowało się staty z bonusów zawsze na finał, bo inaczej nauka była droższa. Jak jest w Returningu, tak samo? I czy to się tak samo odnosi do każdego rodzaju bonusów- Kapliczki, bonusy od NPC, mikstury, z zadań, tabliczki itp.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Ponawiam pytanie:

Jak pokonać stażnika sfery w zatopionej wieży Xardasa ? Kiedy HP spada mu do połowy przyzywa armię szkieletów ? Czy trzeba go pokonać w jakimś określonym miejscu?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Maciekxxx Tu można dawać wszystko od razu w siłę, zręczność, albo manę. Warto wstrzymywać się z używaniem bonusów do hp i władania broniami.
@Hearthstone Bierzesz łuk albo kusze, robisz trochę magicznych, albo zwykłych strzał/bełtów, wyciągasz gościa z pomieszczenia ze sferą i wskakujesz na jeden z posągów.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Maciekxxx Tu można dawać wszystko od razu w siłę, zręczność, albo manę. Warto wstrzymywać się z używaniem bonusów do hp i władania broniami.
@Hearthstone Bierzesz łuk albo kusze, robisz trochę magicznych, albo zwykłych strzał/bełtów, wyciągasz gościa z pomieszczenia ze sferą i wskakujesz na jeden z posągów.

Właśnie tak robiłem tyle że w połowie walki zrespił setki szkieletów ?

Jest jakaś broń dwuręczna na nieumarłych, mam ten jednoręczny z zatopionej wieży Xardasa ale nie szedłem w 1H  więc raczej go nie poużywam zresztą go sprawdziłem i bije ich również po 250-300 dmg co i tak jest mało na szkielety na bagnie ?

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hearthstone U Creola masz srebrny nordmarski miecz 2-ręczny, ale nie wiem czy on ci w jakiś sposób pomoże.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
@Hearthstone U Creola masz srebrny nordmarski miecz 2-ręczny, ale nie wiem czy on ci w jakiś sposób pomoże.

Jeśli ma bonus na nieumarłych i bije tak jak w starszym returnie to pomoże :)  To jak w końcu pokonać tego strażnika sfery w zatopionej wieży Xardasa, bije go z kuszy po 200 ale jak zbije mu połowe HP respi mi setki szkieletów, na dodatek fpsy spadają mi do 5 bo za dużo szkieletów na ekranie

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Jednoręczny mieczyk na szkielety też znajduje się u kreola?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Jednoręczny mieczyk na szkielety też znajduje się u kreola?

Nie, w zatopionej wieży Xardasa, lepiej użył czarnej mgły bo miecza chroni legion przykokszonych szkieletów i boss , ich wybicie zajęlo mi jakieś 30 minut.

A ten miecz nordmarski srebrny czasem nie jest na zjawy, bo jeśli tak to będzie bezużyteczny na szkielety? Jeden już mieć 2h na zjawy mam znalazłem w starej wieży Xardasa

rumiun1994

rumiun1994

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam buga w wersji 0065 z mlotem adanosa i wyczytałem ze bez kodow sie nie obejdzie, problem w tym ze nie wiem jak korzystać  z kadow, istnieje jakas lista kodow czy cos??? albo co wpisac abym mogl zabic tego kamiennego straznika w swiatyni adanosa.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Co to jest ta czarna mgła i gdzie można to dostać?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Hearthstone Robiłeś już zadanie "Dark Web" z szukaniem zabójcy Lothara? Po wykonaniu tego zadania w nagrodę można otrzymać przepis na święte strzały i bełty które dodatkowo biją nieumarłych. Niestety na wykonanie 50 strzał/bełtów potrzeba 10 wody święconej.
@Maciuś Eliksir który sprawia że jesteś "niewidzialny" dla przeciwników przez jakieś 5 minut, 2 butelki dostaje się ze zwłok Lucjana.
@rumiun1994 Klikasz pause break wpisujesz marvin, potem klikasz esc , kilkasz F2 wpisujesz insert itmw_ADANOSMOLOT(C_ITEM), znów klikasz pause break , i tym razem wpisujesz 42. A jeżeli chcesz to zrobić bez marvina to pobierz wersję 066 i zacznij od nowa bo innego rozwiązania nie widzę.

rumiun1994

rumiun1994

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Hearthstone Robiłeś już zadanie "Dark Web" z szukaniem zabójcy Lothara? Po wykonaniu tego zadania w nagrodę można otrzymać przepis na święte strzały i bełty które dodatkowo biją nieumarłych. Niestety na wykonanie 50 strzał/bełtów potrzeba 10 wody święconej.
@Maciuś Eliksir który sprawia że jesteś "niewidzialny" dla przeciwników przez jakieś 5 minut, 2 butelki dostaje się ze zwłok Lucjana.
@rumiun1994 Klikasz pause break wpisujesz marvin, potem klikasz esc , kilkasz F2 wpisujesz insert itmw_ADANOSMOLOT(C_ITEM), znów klikasz pause break , i tym razem wpisujesz 42. A jeżeli chcesz to zrobić bez marvina to pobierz wersję 066 i zacznij od nowa bo innego rozwiązania nie widzę.
dzieki za pomoc, a od nowa to mi sie nie chce juz xd... 70 godzin w plecy...  za duzo.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@rumiun1994 Znam ten ból, ja właśnie odkryłem że zablokowałem sobie zadanie 9 opiekuna, bo zabiłem jednego orka za dużo.

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

1. Dlaczego warto się wstrzymać z bonusami do HP i władania bronią? Czy ich koszta nauki rosną inaczej niż siły, zręczności i many?
2. Czy jest jakiś max dla nauczycieli powyżej którego tylko z bonusów da się wbić większe staty? W G1 np. (kiedy to było ;)) uczyli max do 100, dlatego bonusy wjeżdżały potem. Nie chcę sobie zablokować możliwości rozwoju.

rumiun1994

rumiun1994

Użytkownicy
posty62
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dzieki za pomoc, a od nowa to mi sie nie chce juz xd... 70 godzin w plecy...  za duzo.
kurka wodna ale nie dziala mi ten kod cos.. na pewno dobze podany jest??

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@rumiun1994 Wpisałem tylko itmw_ADANOSMOLOT i się pojawił.
@Maciekxxx HP warto uczyć do pewnego momentu aż nauka u nauczycieli będzie nie opłacalna, a bonusy do włądania bronią użyte w dobrym momencie pozwalają zaoszczędzić trochę PN-ów( np lądujesz bronie 2 ręczne do 88% a do 100% dojeżdżasz z bonusów. Co do limitów to  u nauczycieli we frakcjach wynosi  jakieś 500 pkt siły i zręczności, nie wiem jak to wygląda z maną.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Zrobiłem to zadanie ale wziąłem hełm rycerza bo najbardziej się opłacał

Zdobyłem ten miecz Nordmarski z wiezy Creola ale tak jak pisałem jest skuteczny na duchy nie na nieumarłych :/ Dziwne ze twórcy moda dali miecz 1h na nieumarłych a 2h już nie :( Dobra na razie muszę sobie odpuścić sfery i wątek z kopalnią w mieście orków bo nie dam rady dostać się do demona na bagnie bo jest to dla mnie na tym etapie niewykonalne

Gdzie w 4 rozdziale znaleść broń potężniejszą od mojego toporka (319 dmg)

0 użytkowników
Do góry